Aşırı bağımlı bebek

Dritt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2021
528
944
Merhaba, bebeğim 6 aylık. Doğduğundan beri hep çok temas ve meme bağımlısı. Memede uyuyor ve eğer yanından kalkarsam kısa sürede uykusundan uyandigi icin uyurken yanindan kalkamiyorum cok gerekmedikce ne gece ne gündüz. Derin uykuda görünen çocuk kalkıp mutfağa gidip su içeyim desem daha suyumu içerken uyanıp ağlamaya başlıyor. Geçen hafta yaşadığımız huy değişikliğinden önce gün içinde çok kucak istese de ara ara oyun halisina, bebek arabasina, mama sandalyesine falan koyup hizlica bir şeyler halledebiliyprdum. Mesela kahvalti hazirlarken beni izliyordu konusa konusa hazirliyordum. Eşim yogun calistigi icin annem desteğe geliyor bebegim dogdugundan beri haftada 4 5 günü birlikte geciriyoruz. Gecen haftaya kadar anneannesinde duruyordu uykusu yoksa, meme istemiyorsa ve ben yine biraz dinlenebiliyordum ya da ev isi yapabiliyordum. Gecen hafta viral bir enfeksiyon gecirdi bebegim ve 2 gun atesi vardi. Hastayken bana cok düştü, kucagimdan hic ayrilmak istemedi, anneannesi alinca bile kiyameti kopardi, hastaliktandir dedik. Günlerdir gayet iyi, neşesi, keyfi, iştahı yerinde ama yine bir saniye kucagimdan biraksam ciglik kiyamet kopuyor. Dişimi fırçalayamadigim, tuvalete gidemedigim gunler oldu bu bir haftada annem evde olmasina ragmen oyle bir paraliyor kendini. Gercek anlamda bir saniye birakamiyorum yani odada yanimdayken de baska bir sey yapamiyorum. Sabah kahvaltisini hazirlamak icin babasina verdim, normalde babasiyla zaman gecirmeye de bayilir. Bu sefer ayni ciglik kiyamet babasinda da koptu boyle katilacak duruma geliyor elim ayağım birbirine dolasiyor. Benzer bir durum yaşayan var mi, gecici bir surec mi, ne yapmaliyim? Hem fiziksel, hem psikolojik olarak çökmüş durumdayım.

geçici bir süreçtir tabiki.. bu süreci idare etmeye çalışın, atak dönemi olabilir onu araştırın. siz ittikçe o daha çok sizi isteyecek. bol bol vakit geçirin size temas etsin o da rahatlar.