• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aşiri çekingenlik ve sosyal fobi

slm kızlar uzun bi aradan sonra ben geldim kızlar kafam çok karışık sarıçam bilmiyorum ya özgüven sıfır eşimin yanında bile rahat değilim psikologta bi süre gittim ama faydasi olmadı özelede gitmeyi düşünüyorum ama verecek durum yok şimdilik napicam hasta oldum hergün kendimi sucluyorum niye kendimizi üzdum birşeyler yapmadim diye çaba gostermedim bazen diyorum ise girsem ama guvenemiyorum hadi yapmazsam diye herşeyi çok gözümde buyutuyorum çok karmaşık bana yardım edin gerçekten bu şekilde olup düzelen varmı galiba teşhisim çekingen kişilik diye tahmin ediyorum kendime sahip cikamiyorum napmaliyim bilmiyorum kafamda milyonlarca düşünce bari burda derdimi anlatayim belki iyi gelir

durup durup sürekli bunalima giriyorum galiba çıkış yolu ne anlamadim yani diyorum herkes benim gibi insan herkesin derdi sorunu var ama içime işlemiş birşeyler gitmiyor iyi olmayı çok istiyorum da nasıl bi yol izlemeliyim arkadaşlar bilmiyorum lütfen bana cevap yazın

arkadaşlardan biri yazmış aşırı çekingenler nasıl evleniyor diye evlendikte ışte sorunlar bitmiyor bazen diyorum keşke evlenmeseydim ama bitirmekte olmuyor kafana estiği gibi hem bundan başka sebebimde yok çok zor durumdayım

İşte bende diyorum ki o aşamaya kadar nasıl geliyorsunuz? Sonuçta evlilikte işin içine akrabalar da giriyor. Onların size gelmesi, sizin onlara gitmeniz, misafir ağırlamalar, davetler, yemekler, vs..

Yani evlenince bir sürü sosyal ortama giriyorsunuz (girmek zorunda kalıyorsunuz), "aşırı" çekingen birisini böyle ortamlarda hayal edemedim açıkçası.
Çünkü sohbet, muhabbet, çene gerektiren durumlar bunlar. Özellikle de eşleriyle başbaşa kalınca çok sıkıcı olmaz mı? Sus pus?

Aşırı çekingen birisi evlenemez bile. Kanaatimce. Bence çekingen değilsiniz.

İşte bende diyorum ki o aşamaya kadar nasıl geliyorsunuz? Sonuçta evlilikte işin içine akrabalar da giriyor. Onların size gelmesi, sizin onlara gitmeniz, misafir ağırlamalar, davetler, yemekler, vs..

Yani evlenince bir sürü sosyal ortama giriyorsunuz (girmek zorunda kalıyorsunuz), "aşırı" çekingen birisini böyle ortamlarda hayal edemedim açıkçası.
Çünkü sohbet, muhabbet, çene gerektiren durumlar bunlar. Özellikle de eşleriyle başbaşa kalınca çok sıkıcı olmaz mı? Sus pus?

Aşırı çekingen birisi evlenemez bile. Kanaatimce. Bence çekingen değilsiniz.

Kendi açımdan cevap vermek istedim mesela en ortama gore cekingenligim değişiyor
Kendime yakin hissettigim insanlarin yaninda cok rahatim
Ama nasi diyim kendimdem uste gordugum veya beni yanlis anliycagini dusundugum insanların yaninda xaha az konuşurum kendimj daha çok kasarim. Evlilikte de misafir gelmesin istemem ama gelcegi zaman stres panik yaparim hazırlık yaparken kendimi cok bunaltirim sunu derler mi begenirler mi felan diye yani sirf o yuzxen hem isterjm misafir hem istemem cok karisik ben 33 yasina geldim tam cozemedjm bu sikintiyi ustune baska problemlerim de var asil sorun ne onu bile cozemiyorum simdi allah yardimcimiz olsun

Kendi açımdan cevap vermek istedim mesela en ortama gore cekingenligim değişiyor
Kendime yakin hissettigim insanlarin yaninda cok rahatim
Ama nasi diyim kendimdem uste gordugum veya beni yanlis anliycagini dusundugum insanların yaninda xaha az konuşurum kendimj daha çok kasarim. Evlilikte de misafir gelmesin istemem ama gelcegi zaman stres panik yaparim hazırlık yaparken kendimi cok bunaltirim sunu derler mi begenirler mi felan diye yani sirf o yuzxen hem isterjm misafir hem istemem cok karisik ben 33 yasina geldim tam cozemedjm bu sikintiyi ustune baska problemlerim de var asil sorun ne onu bile cozemiyorum simdi allah yardimcimiz olsun
sanki beni anlattın

