Aşılama aşılama ile hamile kalanlar bekleyenler buraya

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Merhaba.. Umarım hayırlısıyla nasip olur. Benim ilk aşılama da tuttu .bildirimler gelince mesajlara bakayım dedim görünce de yazmak istedim. Genelde bu tür tedavilerde kadınlara yoğunlaşılıyor ama bazen bu büyük ihmal oluyor. Ben 2 kere normal yoldan hamile kalmama rağmen sonrasında kalamadım. Tedaviler bana uygulandı ama sonra eşime test yapıldığında morfoloji ve hız sorunu olduğunu öğrenmiştik . Kadınlar kulübünde de buna benzer çok fazla durum vardı tedavi süreçlerinde kadınlar o kadar ilaç kullanıp sonra evlere bakıldığında eşte sorun çıkan. Demem o ki mutlaka eşinize de test yapılsın. .umarım hakkınızda hayırlısı olur
Selam canm ilk gebeligin mi bu ne güzel allahım bizleredee nasip etsin
Benimde olmuyor aşılama düşünüyorum ona ne zaman başlanıyor biraz bilgiye ihtiyacım var yani hangi aşamadan sonra yapiliyo

Selam canm ilk gebeligin mi bu ne güzel allahım bizleredee nasip etsin
Benimde olmuyor aşılama düşünüyorum ona ne zaman başlanıyor biraz bilgiye ihtiyacım var yani hangi aşamadan sonra yapiliyo

İsteyen herkese nasip olur inşallah. İlk gebeliğim değildi ama önceki gebeliğim sonlanmıştı. Onlarda tedavisiz kalmıştım. Sonrasında normal yoldan olmayınca. İlk hormon testleri yapılıyor .eşe test yapışıyor sonra hapla yumurta takibi yapılıyor. Maksimum 6 seneme yapıyorlar ilaçla .1 sene denenmesine rağmen gebelik olmadıysa o zaman rahim filmi çekiyorlar. Hâlâ olmadıysa eğer uygunsa aşılamaya geçiliyor. Ama azosperm yada amh düşüklüğü gibi durumlarda hiç beklemeden tüp bebeğe geçiliyor. İlk evre tahliller, rahim filmi, yumurta takibi, aşılama diye ilerliyor. Ben çok giremiyorum ama girdikçe yazmaya çalışırım sormak istediklerin olursa

Teşekkür ederim
İsteyen herkese nasip olur inşallah. İlk gebeliğim değildi ama önceki gebeliğim sonlanmıştı. Onlarda tedavisiz kalmıştım. Sonrasında normal yoldan olmayınca. İlk hormon testleri yapılıyor .eşe test yapışıyor sonra hapla yumurta takibi yapılıyor. Maksimum 6 seneme yapıyorlar ilaçla .1 sene denenmesine rağmen gebelik olmadıysa o zaman rahim filmi çekiyorlar. Hâlâ olmadıysa eğer uygunsa aşılamaya geçiliyor. Ama azosperm yada amh düşüklüğü gibi durumlarda hiç beklemeden tüp bebeğe geçiliyor. İlk evre tahliller, rahim filmi, yumurta takibi, aşılama diye ilerliyor. Ben çok giremiyorum ama girdikçe yazmaya çalışırım sormak istediklerin olursa
Teşekkür ederim ilgin için.çok yavaş ilerliyor bu süreç benim dr başka ilde gidip gelme şansım çok olmadığı için ben direkt aşılama isticem yaparlar mi bilmiyorum.
hormon testi istemişti doktorum.yaptırdım yarın göstermek için gidicem o vakit söylicem
Hsg cektircem o ne zaman çekiliyor birde adet biritiminden 3 gun sonra gitswm olur mu

Aminnn beklemek çok zor rabbim sabır versin. Benimde tedavi siz bir gebeligim oldu 6 haftalikken düştü 2 sene olacak normal yolla olmuyor

Teşekkür ederim

Teşekkür ederim ilgin için.çok yavaş ilerliyor bu süreç benim dr başka ilde gidip gelme şansım çok olmadığı için ben direkt aşılama isticem yaparlar mi bilmiyorum.
hormon testi istemişti doktorum.yaptırdım yarın göstermek için gidicem o vakit söylicem
Hsg cektircem o ne zaman çekiliyor birde adet biritiminden 3 gun sonra gitswm olur mu

Rahim filmini tam hatırlamıyorum ama adetin 10. Gününden sonra çekmiyorlardı galiba. Doktora adetin 2. Yada 3. Günü gidiliyor genelde. Tüm tedaviler adet döneminde başlanıyor . Yumurta takibi de aşılama da. Ben 4 kere takip yaptırdım olmadı ama 1-2-3-4. Denemelerde olanlar da oluyor. Genelde sorun olmadıkça önce takibi öneriyorlar . Aşılama da da yumurtanın durumuna göre işlemden önce 2 günde bir gitmek gerekebiliyor

