Aşırı kıskançlığımın üstesinden gelemiyorum.

Canım yapma. Bak cidden kendine zarar, biliyorum eskiden kalmış bir yara sadece seni öyle iyi anlıyorum ki.. ama herkes aynı değil, adamın seni sevdiğini değer verdiğini soyluyosun. Neden yapsın ki? Neden baksın kardeşine. Eğer bu konunun üstünden gelirsen gerçekten mutlu olursunuz, bir şekilde as bu konuyu. Destek al kendini telkin et.
zaten bu tartışmalarımız olmasa başka hiçbir konuda sorun yaşamıyoruz

Adamı kardeşinden kiskaniosun bu nasıl bi delilik kesinlikle tedavi ol. Ablam nisanlisini benden kiskansa ben kesinlikle ablamla bidaha asla görüşmem. Ozguven sorunun var belkide. Aş bunu dayanılcak gibi değilsin çok iticisin

canım kendıne guvenın olsun. ayrıca hersey olacagına varır. eger sevgılının ıcınde yoksa bırıne bakmaz. kotu bırısıyse zaten bastan bellı eder. kıskandıgın zaman sunu hatırla. senden daha degerlı bırı varmı bu dunyada. senı kaybederse kendı bılır mantıgında ol. emın ol kıskanclıgın az da olsa azalır

canım kendıne guvenın olsun. ayrıca hersey olacagına varır. eger sevgılının ıcınde yoksa bırıne bakmaz. kotu bırısıyse zaten bastan bellı eder. kıskandıgın zaman sunu hatırla. senden daha degerlı bırı varmı bu dunyada. senı kaybederse kendı bılır mantıgında ol. emın ol kıskanclıgın az da olsa azalır
Teşekkür ederim bunu da yapıyorum olmuyor

Eskiden görüştüğüm birisi vardı, onu hatırlattınız bana. Cafe'de otururken gayri ihtiyari sağa sola bakınca "kim var orada, kime bakıyorsun, şu adamlara mı bakıyorsun" derdi. Bu yüzden ilişkimi bitirdim. Bence nişanlınız fazla anlayışlı. Sizinki kesinlikle hastalık (ayrılık sonrası zor geçti ve psikolojik destek almıştım ve psikoloğum şizofren başlangıcı olduğunu söylemişti o kişinin). Nişanlınızın bunu anlayışla karşılaması da ayrıca garip. Kesinlikle tedavi görün

Konunuz da kendinizde dile getirdiğiniz için yazıyorum, lütfen zamanım yok demeyin zaman ayırın ve mutlaka psikolojik destek alın, olur olmadık herşeye kıskançlık yapmak zaten başlı başına bir rahatsızlıktır ama kardeşinizden kıskanmanız çok ayıp, düşüncesi bile kötü, siz öyle düşünüyorsunuz anlamında yazmayacağım yanlış anlamayın o yüzden ama kardeşten kıskanmak özgüven eksikliği, erkek arkadaşa duyulan güvenin eksikliğinden çok daha ileri boyutta ve kardeşinizi çirkin bir konuma sokan bir düşünce oluyor maalesef :KK43:

zaten bu tartışmalarımız olmasa başka hiçbir konuda sorun yaşamıyoruz

Tartışmayın, görmezden gelin. Siz dediniz diye bakmayacaksa kıymeti yok, baksın zaten. Ben bakmadığını düşünüyorum gerçi ama sizin zihniniz öyle algıladığı için o şekilde yazıyorum. Birlikteyken sürekli onun bakışlarını takip edeceğinize anın ve ortamın tadını çıkarın. Sonsuza kadar adamı denetleyemezsiniz.
Sizin için dünyanın en harika erkeği olabilir ama başkaları için öyle değil. Siz aşık olduğunuz için herkesin o gözle baktığını düşünüyorsunuz, bu sadece bir yanılsama.
Bir de şöyle düşünün, aldatırsa ne olur ? Dünyanın sonu değil, ayrılırsınız olur biter.

Konunuz da kendinizde dile getirdiğiniz için yazıyorum, lütfen zamanım yok demeyin zaman ayırın ve mutlaka psikolojik destek alın, olur olmadık herşeye kıskançlık yapmak zaten başlı başına bir rahatsızlıktır ama kardeşinizden kıskanmanız çok ayıp, düşüncesi bile kötü, siz öyle düşünüyorsunuz anlamında yazmayacağım yanlış anlamayın o yüzden ama kardeşten kıskanmak özgüven eksikliği, erkek arkadaşa duyulan güvenin eksikliğinden çok daha ileri boyutta ve kardeşinizi çirkin bir konuma sokan bir düşünce oluyor maalesef :KK43:
haklısın Mune ablacım aşmaya çalışıyorum, inşallah aşarım
teşekkür ederim desteğin için

