Çok teşekkür ederim canım yaşım 36. Ben de beklemekten yana değilim şu an adetimin 2.günü bittiğinde doktor gel dedi ultrasonla tekrar yumurtalara bakıp muhtemelen ertesi gün hsg çekilecek. Senin nedir durumun? İlk aşılaman mi canim? Yasin kacti? Allah kolaylık versin en tez elden tutar inşallah.
Sağol canım, adını duydum ama Ankara'da yaşıyorum, Echomar burada yok bildiğim kadarıyla değil mi? Hsg ağrısı kişiden kişiye yada rahimde/tüplerde sorun olup olmamasına göre bile değişiyormuş, ağrı eşiğim biraz düşük o yüzden doktor kendisi anestezi önerdi, korkup tedirgin olunduğunda sağlıklı bir film çekilemeyip, sonucun güvenilirliğini etkileyebilir. Belki de hiç acı hissettirmeyecek ama riske girmeyelim dedik eşimle, anestezi makul geldi. Doktorum tanıdık olduğu için çalıştığı hastaneye gidiyorum mecburen. Ama yine de araştırmaya devam ediyoruz. Çok ciddi süreçler doktor önemli. İnsan titizleniyor. Ben de hsg sonrası hamile kalanları duydum ve sanırım etkisi 6 ay sürmeye devam ediyormuş, umarım senin bu seferkinde hem hsg hem aşılama etkisiyle çabucak tutuverir, güzel haberini alırız.Canım hsg için hiç korkma ben geçen ay çektirdim aneztezisiz, ecomarda. Çok çok rahat geçti çok az bir sızı oluyor çok kısa süreli. Ecomarda çektirmeni tavsiye ederim. Hsg sonrası hamilelik şansı da artıyormuş ama benim olmadı, bu ay da aşılamaya geçtik
Çok üzüldüm tatlım, zor süreçlerden geçmişsinBenm de yaş 31..4 defa kendiliğimden hamile kaldım 2 si kimyasal diğer ikisi karnımda öldü düşük ve kürtajla sonuçlandı..genetik problmemiz çıktı..tüp bebeğe yönlendşrdiler 1 sene önce denedik 1 tane sağlıklı çıktı o da transfer sonrası tutmadı..1 senedir de normal yollarla hamile kalamadım tüp için maddi durum olana kadar aşılama deneyelim dedik..benm aşılama tutsa bile düşme ihtimali var..önemli olan tutanın da sağlıklı olması lazım..inş Allahımın izniyle olur..
Ark.ın dediği gibi hsg den sonra normal yolla tutma imkanı da artıyr..benm 1 yıl boyunca tutmadı ardından tüpler kapalı mı die hsg çektirmiştim tüpler açıkmış..hsg sonrası ilk ay hamile kaldım düştü 2 ay sonrası bi daha hamile kaldım o da düştü..
Çok üzüldüm tatlım, zor süreçlerden geçmişsinAma senin sağlığın yerinde olduğu sürece denemeye devam edeceksin ve umut hep olacak. O yüzden hiç yıpratma kendini. Hamile kalabilmen çok güzel. Eninde sonunda Rabbim sağlıkla tutundurur hepimizinkini inşallah. Senin yaşın uygun daha, tüp bebek en son ihtimal düşünürsün canım.
Amin canım inşallah. Herşeyin hayırlısı.. Eşine de testler yapılıyor değil mi? Düşüklerin nedenini araştırıyorlar mı? Aşılamadan önce, rahim içinde düşüğe yol açabilecek her türlü kalıntının, kan pıhtısının bile kürtajla kazındığını söylemişti bana doktorum.İnş canım herkesin imtihanı başka işte..Allahım hepimize de sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eylesin
Amin canım inşallah. Herşeyin hayırlısı.. Eşine de testler yapılıyor değil mi? Düşüklerin nedenini araştırıyorlar mı? Aşılamadan önce, rahim içinde düşüğe yol açabilecek her türlü kalıntının, kan pıhtısının bile kürtajla kazındığını söylemişti bana doktorum.
