• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
9 Eylül'de böyle bir uygulama yapılmadı. Yıkama sonrası bana direk nakledildi. Spermelere güçlendirici verdilermi onu bile bilmiyorum. zaten nakil de toplamda 1 dk bile sürmeyen ağrısız bir işlemdi ama Yakup bey 10 dk kadar uğraştı ve canım yandı kasık ve bel ağrılarım oldu işlem sırasında. Labaratuarda bana kanımın içinde spermlerim daha hızlı hareket edeceği söylendi. Bir de tahminimce kanımın içine konularak vücuduma alıştırılmış olabilirler. Elime vermeseler spermleri bende inanmazdım. labaratuvardan ben kanlı şırınga içinde spermleri aldım:)) Bakalım sonucu cuma öğleden sonra öğreneceğiz. doktor çok umutlu konuştu ama sonuöta aşılama yönteminin başarısı düşük. bakalım heyecanla bekliyorum. Bu arada kasık ve bel ağrılarım son üç gündür geçti. psikoljik olabilir

Insallah hayirli neticeler alirsin Rabbim hepimizin yuzune bakar insallah

Benimde ilk aşılamam Cumartesi günü oldu.Ben de acı ve ağrı hissedenlerdenim. :43: Kısa süreli bir işlem fakat sonrasındaki ağrı ve kasılmalar çok yıpratıcı oldu.Özellikle ilk gece hiç uyuyamadım ağrıdan.Bugün 4. gün hafifledi ağrılarım.Bana da doktorum ilk gün dışında ilişki serbest dedi.İşlem sonrasında ayaklarımı birleştirdiler ve 20 dakika yattım.Doktorum bugün pek gezinme ayakta dedi.Eve geldiğimde ağır bir iş yapmadım.Genelde uzandım.Yani beklemedeyim... :ssz:

mrb arkadaslar bende asılama tedavisine yeni basladım, 20 subat 2012 de doktorum gonal iğnelerinden verdi ve aynı hafta persembe kontrole cagırdı. burda tedaviye benden once baslayan bircok arkdas var,bu igneleri herkes kendi vuruyor?igne kullananlardan dısarda(saglık ocagıgbi) vurduran varmı? yumurtalarımın durumuna göre asılama yapılacak fakat yaklasık kacıncı gunu asılama yapılıyor? Allah hepimize sağlıklı , hayırlı evlatlar nasip etsin işallah tez zamanda herkes bebeklerine kavuşur.

mrb arkadaslar bende asılama tedavisine yeni basladım, 20 subat 2012 de doktorum gonal iğnelerinden verdi ve aynı hafta persembe kontrole cagırdı. burda tedaviye benden once baslayan bircok arkdas var,bu igneleri herkes kendi vuruyor?igne kullananlardan dısarda(saglık ocagıgbi) vurduran varmı? yumurtalarımın durumuna göre asılama yapılacak fakat yaklasık kacıncı gunu asılama yapılıyor? Allah hepimize sağlıklı , hayırlı evlatlar nasip etsin işallah tez zamanda herkes bebeklerine kavuşur.

bu iğneleri ben ilk gün hastanede vurdurdum cnm nasıl oluyo diye sonraki günler hep kendim vurdum..aşılama adetinin 14-15. günleri yapılıyo genellikle cnm..allah kucağımızı en kısa zamanda doldurur inşallah

Merhaba arkadaşlar. Geçen sene evlendik ve bebek sahibi olmak istiyoruz. Eşim yurtdışında çalıştığı ve yanına gitmem imkanı olmadığı için 3 ayda bir izne gelebiliyor bu yüzden aşılama yaptırmaya karar verdik. Geçen hafta SMEAR testi ve bugün hormon testi yapıldı. Doktor eşimin adedimin ilk gününde gelmesi gerektiğini ve en az 10 gün burada olması gerektiğini söyledi. İlk günde sperm testi yapılır ve uygunsa aşılama yapılır dedi. Eşim mart ayında 14 günlük izin alabildi Anlamadığım şey şu eğer aşılama adetten 14. veya 15. günde yapılıyorsa eşimin 10 gün kalması nasıl yeterli olur?

