• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşırı empati

kubraakn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2024
14
3
1
26
Geceleri uyuyamıyorum fazla empati kurmaktan tüm gece ağlayarak geçiyor kız kardeşim esmer olduğu için kendini kötü hissediyor geçen gün ben neden karayim çok çirkinim keşke Beyaz olsaydım diye ağlaması beni mahvetti bugunlerdeyse babam hiç arkadaşı olmadığı için üzülüyor onları düşünmekten kendi dertlerimi unuttum

Bu kadar çok kafanıza takarsanız olan size olur gerekirse bir psikolog desteği alın.Kiz kardeşimiz kaç yasinda bilmiyorum ama şimdi ki çocuklar güzellik konusuna biraz fazla takintililar benim kızımda bir gün saçlarım neden sarı değil diye takıyor.Ertesi gün gözüm niye renkli değil diye takılıyor.

Geceleri uyuyamıyorum fazla empati kurmaktan tüm gece ağlayarak geçiyor kız kardeşim esmer olduğu için kendini kötü hissediyor geçen gün ben neden karayim çok çirkinim keşke Beyaz olsaydım diye ağlaması beni mahvetti bugunlerdeyse babam hiç arkadaşı olmadığı için üzülüyor onları düşünmekten kendi dertlerimi unuttum
Gereğinden fazla düşünmek, kendinden daha çok başkasını düşünmek ve aşırı empati ruh sağlığınızı bozar, zihinsel yorgunluğa sebebiyet verir. Bu durum eğer hep böyleyse ve uzun süre devam ediyorsa profesyonel destek almanızı tavsiye ederim.

Back