- 4 Mart 2012
- 15.213
- 35.096
- 798
- Konu Sahibi Safsarisin
Canım Menenjit aşısını ben de bu hafta vurduracağim B tipi Turkiye de görüleni olduğu için vurdurmak lazım.Merhaba arkadaşlar bexsero aşısını yaptıranlar var mı menenjitin B tipi mi neymiş dün oğlum bu aşıyı ve rota virüs aşısının 2.dozunu vuruldu ve uyanmak bilmeyen cocuk mizildanarak uyandı gece. Ateşi çıktı. Bugün öyle bir ağladı ki perişan olduk eşimle sanki çocuğun etini kesiyoruzesim neden bu aşıyı araştırmadın vurdurmayalim bir daha el kadar bebek diyor. 2.Ay aşılarında hepatit B de hic boyle birşey yaşamamıştık cok üzgünüm. Bir doktor ise bu asinin gereksiz olduğunu turkiyede menenjit olmadığını afrika ülkelerine gidenlere gerek olduğunu yazmış.
ulasimiz sen naptın bu aşıyı duydun mu canim? Yaptırdın mi bebisine . Ben çok üzgünüm geceden beri 1 saat uyudum uyandım hel ateş-i de 38 i gördü malesef cok ağır bir aşı ymış sanirim diğer dozları vurdurmicam
![]()
Ayrıca bu hastalikla ilgili kötü bir anım var o yüzden iyi ki vurdurdun.
Araştirdigimda yan etkisi olmadığını okumuştum. Fakat Rota virüsü aşısının yan etkileri çok fazla ..Tabi ikiside önemli aşılar biraz yan etkileri olabilir ama Bebeklerimizin sağlıği için.
Toparlar Bebişin . Üzülme sadece ateşine dikkat et calpol ver ıslak havlu ile de eklem yerlerini serinlet iyi olacak inşallah merak etme canım benim.
Diğer dozlarını da vurdur ..Vurdurmsmazlik etme..
Büyük ihtimal Rota virüsü aşısı çocuğu bu hale getirdi ama toparlayacak insallah