dr'una güveniyorsan hiç sorun yok canım, inş hiç bişi çıkmaz. hakkımda hayırlısı bakalım bende pcos var. başka da bir sıkıntı gözükmüyor şimdilik ama araştırdıkça da yeni yeni şeyler çıkabiliyor.Sağol canım, adını duydum ama Ankara'da yaşıyorum, Echomar burada yok bildiğim kadarıyla değil mi? Hsg ağrısı kişiden kişiye yada rahimde/tüplerde sorun olup olmamasına göre bile değişiyormuş, ağrı eşiğim biraz düşük o yüzden doktor kendisi anestezi önerdi, korkup tedirgin olunduğunda sağlıklı bir film çekilemeyip, sonucun güvenilirliğini etkileyebilir. Belki de hiç acı hissettirmeyecek ama riske girmeyelim dedik eşimle, anestezi makul geldi. Doktorum tanıdık olduğu için çalıştığı hastaneye gidiyorum mecburen. Ama yine de araştırmaya devam ediyoruz. Çok ciddi süreçler doktor önemli. İnsan titizleniyor. Ben de hsg sonrası hamile kalanları duydum ve sanırım etkisi 6 ay sürmeye devam ediyormuş, umarım senin bu seferkinde hem hsg hem aşılama etkisiyle çabucak tutuverir, güzel haberini alırız.
Tabiki bazı konularda dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor. Tamamen şans işi. Hamile kalıp sorunsuz doğuran kadınların bizlerden farklı birşey yaptığını sanmıyorum. Kimisi hiç uğraşmadan elde ediyor, bizlerse biraz uğraşmak zorundayız. Yeter ki sonunda bir umut ışığı olsun canım. En kısa zamanda sağlıklı hayırlı bebeklerimiz olur inş.Evet canım karnımda ölen oğlumun kürtaj sonucu genetiğine bakıldı kromozom kopması olduğu öğrenildi..düşüklerimin sebebi kromozom yani genetik problemli..ve bunun hiç bişeklde tıpta düzeltilmesi yok..tamamiyle denk gelmesiyle alakalı..sağlıklı kromozom denk gelirse bebeğe bebek de sağlıklı ilerler yani..
İnşallah çıkmaz canım bakalım görücez. Bende de pcos'dan şüphelendi doktor. adet bitiminde tekrar ultrasonla bakacak, umarım yoktur. biraz araştırdım sanırım gebeliğe büyük bir engel değilmiş canım sen ilaç kullanıyor musun?dr'una güveniyorsan hiç sorun yok canım, inş hiç bişi çıkmaz. hakkımda hayırlısı bakalım bende pcos var. başka da bir sıkıntı gözükmüyor şimdilik ama araştırdıkça da yeni yeni şeyler çıkabiliyor.
canım benim hikayem uzun pcos nedeniyle 6 ay kadar diane 35 kullandım, prolaktinim yüksekti onun için de ilaç kullandım. öncesinde de sonrasında da gebelik hiç olmadı. hsg çektirdim, yine olmadı en son aşılamaya karar verdik. dr'lar çok büyük bir problem olarak görmüyorlar fakat yine de hamile kalamadımİnşallah çıkmaz canım bakalım görücez. Bende de pcos'dan şüphelendi doktor. adet bitiminde tekrar ultrasonla bakacak, umarım yoktur. biraz araştırdım sanırım gebeliğe büyük bir engel değilmiş canım sen ilaç kullanıyor musun?
Neden olmadığını bir türlü anlamıyor dimi şu doktorlar da. Karışık bir konu. Benim bir de başımda fissür derdi var canımdan bezdiriyor. 9 sene önce ameliyat olmuştum çok iyi geçti düzeldi. geçen yıl yani ameliyattan 8 sene sonra nüksetti, aylarca doktorlar ilaçlar derken eh biraz toparladı dedim bu ara yine başladı. Tüm hayatımı olumsuz etkiliyor, cinsel hayatımı bile etkiliyor canım ya, fissür ilerlediği dönemde ilişkide inanılmaz canım yanıyor, doktor doktor gezdim hiçbişe rastlamadılar en sonunda psikiyatriste gittik, o dedi ki fissürdeki kaslar vajinadaki kasları etkileyebilir, alakası olabilir dedi. gerçekten de uğraştım iyileştim çok şükür herşey düzeldi bebek çalışmasına başladık 7 aydır gebelikten de ses çıkmadığı gibi fissür hortladı, moralim sıfır inan. yine başa dönüp onunla mı savaşmam gerekecek hiç bilmiyorumcanım benim hikayem uzun pcos nedeniyle 6 ay kadar diane 35 kullandım, prolaktinim yüksekti onun için de ilaç kullandım. öncesinde de sonrasında da gebelik hiç olmadı. hsg çektirdim, yine olmadı en son aşılamaya karar verdik. dr'lar çok büyük bir problem olarak görmüyorlar fakat yine de hamile kalamadım
geçmiş olsun aynı ildeyiz. önümüzdeki dönemde bana da aşılama önerildi yakında hsg çekilecek iyi bir doktor ve hastane arayışındayım. sakıncası yoksa siz nerede yaptırdınız? memnun musunuz? bir de kaç ay deneyip hamile kalamadıktan sonra aşılama önerdiler?Selam, ilk asilamami 20 Ocak'ta oldum. Ne yazik ki tutunamadi. Simdi ikinci asilama oncesi Menopur verdi doktorum. Umarim bu sefer basarili oluruz. 39 yasindayim ve Ankara'da yasiyorum. Tum asilamalarin saglikli olmasi dileklerimle...
