• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
çok sevindim allah kucagına almayı nasip etsin.darısı benim ve tüm anne olmak isteyenlerin başına.ben bıraz korkuyorum hayal kırıklıgı yasamak ıstemıyorum şans meselesi inş.benimkiside tutar şimdiden heyecan başladı sen nerde yptrdın aşılamayı

bişey daha sorcam yıkamadan sonra sperm hareketlerınde artış oluyormu?

ben edirnede yaşıyorum, özelde yaptırdım aşılamamı ve yıkama sonrasında sperm hareketlerinde belirgin bir artış oluyor merak etme...insanın hiç ummadığı bir zamanda geliyor mucizeler, inşallah umduğun gibi olur herşey...

Kızlar morfoloji olayı çok sıkıntı yaratırmı ya ?

Arkadaşlar tedavimizin hayırlı olumlu sonuçlanması için allahın isimleri var "günlük" okunacak.sayıları yanında yazıyor sanırım ebced hesabına göre.iş yaparken bile okunabilir siz bilirsiniz

günlük okunacak

ya muhyi (68 kez)= can bağışlayan hayat veren.işlerin başarılı olması için
ya bedi (86 kez)= maddi manevi güzellik veren.allahın yardımına nail olmak için
ya mübdi (57kez) = varlıkları örneksiz yaratan.her işte muvaffak olmak için
ya vekil (66kez) =allahtan her türlü yardımı görmek için.
Ya latif (129kez) =dileklerin olması için
ya kayyum (156 kez) = allahın izniyle her isteği olur.
Ya semi (180kez) = işiten.duaların kabul olması için
ya bari (214 kez) = eşyayı herşeyin vucudunu birleşmesini uygun yaratan
ya rakib (312kez)= bütün varlığı gözeten,her işte allahın korumasında olmak için
ya hay (324kez) =diri.herşeye gücü yeten
ya halık(731kez) = varlığı yoktan vareden.üzüntü ve sıkıntıdan kurtulmak,başarılı olmak için
ya veliyy 2116 kez = her işte allahın yardımı için
ya muti veren ihsan eden.bunun sayısını bulamadım

allah kabul etsin

saol mihrace cevabın için inş temmuzda bende iyi haberler veririm ilk aşılamada tutma şansı bıraz düşük galiba ama rabbimden hayırlısı ne zaman alnımıza yazıldıysa o zaman olur ilk aşılama tutmazsa hemen yaptırmak gerekıyormu yoksa 1 ay ara vermemız dahamı ıyı olur?

bir gün buralara hiç böle şeyler yazacağım aklıma gelmezdi 5 snedir bebk istiyoruz olmuyordu eşimde hiç sorun olmamasına rağmen bende pcos vardı..2009 da bir aşılma yaptırdık özelde olmadı nasip deilmiş...bende buralarda böle sizlerin yazdıkları önerileri fln okuyordum hep ümitsizndim bazende ümit ediyordum..bu yıl mayıs ta yani geçen ay gatada bir aşılm daha oldum 2 hakkımız vardı.. bu kez rabbime sığındımn ve hep dualar ettm eşimde öle ve şunada bebeğimiz neredeytse 2 aylık olcak allah a çok şükür bence herşey boş biz sadce mücadelesini veriyoruz bubun olması allah ın işi o ol dedimi oluyor gerisi boş çok ta anlamsız millet bi ew parAsı harcıyor GENEDE OLMUYOR ALLAHIM HERKESE NASİP ETSİNDE ama olmıcağı varsa sen kendini çıkıp minaredende atsan olmuyor hepsi rabbimin işi o ol dicek başka yolu yok onun için de rabbimize sığınacağız birde tıbbi olarak ne gerekirse elimizden gelenide yapacağız olması gerekenleri tabi...allah hepimize kolylaıklar versin ve sağlıklı sıhhatlıu ve hayırlı ewlatlar versin 5. senede oldu şimdide sağluıklı olsun die sürekli rabbime yalvarıyorum dualarımız hiç bitmesin arkadaşlar....

saol mihrace cevabın için inş temmuzda bende iyi haberler veririm ilk aşılamada tutma şansı bıraz düşük galiba ama rabbimden hayırlısı ne zaman alnımıza yazıldıysa o zaman olur ilk aşılama tutmazsa hemen yaptırmak gerekıyormu yoksa 1 ay ara vermemız dahamı ıyı olur?