Merhaba arkadaşlar. Geçen sene evlendik ve bebek sahibi olmak istiyoruz. Eşim yurtdışında çalıştığı ve yanına gitmem imkanı olmadığı için 3 ayda bir izne gelebiliyor bu yüzden aşılama yaptırmaya karar verdik. Geçen hafta SMEAR testi ve bugün hormon testi yapıldı. Doktor eşimin adedimin ilk gününde gelmesi gerektiğini ve en az 10 gün burada olması gerektiğini söyledi. İlk günde sperm testi yapılır ve uygunsa aşılama yapılır dedi. Eşim mart ayında 14 günlük izin alabildi Anlamadığım şey şu eğer aşılama adetten 14. veya 15. günde yapılıyorsa eşimin 10 gün kalması nasıl yeterli olur?

canım mrb.aşılama 14. veya 15. gün olacak diye birşey yok.her kadında bu değişiyor.doktor sana ilaç veya iğne tedavisine başladıktan sonra ultrasonla yumurta takibine alıyor.yumurtaların nezaman istenilen büyüklüğe kavuşursa ona göre aşılama gününü belirliyor.mesela benim aşılamam adetimin 11.günü yapıldı ve şükürler olsun ki ilk aşılamamda tuttu.şuan 12 haftalık hamileyim.size nacizane tavsiyem aşılamadan sonra yarım saat yatma imkanınız varsa aşılama yapılan yerde yatın.sonrada eğer arabanız varsa arabanızın arkasına uzanın eve gidene kadar.evdede yine kalkmayın bikaç saat uzanın.sonrasındada kendinizi fazla yormayacak ağır iş yapmayacak ağır kaldırmayacak şekilde günlük hayatınıza devam edin ben öyle yaptım.allah hepimizin kucaklarına sağlıklı ve hayırlı bebekler almayı nasip eder inşallah.

ayrıca neden eşinin adetinin ilk gününden gelmesi gerektiğini anlamadım.gerekli testler şimdiden yapıldıktan sonra eşinden bir tek aşılama için sperm alma işi kalıyor oda zaten aşılamanın yapılacağı gün aşılamadan birkaç saat önce alınıp işleme sokulup temizleniyor ve aşılaman sana söylenen saatte yapılıyor.hepsi bu.

Kızlar ben 37 yaşındayımç 2011 nisan ve eylül'de yaptırdığım FSH 9,2 ve e2 değeleri normalken ocak'ta 29 şubat da 22,3 çıktı. hsg norma. eylül'de 9 eylül'de bir aşılama yaptırdım. gonal-f iğneyle 3 yumurta oldu. 17-18 ve 22 mm. doktor çatlatma iğnesine gerek yok kendiliğinden çatlayacak dedi ve ertesi gün aşılama dedi. sabah e2 değerim pre ovulasyonu gosteriyordu. eşimden cinsel ilşki sonrası 36 saat sonra sperm alındı doayısıyla sperm sayısı çok az çıktı hele yıkama sonrası 2 milyondu. benim yumurta da yapılan tetde daha çatlamamıştı . yani sozde bir aşılama yaptık. diğer 2 yumtrtam da heba oldu. başarısızlık baştan belliydi. 15-20 DK YATTIM sadece. universite hastanesinde her aşılama boyle yapılıyorsa başarısızlık oranlarının neden bu denli yuksek oldugu belli diye düşünüyorum.
bu ay yine 9 eylul'de çalışan Yakup Erata hocamın ozel muayenehanesine gittim. bu ay klomen kullandırttı. fsh onemli degil dedi. 1 yumurta gelişti. çok da hızlı büyüdü. 13. gün perşembe 18 mm iken bana cuma sabah çatlatma iğnesi yap dedi. cts de spermi verdik ve aşılama yapıldı. labaratuarda benim kanım alındı ve spermler kanımın içine konulup 2.5 saat işlem gördü. sonrasında hemen aşılama yapıldı. bu spermin hareketini artırıyormuş. doktor 1.5 saat jinekooji koltuğunda beni yatırdı. Bu sabah yani pazar kalktığımda içinde hafif kan olan bir akıntı geldi. bu sizce kanlı verilen spermden gelen akıntı mı? bu arada doktor aşılama sırasında bana başka maddeler de koymuş olabilir. Çünkü ben aşılama sırasında kasıklarıma ve belime riayet eden aşrılar hissettim. Hiç de oyle basit bir işlem olmadı . Bir ara bağırdım bile. 9 eylül'de yapılan sözde aşılamam da ise acı yoktu. oylesine yıkanmış spermler direk verildi. bu arada doktor konulan spermin geri gelmediğini soyledi bu da memnun edici bir şeymiş. Bakalım 14 gün sonra göreceğiz. ne dersiniz?

2 aşılama 1. si ile 2. si arasında yöntem bakımından dağlar kadar far var

AED sonucun ne zaman belli olacak.

canım mrb.aşılama 14. veya 15. gün olacak diye birşey yok.her kadında bu değişiyor.doktor sana ilaç veya iğne tedavisine başladıktan sonra ultrasonla yumurta takibine alıyor.yumurtaların nezaman istenilen büyüklüğe kavuşursa ona göre aşılama gününü belirliyor.mesela benim aşılamam adetimin 11.günü yapıldı ve şükürler olsun ki ilk aşılamamda tuttu.şuan 12 haftalık hamileyim.size nacizane tavsiyem aşılamadan sonra yarım saat yatma imkanınız varsa aşılama yapılan yerde yatın.sonrada eğer arabanız varsa arabanızın arkasına uzanın eve gidene kadar.evdede yine kalkmayın bikaç saat uzanın.sonrasındada kendinizi fazla yormayacak ağır iş yapmayacak ağır kaldırmayacak şekilde günlük hayatınıza devam edin ben öyle yaptım.allah hepimizin kucaklarına sağlıklı ve hayırlı bebekler almayı nasip eder inşallah.

