Aşılama Aşılama ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

yesil_22

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2008
13
0
Slm Kızlar Daha önce bir cok soru sormama karşın cevap alamadım . Aşılama ile sorularımızı burada paylaşalım istedim.Benimde bilmek istediğim daha doğrusu hiç bişey bilmeyip merak ettiğim konular var . Yardımcı olursanız sevinirim .
Aşılamanın günü varmı ? adetin şu günü yapılır diye bir şartı varmı ? Erkektede aşılama için perhiz vb bişey isteniyormu.

merhabalar.aşılama için öncelikle yumurta geliştirici iğneler kullanılıyor.bunlarada adetin 3.günü başlanıyor.iğneler doktorun önrisine göre günlük olarak yapılıyor.ve yumurtalar belli bir büyüklüğe ulaşınca ardından çatlatma iğnesi yapılıp iğneden 36saat sonra aşılama yapılıyor.aşılama yapılmadan önce 3gün perhiz yeterli oluyor erkek için....

Slm Kızlar Daha önce bir cok soru sormama karşın cevap alamadım . Aşılama ile sorularımızı burada paylaşalım istedim.Benimde bilmek istediğim daha doğrusu hiç bişey bilmeyip merak ettiğim konular var . Yardımcı olursanız sevinirim .
Aşılamanın günü varmı ? adetin şu günü yapılır diye bir şartı varmı ? Erkektede aşılama için perhiz vb bişey isteniyormu.

ddm 'in dediği gibi aynen, ayrıca iğne yerine hap'ta verebilir doktor, adetin üçüncü günü ilaca başlanıyo, yumurtalar nezaman istenilen büyüklüğe ulaşırsa ozaman çatlatma iğnesi yapılıyo, aşılama yaklaşık adetin 14-16.günlerine falan denk geliyo, ama cinsel perhiz olayını doktor zaten yumurtaların büyümesine yakın söyleyecektir 3 yada 4 günlük cinsel perhiz gerekiyo

ddm 'in dediği gibi aynen, ayrıca iğne yerine hap'ta verebilir doktor, adetin üçüncü günü ilaca başlanıyo, yumurtalar nezaman istenilen büyüklüğe ulaşırsa ozaman çatlatma iğnesi yapılıyo, aşılama yaklaşık adetin 14-16.günlerine falan denk geliyo, ama cinsel perhiz olayını doktor zaten yumurtaların büyümesine yakın söyleyecektir 3 yada 4 günlük cinsel perhiz gerekiyo
gonaphene diye bi hap mı veriyorlar bundan verdi doktor bana

yesil adetin 15/yada 16/gunu yapiyolar asilamayi bazi dr igne veriyo bazisi hap ben senin gibi gonaphene kullandim ardindan catlatma ignesi oldum 36 saat sonra asilamam yapildi esinin de 3gun perhiz yapmasi yeterli

Bende mayıs - haziran ayında başlayacağım tedaviye.Aşılama yapılacak. Aşılama yapıldıktan sonra tüp bebekteki gibi doktor evde istirahat veriyormu? Yatıp beklemekmi gerekiyor yoksa normal hayatımıza devammı ediyoruz

Bende mayıs - haziran ayında başlayacağım tedaviye.Aşılama yapılacak. Aşılama yapıldıktan sonra tüp bebekteki gibi doktor evde istirahat veriyormu? Yatıp beklemekmi gerekiyor yoksa normal hayatımıza devammı ediyoruz

Hayırlısı olsun canım, yatman gerekmiyo, aşılama yapıldığı anda yarım saat kadar yatıyosun muayene masasında okadar ama o gün boyunca pek hareket etmemen iyi olur sonra abartmadan normal hayatına devam

canım ya hap yada iğne yunurtalıklarının gelışmesıne baglı daha önce yanı asılamadan once hıc tedavı gordun mu mesala hap benım yumurtalıklarımı gelıştırmedı ığne gelıştırdı

2 Aşilama Yaptirdim.olmadi Gonaphene Kullandim Ikisindede.bugün 3.aşilama Için Başlicam Da Doktorum Bu Hap Yerine Bu Defa Iğne Vericek Göbekten Ama Rapor çikarmamiz Gerekiyor Dedi Iğne Için.sizde öylemi Aldininz Bu Iğneleri.

bildigim kadarıyla öyle yapıyorlarmış. İnşallah bu sefer yararlı olurda hamile kalırsın .

2 Aşilama Yaptirdim.olmadi Gonaphene Kullandim Ikisindede.bugün 3.aşilama Için Başlicam Da Doktorum Bu Hap Yerine Bu Defa Iğne Vericek Göbekten Ama Rapor çikarmamiz Gerekiyor Dedi Iğne Için.sizde öylemi Aldininz Bu Iğneleri.

evet raporsuz o iğneleri alamıyosun mecbur istiyorlar biz bu şekilde aldık

Nerede ve hangi merkezde yaptıryorsan merkezinle konuş .
Aslında raporla ssk veya diğer sigortalardan ise bu anlamda yaralanıyorsun ilaç ve iğne indirimli % 20 sini ödüyorsun ve aşılamada merkezin sigorta ile anlaşması varsa indirim yapılıyor. Rapor için şimdiye kadar yapmış olduğunuz tüm aşamaları raporlar ile belgendirip bir usulu var bunu merkez in sizi yönlendirmesi gerekiyor.Tahliller falan var bunları isterlerse merkezle fiyat için konuş ya orada yaptır yada bir devlet hastanesinde (daha ucuz çünkü merkez pahalı oluyor.) Merkezin sizi bir hasteneye yönlendirme yapsın .Şu hastane gibi ( ARAŞTIRMA HASTANESİ OLMASI LAZIM) çünkü
her devlet hastanesinde olmuyor.Belli bir günü var infertti. günü salı veya perşembe oluyor genelde .
raporların incelenip sonra heyet raporu alıyorsun ( aynı günde hemen verilmiyor genelde ) .Bunu merkeze verip ( bazı hastanele bir rapor veriyor bunu hem denem hemde ilaç için kullanıyorsun bazı hastaneler ise ayrı ayrı iki rapor veriyor buna lütfen dikkat et.) tedavine devan ediyorsun tüp bebek için de aynısı oluyor.

hadi bakalım hayırlısı Allah kalbinin dileğini sana en kısa zamanda versin.

X