Ben Gazi Hastenesi'de oldum. Doktorum Deniz hanim. 15 senelik evliyim. 2 dusugum oldu. Hipotroidim var. Bu sebeple uzun sure ciddi olarak ustune dusmedik. Simdi artik yas 39 olunca birseylere gec kaldigimizi dusunuyorum. Doktorum yasimdan dolayi acele etmemizi oneriyor. Ilk ay sadece normal olarak denedik olmadi. Ikinci ay 5 gun klomen, ovitrelle ve crinone jel ile denedik. 18 mm yumurta olgunlasmisti. Ilk asilama tecrubem oldugu icin biraz sikintili gunler gecirdim. Ilaclar gaz ve kabizlik yapti bende. Adetlerim duzenlidir. Adetim basliyinca 3. Gun tekrar kontrole gittim. Doktorum yasimdan dolayi tup bebegi onerdi. Ama ben asilama ile once denemek istedigimi soyledim. Simdi igneleri kullaniyorum. Pazartesi gunu yine kontrole gidicem. Bu siteden cok faydalandim. Sorusu olan tum arkadaslara yardimci olmak isterim. Asilama gercekten basit bir islem. Korkulacak hic birseyi yok. Islem en fazla 5 dk suruyor. Sadece oncesinde esinizin sperm ornegi vermesi ve hazirlanmasi icin bekliyorsunuz.geçmiş olsun aynı ildeyiz. önümüzdeki dönemde bana da aşılama önerildi yakında hsg çekilecek iyi bir doktor ve hastane arayışındayım. sakıncası yoksa siz nerede yaptırdınız? memnun musunuz? bir de kaç ay deneyip hamile kalamadıktan sonra aşılama önerdiler?
Umarım aşılama ile tutar bebeğiniz. Ben iki yıllık evliyim yaşım 36, biz 6 ay normal denedik olmadı, testlerimizi yaptırdık doktorlar eşimde ve bende gebeliğe engel ciddi bir sorun olmadığı şeklinde yorumladılar. destekleyici diye önerdikleri ilaç ve gıdaların bir işe yaradığı yok. Vakit kaybetmeden hsg aşamasına geçilecek sanırım. inş bir sorun çıkmazsa arkasından aşılama deniyor. aşılama için de çok umut vermiyorlar, en fazla %20 gibi olasılığı olan bir yöntemmişBen Gazi Hastenesi'de oldum. Doktorum Deniz hanim. 15 senelik evliyim. 2 dusugum oldu. Hipotroidim var. Bu sebeple uzun sure ciddi olarak ustune dusmedik. Simdi artik yas 39 olunca birseylere gec kaldigimizi dusunuyorum. Doktorum yasimdan dolayi acele etmemizi oneriyor. Ilk ay sadece normal olarak denedik olmadi. Ikinci ay 5 gun klomen, ovitrelle ve crinone jel ile denedik. 18 mm yumurta olgunlasmisti. Ilk asilama tecrubem oldugu icin biraz sikintili gunler gecirdim. Ilaclar gaz ve kabizlik yapti bende. Adetlerim duzenlidir. Adetim basliyinca 3. Gun tekrar kontrole gittim. Doktorum yasimdan dolayi tup bebegi onerdi. Ama ben asilama ile once denemek istedigimi soyledim. Simdi igneleri kullaniyorum. Pazartesi gunu yine kontrole gidicem. Bu siteden cok faydalandim. Sorusu olan tum arkadaslara yardimci olmak isterim. Asilama gercekten basit bir islem. Korkulacak hic birseyi yok. Islem en fazla 5 dk suruyor. Sadece oncesinde esinizin sperm ornegi vermesi ve hazirlanmasi icin bekliyorsunuz.
