• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Aşilama için tecrubelere ihtiyacım var..lütfen cevap!!!!!!

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Benim hicbi sikintim yoktu. Esimin sperm sayisi azdi. Klomen ve iliski denedik olmadi. Diger ay, gonalf ve asilama ile hamile kaldim kizlar. 900 tutmustu asilama iki sene once. Ilac parasi dahil degil ama o da 200 civariydi galiba.
Asilamada genel olarak gebe kalma sansi az hatta tam asilama esnasinda dr bana hamile kalmamin cok az olacagini soyleyerek asilamayi yapti. Cunku esimin sperm sayisi 16 milyondu. Ama ben hep inandim. Asilamadan sonraki gunlerde beslenmeme, vitaminime dikkat ettim. Reglimin tum belirtileri vardi bu esnada. Reglime birkac gun kala kan testi yaptirdim. Hamile kalmistim. Diger ay yine yaptircam. Umarim o da ilk sefer de olur. Inanip girelim , olur ins.
Bi de, pco olan arkadaslar icin inofolic ve ari sutu-bal- propolis arastirmalarini tavsiye ederim.
Ben diger ay asilama yaptiracagim ama propolis damla kullaniyorum su an, bagisikligima cok iyi geliyor ve esime de kullandiriyorum her gun. Ins hepimiz istedigimiz mutlu baslangici yasariz 🙂
K bakmayın anlamadım hamile kaldıysanız diğer ay niye yine yaptırıyorsunuz? Benimde eşimde ileri hareket ve morfoloji sorunu var sayı çok yüksek ama bana hiç kalırım gibi gelmiyor iki senedir hamile kalamadığım için umutsuz bakıyorum baya

K bakmayın anlamadım hamile kaldıysanız diğer ay niye yine yaptırıyorsunuz? Benimde eşimde ileri hareket ve morfoloji sorunu var sayı çok yüksek ama bana hiç kalırım gibi gelmiyor iki senedir hamile kalamadığım için umutsuz bakıyorum baya
Rica ederim. Soyle aciklayayim; ben klomen kullandim ve belli gunlerde iliski seklinde denedik ancak hamile kalamadim.
Bir sonraki ay ise, ben gonalf kullandim ve asilama oldum. Asilama sonucu pozitifti.
Bence sen de kalirsin, esimin sperm sayisi az olmasina ragmen kaldim ben. Seninki yuksekse, sen zaten kalirsin. Cunku yumurtanin catladigi an, saati saatine enjekte ediliyor sperm. Tam nokta atisi gibi bi sey.
Kafani rahat tut. Olur senin de bence

Ilk hamileligimden sonra biz de deniyoruz normal sekilde, ama hamile kalamiyorum 1 yili askin suredir. Diger ay asilama olacam ikici hamilelik icin iste o yuzden.

Rica ederim. Soyle aciklayayim; ben klomen kullandim ve belli gunlerde iliski seklinde denedik ancak hamile kalamadim.
Bir sonraki ay ise, ben gonalf kullandim ve asilama oldum. Asilama sonucu pozitifti.
Bence sen de kalirsin, esimin sperm sayisi az olmasina ragmen kaldim ben. Seninki yuksekse, sen zaten kalirsin. Cunku yumurtanin catladigi an, saati saatine enjekte ediliyor sperm. Tam nokta atisi gibi bi sey.
İnşallah şuan bana hiç umudum yokken çok büyük bir umut verdiniz Allah razı olsun, inş dediğiniz gibi olur düşünmemeye çalışıyorum ,sayısı çok evet inş bu bizim için bir artı olur rabbim yüzümüzü güldürsün

A
Aşılamadan sonra işe gitmemde bir sorun olurmu oturarak çalışıyorum siz ne yaptınız acaba dinlediniz mi günlük hayata geçtiniz mi?

A

Aşılamadan sonra işe gitmemde bir sorun olurmu oturarak çalışıyorum siz ne yaptınız acaba dinlediniz mi günlük hayata geçtiniz mi?
Asilama sonunda doktorum uyardi, cok sicak suyla uzun sure dus alma, agir kaldirma dedi. Dedigi gibi yaptim. Ogretmenim ben. Okula gittim geldim sikinti olmadi.

