- 24 Mayıs 2008
- 3.721
- 5.932
- 683
Bende uyuduğu zaman hiç iş yapmıyorum en ufak sese uyanıyor bazen odadan çıkarken ayak sesine bile. Kapıyı bile kapatmıyorum ki kapı sesine de uyanıyorAmin Allah size de kolaylık versin Benim bebeğim bir ay erken doğdu şu an 2 aylık olacak inşallah. Sese aşırı hassas tek başıma bakıyorum annemler uzak maalesef destek olacak kimse de yok uyutsam bile işleri Kaçak göçek yapıyorum çoğu zaman yetişmiyor yapamıyorum çünkü aniden kalkıp ağlıyor hatta ben de sizi çok iyi anlıyorum o kadar çok bağırarak ağlıyor ki sesi bir yerden sonra kasılıyor ve böyle bayılacak gibi oluyor kıpkırmızı oluyor. Bebek aslında sadece ağlayarak dertlerini anlatabiliyorlar ama yapabileceğim her şeyi yaptıktan sonra hala ağladığı zaman kafayı yiyecek gibi oluyorum çünkü oyalayacak kimse yok yanımda.
Bugün uyuttum mutfağa gittim 15 dakikalık bir işim vardı 6 defa geri dönmek zorunda kaldım odaya çünkü uykudan uyanıp uyanıp ağladı hatta bazen uykusunda bile ağlıyor bir yerim ağrıyor onu da tam idrak edemiyorum ilk çocuğum olduğu için bir fikrim yok.
Bebek huysuz olunca çok daha zahmetli oluyor sanırım bebek bakmak ama bir o kadar da güzel inşallah zamanla daha iyi olur her şey
Bende aynı şekildeyim hele ki gece kapı açmaya korkuyorum anında irkiliyor bu hafta aynı şekil aralıksız bir uykusu yok biz bide yeni silikon meme ucunu bıraktık normal emmeye başladı ama hem sütüm az hemde o tam alışamadı yarım yarım emip bırakıyor ben doydu saniyorum uyutuyorum yarım saat olmadan geri kalkıp ağlıyor kaç gündür iki büklüm emzirmeye çalışıyorum zaten o durumda asla yerimden kalkmam mümkün olmuyor.Bende uyuduğu zaman hiç iş yapmıyorum en ufak sese uyanıyor bazen odadan çıkarken ayak sesine bile. Kapıyı bile kapatmıyorum ki kapı sesine de uyanıyoraz önce sadece yarım saat uyudu uyandı yanına yatıp emziriyorum yarım saattir de emip uyuyor benim oğlum da üç aylık olacak bence en zor zamanlardayız ,ilerledikçe her şey daha güzel olacak hem biz alışacağız hem onlar hayata alışacak korkmayacak belki eskisi kadar kucak istemeyecek.
Tek başına büyütmek zor olmalı ama em azından benim gibi güvensizlik yaşamazsınız oğlumla yalnız kalmaya korkuyorumhaftasonları eşim evde ancak o da tecrübeli değil diye yine korkuyorum annemler olmadığı için.
Bugünleri de geçireceğiz inanıyorum ben. Bir bakmışız ki büyümüşler belki bu hislerimize güleceğiz.
Sizin başlığınızda da yazışmıştık kendimi size çok yakın hissettim benzer şeyler yaşıyoruz. Ailede yakın olunca yine içim rahat değil neden yalnız kalıp bakamayayım oğluma,kaç yaşındaki insanları uğraştırıyorum diye üzülüyorum bu sefer. Dün annemlerden dönerken eve girer girmez sanırım mama istiyordu , emzirmeyi teklif ettim almadı çünkü. Ağlarken öyle bir çığlık attı ki kıpkırmızı oldu sesi gittiBende aynı şekildeyim hele ki gece kapı açmaya korkuyorum anında irkiliyor bu hafta aynı şekil aralıksız bir uykusu yok biz bide yeni silikon meme ucunu bıraktık normal emmeye başladı ama hem sütüm az hemde o tam alışamadı yarım yarım emip bırakıyor ben doydu saniyorum uyutuyorum yarım saat olmadan geri kalkıp ağlıyor kaç gündür iki büklüm emzirmeye çalışıyorum zaten o durumda asla yerimden kalkmam mümkün olmuyor.