Merhaba. Bende aynı dediğin gibi düşündüm herkesin yumurtası illa 14. veya 15. günde büyücek diye birşey yok. Doktor bana mümkünse eşin en az 10 gün izin alsın dedi. Eşim 24 mart nasipse izne geliyor 14 gün kalacak inşallah yeterli olur bize. Tavsiyelerin için de çok sağol hepsini uygulamaya çalışacağım. Seninde ilk aşamanın başarılı sonucu için çok sevindim. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.

ayrıca neden eşinin adetinin ilk gününden gelmesi gerektiğini anlamadım.gerekli testler şimdiden yapıldıktan sonra eşinden bir tek aşılama için sperm alma işi kalıyor oda zaten aşılamanın yapılacağı gün aşılamadan birkaç saat önce alınıp işleme sokulup temizleniyor ve aşılaman sana söylenen saatte yapılıyor.hepsi bu.

Bende onu anlamadım. Doktor dediki eşin gelir gelmez sperm testi yapıp sonucuna bakacağız aşılama yapmak için uygun mu o zaman belli olur. Belkide eğer sperm değerleri düşük çıkarsa bunları yükseltmek için zamanımız olsun diye... bilemedim.

Son düzenleme:
Ben kan ile spermin birleştirildiği işlemi hiç duymadım. Zeynep Kamilde oldu benim aşılamam. Yumurtalarım büyüyünce Gece 12de çatlatma iğnesi vuruldum. Hiç kan tahlili de yapılmadı. Sabah 9 da spermleri alıp yıkadılar 10:30 da yıkanmış spermler şırınga gibi uzun hortumlu bişey ile içeri bırakıldı 20dk yattım muayene koltuğunda o gün hafif kırmızı leke oldu ve ağrım oldu ama geri çok sıvı akmadı. O gece hariç de 10 gün günaşırı ilişki oldu. Ama ilişkilerde hiç daha önce hissetmediğim birşey oldu. Bu da spermlerin kanallardan geçişini çok net hissettim. O hafta sancı oldu hafif hafif sonra da pozitif sonucu13.gün aldık.

Kaç yaşındasın?

Sonuç olumsuz canım. Bu sefer de olumsuz. Eşim 34 saat perhiz sonrası ileri hızlı sayısı sıfır olan bir sperm verdi. Doktora böyle olmaz deyince isterseniz iptal edelim dedi. ben siz karar verin dedim. ben 1 sperm bile olsa denerim dedi. Başta olamayacagı belli bu işleme 800 Tl verdik ve sonuç yine olumsuz. Cuma doktora gidip fsh olçturecegim. 9 Eylül de ki bir uzman doktor hemen tup bebek raporu almamı soyledi. Ayrıca adetin 3. gunu yumurtalıklarda folükül sayımı yaptıracagım. Böylce yumurtalık rezervim hakkında bilgi edinecegiz. değerlerim normalken birden ai yukseliş var. Bu olmaz diyorlar ama bakalım. belki dalgalanma olabilir dendi. Ne zor bir pisikolojik durum bu boyle. Hiç umudum yokken aşılama sonrası 15. gun de adetim gelmeyince umutlandım. Ama gece hafiften gelmeye başladı. kendi testim de negatif olunca hastaneye gitmeye gerek gormedim zaten cuma gidecegim.
İşte böyle .. Bakalım benim hikayem mutlu sona erecek mi!!

AED inan çok üzüldüm bende sonucunun olumlu olduğunu o yüzden siteye uğramadığını düşünmüştüm artık.inşallah hepimizin hikayeside günün birinde mutlu sonla biter.

Arkadaşlar bu aşılamayı devlet karşılıyor mu ? Devlet hastanelerinde yapılan bir işlemmi ? Özel hastanede bana 500 tl fiyat çıkarttılar. Bu konuda bilgilendirir misiniz beni ?

Arkadaşlar bu aşılamayı devlet karşılıyor mu ? Devlet hastanelerinde yapılan bir işlemmi ? Özel hastanede bana 500 tl fiyat çıkarttılar. Bu konuda bilgilendirir misiniz beni ?

Ben ege üniversitesi hastanesine gidiyorum...devlet karşılıyor yani..durumun yoksa devlete git..

​Hangi ildesin canım, bir önerim olabilir İstanbul'daysan?

Kizlar histereskopiden sonra asilama onerdi doktor bu 2. Asilamam olcak tutmazsa tup bebege gecicek dua edin

Back