Aşırı derece sigara bağımlısıyım..!

pembeojem

Ya Sabır ya Rabbim...!
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2011
545
3
Kızlar başlıktada belirttiğim gibi günde 1 paket belki daha fazla bitiriyorum...sinirli,üzgün olduğumda arka arkaya yakıyorum.Sigara olmayınca kriz geçiriyorum,ağlıyorum snirden..benim gibi olan varmı aranızda yani bu durumdayken sigarayı bırakan..?

maalesef sana çok yakın buluduğum durum. hani yapabilsem izmariti de içmeye çalışacağım :/ kendi kendime telkin yapmaya karar verdim :) mesela çok zor bir durumda gülümseyebilirsin, sen güçlüsün, şimdi buna değil, şuna konsantre ol, nasıl olsa geçecek vs. gibi telkinler yaparız ya :) bende ;
bir sabah uyandığımda ilk sigaramı yakıp, çektiğim ilk nefeste ondan tiksineceğimi düşünerek yatıyorum artık.
umarım işe yarar:)

sabah kalktığımda elimi yüzümü yıkamadan önce sigara aklıma geliyor ne berbat bir durum böyle diyorum kendime ama yakmaktanda geri kalmıyorum.bir ara bırakmıştım ama sonra keyfi tekrar başladım

Bende sabah kalkar kalkmaz hemen sigara,kriz geldimi sakinleşmeye çalışıorum ama olmuyo sinirden ağlıyorum nefes alaamıyorum..nasıl bırakıcaz bu illeti

aynı durumdayım malesef :18: 1 yıl kadar önce, sabah kalktığımda giyinirken 1 sigara içerdim. genelde arabaya bindiğimde işe kadar bi tane daha. akşama kadar da 1 - 1,5 paket. 1 senedir sabah ilk sigaramı işte içmeye çalışıyorum. evde ve yolda içmemeye çalışıyorum. ama içtiğim sigara sayısı azalmadı. bir de 6 aydır bebek için uğraşıyoruz. hamile olma dönemimde 1 paketin altına iniyorum, ama olmadığımı anlayınca tekrar aynı. her türlü zararlı; bile bile içiyorum. tüller sürekli yıkanıyor, kültablası temizle, çöpte ev kokmasın diye uğraş. valla akıl işi değil, ama nasıl bırakacağım bilmiyorum. hamile kalırsam bırakırım diye düşünüyorum. inşallahhhhhh

İnşallah bırakırsın canım tabi hamile kaldığında inşallah bırakırsın bebeğe zarar allah koruusun..

bence bu insanın kendi abasıyla bırakacağı bir durum değil.
illaki kendinde isteyeceksin ama tedavi şart.
vücuttan nikotini çeken bir makine var o işe yaramış bizim akrabalarda isteği azaltıyormuş.
nora terapi.
tüm şehirlerde var.

Allah kurtarsın diyorum canım..Beni de tabii...Uğraştım ama olmadı maalesef.Yeteri kadar iradeli olmadığıma karar verdim sonunda;ama yine de zararlarından çok korktuğum için kendime bir düzen verdim diyelim.Yasak koydum dersem çok itici oluyor.(öncelikkle kendime)
Gündüz içmiyorum;sadece gece içtiğim için tükettiğim sigara sayısı yarıya indi.Belki sen de deneyebilirsin canım.Kolaylıklar diliyorum....

bence de önce kafada inanarak başlamak lazım sağlığ sonra cebimizi düşünmeli..solunum borusu delinen bağımlı hasta reklemı çok etkili bence öyle olma olasılığı çok fazla..

aynı durumdayım kendimden nefret ettiğim oluyor ....kendime kokuyorum etrafa nasıl kokuyorum düşünmek bile istemiyorum üstelik eşim içmiyor offfffgünde 2 pakete yaklaştığım oluyor ama 1 paket garanti çantamda hep yedek paket olur olmazsa huzursuz olurum ...çevremde kimse içmiyor üstelik evlerine gidince balkona çıkıp içmek zorunda kalıyorum acayip rahatsız bir durum yani !kaç defa bırakmayı denedim resmen krize girdim böyle giderse o beni bırakacak korkarım bebek olunca bırakırım diyorum inşallah öyle olur herşeye herkese kafa tutarım bu sigaraya bişey işlemiyor beynimde napıcam bilmem ...kesinlikle kafada bitiyor seviyorum içmeyi elimde biliyorum ama elimde değil işte napıcaz bilmem sevinsem içiyorum ...üzülsem içiyorum

bence de önce kafada inanarak başlamak lazım sağlığ sonra cebimizi düşünmeli..solunum borusu delinen bağımlı hasta reklemı çok etkili bence öyle olma olasılığı çok fazla..

haklısın canım .......o reklam çıkınca nasıl bir psikopatlık olmuşsa bende hemen sigara içesim geliyor batakta gibi hissediyorum kendimi:18:

Bende çıkan reklamlardan çok tedirgin oluyorum ama nikotin sarmış bedenimizi bırakamıyruz..hem cebe hem sağlığa zarar hem koku yapıyo sürekli naneli şekerler böö geldi yeter..!..bizim evde içen yok sigara ben çıkıorum balkona soğukta,sıcakta içiyorum arka arkaya..misafirliktede öle balkonda sap gibi ben..dua ediyorum allahım bıraktır şu sigarayı die sende irade olmazsa Allah nasıl bıraktırcak bırakamıorum..deniyorum ama saniyesine elim pakete gidiyo..İnşallah bırakırız kızlar herkes aynı dertten muzdarip...:2:

bende aynı durumdayım malesef günde 1 paket garanti yedek mutlaka olacak sabah kalkar kalkmaz hemen aklıma geliyor yüzümü yıkamadan yakıyorum bu aralar iyice abarttım cayı koyuyorum ocaga kaynayana kadar 1 tane daha kahvaltı yapana kadar 3 tane içiyorum benimde eşim içmiyor 9 yıllık evliyim sigara hep problem oldu aramızda hamileyken bıraktım emzirirkende içmedim benim ikiz kızlarım var cok bunaldığım bi dönemde basladım baslamaz olsaydım bir bucuk sene içmedim sanki sigara çözdü sıkıntımı ramazanda da oruc tutuyorum diyorum kendi kendime nasıl dayanıyorum içmeden ama iftarda orucumu actıgım gibi aklımda esimden korkmasam hemen yakcam yemegi zor tamamlıyorum birde cay kahve ile cok hosuma gidiyor içmek cok bırakmayı denedim ama olmadı esim cok karsı hatta yeni evliyken sigara yüzünden kavga ettik ben gecenin bi yarısı ablama kactım (yakın oturuyo) arkamdan geldi 3 paket sigara almıs yüzüme attı al bunlarıda sabaha kadar bitir diye bagırmıstı cok agrıma gitmişti ama içmeye devam tabii simdide o sigara reklamı cıkınca bak ta gör sonunu diyor artık kendine acımıyorsun cocuklarına acı diye bagırıyor ama nafile .... hastaneden randevu aldım sigara bıraktırma bölümü var ya artık ama o gün işim cıktı gidemedim bi daha da üstüne olmadım hastaneye gidip bırakan var mı acaba merak ettim nasıl bi tedavi şekli var bilenler varsa yazabilir mi desteksiz biraz zor bırakılacak gibi .....

malesef bende 1-1,5 paket içiyorum..ve işin kotu tarafı zevk alıyorum,kahveyle,yemek sonrası vs..kısacası ben efkardan ziyade mutluda olsam mutsuzda olsam seviyorum sigara içmeyi..biliyorum çok cahilce bir laf ama elimde değil
bende hamile kalmaya calışırken azaltıyorum o donem,sonra olmadıgımı anlayınca aynı sekilde devam..yalnız buara slim içmeye başladım ara ara, o bi miktarda olsa nikotini azaltıyor..tabi bu sadece avuntu,hiç birimiz gerçekten kafaya koymadan bırakamıycaz orası kesin ama esas soru gerçekten bırakmak istiyomuyuz ve bu gucu kendimizde goruyomuyuz???
ben hamilelikte içmemek için elimden geleni yapıcagımı biliyorum,eminim hepimiz aynı çabayı gostericez..umarım başarırız en azından o donem hi. içmemeyi

Son düzenleme:
Aynen kızlar..ben kendimde o iradeyi göremiyorum nasıl bırakıcaz..bnde yemeğimi zor yiyorum hemen sigara yanında çay,kahve...Hiç farkında değiliz ama ölüyoruz yawaş yawaş (((((

4 gündür içmiyorum arkadaşlar..12 yıldır kullanıyorum,umarım bşalamam..
zorlanmıyorum sandığım kadar ki bu 3 .yeltenişim,bu kez daha kararlı ve hazırlıklı idim tabii...
ben hemde dudak tiryakiyimde nikotin yanı sıra,elimden düşmez öylesine içerim,nerdeyse su ile bile sigara içen tiplerdenim.. deneyin,ve kendinize aşılayın bu illetin zararlarını her an,içerken bile bunu düşünün..

Arkadaşlar Selamlar,

bende 15 yıldır günde1-1,5 paket sigara içen biriyim.Benim için onu içebilmek nefes aldığımı hatırlamak kadar güzel.Doanacağımı bilsem sıcacık evimden dışarı çıkıp sigaramı içerdim.
Pazartesi günü check up için şu anda yattığım hastahaneye geldim.Akciğerimde birşey gördüklerini yatırılmam gerektiğini ayrıca zaturre oldugumu söylediler.

Tabii renkli çekilip sonucu gelene kadar yusuf bana 1.000 kere uğradı.5 gün oldu hastahanedeyim. İyileştim yarın çıkıyorum.

Bu korku ile birdahabaşlar mıyım bilmem ama yinede aklımda.

İçmek istemiyorum 5 gün oldu ama...........Şöle günde 3 - 4 tane içebilen biri olmayı çok isterim...

Ah canım çok geçmiş olsun en başta..Sigara konusunda gelincede aynen katılıyorum kelimelerine,nefes almak gibi bişey..keyif alıyorum bırakamıyorum bu durumdada..

sevgili bağımlılar :)) ne durumdasınız? ben malesef hala devam. ama şöyle bir deneyimim oldu;

temmuzda bir tüp bebek denemsi oldum. malesef negatif sonuçlandı. ama bu dönemde; transfere gidene kadar 1 aylık dönemde günde 3 e kadar indirdim. çok zor oldu ama indirdim. transfere gideceğimiz gün arabada son dakkaya kadar içtim. eşim kudurdu tabii. bak dedim "bu son içmiycem bir daha" veee sevgili arkadaşlar transferden sonra 15 gün 1 tane bile içmedim. nefatifi alınca yaktım tabi hemen. şöyle söyliyim kızlar; bana sigara canım isteyince karanfil çiğnemek iyi geldi. damak altındaki damarlardan sakinleştirici etkisi varmış. ağzı oyalıyor bir de. sonra kabak çekirdeği işime yaradı. bir de bol bol kitap okudum. içmesem içmezdim aslında , ama ne bileyim içtim işte. bırakma niyetinde olanlara karanfili tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…