Merhabalar ben dün sabah 10 da çatlatma iğnemi gapıp bugün saat 14 te ilk aşılamamı oldum sonrası için doktorum ilaç da vermedi bakalım bekleyip görücez. Allah hepimizin gönlüne göre versin amin

Merhabalar ben dün sabah 10 da çatlatma iğnemi gapıp bugün saat 14 te ilk aşılamamı oldum sonrası için doktorum ilaç da vermedi bakalım bekleyip görücez. Allah hepimizin gönlüne göre versin amin
Kusura bakma bir sey öğrenmek istiyorum kac yumurtan oluştu ne ilacı kulandın

Ben adet üç günü başladım yedi gündür femera kuşanıyorum ama hiç umudum yok Pazartesi gideceğim bakalım Cuma aksamı
Gonal f 900 kullandım hergün 75 yaptım. İki yumurtam oluştu ama biri 19 mm iken diğeri 13 tü ikincisi çatladı mı vilmiyorum
cok teşekkür ederim ben de yarın tekrar gideceğim içimde hep korku var ya olmazs
Gonal f 900 kullandım hergün 75 yaptım. İki yumurtam oluştu ama biri 19 mm iken diğeri 13 tü ikincisi çatladı mı vilmiyorum
insallah çatlamıştır on günde ilaç etkisi gidiyor artık bhcg hormonu salgılıyorsa on günü kanda baktıralım bence

Sabah büyümüş müdür acaba Cuma 13 dü biri on du allahım emeklerimizi boşa cıkartmasın
Amin inşallah doktorum aşılamadan önce kontrol etseydi o zaman emin olurdum da kontrol de etmedi 19 olan çatlamıştır herhalde akıntım ve ağrım oldu. Diğeri soldaydı o tarafımda da dün ağrı oldu ve akabinde akıntı belki o da çatlamıştır . Bu şekilde gitsem alttan muayene eder mi ki çatlayıp çatlamadıpını görmek için bile edim bence seninki de yarın sabaha 17 18 olur çağırmadı mı seni kontrole

Amin inşallah doktorum aşılamadan önce kontrol etseydi o zaman emin olurdum da kontrol de etmedi 19 olan çatlamıştır herhalde akıntım ve ağrım oldu. Diğeri soldaydı o tarafımda da dün ağrı oldu ve akabinde akıntı belki o da çatlamıştır . Bu şekilde gitsem alttan muayene eder mi ki çatlayıp çatlamadıpını görmek için bile edim bence seninki de yarın sabaha 17 18 olur çağırmadı mı seni kontrole
Yarın sabah gideceğim haber veririm canım ya inşallah

Kizlar bugun 2. Asilamamin 7. Gunu ilkinde hicbisey olmamisti zaten tutmadida ama ikincide agrim falan cok oldu dun koyu sari tuhaf renkte gibi akinti gelmisti bugunde vizon rengine cok acik akintiyla karisik kahvemsi bi leke gelmis yerlesme olabilirmi dollenmisse 5-6 gunde rahme ulasiyomus yerlesmemidir ki kasik aagrim var hafiften adet olcakmi gibi islaklik hissi falan daha adetime 12_ 13 kusur gun var sizce nedir

Merhaba bende katılabilir miyim aranıza ilk aşılama olacak ve pek bir bilgim yok aşılama da nelere dikkat etmemiz lazım neler yapmamız lazım bilgilendirebilirmisiniz

merhaha kızlar, bende uzun zamandır takip ediyorum burdan sizleri. Bende 3 senelik evliyim ve ilk 2 sene çocuk istemedik.
takii evliliğimizin 2.senesini bitene kadar. bende polikistik over hastasıymışım, bebek düşündüğümüz ay adet olmadım ve belki hamileyimdir diye test yaptı tabii negatif çıktı. sonra dr. gittim adet olamıyorum diye. muayene etti ve daha önce hiç duymadığım polikistik over olduğunu söyledi. ve söktürücü verdi ve adet oldum. hiçbirşey bilmediğimden doğum kontrol ilacı verdi ve 3 ay kullan dedi. dr. çok ilgisiz gelmişti bana.
neyseki 3 ay kullandım ve dr. gittim klomene başladık. adetimin 5.günü dedi. (bu arada ssk ile anlaşmalı hastaneydi gittiğim yer)
doktor işte gençsin (27 yaşındaydım) olur falan diyoo ama beni tatmin etmio dedikleri. 2 ay klomen kulllandım bu dr.la.
sonrasın çatlama iğnesi verdi. ama saçmalık ki çatlamış mı diye kontrole hiç çağırmadı. ilişki önerdi sadece.