Benim oncesinde 5 hafta 4 gunluk bir dusugum oldu. Kurtaj olmak zorunda kaldim. Sonrasinda da kimyasal gebelik oldu. Adetlerim duzenli oldugu icin hamile kaldigimi hemen farkediyorum. Kan tahlili en kisa surede cevap veriyor zaten. Normal yollarla hamile kalabildigim icin onceki doktorum hsg ye gerek yok dedi. Siz icinizi ferah tutun. Allah yardimciniz olacaktir mutlaka. Stres yapmak zaten herseye engel. Size destek olacak yakin arkadaslar mutlaka vardir. Sevinclerinizi ve uzuntulerinizi paylasin. Bebek sahibi olmak oncelikle matematik isi. Gerisi Allah'a kaliyor. Zaten tum sartlar uygun olsada her ay gebe kalabilmek icin bir kac gunu iyi yakalamak gerekiyor. Bence normal gebelikte ne kadar sansimiz varsa, asilama bunu en az ikiye katliyor. Cunku asilama oncesi verilen ilaclar yumurta sayisini ve kalitesini artiriyor. Bu yuzden asilamayi mutlaka tavsiye ediyorum.Umarım aşılama ile tutar bebeğiniz. Ben iki yıllık evliyim yaşım 36, biz 6 ay normal denedik olmadı, testlerimizi yaptırdık doktorlar eşimde ve bende gebeliğe engel ciddi bir sorun olmadığı şeklinde yorumladılar. destekleyici diye önerdikleri ilaç ve gıdaların bir işe yaradığı yok. Vakit kaybetmeden hsg aşamasına geçilecek sanırım. inş bir sorun çıkmazsa arkasından aşılama deniyor. aşılama için de çok umut vermiyorlar, en fazla %20 gibi olasılığı olan bir yöntemmiştüp bebek son ihtimal oluyor genelde, siz de 2-3 kez aşılama denemeden tüp bebek aşamasına geçmemeniz daha mantıklı. Allah yardımcımız olsun inşallah çabalarımızı görür. hsg niz çekildi değil mi? anestezili mi oldu? hsg nin gebeliği kolaylaştırıcı etkisinden bu sitede haberim oldu benim de..
Teşekkür ederim bu bilgiler moral oldu. Çok çok geçmiş olsun, talihsizlik yaşamışsınız ama hamile kalabiliyor olmanız önemli birşey. Zaten aşılamadan önce olası düşüklere karşı önlem alıyoruz demişti bana doktorum. Eminim siz bu yolla başarılı olacaksınız sonuca epey yaklaşmışsınız bence. yumurtlama günlerini hesaplayarak çalışıyorduk hatta diğer aylar değil ama bu son ay ümitliydim. ama olmadı malesef. regl günüme göre hesap yaptığımda tam yumurtlama gününü tutturmuş olmalıyız :) yine de olmamış. Öyle çok faktör var ki. Tüm bu aşamaları geçip döllenmenin gerçekleşmesi ve embriyonun tutunması bile başlıbaşına bir mucize resmen. Herşeyin hayırlısını dileyelim.Benim oncesinde 5 hafta 4 gunluk bir dusugum oldu. Kurtaj olmak zorunda kaldim. Sonrasinda da kimyasal gebelik oldu. Adetlerim duzenli oldugu icin hamile kaldigimi hemen farkediyorum. Kan tahlili en kisa surede cevap veriyor zaten. Normal yollarla hamile kalabildigim icin onceki doktorum hsg ye gerek yok dedi. Siz icinizi ferah tutun. Allah yardimciniz olacaktir mutlaka. Stres yapmak zaten herseye engel. Size destek olacak yakin arkadaslar mutlaka vardir. Sevinclerinizi ve uzuntulerinizi paylasin. Bebek sahibi olmak oncelikle matematik isi. Gerisi Allah'a kaliyor. Zaten tum sartlar uygun olsada her ay gebe kalabilmek icin bir kac gunu iyi yakalamak gerekiyor. Bence normal gebelikte ne kadar sansimiz varsa, asilama bunu en az ikiye katliyor. Cunku asilama oncesi verilen ilaclar yumurta sayisini ve kalitesini artiriyor. Bu yuzden asilamayi mutlaka tavsiye ediyorum.
