Kızlar ben 37 yaşındayımç 2011 nisan ve eylül'de yaptırdığım FSH 9,2 ve e2 değeleri normalken ocak'ta 29 şubat da 22,3 çıktı. hsg norma. eylül'de 9 eylül'de bir aşılama yaptırdım. gonal-f iğneyle 3 yumurta oldu. 17-18 ve 22 mm. doktor çatlatma iğnesine gerek yok kendiliğinden çatlayacak dedi ve ertesi gün aşılama dedi. sabah e2 değerim pre ovulasyonu gosteriyordu. eşimden cinsel ilşki sonrası 36 saat sonra sperm alındı doayısıyla sperm sayısı çok az çıktı hele yıkama sonrası 2 milyondu. benim yumurta da yapılan tetde daha çatlamamıştı . yani sozde bir aşılama yaptık. diğer 2 yumtrtam da heba oldu. başarısızlık baştan belliydi. 15-20 DK YATTIM sadece. universite hastanesinde her aşılama boyle yapılıyorsa başarısızlık oranlarının neden bu denli yuksek oldugu belli diye düşünüyorum.
bu ay yine 9 eylul'de çalışan Yakup Erata hocamın ozel muayenehanesine gittim. bu ay klomen kullandırttı. fsh onemli degil dedi. 1 yumurta gelişti. çok da hızlı büyüdü. 13. gün perşembe 18 mm iken bana cuma sabah çatlatma iğnesi yap dedi. cts de spermi verdik ve aşılama yapıldı. labaratuarda benim kanım alındı ve spermler kanımın içine konulup 2.5 saat işlem gördü. sonrasında hemen aşılama yapıldı. bu spermin hareketini artırıyormuş. doktor 1.5 saat jinekooji koltuğunda beni yatırdı. Bu sabah yani pazar kalktığımda içinde hafif kan olan bir akıntı geldi. bu sizce kanlı verilen spermden gelen akıntı mı? bu arada doktor aşılama sırasında bana başka maddeler de koymuş olabilir. Çünkü ben aşılama sırasında kasıklarıma ve belime riayet eden aşrılar hissettim. Hiç de oyle basit bir işlem olmadı . Bir ara bağırdım bile. 9 eylül'de yapılan sözde aşılamam da ise acı yoktu. oylesine yıkanmış spermler direk verildi. bu arada doktor konulan spermin geri gelmediğini soyledi bu da memnun edici bir şeymiş. Bakalım 14 gün sonra göreceğiz. ne dersiniz?
2 aşılama 1. si ile 2. si arasında yöntem bakımından dağlar kadar far var