Ya bende samimi olmadigim insanlarin arasina girince boyle oluyo . Ozellikle de esimin ailesi hrp niye konusmuyosun derler beni pek sevmedikleri cok acik hepsi bi laf carpar bende cevap veremem veremedigim icin kipkirmizi olurum ve icim sanki patlicakmisim gibi hissederim bazen bu yuzden kendimi slk gibi goruyorm . Her gidecegimizde karnima agrilar girer kalbim cok hizli carpmaya baslar bazen gitmek istemm mutsuz olacagimi uzulecegimi bildigim icin ama esim zorluyo. Esimden rica ederim lutfen biri bana laf carparsa cevabini sen ver diye eger duyarsa annesi bile olsa cevap veriri karisma karima felan diye ama duymazsa ben cevap veremedigim icin kac gun kendimi kotu hissederim :(

Aynı durum bendede var arkadaşlar.galiba benimki çocuklugumdan kaynaklanıyor.küçûkken çok ezildim hç deger verilmedi.hep ailem tarafndanda dşlandm şuanda evliym eşmin ailesyle aynı apartmandayız ve ben onlara yaknlaşamıyorum.bu duruma çok üzülüyorum :-( biran önce psikologa gtmek istyorum

Aynı durum bendede var arkadaşlar.galiba benimki çocuklugumdan kaynaklanıyor.küçûkken çok ezildim hç deger verilmedi.hep ailem tarafndanda dşlandm şuanda evliym eşmin ailesyle aynı apartmandayız ve ben onlara yaknlaşamıyorum.bu duruma çok üzülüyorum :-( biran önce psikologa gtmek istyorum

Ayni durumu bende yasiyorum canim seninle,surekli bi kacis durumundayim insanlar beni soguk ve kendini begenmis buluyolar,oysaki hicde oyle biri degilim.ben psikologa gidiyorum ama henuz bi degisiklik yok :(

Bende de benzer durumlar var arkadaşlar.Asıl anksiyete-panik ataktan çekiyorum ama yanı sıra sosyal fobide oluyo.lise üniversite yıllarında bildiğim soruya cevap vermek için kalkamazdım bile.kalbim boğazımda atıyo gibi olur sesim aşırı titrerdi.Kalabalık içine girdiğimde hep kızarıyorum,insanlar neden kızardığımı sorunca dahada çok kızarıyorum yüzüm yanıyo.Bu sebeplerden her iş görüşmesine gideceğim zaman önceki 3-4 gün kabus gibi geçmiştir bana.midede boşluk hissi,çarpıntı vs vs.Halbuki ne olacak değilmi.hepimiz Allahın yarattığı insanlarız.Ama işte gelde anlat beynimize.
Aşırı çekingen insanlarda gayet evlenir,çalışır ayrıca.ama bu zorlanmayacakları anlamına gelmez.

Son düzenleme:
Ayni durumu bende yasiyorum canim seninle,surekli bi kacis durumundayim insanlar beni soguk ve kendini begenmis buluyolar,oysaki hicde oyle biri degilim.ben psikologa gidiyorum ama henuz bi degisiklik yok :(

Aynen çok üzülüyorum bu duruma.ben 4 sene önce gtmştm gayet işe yaramştı.kendi ailemdn ble çekiniyodum nasılsn sorusuna bile cvp veremiyodum ama şmdi o kadar dgl.bu seferde eşimin ailesine karşı öyleym çok iyiler ama ben yanlarnda sessizken konuş biraz yabancı gbsin falan dyolar ama kimse sormuyo ndn bylesn dye gerçi sorsalar bile ne anlatcm çocuklugumda bunları yaşadım bu yuzdn böyleym diyememki.yarn ilk göruşmeye gtcem psikologumla inş. İşe yarar

Psikoloğa bende gidiyorum size neler yaptırıyor psikoloğunuz acaba

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Psikoloğa bende gidiyorum size neler yaptırıyor psikoloğunuz acaba

Benim gittigim psikolog korktugum seylerin uzerine gitmemi istiyor,bununla ilgilide ev odevleri veriyor ama ben cok zorlaniyorum yapmakta henuz bi asama kaydedebilmis degilim o yuzden,bakalim ilerleyen gunler ne gostericek..

Benim gittigim psikolog korktugum seylerin uzerine gitmemi istiyor,bununla ilgilide ev odevleri veriyor ama ben cok zorlaniyorum yapmakta henuz bi asama kaydedebilmis degilim o yuzden,bakalim ilerleyen gunler ne gostericek..