Tesekkur ederim. Bir konuda daha tecrubemi paylasmak isterim. Yumurtlama gunu takibi her zaman dogru olmuyor. Mesala benim ilk kontrolumde adetimin 3. gunu 20 mm yumurtam gelismisti. Doktorum sik iliski onerdi. Ama ilk ay normal yolla olmadi. Hamilelik dusundugunuzde doktorlar oncelikle yumurta takibi yapiyor. Ultrasonla yapilan bu takip sonucunda yumurtlama gununuz hesaplaniyor. Normalde adet gununuzde yumurta olmamasi gerekiyor. Bu sebeple 1 ay yumurtlamanin duzenlenmesi icin Desolett kullandim. Yumurtlama duzensizliginiz varsa bu da gebe kalmaniza engel oluyor. Adetin 14. gunu yumurtlamanizin oldugundan emin olmaya calisin. Yoksa tum hesaplamalar ve calismalar bosa gider. Bu calismalar en cok beylerin hosuna gidiyor. Hakkimizda hayirlisi. Mucizeler yani basimizda, sadece goren gozler ve inanan kalpler gerekli. Hsg sonuclariniz insallah cok iyi cikarTeşekkür ederim bu bilgiler moral oldu. Çok çok geçmiş olsun, talihsizlik yaşamışsınız ama hamile kalabiliyor olmanız önemli birşey. Zaten aşılamadan önce olası düşüklere karşı önlem alıyoruz demişti bana doktorum. Eminim siz bu yolla başarılı olacaksınız sonuca epey yaklaşmışsınız bence. yumurtlama günlerini hesaplayarak çalışıyorduk hatta diğer aylar değil ama bu son ay ümitliydim. ama olmadı malesef. regl günüme göre hesap yaptığımda tam yumurtlama gününü tutturmuş olmalıyız :) yine de olmamış. Öyle çok faktör var ki. Tüm bu aşamaları geçip döllenmenin gerçekleşmesi ve embriyonun tutunması bile başlıbaşına bir mucize resmen. Herşeyin hayırlısını dileyelim.
adet aralığı genelde 28 gün kabul edilip hesaplandığı için benim zaten geleneksel hesaplara uymuyor, yaklaşık olarak 32 gündür. bir ara ovülasyon testi kullandım, tahmin ettiğim günlerde işaret verdi. son ay zaten doktorum yumurta takibi yaptı ultrasondan ölçüyordu, tam birlikte olmamız gereken tarihleri verdi o günlerde çalıştık işe yaramamış:) bir de uzakta olduğu için telefonla danıştığım jinekolog aile dostumuz bana düzenli bir periyotta, son adet gününden tam 14 gün önce yumurtlama gerçekleşmiş olur diyor. yumurtlama olur ve 14 gün sonra adet kanaması başlar bu şaşmaz diyor. Ama ben tabi ayda 2 kez yumurtlayan veya adeti biter bitmez yumurtlaması gerçekleşen kadınları filan da duydum. Doktor kaidelerden bahsediyor muhtemelenTesekkur ederim. Bir konuda daha tecrubemi paylasmak isterim. Yumurtlama gunu takibi her zaman dogru olmuyor. Mesala benim ilk kontrolumde adetimin 3. gunu 20 mm yumurtam gelismisti. Doktorum sik iliski onerdi. Ama ilk ay normal yolla olmadi. Hamilelik dusundugunuzde doktorlar oncelikle yumurta takibi yapiyor. Ultrasonla yapilan bu takip sonucunda yumurtlama gununuz hesaplaniyor. Normalde adet gununuzde yumurta olmamasi gerekiyor. Bu sebeple 1 ay yumurtlamanin duzenlenmesi icin Desolett kullandim. Yumurtlama duzensizliginiz varsa bu da gebe kalmaniza engel oluyor. Adetin 14. gunu yumurtlamanizin oldugundan emin olmaya calisin. Yoksa tum hesaplamalar ve calismalar bosa gider. Bu calismalar en cok beylerin hosuna gidiyor. Hakkimizda hayirlisi. Mucizeler yani basimizda, sadece goren gozler ve inanan kalpler gerekli. Hsg sonuclariniz insallah cok iyi cikar
Canım fissür neymiş ilk kez duydum polip gibi bişi mi bende de polip var, yok yok yani Birşekilde allahın izniyle biz de bebeklerimize kavuşucaz ama zamanı var demekki.Neden olmadığını bir türlü anlamıyor dimi şu doktorlar da. Karışık bir konu. Benim bir de başımda fissür derdi var canımdan bezdiriyor. 9 sene önce ameliyat olmuştum çok iyi geçti düzeldi. geçen yıl yani ameliyattan 8 sene sonra nüksetti, aylarca doktorlar ilaçlar derken eh biraz toparladı dedim bu ara yine başladı. Tüm hayatımı olumsuz etkiliyor, cinsel hayatımı bile etkiliyor canım ya, fissür ilerlediği dönemde ilişkide inanılmaz canım yanıyor, doktor doktor gezdim hiçbişe rastlamadılar en sonunda psikiyatriste gittik, o dedi ki fissürdeki kaslar vajinadaki kasları etkileyebilir, alakası olabilir dedi. gerçekten de uğraştım iyileştim çok şükür herşey düzeldi bebek çalışmasına başladık 7 aydır gebelikten de ses çıkmadığı gibi fissür hortladı, moralim sıfır inan. yine başa dönüp onunla mı savaşmam gerekecek hiç bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?