Asilama sonunda doktorum uyardi, cok sicak suyla uzun sure dus alma, agir kaldirma dedi. Dedigi gibi yaptim. Ogretmenim ben. Okula gittim geldim sikinti olmadi.
Ben de işe gidebilirim o zmn😊 o zaman aşılamaya gitmeden duş alayım bana gelirler çünkü duş almazsam 😁 teşekkür ederim yardımınız için gelişmeleri yazacağım buradan☺️

Soyle de dusunmek lazim; o kadar kadin normal yollardan hamile kaliyor. Hepsi saatlerce, gunlerce yatmiyor hamile kalmak icin. Sadece iliski sonrasi 20-30 dk o kadar. Asilama yapildiktan sonra dr da ayni surede yatirmaya devam ediyor. Sonra, gunluk rutinlere devam. Atlayip, kosmalar yok sadece

Sevgili arkadaşlar
Sözü çok uzatmadan kafamdaki soruları cevaplarsaniz çok memnun olurum
1. Öncelikle devlet araştırma hastanelerinde asilama ücreti ne kadar ?
2.adetin 2.günü doktorum beni yanına çağırdı ...ilaç vericem dedi.ne olduğu konusunda hiç bir fikrim yok .
3. Verdiği ilaçtan kaç gün sonra size tarih vericem o zaman yine gelirsiniz dedi.tahminim yumurtlama zamanı emin değiliM
4.asilama yapıldı diyelim yumurtlama döneminde sonra diğer adet gününü mu bekliyoruz
5.Eşimden tekrar Sperm ne zaman alicaklar
ALLAHIM ISTEYEN HERKESE BEBEK NASIL ETSIN
3 aşılama yaptırdım 2 si özel hastane (2016) biri üni hastanesi (6-7ay önce) bende tecrubelerimi paylasiyim
1- devlette prof tu doktorum onlar ücretli rapor çıkarttım ve 500 TL odedim özelde de raporlu 1000 TL idi
2- adetin ikinci günü muhtemelen yumurta büyütücü ignelere başlatacaktır
3- ilaclara başladıktan sonra önce ortalama 4-5 gün sonra çağırabilir ilaçları kullandıkça yani yumurtaların buyudukce gün aşırı gelmenin isteyebilir büyüklüğünü takip edip catlatma iğnesinin zamanını belirlemek için.
4-aşılamabin yapıldığı dönem tahmini yumurtlama zamanında örtüşüyor olacaktır. Asilamadan 2 hafta sonra adet gelir tabi inşallah seninki gelmez. Benim tam 13. Gunde gelmişti.
5-sana catlatma iğnesi verecekler saatini soyliycekler sen o saatte iğneyi yapacaksın devan eden 36 saat icindede asilaman yapılacak bunları merkezdekiler sana soyliycek. Aşılama günü esinle gideceksin canım esin sperm verecek onun bi yıkama işlemi olacak 1 saat kadar sürebilir sonra işlem gerçekleştirilecek kısa bir sure dinlendirdikten sonra gonderirler seni beni yarim saat yatirmistilar

Ben de işe gidebilirim o zmn😊 o zaman aşılamaya gitmeden duş alayım bana gelirler çünkü duş almazsam 😁 teşekkür ederim yardımınız için gelişmeleri yazacağım buradan☺
Dus bende de olmazsa olmaz. Aynen dusunu al sende, hatta guzel bi de abdest al. Dua et, hatta enjekte edilirken de et. Hayirli evlat olsun ins sana, vatana, millete.
Bildigim kadariyla yazdim, rica ederim.
Gelismeleri bildirirsen sevincini seve seve paylasiriz.

Dus bende de olmazsa olmaz. Aynen dusunu al sende, hatta guzel bi de abdest al. Dua et, hatta enjekte edilirken de et. Hayirli evlat olsun ins sana, vatana, millete.
Bildigim kadariyla yazdim, rica ederim.
Gelismeleri bildirirsen sevincini seve seve paylasiriz.
Aynen dediğin gibi yapıcam duşumu abdestimi alır dua ederim enjekte edilirken de , inş yazacağım gelişmeleri hayırlı geceler☺️

