• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Asilar

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

yellowdaisyy

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
4.118
18
318
Merhaba Kizlar
Benim ufaklik yarin 1 aylik oluyor. Tabi hepatit b asisi yapilacak. Dogum yaptigim ozel hastanede ucretli, saglik ocaginda sanirim ucretsiz. Neden boyle fark oluyor? Asininda mi markasi var? Hangisinde yaptirmaliyim? Siz asilari nerede yaptiriyorsunuz? :uhm:fisfisfis

bu tip aşılar sağlık ocağında yapılmalı.her daim taze aşı gelir sağlık ocaklarına.hastaneler özel olduğundan denetleme sıfır ve tarihi geçmiş ilaç veya aşı bulunması çok kolay.fakat devlet kontrolu altında olan sağlık ocaklarında böyle bişey olma imkanı yok.para alma nedenleri de tamamen ticari marka farkı yok ..ben kızımın aşılarını sağlık ocağında yaptırıyorum,ne ateş ne huysuzluk hiç yaşamadık..

kesinlikle sağlık ocağı derim.çok aşı yapıldığı için aşılar hep taze ve hemşireler çok deneyimli.özele verceğin parayla da bebişine bişey alırsın ;)

Benim aklima gelmemisti taze olacagi. Haklisiniz herkes orda yaptirdigi icin taze olur. Saglik ocaginda yaptirayim ozaman. Karar vermeme yardimci oldugunuz icin tesekkur ederim.Yarin asi gunu ins cok acimaz.

bizim özel hastanede özel aşılar hariç para alınmadı ancak doktorumuzda önerdi sağlık ocaklarını hem bir sıkıntı olmuyor.

bende oglum dogdugunda asılarını saglıkocagında yaptırmayı dusunuyordum.fakat ılk asısını olacagı gun hastalandı ozel doktora goturdum bu vesıleylede ozelde yaptırmaya basladım asıları.ama herkes saglıkocagını tavsıye edıyor

ben saglik ocagina bir defa goturdum daha oncekilerde ozele goturuyodum hic sorun olmuyordu. bu defa saglik ocagini deneyelim dedim pisman oldum. hem bebegim cok agladi hem de kanayan yerine bir pamuk bile vermediler.oylece giydirdim cocugu. hem de surekli hizli hareket edelim deyip durdular bana. oglumu sakinlestirmeye bile musade etmediler ustunu bile koridorda giydirdim. ozel hastanade doktorumuz asi sirasinda ilgileniyor seviyor oglumu cingirak sallayip dikkatini dagitiyor. o an aglar gibi oluyor hemen dikkati dagiliyor ne agliyo ne huysuzlaniyo. bu sefer onbes dakka falan agladi. yani ben hic memnun kalmadim ozelde yaptirmaya devam edecegim.

Back