Ekstra iki haftadır kaka yapma problemi yaşıyor üstüne birde gazlı bebek olunca ben iptal oluyorum artık bı saatten sonra pilim bitmiş gibi hissediyorum
Bizimde ilk bebeğimiz eşim tecrübeli değil dediğiniz gibi. En fazla uyurken sesini duyarsan bana söyle siye tembihliyorum bazen kucağına alıp susturmaya çalışıyor ama olmuyor tekrar ben devreye giriyorum. Ama o bile benim için büyük bi nimet oluyor. Bende ailemin burda olmasini çok isterdim fiziken ve ruhen bana iyi gelirdi diye düşünüyorum. Ama bı şekilde icgudulerimizle zamanla tecrübelerimizi büyüteceğiz inşallah her şey daha iyi olacak düzene girecek hatta belki bu günleri özleyeceğiz bu minik hallerini arayacagiz
Evet benzer durumlardayizSizin başlığınızda da yazışmıştık kendimi size çok yakın hissettim benzer şeyler yaşıyoruz. Ailede yakın olunca yine içim rahat değil neden yalnız kalıp bakamayayım oğluma,kaç yaşındaki insanları uğraştırıyorum diye üzülüyorum bu sefer. Dün annemlerden dönerken eve girer girmez sanırım mama istiyordu , emzirmeyi teklif ettim almadı çünkü. Ağlarken öyle bir çığlık attı ki kıpkırmızı oldu sesi gittielim ayağıma dolaştı. Bugünde eşim ekmek almaya gidince uykusu sıkıştı yine emmeyi kabul etmedi çok ağladı eşim gelince pikede sallayıp uyuttuk. O an ne istiyorsa öyle olmalı olmazsa olay çıkarıyor ve ben yalnız kalmaya korkuyorum
Tek gerçekten çok zordurEvet benzer durumlardayiztedirgin olmayin insan tek kalınca mecbur bas ediyor ama ben bu süreçte bı çok şeye ağladım emmedi ağladım gazı oluyor çıkaramıyor gece uyumuyor onla beraber agliyorum. Ama bı şekilde ona uyarak isteğini yapmaya çalışıyorum. Sanırım ilk bebek olunca tecrubesizlikle beraber sıkıntılar biraz daha buyuyor.
Bebeğimde sarılık vardı derin uyuyordu bende sarılık olduğunu bilmiyordum hareketsiz ve tepkisizdi aklım çıkmıştı bişey oldu sanmistim. Gördükçe duydukça tecrübe edinecegiz evet cidden zahmetli ve çok zor sanırım bizim bebekler zor bebek ama bı şekilde sağlıcakla buyutebilmemiz önemli.
Bence aileniz yakınınizda ve bu durumdan hiç rahatsız olmayin onların tecrübelerinden yardimlarindan yararlanmış oluyorsunuz tek olmak o kadar yıpratıcı ki. Geçen hastaneye götürdüm 5-6 saat kadar tek başıma ordan oraya savruldum kucağımda bebekle ama annem babam yakın olsaydı beni asla tek bırakmazdı artık son saatlere doğru ağlamaklı oldum kendimi tuttum..
Çok iyi anlıyorum ben geçen hafta 2 gün tek gitmiş oldum hastaneye ama canım çıktı yani tek aşırı zor oluyor. Bende kimseye minnet etmek istemiyorum durumu biliyorlar gelen gelir yardım eder kafasındayim sonuçta annem babam yakınımda degil biliyorlar..Tek gerçekten çok zordurbiz hastaneye üç kişi gidiyoruz yine orda da ortalığı yıkıyor yanımıza gelip yardım edebilir miyiz diyor insanlar artık. Daha emzirmeyle ilgili başlığa gelemedim annem babam yardım etse de ben daha çok kendim yapmak istiyorum ağlamasına alışmak zorundayım sanırım belki de hislerimi hissediyor
Dün beş bucukta kalktıgecede dört kez kalkmıştı hala yenidoğan gibi iki saatte bir neredeyse uyandım beş buçuktan sonra da uyuyamadım
Ağlarsa bile yüz üstü çevirin benim bebeğimde kafası yamuktu üç aylıkken saçını kesince fark ettim yamuk yatağa yatırmaya çalistim bir buçuk ay ve yüzüstü ağlıyordu ama vazgeçmedim yastıkta işe yarayabilir ama asla sırt üstü kafa yastığı olmadan yatırmayın yoksa düzleşir iyiceMerhaba konu ile Cok alakasi olmasa da bir sey sormak istiyorum. Oglum Karin ustu egzersizlerinden nefret ediyor demişsiniz , kafasında bir deformasyon oluştu mu yatmasından dolayı . Benim kızım 4 aylık olacak yakında ve düz kafa olmaya doğru hızla gidiyor, karın üstünü bırakın yan yatmaya bile karşı . Herşeyi denedik olmuyor olmuyor . Ben de kendimi yiyip bitiriyorum öyle yatmaya alıştırdım diyekask terapisi alacağız sanırım
Teşekkürler , düzeldi mi kafası acaba ?Ağlarsa bile yüz üstü çevirin benim bebeğimde kafası yamuktu üç aylıkken saçını kesince fark ettim yamuk yatağa yatırmaya çalistim bir buçuk ay ve yüzüstü ağlıyordu ama vazgeçmedim yastıkta işe yarayabilir ama asla sırt üstü kafa yastığı olmadan yatırmayın yoksa düzleşir iyice
Büyük ölçüde düzeldi doktor bir yaşına kadar da şekillenir demişti vaktiniz var yaniTeşekkürler , düzeldi mi kafası acaba ?