bugün doktoruma gittim bu arada ist kağıthane derindere hastanesine gidiyorum .Daha önce de yazdığım gibi aşılama kararıyla gittim ama bayrama denk geldiği için doktorum sperm yıkama işleminin yaplcğı tüp bebek merkezleri kapalıdır dedi öbür aya kaldı anlıcağınız vardır bunda da bir hayır ama öğrendiklerimi yazıcam size herkes aklındaki soruları indirgesin diye öncelikle aşılama hoca videoda izletti bize yıkanmış sperm kanala bırakılıyo kendisinin döllenmesi bekleniyo ya benm gb eşinde ileri hareketlilik sorunları yaşıyanlar için şu müjdeyi verebilirim doktor izletti, normal boşalma oldduğunda kanala gittiğin mesafenin bi yarısı kadar daha fazla ileri bırakılıyor aşılamada buda şansımızı artırabilir🙏🏼Fiyatlara gelince aşılamaya hastane 1250tl istiyor buna ilaçlar dahil değil aynı şekilde sperm yıkama işlemi de dahil değilmiş yıkama işlemi 400tl. İlaçların ismini de yazacağım ama ilaçlar ne kadar henüz sormadım gonalf f 450ü/ 50ü ve ovitralle yazmış hoca eczanelere sorun tanıdık eczacı varsa daha uygn olur dedi, adetinin 2 yada 3.günü gelmelisin dedi.anlıcağınız bu ay normal kendi kendimize denicez inş gerek kalmaz hamile kalırım🙏🏼 Bu arada eşim ileri hareketlilk için proxdeed ve l carnitin vitamin kullanıyordu doktor devam edin bunlara kullananlarla kullanmayanları incelediğimizde normal hamilelikte de aşılama yada tüpte de kullananların daha başarılı oluyor dedi

bugün doktoruma gittim bu arada ist kağıthane derindere hastanesine gidiyorum .Daha önce de yazdığım gibi aşılama kararıyla gittim ama bayrama denk geldiği için doktorum sperm yıkama işleminin yaplcğı tüp bebek merkezleri kapalıdır dedi öbür aya kaldı anlıcağınız vardır bunda da bir hayır ama öğrendiklerimi yazıcam size herkes aklındaki soruları indirgesin diye öncelikle aşılama hoca videoda izletti bize yıkanmış sperm kanala bırakılıyo kendisinin döllenmesi bekleniyo ya benm gb eşinde ileri hareketlilik sorunları yaşıyanlar için şu müjdeyi verebilirim doktor izletti, normal boşalma oldduğunda kanala gittiğin mesafenin bi yarısı kadar daha fazla ileri bırakılıyor aşılamada buda şansımızı artırabilir🙏🏼Fiyatlara gelince aşılamaya hastane 1250tl istiyor buna ilaçlar dahil değil aynı şekilde sperm yıkama işlemi de dahil değilmiş yıkama işlemi 400tl. İlaçların ismini de yazacağım ama ilaçlar ne kadar henüz sormadım gonalf f 450ü/ 50ü ve ovitralle yazmış hoca eczanelere sorun tanıdık eczacı varsa daha uygn olur dedi, adetinin 2 yada 3.günü gelmelisin dedi.anlıcağınız bu ay normal kendi kendimize denicez inş gerek kalmaz hamile kalırım🙏🏼 Bu arada eşim ileri hareketlilk için proxdeed ve l carnitin vitamin kullanıyordu doktor devam edin bunlara kullananlarla kullanmayanları incelediğimizde normal hamilelikte de aşılama yada tüpte de kullananların daha başarılı oluyor dedi
Ins gerek kalmaz canim. Benim esim onceki asilamamiz oncede kullanmisti. Proxeed sayiyi kesinlikle artiriyor. Ama en az uc ay kullanmak gerek. Bunun yani sira da, omega 3 iceren balik yagi vitamini, ve e vitamini kullandi doktor tavsiyesiyle.
Gelecek ay ki asilama planimiz icin de neofertil, omega 3, e vitamini kullandi, yeni bitti onlar da. Sigara fln da icmiyor. Sigara cok ciddi azaltiyor.
Bayrama gelmis de bence iyi olmus. Belki ikimizde haziran ayinda hamile kaliriz. Balik burcu olurlar. Guzel bi burcmus okudum ozelliklerini 🤣- sanki tek derdim buymus gibi-
Hepimiz icin hayirlisi olsun.

