Aşırı alıngan ve moral bozan eş.

Medusan

Were all mad here
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
1.804
802
Merhaba bugun buyuk bir sehirde kamu kurum mulakati vardi ben istanbulda yasiyorum. Uzun zamandir ilk defa boyle bir firsat cikti karsima kazanirsam tum duzenimiz bozulacak cunku sehir degistirmek zorunda kalicaz ama gelecegimiz icin daha iyi olacak. Yasadigim sehir de kamu kurumunun oldugu sehir de metropol olaki kazandim esim cok zorlanmadan orda da is bulabilir. Bu zamana kadar destekledi mulakata da sehir disina beraber gittik. Donus yolunda bi akrabamla konusurken ee esin ne olacak diye sordugunda onu da alicam dedim. Ama bu espiri ya da dalga gecme amaciyla soyledigim bir sey degildi. Sadece o da gelecek anlaminda soyledim. Telefonu kapattiktan sonra tartisma basladi ben posetmiyim onu da alicam ne demek sen kendini ne saniyorsun diye sok oldum ilk guldum sonra yemin edip durdum anlatmak istedigim o degildi diye. Bir anda kazansan da ben gelmicem haberin olsun kendin gidersin gibi tamamen moral bozucu konusmaya basladi. Tabi heves de kalmadi. Cok sık yasadigim bir durum ne zaman bir sey olsa olumlu hayatimda baltalar. Donuste anneme ugradigimda onu da ugurladim eve gitmedim kizdi. Cok canim sikildi cunku. Kazanacagimdan degil buyuk ihtimal gecemem ama neden surekli bunu yasiyorum diye kendimi sorguluyorum bosuna suclandim. Ve hala cocukca trip sacmaliklariyla ugrasiyorum. Simdi sizce soyledigim cumlede bu alingalik edilecek bir durum var mi? Ben sikintili miyim yani o amacla soylemedigim halde sirf yumusasin diye ozur bile diledim soyle bir durumda var ben ne zaman ozur dileyip alttan alsam olaylar daha abartili hal aliyor. Cok yoruldum.

Günlük hayatında ciddi bir insan mı? Yönetici olarak mı çalışıyor?

Aslan burcu sessiz gibi durur disaridan bakan anlamaz benim hayatimi cehenneme cevirir. Peki nasil davranmam gerekir

Bence alınması normal olabilir, sıkıntı siz açıklama yaptıktan sonra ve hatta özür diledikten sonra ikna olmaması, iletişime hep kapalı mı?
Cogunlukla kapali ne zaman ozur dilesem bir seyleri duzeltmeye calissam abartir da abartir sanirim kendi kendin hakliyim diye daha cok gaza getiriyor kendisini.

Valla esiniz alingan mi değil mi bilmem de, üçüncü birine eş hakkinda "o" diye bahsedilmez, onu da alicam hic denmez.
Hic alingan bir insan değilimdir, burda da taniyanlar az cok bilir ama buna ben de alinirdim yani:)

Is bulur, bulamaz o ayri da, sonucta hayatini degistirecek esiniz; dusunceleri, kaygilari olabilir, ustune de oyle bir cümle hoş olmamış.

O yu burda ismini kullanmamak icin kullandim o yerine isim koyun o demedim ki esime. Kaygilari olabilir benim de var kaygilarim ama su olaydan sonra kaygilarim kat kat artti. Bu tepki normal mi ?

Onu da alacağım yerine o da gelecek deseniz daha şık olurdu tabi ama bu haliyle de bu kadar alınganlık yapıp küsecek bir şey yok bana göre. O an ağzından öyle çıkmış. Birbirine eş olmuş insanların artık birbirini iyi tanıyor olması gerek neyi hangi niyetle söylediğini bilmesi gerek. Tamamen iyi niyetle söylediğim bir lafı da bu kadar ters yorumlayıp alınganlık yapan eşime asıl ben bozulurdum.

Asıl canımı sıkan da o biz 8 senedir evliyiz evlilik öncesi 5 bucuk senelik sevgilik donemimiz var nerden baksaniz 14 sene oluyor birlikteyiz. Nasıl anlamaz. Evet şık olmadı o an kızabilir ama sonra uzatmaz insan. Kazanırsan da ben gelmicem demesi sanki gitmemek icin bahane gibi. Simdiden yol yapiyor gibi geliyor bana.

Muhtemel ki egolu. Sizin ondan daha iyi bi yerlerde olmanızı kaldıracak biri değil. Atansanız da ottan b.ktan kavga çıkaracak. Heveslerimizi kursağımızda bırakmasalar olmaz

Daha onceki isim de iyiydi uluslar arasi satis isiydi ve iyi kazaniyordum is ortamim da guzeldi. isim yuzumden hayatimi cehenneme cevirmisti hatta bir kere siddet bile gordum. Sacma sapan bi sebepten dolayi. Hem kaldiramiyor bir seyler yapmami ama tek maasla da yapamiyoruz kiradayiz. Biktim gercekten.

Aslan burcu sessiz gibi durur disaridan bakan anlamaz benim hayatimi cehenneme cevirir. Peki nasil davranmam gerekir
Düzelmez. Düzeltemezsiniz. Çünkü kafasında kuruyor. Sen iyi niyetle de söylesen kafasında kurduğu için kurduğuna inanıyor. İçten içe size kin besliyor da olabilir. Tartışma esnasında fi tarihinden kalma olayları size hatırlatıp sizi suçlayabilir. Sizi sorumsuz, alay eden biri olarak yaftalayabilir. Size güvenmeyebilir. Olumlu giden durumlarda destek veriyor gibi gorunebilir ama en ufak şey de cayabilir. Kum saati gibi düşünün. Kum saati dolunca saatli bomba gibi birden patlayabilir. Siz güllük gülistanlık zannedersiniz ama o içten içe memnun değildir. Hoşuna gitmeyen bir cümle,bir söz karşısında o güllük gülistanlık zannettiğiniz yaşamın aslında öyle olmadığını görürsünüz. Ne kadar da memnun olmayan biriymiş dersiniz.
Böyle biri mi?

Sizi kıskanıyor bı arkadas gıbı ama...
Yani başarınızı hazmedememıs

Alınması normal bence ama sonrasında özür dileyince uzatmaması gerekirdi. Şiddet gördüm demişsiniz sizi bu evlilikte tutan şey ne. Çok üzüldüm. Ben de kurum değişikliği yaptım yakında yeni yerime gideceğiz eşimin de tayini çıktı doğal olarak ve güzel bi yer değil ama çok mutlu eşim bu durumdan. Sen rahat edeceksin en azından diyo ve süreç boyunca da destek oldu. Bence sizin asıl konunuz eşinizin kendini bulunmaz hint kumaşı sanması. Ne demek şiddet uygulamak! Öküz!

Şiddet gösteren bir dağ ayısıyla evli kalma nedeniniz ne? Sanki adamın tek sorunu alınganlığı gibi davranıyorsunuz. Çalışan kadınlar bile şiddeti normalleştirmiş, yazık.

Eşim bana onu da alıcam dese ben de bi ne alaka ağzından çıkanı duy derdim herhalde. Ama fazlası abartı olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…