Oy canım acaba geçiçi bir durum mu uzun mu sürdü ? Oturmak isterler aslında bebeklerBende bugün 4 aylık kontrole gittim, kilosu bir kilo geride ayına göre, o kadar inatçı ki meme red ediyor şimdi ve biberonda almamaya başladı, bir yere gitsem beş dakika bile olsa katıla katıla ağlıyor i, destekle oturabilir dedi doktoru ama hiçbir pozisyonda durmamaya başladı, kucakta dik ve ayakta, oturarak, yatarak durmuyor, çok zor bir hal almaya başladı zamanla geçeceğini umuyorum ama etrafı anlayıp tanıdıkça daha da kötü oluyorbenim de sağlık sorunlarım var, çaresizlik tamamen şimdiki durumum
3’ten 7’ye kadar uyumuyor mu hiç? İki aylık baya küçük canım inşallah seninki erken uslanırÇok iyi anlıyorum ben geçen hafta 2 gün tek gitmiş oldum hastaneye ama canım çıktı yani tek aşırı zor oluyor. Bende kimseye minnet etmek istemiyorum durumu biliyorlar gelen gelir yardım eder kafasındayim sonuçta annem babam yakınımda degil biliyorlar..
Çocuklar hislerimizden etkileniyor ben gergin olunca bebeğimde daha da gergin oluyor gibi geliyor bana. Sakin yaklasin diyorlar ama bı yerden sonra kafa gidiyor hele ki her şeyi deneyip susturamamak aşırı yıpratıyor.
Benimkide iki aylık oldu ama sürekli uyanıyoruz özellikle gece 3gibi kesin uyanmış oliyor sabah 7-8de geri uyuyor. Ben zten ne uykudan ne yemekten bişey anlamıyorum. Silikonu biraktigimizdan beride en fazla aralıksız yarım saat kadar uyuyor geri kalkıp ağlıyor uykum olsa bile yatamiyorum artık.
Kendine güven zamanla alisacaksin içgüdüsel bişey zaten annelik sendede o sorumluluk var ilk etapta zor gelecek ama bazı şeyler rutine binecek korkarak yaklaşınca bebekte kendini guvende hissedemiyormus bi doktordan dinlemiştim bunu.
Ben mesela kaynanam varken bebeğimi giydirdigim zaman ya da bezlerken tedirgin oluyorum yanımda dikilip baktığı için. Bebeğimde gerilip huysuzlaniyor zorluk cikariyor. Oysa tekken daha rahat hissediyorum kendimi
Bir osteopati uzmanı baksın. Belki ağrıları vardır.Herkese selam. Benim 9 aylık bir bebeğim var. 30 haftalık doğdu 2 ay küvezde kaldı. Yani şuan düzeltilmiş ayı 7 oluyor. Hastaneden çıktığı günden beri tabiri caizse hayatımız bitti. Sürekli olarak ağlama krizleri, beslenme reddi, uyku reddi, aktivitelere olumsuz dönüt daha sayamayacağım kadar olumsuz şey. Uyku uyuyamıyoruz, yemek yiyemiyoruz, dışarısı nasıldı unuttum, duş almam 3 dakikayı geçemiyor, eşim işteyken akşama kadar tuvaletimi tutuyorum, aç kalıyorum. Ve daha onlarcası. Aylardır hayatımız böyle. Evde düzen yok. Temizlik yok. Doğru düzgün yemek pişmiyor. 2 kişi zor hakkından geliyoruz. Çocukla kendimi sokağa atıp hıçkıra hıçkıra ağladığımı bilirim. Nolur bana bir akıl verin. Türkiye'nin en iyi prematüre doktorlarından birine gidiyoruz çok şükür hiçbir sağlık sorunu yok. Ama inanılmaz gergin. Benim gibi olan var mı? Ya da bildiğiniz bir örnek? Ne yapmalıyım? İntihara ramak kaldı gerçekten
Evet ya da uyukluyor 5 dk sonra geri kalkıyor. Küçük olduklari için dikkat etmek lazım. Benimkide aynı bı ağlama krizine girince ses falan gidiyor. Allah yardımcımız olsun biraz uslanirlar inşallah3’ten 7’ye kadar uyumuyor mu hiç? İki aylık baya küçük canım inşallah seninki erken uslanır