inşallah güzel haberlerini alırız burdan.ilkinde tutma şansı az diye birşey yok, burda bir arkadaşın ilkinde tuttu yeter ki yaptıracağın yer adam akıllı olsun, ben ilk 2 aşılamamı saymıyorum bile, resmen beni oyalamışlar. özelde yaptırınca daha iyi anladım, imkanın varsa özellerde yaptır.ama şuda var, her aşılama senin şansını biraz daha arttırıyor.ben aşılamadan sonra genelde bir ay bekletiyorlar biliyorum çünkü vverilen ilaçların etkisi ertesi aya da olabiliyor diyorlar. gerçi doktorun daha iyi bilir, sadece bu düşünceden biraz uzaklaşmaya çalış, bak ummadığın zamanda oluyor, herkes bana söylerdi de ben tabi sizin tuzunuz kuru gel de düşünme derdim. şimdi bakıyorum da ne kadar da haklılarmış.en ummadığımız zamanda geldi bebişimiz :) :emir_bebek:

temmuzun 9unda tedavim başlıcak hayırlısıyla inş.güzel haber veririm özelde yaptırcam an-kadaa ayşe aytoza tanıdık vasıtasıyla gıttım doktoruma guvenıyorum inş olumlu sonuçlar alırız...artık eskısı gibi takmıyorum kafama tatılimide yaptım kendime geldim anlıcagın ben 24 yasındayım doktorum yasının genç olması avantaj diyor ama ne bilim işte insan ister istemez düşünmeden edemiyor hep bi soru işareti... artık o kadar sıkıldımkı çevremdeki insanların 2 sene olucak ee yap artık bı tane demesınden sankı ıstemyrsss...kimseye anlatamamak cok kötü ailem dahı bılmıyor sadece eşimin ailesi bılıyor eee onlarlada ne kadar konuşabılırsınkı....ben kendımden daha cok esıme uzuluyorum sonuçta o bır erkek ve sorunun onda cıkması içten içe onu mahvediyor ne kadar dısa vuramasada içten içe üzüldüğünü biliyrummm rabbime sıgınıyorum bi mucize ya sadece bir mucize....bilmiyorum çokmu şey istıyorum...

bizim de eşimle görünürde hiç bi sorun yok ama 5.kez klomen tedavisi görmemize rağmen bizim kerata gelmemekte direniyor. :)
önmüzdeki ay da dr.umuz aşılama tedavisine geçeriz dedi. Olumsuz bakmamak lazım diye düşünüyorum. İnş. bütün dileyen arkadaşların sağlıklı yavruları olur.

Son düzenleme:
ben edirnede yaşıyorum, özelde yaptırdım aşılamamı ve yıkama sonrasında sperm hareketlerinde belirgin bir artış oluyor merak etme...insanın hiç ummadığı bir zamanda geliyor mucizeler, inşallah umduğun gibi olur herşey...

Merhaba Mihrace bende Edirne deyim büyük ihtimalle hafta sonu aşılamam olacak senin ne kadar oldu aşılama yapılallı belli oldu mu sonucun Özelde nerde yaptırdın?

Kızlar ben 37 yaşındayımç 2011 nisan ve eylül'de yaptırdığım FSH 9,2 ve e2 değeleri normalken ocak'ta 29 şubat da 22,3 çıktı. hsg norma. eylül'de 9 eylül'de bir aşılama yaptırdım. gonal-f iğneyle 3 yumurta oldu. 17-18 ve 22 mm. doktor çatlatma iğnesine gerek yok kendiliğinden çatlayacak dedi ve ertesi gün aşılama dedi. sabah e2 değerim pre ovulasyonu gosteriyordu. eşimden cinsel ilşki sonrası 36 saat sonra sperm alındı doayısıyla sperm sayısı çok az çıktı hele yıkama sonrası 2 milyondu. benim yumurta da yapılan tetde daha çatlamamıştı . yani sozde bir aşılama yaptık. diğer 2 yumtrtam da heba oldu. başarısızlık baştan belliydi. 15-20 DK YATTIM sadece. universite hastanesinde her aşılama boyle yapılıyorsa başarısızlık oranlarının neden bu denli yuksek oldugu belli diye düşünüyorum.
bu ay yine 9 eylul'de çalışan Yakup Erata hocamın ozel muayenehanesine gittim. bu ay klomen kullandırttı. fsh onemli degil dedi. 1 yumurta gelişti. çok da hızlı büyüdü. 13. gün perşembe 18 mm iken bana cuma sabah çatlatma iğnesi yap dedi. cts de spermi verdik ve aşılama yapıldı. labaratuarda benim kanım alındı ve spermler kanımın içine konulup 2.5 saat işlem gördü. sonrasında hemen aşılama yapıldı. bu spermin hareketini artırıyormuş. doktor 1.5 saat jinekooji koltuğunda beni yatırdı. Bu sabah yani pazar kalktığımda içinde hafif kan olan bir akıntı geldi. bu sizce kanlı verilen spermden gelen akıntı mı? bu arada doktor aşılama sırasında bana başka maddeler de koymuş olabilir. Çünkü ben aşılama sırasında kasıklarıma ve belime riayet eden aşrılar hissettim. Hiç de oyle basit bir işlem olmadı . Bir ara bağırdım bile. 9 eylül'de yapılan sözde aşılamam da ise acı yoktu. oylesine yıkanmış spermler direk verildi. bu arada doktor konulan spermin geri gelmediğini soyledi bu da memnun edici bir şeymiş. Bakalım 14 gün sonra göreceğiz. ne dersiniz?

