Aşilarimiz ve aylik kontrollerimiz....

bizde bugün doktora gittik kızlar kızım 7470 olmuş tam 1 kilo almış.boyunu ölçmeyi unuttuk.doktor demir ilacı falan vermedi şimdilik gerek görmedi 6.aydan sonra dedi.

maşallah canım kızına
sen ek gıda veriyo musun kızına neler veriyosun gün içinde zahmet olmazsa yazabilir misin

canım öyle çok planlı programlı bi şekilde beslemiyorum açıkcası ama şöyle söyleyebilirim.sabah 90 cc mama veriyorum.yaklaşık 3 saat sonra sütlü pirinçli kaşık maması veriyorum (90cc).mamayı verdikten bi süre sonra meyve püresi veriyorum.bi iki saat sonra emziriyorum.2-3 saat sonra ya pirinç unu yada yoğurt veriyorum.arada emziriyorum.akşama yine 90 cc mama içiyor.arada yine ne kadar emerse emzriyorum.geceye doğru 90 cc mama yada sağdığım sütümü veriyorum.gecede 2-3 sefer kalkıyor yine emziriyorum.ama dediğim gibi bu değişebiliyor.meyve elma yada armut veriyorum.yoğurdu bazen bi çay kaşığı kayısı reçeliyle tatlandırıyorum.bazende meyve püresinin içine az yoğurt koyuyorum.

maşallah gencizacım kızına allah nazarlardan saklasın....

teşekkürler canım benimde artık yavaştan yavaştan ek gıdalara başlamam lazım

bende başlıyom yavas yavas ama formul mama ıle yogurtmayalayım dedım olmadı sımdı pastorıze sutten mayaladım olacakmı aslında ben hep evde mayalıyorum kendı yogurdumuzu bu olacak mı bılmıyom

canım bende kendim mayalıyorum küçük cam kavanozun içinde (meyve püresi kavanozları).günlük süt bulamadığım için pastorize sütten yapıyorum.sade yoğurt yemeyi sevmedi bana çekmiş bende hiç sevmem:) ama dediğim gibi tatlandırarak veriyorum.

bizde bugün karma aşımızın 2. olduk 6400 gr olmuş kuzum bidahaki aşıalrımız ocakta 2 tane var karma 3. ve hepatit 3.

genciza kızına maaşallah çok güzel kilo almış ama ek gıda için erken değil mi?

zinedila geçmiş olsun cnm .. aşılarda kızım çok fena ağlıyor gelecek ay 2 tane birden olunca napcaz bakalım ............

bizde 4. ay kontrolümüze gittik..
aşılarımızdan rotarix 2. doz ve karma aşmızın 2. sini olduk.
kilomuz 8kg
boyumuzda 65 cm.
bu ayda sadece anne sütüne devam ediyoruz....

maşallah gelincikcim kızına bizimde rotarıx 2. aralıkta...

birde sağlık ocağondan ferrum damla verdiler 7 damla vericm hergün....

aldım cnm sağlık ocağından verdiler bugün sen kaç damla veriosun ferrumu cnmn...

bizde 2.nci asimiz olduk bugün cift sekilde. ve dr ek gida verme dedi. sadece sise mamasi ve rezene cayi.. cayida semio ztn ..
üzüldüm ama en azindan havuc suyu vermeye baslamistm. fazla kalori almasin dedi :S

aldım cnm sağlık ocağından verdiler bugün sen kaç damla veriosun ferrumu cnmn...

prospektüse göre 5 damla ile başlayın ve sonra arttırın diyor. bu sebeple şimdilik 5 damla veriyorum. kakasının renginde koyulaşma olabilir ve yapmakta zorlanabilir bugunlerde. bizim biraz öyle oldu. ilaçtan olduğunu sanıyorum. bide süt emdikten 1 saat sonra veriyorsun ve 1 saat daha emzirmiyorsun. demir ilaçları sütle alınmıyor ya, emilimini engelliyor diye. söylemişlerdir muhakkak. gerçi süre onlar için çok uzun. bizimki bugun zorlandı, acıktı ben bi süre açlığını bastırsın diye elma suyu verdim 5-6 kaşık. anca yarım saat - 45 dk dayanabildim, sonra emzirdim. sanırım emilimi tamamlanmıştır o vakte.

ay sağol cnm sölemediler hiçbişi sadece 7 damla verilecek dediler üzerinde yemekten hemen sonra yazıyor die emzirdikten sonra verdim:KK43:yarın öle yapmayım bari çok saol canım...

7 damlada kilosuna göre oluyomuş sanırım ilo arttıkça damlada artcakmış öle dediler....ama en önemli şeyi unutmuşlar iiki sormuşum sana walla....

X