aşiri çekingenlik ve sosyal fobi

anladım cnm, peki onlar böyle ikili davranınca bu senn psikolojini nasıl etkiliyor? gülüp geçer misin yoksa bunu dert edip kendini yer misin, nasıl davranırsn

bisey konuşmam bişey söylesem insanlar beni kabul etmeyecek gibi geliyor ayrıca nasıl konusavagimida bilmiyorum tanımadıkları karşı yani

ben de senn gibi evlendm başka eşimn yaşadığı şehire geldm çok zorlanyorum, kendime göre arkadaşım yok hep büyüklerle muhattap oluyorum çoğu kez zorunda kalıyorum beni kasan o kadar çok kişi var ki.... görümcen var mı ya da elti, aranız nasıl, görüşür müsünüz

selam arkadaşlar ben çok çekingen biriyim insanları çok önemsiyorum kendi degerinin farkında değilim bu çekingenligimi nasıl yenebilirim hiç bilmiyorum sanki bi boşlukta gibiyim llütfen yardımcı olun

bende aynıyım kızlarnapcaz yasiz cözüm buldunuzmu

içimden bi ses hep boşan git diyor ben çok kendimi üzdum ama haddinden fazla napicam artık hayatim yasanmaz geliyor bazen

selam arkadaşlar ben çok çekingen biriyim insanları çok önemsiyorum kendi degerinin farkında değilim bu çekingenligimi nasıl yenebilirim hiç bilmiyorum sanki bi boşlukta gibiyim llütfen yardımcı olun

bende aynı durumdayım ve artık psikolojim cok kötü olmaya basladı öyle böyle degil,calısmak istemiyorum evime kapanmak istiyorum.kimseyle konusmak istemiyorum.artık utangaclıgımdan bu durgunlugumdan bıktım yardım almam gerek ama nasıl gidicem doktorakime derim beni doktora götürün diye

aynen dediğin gibi o kişi dediğini unuttu, hayatına devam etti. ayrıca bu sroun nedeniyle çalışma hayatımda da zorlandım ve en son bıraktım . hem evli olmak hem de sf li olmak zorluyor

bende bırakmak istiyorum cok sıkıldım insanlarla muhattap olmaktan ve utanmaktan ezik büzük olmaktan napcam ben

aynı durumdayım konusamıyorum yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 2 laf edemiyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm bıktımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm kendimdennnnnnnn

ben bu hastalığı yenmeye çalışırken şimdide hamile olduğumu öğrendim çok mutlu oldum yanlış anlaşılmasın ama ilaç kullanamam galiba bu durumda belki bebgim bana uğurlu gelir

ne güzel Allah bagıslasın bende bebek cok istiyorum insallah Allah nasip eder belki destek olur bana yoksa dayanacak gücüm yok

suan bende aynı durumdayım ve isi bırakmayı cok istiyorum ama cok borc var offf ne zormus

Dikkat ettim de bazılarınız evli, sözlü, bazılarınızın da sevgilisi var. Aşırı çekingenseniz bunlar nasıl oldu hanımlar?
Belki de çekingen değilsiniz de kendinizi öyle zannediyorsunuzdur? Yanılsama falan olabilir mi?

Çünkü o iki durum çelişkili. Hem aşırı çekingen olup hem de evli/sözlü/sevgilili olmak..

Araştırdığım,okuduğum kadarıyla bende de sosyal fobi var ama henüz tedavi görmüyorum,öncelikle iyice araştırıp bilgi sahibi olacağım sonra tedaviye başvuracağım.
Söylediklerinizde haklısınız aslında çünkü bu hastalık benim hayatımı mahvetti ikili ilişkilerde neden başarısızım diye düşünürken ne yapıyorum,neden sürekli kaybediyorum,neden olmuyor diye kafa yorarken yeni fark ediyorum ki bu hastalık yüzündenmiş sosyal fobi olmasaydı ya da ben daha erken fark edebilseydim bu hastalığı şu an bambaşka bir hayatım olabilirdi...
Sosyal fobi hastalarında genellikle görülen karşı cinsle iletişim sorunuymuş ve genelde bekar kalırlarmış bu insanlar o yüzden evli ve çocuk sahibi olanlarda da vardır mutlaka sosyal fobi ama düşük seviyededir daha kolay atlatabilirler diye düşünüyorum.

benim hikayem biraz karışık.senelerdir bipolar tedavisi görüyordum hemen teşhis öyle konmuştu her nasılsa benim manim yada aşırı değişimlerim uçlarım filan da olmamıştı sadece çok ağlamam vardı çok karamsardım ki bu hala da zaman zaman oluyor bi de bi kaç intihar girişimim:/ şimdi şimdi sosyal fobiden mustaribim yani yeni yeni anlıyoruz sosyal fobi olabilir diye düşünüyoruz çünkü okula gidemiyorum sunum benim kabusum oluyor senelerdir evden çıkmak istemiyorum topluluk içinde hiç rahat değilim sürekli tedirginim elim titriyo terliyorum çok sinirli oluyorum eve geldiğimde sinirden ağladığım dahi oluyor en ufak şeyleri bile oturup geceden düşünüyorum ben ben değilim yani dışarıda ha ama arkadaşım yada ailem varsa yanımda çok tatlı biri oluyorum şimdi terapi görüyorum önceden terapi dahi yapılmamıştı bana şimdiki doktorum bipolar da olabilir ama daha çok sosyal korkuları var diyor ve diderale başlayalım dedi yararı olacak mı bilmiyorum sosyal fobi hakkında herhangi bir bilginiz varsa paylaşır mısınız?

Bende çocukluğumdan buyana çok cekingenim ortanca ve en sessiz çocuğum sosyal fobim var 2 aydır tedavi görüyorum ilaç kullanmıyorum. ilk başlarda sosyal fobik olduğumu kabul etmiyordum tedavi olmaya karar vermem titreyerek telefonda randevu almamı hiç unutmayacağım . kendi değerinin farkında olmuyor insan benim kendime bakış açım çok değişti bende kendimi uzun yıllar boyunca boşlukta hissettim yaşın kaç bilmiyorum ben 29 yaşındayım hiç birşey için geç değil hayatta yeterki kararlı ol ben özelde tedavi oluyorum seans başı 75 lira seans aralıklarını ben belirliyorum ister 15 ister ayda 1

Sosyal fobi çok garip birsey istemsiz bir korku duygusu oluyor insanda neden korktuğunuzu bile anlamıyorsunuz psikiyatris işte bu korkularınızın neden olduğunu niçin böyle hissettiginizi korkma sebeplerinizin gerçekçi olup olmadığını herşeyi size baştan sorgulatıyor kendinize ne kadar haksızlık yaptığınızı görmenizi sağlıyor birde sosyal fobiye sahip insanlar başka insanlara karşı çok şefkatli iyi kalpli merhametli oluyor fakat bu özellikleri kendi üstünde pek kullanmıyor yani kendine karşı acımasız biraz sizlerde öyle misiniz ?

o ilacın adı ne acaba. bnm derste sunum yapmm gerekiyor.aynı sorun bndede var.

Canım ilacın ismi dideral bi betabloker kalp atım hızını yavaşlatarak kaygiyi azaltıyor, umarım ilac ismi vermem yanlış değildir bu arada.sen yinede bi hekime sormadan içme, zira çeyrek içmek bile etkili oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…