Aşilarimiz ve aylik kontrollerimiz....

7 damlada kilosuna göre oluyomuş sanırım ilo arttıkça damlada artcakmış öle dediler....ama en önemli şeyi unutmuşlar iiki sormuşum sana walla....

ben kendim için kullandığım için biliyorum. açlık tokluktan ziyade sütle alınmıyor sadece. hatta bişey daha paylaşayım; C vitamini demirin emilimine yardımcı olduğu için ilaçla verilebilir. örneğin portakal veya mandalina suyu. süreyi kısaltmış olursun. ben öyle yapmayı düşünüyorum. geçenlerde bi yerde okumuştum onu da paylaşayım, kahvaltıda yumurtanın yanına maydonoz tüketmek de bu anlamda faydalı, yumurtanın sarısındaki demir maydonozdaki C vitamini ile daha kolay emiliyor. demiri etkisiz kıldığından çay önerilmiyor. aklında bulunsun.

dün asi olmustu kuzum.. bütün gün durmadigi gibi gecede 5 dakikada bir uyanip agladi off
fitilde verdim ama susmuyo
allahtan mamasini yiyo ..kakasini yapiyo.. o sikintisi yok en azindan ondan eminim ..
ama cok huysuz.
artik dayanamayip anneme geldimde o bakiyo su an..
öldüm bittim yemin ederim

bana da dr santafer verdı kılosuna uygun ver dedı ama ilaç iğrenç ya kuzuma nasıl ıcırecegım ben tok karnına ver demıstı ama ole olunca kusuyo kızlar bence arkadasın dedıgı dogru bende ole yapım barı

saol cnm pasylaşımın için ferrumun tadıda iğrençç nasıl içio kuzum aynen hilmiyecim benimkide çok huysuz dün çok kalktı benimkjide geçen seferki aşı böle yapmamıştı oda karma aşıydı ama kollarım koptu benimde:KK43:

bugün oğlumun aşı günüydü biliyomusunuz kuzum hiçç ağlamadı gıkı çıkmadı ebe bile hayret etti çünkü öncekinde yıkmıştı ortalığı
kilosu 7.500 ama elbiseleriyle boyu 60cm arkadaşlar az mı kısamı oğlumm
kan ilacı verdi günde 10 damla
ama geldik geleli oğlum uyuyo bi uyanıyo emiyo mızmızlanıp tekrar yatıyo baktım ateşi yok normal mi acaba sizinkilerde oldu mu böylee

canım bizde 2 gün önce aşı olduk.aşıdan sonra aynen çok uyudu kalktı mızmızlandı emdi tekrar uyudu.ve maalesef dünde ateşlendi fitille düştü sonra yine çıktı 39 oldu akşam acile gittik ve bi iğne yedik gecede nöbet tuttuk çok şükür şimdi iyi.bi gün sonra ateş olurmu diye sordum doktora bi kaç gün içinde bile yapabilirmiş.daha önceki aşılarda hiç böyle olmamıştı.sende dikkat et ateşini sık sık kontrol et canım.inşallah seninki ateşlenmez.bu arada benim kızımında gıkı çıkmadı aşı yapılırken :)

geçmiş olsun. bizim aşıda da ertesi gün daha çok ateş yaptı, ilk aşıda olmamıştı. uykudan gözünü açamadı 2. aşıda. ateşimiz hafifti yine de ateş düşürücü verdim yükselmesin diye. boy meselesi de genetik olabilir, doktorun bi problem olarak görmedi ise.

ewet cnm benim oğlumda çok huysuzlandı aşıdan sonra ateşi çıkmadı şükür benimkide çok az mırıldandı öle çok ağlamadı erkekim benim...

bebişler büyüyor walla, bizim kız hala çok kilolu değil 4 ayında 6400 dü şimdi belki 7 yi bulmuştur.haftaya 5.ay kontrollerimiz var. dişi çıkanlar bile olmuş, maşallah hepsine ....benim bu ara çook işim oluyor hiç giremiyorum en yakın zamanda daha sık görüşürüz inşallah...

geçmiş olsun gencizacım
dikkat ederim ateşine şimdilik bişeysi yok gibi
evet babamızında benimde boyumuz çook uzun değil ama inşallah bize çekmez uzasın benim kuzum

sağlık ocağında ilk pnomokok aşımızı olduk. ateş yapabilir dedi ebemiz ama umarım olmaz. 750 gr almışız. 2 cm uzamışız: 8850 gr , 69 cm. :nazar: yeni bi çocuk doktoruna gittik. anne sütü dışında niye bişey vermiyorsunuz, başlayın alışsın dedi. kase kase değil ama ufak ufak verecektim zaten bu ay. püre verebilirsiniz dedi ama kabızlık olur diye endişeliyim. günde 1-2 kaşık versem sindirim sistemi alışır heralde.

kızlar sağlık ocağını aradım yine pnomokok için gidicez ama sormayı unuttum kızım nezle oldu burnu falan akıyor sorun olurmu yani bu durumda aşı yapılabilirmi?

bizde bugun gittik doktora
7.900 kg
67.5 cm boy
gayet iyi dedi doktor
deviti kesti onun yerine A C D vitaminlerini karışık verdi
birde ferrum
bize ferrumu süt ürünleriyle karıştrırma ama anne sütü ve mama buna dahil değil dedi
:nazar:

ya diğer sayfa nıre gıttıı..maşalah duygucum ege beye yerım ben onun şapkasunuuu

kızlar sağlık ocağını aradım yine pnomokok için gidicez ama sormayı unuttum kızım nezle oldu burnu falan akıyor sorun olurmu yani bu durumda aşı yapılabilirmi?

canım geçenlerde bızdede vardı grıp ebeye sordum hasta ama bişi olurmu dıye oda çok cıddı değilse(hastanede felan yatmıyorsa) bişi olma dedı merak etme bişi olmazz

bizim sağlık ocağına hala gelmemiş pnomokok.bide başkentte oturuyoruz...yılbaşından sonra gelir diyorlar.o zamnada 6ayı geçmiş oluyor benim kuzum.devlette 6aya kadar ödüyor.fırsattan yararlanamadık.haftaya ptesi gitcez biz kontrole bakalım kaç kilo olduk.
kızlarbu arada acayip hastayım.boğazım şiş ve grip olmuşum.kuzuma geçmesin diye uğraşıyorum ama bugün çok hapşurdu.inşallah hasta olmaz minik kuşum...

bugün merve 4. ay aşılarını yeni olabldi hastalık filan derken nerdeyse 5 aylıkken oldu aşılarını, karma aşı ve rotavirüs .. önümüzdeki aya hepatit 3. doz ve prenevar 2. dozu vurulacak.. sağlık ocağında nerdeyse bir kilo fazla çıktı kilosu kıyafetleriyle tartıyolar yanlış bence..:1closedeyes:

X