Aynen dediğin gibi yapıcam duşumu abdestimi alır dua ederim enjekte edilirken de , inş yazacağım gelişmeleri hayırlı geceler☺
Ins gerek kalmaz canim. Benim esim onceki asilamamiz oncede kullanmisti. Proxeed sayiyi kesinlikle artiriyor. Ama en az uc ay kullanmak gerek. Bunun yani sira da, omega 3 iceren balik yagi vitamini, ve e vitamini kullandi doktor tavsiyesiyle.
Gelecek ay ki asilama planimiz icin de neofertil, omega 3, e vitamini kullandi, yeni bitti onlar da. Sigara fln da icmiyor. Sigara cok ciddi azaltiyor.
Bayrama gelmis de bence iyi olmus. Belki ikimizde haziran ayinda hamile kaliriz. Balik burcu olurlar. Guzel bi burcmus okudum ozelliklerini 🤣- sanki tek derdim buymus gibi-
Hepimiz icin hayirlisi olsun.
İnş ikimiz de bu ay hamile kalırız dediğin gibi balık burcu olsunlar yeterki olsunlar da😁🙏🏼 Eşimde sayı zatn çok yüksek bizim amacımız ileri hareketliliğe ve morfolojiye etki etmesi iki aydır kullanıo bu ay üçüncü ayı kullancak, vardır bayrama denk gelmesinde de bir hayır🙏🏼Eşim sigara içmiyor ama 1yıl öncesinde ikimizde haftada 1kez nargile içerdk durumu öğrendiğimz andan beri 1kere bile içmedik nasibimizde varsa olck doktor bana maliyetinden ve oranının düşük olmasından sebep sadece 1kez dene aşılama sonra tüpe geç dedi,devlette denym dersnde max aşılama 2kez olmalı bencegerisi vakit kaybı dedi

İnş ikimiz de bu ay hamile kalırız dediğin gibi balık burcu olsunlar yeterki olsunlar da😁🙏🏼 Eşimde sayı zatn çok yüksek bizim amacımız ileri hareketliliğe ve morfolojiye etki etmesi iki aydır kullanıo bu ay üçüncü ayı kullancak, vardır bayrama denk gelmesinde de bir hayır🙏🏼Eşim sigara içmiyor ama 1yıl öncesinde ikimizde haftada 1kez nargile içerdk durumu öğrendiğimz andan beri 1kere bile içmedik nasibimizde varsa olck doktor bana maliyetinden ve oranının düşük olmasından sebep sadece 1kez dene aşılama sonra tüpe geç dedi,devlette denym dersnde max aşılama 2kez olmalı bencegerisi vakit kaybı dedi
Bu sefer de ilk seferde asilamayla hamile kalamazsam zaten ben de tupe gecerim aynen.

Ben de kararsızım tüpe para biriktirmek mi direkt onu yapmak mı aşılamayı bir kez de olsa denemek mi diye
Denicem canim ben. Benim esimin dusuk spermin sayisina ragmen. Kaldi sen zaten denemelisin. Dogala daha yakin. Zaten asilama ve tup bebek arasinda püfffff cok var. Asilama tutmazsa basla para biriktirmeye bence. Bizim birikmisimiz var biraz. Ev bile almadik, once bebek olsun die.

Denicem canim ben. Benim esimin dusuk spermin sayisina ragmen. Kaldi sen zaten denemelisin. Dogala daha yakin. Zaten asilama ve tup bebek arasinda püfffff cok var. Asilama tutmazsa basla para biriktirmeye bence. Bizim birikmisimiz var biraz. Ev bile almadik, once bebek olsun die.
Kizlar bu benim ilk heyecanimin belgesi. Asilamadan 12 gun sonra yapilan kan testim. Reglimin tum belirtilerini yasamistim ve negatif die kuruntu yapip uzulmustum ama pozitifti. Yaninda da referans degerleri var. Malum diger ay lazim olacak boyle bilgiler bize die paylasmak istedim. Hepimize bol betahcgli gunler diliyorum 😁

Eklentiler

• 20190528_192319.jpg
    20190528_192319.jpg
    58 KB · Görüntüleme: 76
Kizlar bu benim ilk heyecanimin belgesi. Asilamadan 12 gun sonra yapilan kan testim. Reglimin tum belirtilerini yasamistim ve negatif die kuruntu yapip uzulmustum ama pozitifti. Yaninda da referans degerleri var. Malum diger ay lazim olacak boyle bilgiler bize die paylasmak istedim. Hepimize bol betahcgli gunler diliyorum 😁
regline kaç gün kala oluyor canım yani buuu :)

Back