Çok haklısın biliyorum aslında kesinlikle bende huzursuz ediyorumdur ama dediğin gibi sürekli ağlaması ve üst perdeden ağlaması çok zorluyor ne yapacağımı bilemez hissediyorum uyuduğu zaman dinlenirsem psikolojim düzeliyortek kalırım ama bir şey olur diye korkuyorum çünkü sesi gidiyor ağlarken. Off bi an önce normalleşsinler inşallah
Amin ben araştırırken denk geldim ve tanımı da uyuyor video izledim orada da benzettim sanırım oğlum katılma nöbetine giriyor. Doktoruna video çekip göstereceğimEvet ya da uyukluyor 5 dk sonra geri kalkıyor. Küçük olduklari için dikkat etmek lazım. Benimkide aynı bı ağlama krizine girince ses falan gidiyor. Allah yardımcımız olsun biraz uslanirlar inşallah
Aaa hiç duymamistim bunu doktor görsün tabi ki daha net bişey söyler korkulacak bişey değilse endişelenme. Ay daha duygusal mi oluyorlarAmin ben araştırırken denk geldim ve tanımı da uyuyor video izledim orada da benzettim sanırım oğlum katılma nöbetine giriyor. Doktoruna video çekip göstereceğimaynı oradaki gibi sesi gidiyor nefesleri de gidiyormuş çok korkuyordum ama korkulacak bir şey değilmiş yan çevirip bacaklarını karnına çekin diyorlar deneyeceğim.
Üzüldüğüm noktaysa katılma nöbeti geçiren bebeklerin duygusal olarak daha zorlanan bebekler olduğunu yazmışlar
Maalesef canım lansinoh, avent biberon, bebedor kaşık biberon var, sütü sevmiyorsa diye bebdor gold1 aldım onu da sevmedi, daha önceki mamaları da sevmemişti, memeyi külliyen red etmeye başladı, başlıkla veriyorum kansın diye ama onu da anladı bir gün sonra açlıktan bayılacak seviyeye gelince biberon alıyor, o kadar çok ağlıyor ki yüzünü yıkayınca ancak duruyor bir iki dakika, kendi başına durmuyor oyun halısında daha küçükken yarım saat tutabiliyordum, ayakta ve yürüme şeklinde olacaksınOy canım acaba geçiçi bir durum mu uzun mu sürdü ? Oturmak isterler aslında bebeklerayakta gezdirincede mi durmuyor acaba diş çıkarıyor da ondan mı huzursuz?
Memeyi gece de almıyor mu? Biberon almıyorsa kaşık biberon mu denesenhissettiklerini anlayabiliyorum inş çok geçici bir durumdur.
Rabbim kolaylık versin canım bir geçiş sürecidir belki sonuçta beslenmesi böyle değildi de mi? Anlayabiliyorum bende olsam çok kaygılanırdım ki öyleyimMaalesef canım lansinoh, avent biberon, bebedor kaşık biberon var, sütü sevmiyorsa diye bebdor gold1 aldım onu da sevmedi, daha önceki mamaları da sevmemişti, memeyi külliyen red etmeye başladı, başlıkla veriyorum kansın diye ama onu da anladı bir gün sonra açlıktan bayılacak seviyeye gelince biberon alıyor, o kadar çok ağlıyor ki yüzünü yıkayınca ancak duruyor bir iki dakika, kendi başına durmuyor oyun halısında daha küçükken yarım saat tutabiliyordum, ayakta ve yürüme şeklinde olacaksıngece de uyuma arası 4 - 5 saate falan çıktı tek memeyi zor alıyor aç geziyor, bez değişimim de az günde 3 taneye düştü, doktoru bir şey olmaz diyor, ama bakalım15 gün sonra aşı olurken ne der
Öyleymiş maalesef bende ilk kez duyuyorum ağlama şekli benziyor nefessiz kalıyor her gün mutlaka yaşıyoruzAaa hiç duymamistim bunu doktor görsün tabi ki daha net bişey söyler korkulacak bişey değilse endişelenme. Ay daha duygusal mi oluyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?