Banada sosyal fobi ile ilgili kitap yolladı e posta ile kitaptakileri uyguluyorum ilaç vermedi banada ödevler veriyor arada sırada karamsarlığa düşüyorum ama sonra kendime bu olabilir herzaman iyi hissedemezsin çünkü sen bir insansın robot değil diye söylüyorum bide depresyonda olanlara ilaç veriliyormuş bana öyle söyledi doktorum ayyy ne var sanki cesaret hapı diye birşey olsaa

Selam Arkadaslar'bu durumun bi hastalik oldugunu dogrusu bilmiyordum..bende ayni durumdayim...ise basliyali 8ay oldu ama 8 ay bana bir omur gibi geliyor'her sbh isteksiz gidiyorum..konusamamak sohbet edememek sus pus olmak beni cok bunaltiyor..heleki bi sorun oldugunda veya laf carptiklarinda cevap verememem haksizliga dusuyorum'eziliyorum acikcasi bu durum dusundukce cok kotu oluyorum'kimseyede anlatamiyorum..
En onemlisi kendi kendimi yiyorum bosu bosuna her fisil fisil konusanlari gorunce.benim hakimdan kotu biseyler konusuyolar beni cekistiriyolar diye dusunuyorum'isi birakmayi bile dusunuyorum ama calismaya mecburum napcami sadirdim..
biriyle yalniz kaldigimda sohbet edemiyorum stresse giriyorum konu acamiyorum'karsimdaki konusmami sacma bulur korkusu oluyor..biriyle yalniz kalmak beni bunaltiyor... herhalde kendime guvenim yok'bu yuzdende boyleyim diye dusunuyorum..ailemle ve tanidiklarimla oldugumda konulara katiliyorum ama yalniz kalinca biriyle suspus oluyom..bu durum bende cocuklugumdan beri var ama farkina varmiyordum ama bi kac senedir normal olmayan bi durum oldugunu fark ediyorum..napabilirim bilmiyorum' anliyanim yok dogrusu bende anlatamiyorum x((((.. psychologa gitsem diyorum ama bi faydasi olurmuki ???kendi kendimi yiyorum yaaa bunaldim'herkes derdini bana anlatir ama ben kimseye derdimi anlatamiyorum x((...kendi kendime morelimi bozuyorum herzaman..ne yapabilirim bilmiyorum gercekden

Selam Arkadaslar'bu durumun bi hastalik oldugunu dogrusu bilmiyordum..bende ayni durumdayim...ise basliyali 8ay oldu ama 8 ay bana bir omur gibi geliyor'her sbh isteksiz gidiyorum..konusamamak sohbet edememek sus pus olmak beni cok bunaltiyor..heleki bi sorun oldugunda veya laf carptiklarinda cevap verememem haksizliga dusuyorum'eziliyorum acikcasi bu durum dusundukce cok kotu oluyorum'kimseyede anlatamiyorum..
En onemlisi kendi kendimi yiyorum bosu bosuna her fisil fisil konusanlari gorunce.benim hakimdan kotu biseyler konusuyolar beni cekistiriyolar diye dusunuyorum'isi birakmayi bile dusunuyorum ama calismaya mecburum napcami sadirdim..
biriyle yalniz kaldigimda sohbet edemiyorum stresse giriyorum konu acamiyorum'karsimdaki konusmami sacma bulur korkusu oluyor..biriyle yalniz kalmak beni bunaltiyor... herhalde kendime guvenim yok'bu yuzdende boyleyim diye dusunuyorum..ailemle ve tanidiklarimla oldugumda konulara katiliyorum ama yalniz kalinca biriyle suspus oluyom..bu durum bende cocuklugumdan beri var ama farkina varmiyordum ama bi kac senedir normal olmayan bi durum oldugunu fark ediyorum..napabilirim bilmiyorum' anliyanim yok dogrusu bende anlatamiyorum x((((.. psychologa gitsem diyorum ama bi faydasi olurmuki ???kendi kendimi yiyorum yaaa bunaldim'herkes derdini bana anlatir ama ben kimseye derdimi anlatamiyorum x((...kendi kendime morelimi bozuyorum herzaman..ne yapabilirim bilmiyorum gercekden

Çok geçmiş olsun canım psikoloğa git kesinlikle faydası oluyor (tabi doktorun iyi olması lazım) insanın kendine ve etrafa bakış açısını değiştiriyor gerçekçi düşünmeni sağlıyor daha önce psikoloğa hiç gitmemiştim ben ilk gittiğimde çok korkmuş ve çekinmiştim kızarıyordum titriyordum ellerim terliyordu hatta bir ara neredeyse ağlayacaktım . Demem oki yaşını bilmiyorum ama ben 29 yaşındayım eskiden maddi durumumuz yoktu pek gidemedim eğerki imkanın varsa hiç durma hiç vakit kaybetme. Bak bana okadar çekingen ve utangacımki resmen evde kaldım. ühühüu dertlerim depreşti gece gece :(

Haklisin gidip bi denemem lazim baska bi cozum bulamiyorum dogrusu..24yasindayim is hayatina yeni atiliyorum cok zormus gercekden bu durumda olup calismak...
Aynen o durum bendede var'ama korkuyorumda biriyle cikip suspus olmakdan'karsidaki insan bikar benden ya sohbet yok.bisey yok xs..

Back