dedim ki bu doktordan bişey çıkmıcak.bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine başka bir dr. yöneldim. özel muayenesi vardı ve muayene ücreti 130 TL idi. daha önce yapılanların doğru olduğunu ama tamolarak takibin yapılmadığını söyledi ve yeni dr. ile mecamız 2013 şubat ayında başladı. 6 ay klomen tedavisi ve ovitrelle çatlama iğnesi olarak tedaviye başlıcaz dedi. eğer gebelik olmaz ise aşılama yaparız 6. aydan sonra demişti. ve bu arada ben kanal film çektirdim, kanallarda bir sıkıntı var mı diye Allahtan yoktu, eşimin sperm tahlilleri de gayet normal çıktı.

ve ilk ayımıza başladık. klomen +çatlama iğnesi
hazirana kadar bu şekilde devam ettik. her ay bir veya 2 yumurtam oldu. büyüdü çatladı ama birtürlü gebelik olmadı.
haziran ayında adet olmadım ki gebe değilmişim. polikistik overden kaynaklandı.
sonra söktürücü kullandım vs. adet gördüm.

gel gelelim ki doktorum 7.ay tedavisi için aşılama yapalım artık dedi. doktorum her ay 1 tanede olsa yumurtan oluyor büyüyüor çatlıyor.ve bunu klomenle yapıyoruz dedi. normalde aşılama öncesinde klomen yerine iğnelerler yumurtalar büyütülüyor ama bende klomenle yumurtalar büyüğünü için iğnelere gerek yokmuş hemde iğneler pahalıymış.

ve ilk aşılamamı 06 eylül 2013 de saat 16:00 gibi yapıldı. (dokroun muayenesinde)
20 eylülde adet olmaz isem kan tahlili yaptırmamı söyledi doktorum.
tahlil yaptırmama şuan tam 1 hafta var ve bekliyorum.

Dediğim gibi bende 1 senedir hamile kalmak istiyorum. ve benden sonra evlenenlerin hepsi ya doğurdu ya hamile ve kimisi 2. ye hamile. artık birinin hamilekaldığını duyunca moralim acayip bozuluo.
abimin eşi ikinciye hamile ve durumları olmadığı için kesinlikle istemeyerek oldu. ben duyduğumda ağladım benim neden bebeğim olmuyor diye.

Evet Allah vaktini zamanını biliyor bende hayırlısıyla o vakti beklemeye çalışıyorum.
Allahım herkese sabır versin. Çok zor bir süreç.
buarada doktorumdan da memnunum.
arkadaşlar merhaba öncelikle hepimize çok geçmiş olsun inşallah hayırlınında hayırlısı bir haber alırız annelik duygusunu yaşarız .2 sene önce kendiliğimden hamile kaldım fakat 7.haftada kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım .kürtajı yapan doktor hemen deneyebilceğimizi ara vermemize gerk olmadığını söyledi fakat ben piskoljk olarak 3 ay istemedim sonrasında klomen tedavisiyle 3 ay denedik yine sonuç negatif birde üstüne doktorun kürtaj sırasında yaptığı bir hatayla ve o kadar gidip gelmeme rağmen gözden kaçırdığı 5cm lik çikolata kistine merhaba dedim .hemen doktor değişikliği yaptım o doktorla uğraşmak istemedim canımın derdine düşmüştüm çünkü.bu sefer kistten dolayı ağrılarım çoğaldı çekilmez bir hal aldı ve 6 ay hiçbir şekilde gebelik yok.:KK43: adetler hormonlar herşey düzenli tabi.fix olarak rahim filmi istendi ve onuda çektirdim işte o zamn kürtajdaki yapılan yanlışlık ortaya çıkmıştı.3 ay doğum kontrol hapı kullandım kist küçülmedi ve en son doktorun daha ultrasonda kist nerdeydi demesi üzerine onuda bıraktım. sonuç başka bir doktorda ameliyatla kistim alındı ve kistin çok fazla yapışılık yaptığı ama doktorumun yapışıklığı açtığı söylendi.sonra 2 ay kadar kendiliğinden gebelik olmadı ve şuan 3. ayımda tekrar klomen ve çatlatma iğnesiyleyim 2 aydır sonuç negatif geçen hafta tekrar rahim filmi çekildim sonuç temiz ne eşimde ne bende bir sıkıntı var doktorum aşılamaya gerek yok birkere hamile kalmışsın ve ilaçsızda yumurtalrın oluşup çatlıyo dedi .fakat bugün yumurtalarıma bakılıcaktı ve çatlatma iğnesi yapılıcaktı başta gerk yok aşılamaya diyen doktorum daha bakar bakmaz aşılama yapalım dedi ve benim o kadar kafam karışkki yarın aşılamam yapılıcak hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun ama vakti zamanı olmadan anladımki ne kadar çabalasakta çok zor umarım hep birlikte sevinir bebeklerimizi kucağımıza alırız çünkü artık ben piskolojk olarak çok yorgunum:KK61::KK61::KK61:

X