Tartışmayın, görmezden gelin. Siz dediniz diye bakmayacaksa kıymeti yok, baksın zaten. Ben bakmadığını düşünüyorum gerçi ama sizin zihniniz öyle algıladığı için o şekilde yazıyorum. Birlikteyken sürekli onun bakışlarını takip edeceğinize anın ve ortamın tadını çıkarın. Sonsuza kadar adamı denetleyemezsiniz.
Sizin için dünyanın en harika erkeği olabilir ama başkaları için öyle değil. Siz aşık olduğunuz için herkesin o gözle baktığını düşünüyorsunuz, bu sadece bir yanılsama.
Bir de şöyle düşünün, aldatırsa ne olur ? Dünyanın sonu değil, ayrılırsınız olur biter.
çok güzel söylemişsiniz en fazla ayrılırsın olur biter ah bunu beynim ve kalbim kabul etse

Eski nişanlım kardeşim için kuzenine baldızım fena yazmış bunu gördüğümden beri ben böyleyim yoksa böyle düşünmüyordum e haliyle şuanki ilişkime de yansıyor ama ona bu olayı anlatmadım

merhaba
size karşı bir linç başlatılmış. kendi görüşümü yazmak istedim.

insanın içinden türlü düşünceler duygular geçebilir. insan bunları kontrol edemez. başkalarını da bunlar için eleştirip kınama yapamayız. bunlar insani yoklayan şeylerdir. neden bu düşünceler bana geliyor diye düşünüp kötü hissetmeyin. zaten kontrolümüzde değiller.

ama bunlara prim de vermeyin.
yoklasınlar geçsinler. üstüne düşünüp geliştirmeyin . yatırım yapmayın. kalkıp başka şeyle ilgilenin. ve somut bisi görmeyene kadar da bi kanaate varmayın.

yani bu düşüncelerle mücadele etmeniz gerekmiyor. bu düşünce gelince ne yaptığınız önemli. sakin olun. nefes alın. gezin havanız değişsin.

eski yaşadığınız olay etkili olmuştur bunun daha ciddi boyutta yasamaniza. ben de benzer s eyler yaşadım yaşıyorum. eşimi kardeşimden kıskanmak.. bunu inkar etmek ya da olduğu için kendini eksik kötü görmek çözüm değil. bu olabiliyor. ama somut bisi olmadıkça eski tecrübenin tüm hayatınıza etki etmesine müsaade etmeyin. eski nişanlınız öyle yazmışsa yazmış. o onu bağlar. tüm erkeklere genellemeyin bunu. şimdi önünüze temiz sayfa ile bakın. ve kendinizi kardeşinizle kıyaslamayın. her insan güzeldir. ve güzellik fiziki ve psikolojik hava aura ile alakalı. insanlara ne hissettirdiginiz ... karşılıklı ilişkide de özveri sevgi muhabbet saygı.. bunlar önemli. herkes ilişkide olduğu kişiyi görür diğerleri flu dur :)

eşim tek bana baksın gözünü kıskanıyorum demeniz insanın fitratinda olan bir arzu.
inancınız nedir bilmuyorum ama Kuranda g ecen huri tasviri "gözlerini yalniz eşlerine çevirmiş " şeklinde. bu insanın en üst arzusunu anlatıyor. o kadar seven aşık eşler... burda dünya hayatında bir dereceye kadar oluyor. elden geldiğince yaşarız ama aslı burda değil bunu da bilmek lazım.

gönlünüzü ferahlatmaya çalışın
eski nişanlınızı krndi sagliginiz icin affedin ve o sayfayı kapatin
önünüze bakın
bu kıskançlık yoklayınca da eşinize açmayın. kendi içinizde çözmeye çalışın. onun sizin için yapabileceği bisey yok inanın. çözüm sizde. bilmesi sonra size sıkıntı olabilir. her canınız sıkılmışken "yine mi kıskandın" diye çıkışabilir.. ona çok yansıtmadan k3ndi içinizde aşmaya çalışın bunu.
kolaylıklar

düşünüyorum eşim beni abisinden kıskansa neden baktın falan deseydi sevgili iken,kesinlikle evlenmezdim, içi pis diye düşünürdüm

çok güzel söylemişsiniz en fazla ayrılırsın olur biter ah bunu beynim ve kalbim kabul etse

sen onun yerine koy kendini, sürekli itham ediliyorsun, kardeşle bile yakıştırılıyorsun, ne hissedersin, asıl önemlisi bu hisle ne kadar devam edersin
hiç kimse vazgeçilmez değil, kendi güzel olana 40 günde doyulmuş huyu güzel olana 40 yıl doyulmamış der eskiler, bu huydan vazgeçmezsen ya adam senden ayrılır ya da der ki bari aldatayım da yediğim surat yediğim laf boşa gitmesin

Kardeşinize bile kötü gözle bakabileceğini düşünüyorsunuz. Bu tavırlar ilişkide saygı filan bırakmaz. Psikologa gitmek için neden vaktiniz yok? Sorununuzu yeterince ciddiye alırsanız, vakit bulursunuz. Şöyle düşünün, Allah korusun korkunç bir hastalığınız olsa, vaktim yok diye doktora gidip tedavi olmayı erteler miydiniz? Bu hırgürün içinden sağlıklı bir evlilik çıkmaz. Sevgiliniz bugün hoş görür, yarın hoş görür ama bir gün o da patlar. O raddeye gelmeden yardım alın.