2 aşılama 1. si ile 2. si arasında yöntem bakımından dağlar kadar far var

Ben kan ile spermin birleştirildiği işlemi hiç duymadım. Zeynep Kamilde oldu benim aşılamam. Yumurtalarım büyüyünce Gece 12de çatlatma iğnesi vuruldum. Hiç kan tahlili de yapılmadı. Sabah 9 da spermleri alıp yıkadılar 10:30 da yıkanmış spermler şırınga gibi uzun hortumlu bişey ile içeri bırakıldı 20dk yattım muayene koltuğunda o gün hafif kırmızı leke oldu ve ağrım oldu ama geri çok sıvı akmadı. O gece hariç de 10 gün günaşırı ilişki oldu. Ama ilişkilerde hiç daha önce hissetmediğim birşey oldu. Bu da spermlerin kanallardan geçişini çok net hissettim. O hafta sancı oldu hafif hafif sonra da pozitif sonucu13.gün aldık.

Süper güzel bir haber. Umarım bende güzel bir haber alırım. Spermleri yıkayan labaratuarda ben kanımı alınca şaşırıp sorunca bana spermlerin kanıma karıştırılacağı her yerde böyle yapıldıgını söylendi. tam 2.5 saat işlemden geçti.bende 9 Eylül'de böyle olmadııgnı söyleyince hemşire şaşırdı.Spermlerin hızı açısından önemli olduğunu söyledi. Ayrıca aşılama sırasında doktor ne yaptı bilmiyorum ama
acılı bir operasyon oldu ve 10 dk kadar (bana bitmeyecekmiş gibi geldi) sürdü. doktor çok umutlu konuştu.
Bana ilk gittiğimde labaruarınbaşarı şansı açısından çok önemli olduğunu anlattı. Bu bana mantıklı geldi çünkü gerçekten hızlı ve sağlam spermleri yakalyp canlı tutmak bir marifet. farklı yerlerde .ok farklı sonuçlar elde ettik. Bu arada eşimde sperm hareket sorunu vardı. bu sefer sonuölar süperç her şey normal çıktı. tabii 3 aydır clavis panax diye bir doğal hap kullanıyor. onun etkisi varmı net bilemiyorum. umarım sonuç olumlu olur bakalım.

Kızlar ben 37 yaşındayımç 2011 nisan ve eylül'de yaptırdığım FSH 9,2 ve e2 değeleri normalken ocak'ta 29 şubat da 22,3 çıktı. hsg norma. eylül'de 9 eylül'de bir aşılama yaptırdım. gonal-f iğneyle 3 yumurta oldu. 17-18 ve 22 mm. doktor çatlatma iğnesine gerek yok kendiliğinden çatlayacak dedi ve ertesi gün aşılama dedi. sabah e2 değerim pre ovulasyonu gosteriyordu. eşimden cinsel ilşki sonrası 36 saat sonra sperm alındı doayısıyla sperm sayısı çok az çıktı hele yıkama sonrası 2 milyondu. benim yumurta da yapılan tetde daha çatlamamıştı . yani sozde bir aşılama yaptık. diğer 2 yumtrtam da heba oldu. başarısızlık baştan belliydi. 15-20 DK YATTIM sadece. universite hastanesinde her aşılama boyle yapılıyorsa başarısızlık oranlarının neden bu denli yuksek oldugu belli diye düşünüyorum.
bu ay yine 9 eylul'de çalışan Yakup Erata hocamın ozel muayenehanesine gittim. bu ay klomen kullandırttı. fsh onemli degil dedi. 1 yumurta gelişti. çok da hızlı büyüdü. 13. gün perşembe 18 mm iken bana cuma sabah çatlatma iğnesi yap dedi. cts de spermi verdik ve aşılama yapıldı. labaratuarda benim kanım alındı ve spermler kanımın içine konulup 2.5 saat işlem gördü. sonrasında hemen aşılama yapıldı. bu spermin hareketini artırıyormuş. doktor 1.5 saat jinekooji koltuğunda beni yatırdı. Bu sabah yani pazar kalktığımda içinde hafif kan olan bir akıntı geldi. bu sizce kanlı verilen spermden gelen akıntı mı? bu arada doktor aşılama sırasında bana başka maddeler de koymuş olabilir. Çünkü ben aşılama sırasında kasıklarıma ve belime riayet eden aşrılar hissettim. Hiç de oyle basit bir işlem olmadı . Bir ara bağırdım bile. 9 eylül'de yapılan sözde aşılamam da ise acı yoktu. oylesine yıkanmış spermler direk verildi. bu arada doktor konulan spermin geri gelmediğini soyledi bu da memnun edici bir şeymiş. Bakalım 14 gün sonra göreceğiz. ne dersiniz?

2 aşılama 1. si ile 2. si arasında yöntem bakımından dağlar kadar far var

ilk defa duydum bu yöntemi araştıracağım mutlaka.inşallah tutar senin aşılamanda

Süper güzel bir haber. Umarım bende güzel bir haber alırım. Spermleri yıkayan labaratuarda ben kanımı alınca şaşırıp sorunca bana spermlerin kanıma karıştırılacağı her yerde böyle yapıldıgını söylendi. tam 2.5 saat işlemden geçti.bende 9 Eylül'de böyle olmadııgnı söyleyince hemşire şaşırdı.Spermlerin hızı açısından önemli olduğunu söyledi. Ayrıca aşılama sırasında doktor ne yaptı bilmiyorum ama
acılı bir operasyon oldu ve 10 dk kadar (bana bitmeyecekmiş gibi geldi) sürdü. doktor çok umutlu konuştu.
Bana ilk gittiğimde labaruarınbaşarı şansı açısından çok önemli olduğunu anlattı. Bu bana mantıklı geldi çünkü gerçekten hızlı ve sağlam spermleri yakalyp canlı tutmak bir marifet. farklı yerlerde .ok farklı sonuçlar elde ettik. Bu arada eşimde sperm hareket sorunu vardı. bu sefer sonuölar süperç her şey normal çıktı. tabii 3 aydır clavis panax diye bir doğal hap kullanıyor. onun etkisi varmı net bilemiyorum. umarım sonuç olumlu olur bakalım.

dediğim gibi ilk defa duyduğum çokta merak ettiğim bir işlem olmuş seninki.lütfen sonucunu ne olursa olsun yaz buraya.

anlamadigim kanla ne alakali sperm yumurtalikta dollenecek??? demekki her kesin ayri bil digi var belki zaten spermleri yikandiktan sonra onlar biliyor hizli olani cunku spermlere guclendirici veriliyor insallah tutarcanim bilmedigimiz ne kadar cok sey var

9 Eylül'de böyle bir uygulama yapılmadı. Yıkama sonrası bana direk nakledildi. Spermelere güçlendirici verdilermi onu bile bilmiyorum. zaten nakil de toplamda 1 dk bile sürmeyen ağrısız bir işlemdi ama Yakup bey 10 dk kadar uğraştı ve canım yandı kasık ve bel ağrılarım oldu işlem sırasında. Labaratuarda bana kanımın içinde spermlerim daha hızlı hareket edeceği söylendi. Bir de tahminimce kanımın içine konularak vücuduma alıştırılmış olabilirler. Elime vermeseler spermleri bende inanmazdım. labaratuvardan ben kanlı şırınga içinde spermleri aldım:)) Bakalım sonucu cuma öğleden sonra öğreneceğiz. doktor çok umutlu konuştu ama sonuöta aşılama yönteminin başarısı düşük. bakalım heyecanla bekliyorum. Bu arada kasık ve bel ağrılarım son üç gündür geçti. psikoljik olabilir

Back