merhaba
size karşı bir linç başlatılmış. kendi görüşümü yazmak istedim.

insanın içinden türlü düşünceler duygular geçebilir. insan bunları kontrol edemez. başkalarını da bunlar için eleştirip kınama yapamayız. bunlar insani yoklayan şeylerdir. neden bu düşünceler bana geliyor diye düşünüp kötü hissetmeyin. zaten kontrolümüzde değiller.

ama bunlara prim de vermeyin.
yoklasınlar geçsinler. üstüne düşünüp geliştirmeyin . yatırım yapmayın. kalkıp başka şeyle ilgilenin. ve somut bisi görmeyene kadar da bi kanaate varmayın.

yani bu düşüncelerle mücadele etmeniz gerekmiyor. bu düşünce gelince ne yaptığınız önemli. sakin olun. nefes alın. gezin havanız değişsin.

eski yaşadığınız olay etkili olmuştur bunun daha ciddi boyutta yasamaniza. ben de benzer s eyler yaşadım yaşıyorum. eşimi kardeşimden kıskanmak.. bunu inkar etmek ya da olduğu için kendini eksik kötü görmek çözüm değil. bu olabiliyor. ama somut bisi olmadıkça eski tecrübenin tüm hayatınıza etki etmesine müsaade etmeyin. eski nişanlınız öyle yazmışsa yazmış. o onu bağlar. tüm erkeklere genellemeyin bunu. şimdi önünüze temiz sayfa ile bakın. ve kendinizi kardeşinizle kıyaslamayın. her insan güzeldir. ve güzellik fiziki ve psikolojik hava aura ile alakalı. insanlara ne hissettirdiginiz ... karşılıklı ilişkide de özveri sevgi muhabbet saygı.. bunlar önemli. herkes ilişkide olduğu kişiyi görür diğerleri flu dur :)

eşim tek bana baksın gözünü kıskanıyorum demeniz insanın fitratinda olan bir arzu.
inancınız nedir bilmuyorum ama Kuranda g ecen huri tasviri "gözlerini yalniz eşlerine çevirmiş " şeklinde. bu insanın en üst arzusunu anlatıyor. o kadar seven aşık eşler... burda dünya hayatında bir dereceye kadar oluyor. elden geldiğince yaşarız ama aslı burda değil bunu da bilmek lazım.

gönlünüzü ferahlatmaya çalışın
eski nişanlınızı krndi sagliginiz icin affedin ve o sayfayı kapatin
önünüze bakın
bu kıskançlık yoklayınca da eşinize açmayın. kendi içinizde çözmeye çalışın. onun sizin için yapabileceği bisey yok inanın. çözüm sizde. bilmesi sonra size sıkıntı olabilir. her canınız sıkılmışken "yine mi kıskandın" diye çıkışabilir.. ona çok yansıtmadan k3ndi içinizde aşmaya çalışın bunu.
kolaylıklar
çok güzel söylemişsiniz
dini inancım tam çok şükür o da olmasa kafayı yerdim
bazen diyorum sen kalbini rabbine emanet et öyle bir şey varsa da zaten o en güzelini bilir ve gerekeni yapar
yok bir şey gene dürtüyor beni
içim içimi yiyor
yavaş yavaş çözerim inşallah
sağolun

çok güzel söylemişsiniz
dini inancım tam çok şükür o da olmasa kafayı yerdim
bazen diyorum sen kalbini rabbine emanet et öyle bir şey varsa da zaten o en güzelini bilir ve gerekeni yapar
yok bir şey gene dürtüyor beni
içim içimi yiyor
yavaş yavaş çözerim inşallah
sağolun

yavaş yavaş diyerek konuyu kapatmayın
destek almak gerekir
en azından bi referans noktanız olsun bir kaynak. mooji olabilir mustafa merter olabilir kemal sayar olabilir ama bunların hiçbiri de sizin direk kıskançlık meselenize cevap veremeyebilir. bunlar yön verir ama sizin şu an biraz daha akut müdahaleye ihtiyacınız var gibi. benim de bu durumda psikolojik destek aldım. tek bu sebep yoktu ama o da bi başlıktı. isterseniz özelden isim verebilirim.
nacizane tavsiyem ne bununla kahrolun kendinizi sürekli kınayın ne de zamanla çözülür deyip konuyu zamanla göz ardı edin. bi destek alın. yine zamana yaymış olacaksınız ama kontrolden çıkmadan sağlıklı şekilde çözüme ulaşırsınız.
mal mülk hepsi gelir gider ama ruh sağlığı en kıymetlisi. kendinizin kıymetini bilin ve bir iyilik yapın. kendinize yatırım yapın. gerisi kendiliğinden hallolur inşallah :KK66:
Selamlar

Cocuga uzuluyorum acikcasi. Acilen bi care bul.yoksa cocuk cekmez seni boyle illaki biktirir nefret ettirirsin kendinden ben yasadim bliyorum

X