Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Aşi vurdurmyan var mi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Valla pes diyorum. Bir de marifet gibi yazıyorsunuz. Hangi bilimsel kaynağa göre hareket ediyorsunuz acaba çocuğunuza aşıları yaptırmazken?
1.aşılar ve ilaçların prosoektüsü ( içindeki maddelere kadar araştırın)
2.Soner Yalçın 'ın KARA KUTU kitabını okuyun.İçinde delilleri ile herşey yazıyor.Türkiye de ki sağlık sektörü ile ilaç firmaları arasında ki anlaşmalara kadar.Araştırmadan böyle savunmayın.
Bir de doktorlar hastalara yazdıkalrı ilaçlardan dolayı o ilaç firmalarından para alır bunu bilin ,eczacı da o ilaç yok muadili var diyorsa ,o eczacı da muadil firmadan para alır.Ama bunu ne doktorlar ne eczacılar kabul eder ,o yüzden en çok onlar hakaret eder saldırır ,aşı ,ilaç diye insanlara baskı yaparlar .Siz neyi kimi savunuyorsanız önce araştırın sonra savunun .
Neyse son sözüm bu, bundan sonra asla cevap vermem çünkü siz insanları aşşağılamaktan başka birşey bilmiyorsunuz ,siz derken sizin ve sizin düşünceniz de ki herkes.Araştırmayan okumayan cahile laf anlatmak daha zor .

Türkiye'de aşı yaptırma zorunluluğu yok bu sebeple sizlere aşın yaptırın diyemem lakin yazacaklarım uzun olsa da okumanızı isterim, okumazsanız da canınız sağ olsun.

Bebekleri daha anne karnına düşmeden korumanız gerektiğini biliyor musunuz?
Kullandığınız akıllı telefonların, o telefonlarla sevdiklerinize ulaşmanızı kolaylaştırsın diye çevrenize kurulan baz istasyonlarının, kullandığınız wifi'lerin, tükettiğiniz gıdaların, evinizdeki tvlerin, kullandığınız ampüllerin, ısıtıcıların, mutfakta kolaylık olsun diye aldığınız ürünlerin, hatta her gün saçınızı taramak, makyaj yapmak, diş fırçalamak için kullandığınız aynaların içeriğinde ne olduğunu biliyor musunuz?

Ama az ama çok bunların daha siz hamile kalmadan evvel cildiniz tarafından emilip genlerinize işlediğini biliyor musunuz?
Bebeklerin sizin ve eşinizin genlerinden etkilendiğini biliyor musunuz?

Size bir örnek vereyim, yaşça da sizden büyük biri olarak şahit olduğum bir facia, Çernobil patlaması, Karadeniz'de hala Çernobil etkileri olduğunu biliyor musunuz? Toprağa işleyen radyasyon sebebiyle o bölgede kanser hastalığının arttığını, taaa 86 yılında Çernobil patladığında henüz doğmamış hatta anne babası olacak kişiler evlenmemişken dahi ileride anne babaları olacak kişilerin genlerinin bu radyasyondan etkilendiğini, patlamadan yıllar sonra bile doğan bebeklerin kanser olduğunu duydunuz mu hiç?
Duymadıysanız benden öğreniyorsunuz.

Ülkemizin Nevşehir iline bağlı 3 köyünde tüm köylülerin akciğer zarı kanseri olduğunu, araştırmalar sonucu bu kanserin evlerin yapımında kullanılan ve gayet doğal bir kaya olarak bilindiği için sakınca görülmeyen Kaya tüfünden kaynaklandığını duydunuz mu peki ? Bu volkanik patlamalar sonucu oluşan kaya inşaat sektöründe kullanılıyordu hala kullanılıyor mu bilmem ama şuraya bağlayabiliriz, ki içinde oturduğunuz evlerin dahi kullanılan malzemeye göre insan sağlığına bir etkisi var.

Pekiiii, Japonya depreminde fukuşima patladıktan sonra, atom bombasının hem insanlarda hem topraklarda ve içme sularında yarattığı tahribatı bilen Japonların Fukuşima çevresinde etkilenebilecek tüm bölgelerdeki toprakları kazıyarak atıp yok ettiklerini biliyor musunuz?
Sebep mi? Radyasyon toprağa işleyince o topraktan çıkacak tüm ürünler halkı hasta etmesin diye, dolayısıyla gelecek nesili hasta etmesin diye.

Çiçek, kızamık, veba, İspanyol gribi gibi dünyayı kasıp kavuran salgınların yaşandığı dönemlerde Avrupa nüfusunun ortalama %30 ila %60'ını öldüğünü biliyor musunuz?

Bu salgınlardan çiçek, kızamık ve İspanyol gribinin aşıyla durdurulabildiğini, aşılama olmadan önce milyonlarca insanın öldüğünü duydunuz mu?

Son yıllarda gelen göçmenlerle birlikte, çocuklarının çoğunluğunun aşılı olmaması sebebiyle kızamık hastalığının yeniden gündeme geldiğini, UNICEF ve DSÖ'ün uyardığını, 2016-2018 yılları arasında kızamık vakalarının %62 arttığını duydunuz mu?

Duymadıysanız şimdi benden duyuyorsunuz.

Kızamık demişken, yakın tarihten benim birebir bildiğim bir olayı da anlatayım, kızamık için eskiler der ki: öyle bir hastalıktır ki insanoğlu bir yakalanırsa mezarda bile kızamık olur.

Anneannemlerin bir komşusu, eh tabii onların çocukluğunda aşılar o kadar yaygın değilmiş, kendisinin aşısı yokmuş, kızının da.

Kızına okulda kızamık bulaşıyor, kadın o dönem hamile, kızından da kadına bulaşmış, bir oğlu oldu Allah ömürler versin şimdilerde 43 yaşlarında ama anne karnında kızamıktan etkilendiği için ne yazık ki duyamıyor ve konuşamıyor.

Aşıların hatta ilaçların bir takım yan etkileri vardır illa ki ama aşıların otizm gibi etkileri olduğuna dair hiçbir bilimsel veri yoktur, içlerindeki maddelerin çoğunu günlük hayatınızda kullandığınız başka ürünlerle de vücudunuza alıyorsunuz, sizden de süt yoluyla veya anne karnındayken bebeklerinize geçiyor.

Aşı karşıtı söylemleri de elinizdeki akıllı telefonlarla yazıyorsunuz, aşı karşıtı okuduğunuz makaleleri de yazanlar, düşman gibi gördükleri kişi, kurum, ülkelerin yazılımlarını, telefonlarını, sosyal medya ağlarını kullanarak yazıyorlar:)

Buradan bakınca kar-zarar hesaplaması yaparsak hayatımıza giren her şeyi kabul ederken yalnızca aşıları reddetmek, emzirirken whatsapptan ailemizle yazışmak, mikrodalga fırında yemek ısıtmak, alüminyum folyo kaplardan tatlı yemek, tasarruflu ampul kullanmak, evde yapmak istemediğimizde hazır paketli gıdalara yönelmek mantıklı ama aşı sağlıksız.

Tüm makaleleri hatta yabancı makaleleri dahi okuyup Google'a kan sulandırıcı gıdalar yazmamak da işin bir diğer yanı, tıbbi hiçbir tedaviyi kabul etmiyorsanız kan pıhtılaşmasını önleyen bitkisel çözümleri bulmak yabancı makale taramaktan kolay, içeriğinde C vitamini ihtiva eden meyveler kan sulandırır, zerdeçal, zencefil gibi baharatlar kan sulandırır, pıhtılaşma sorununa çözüm olur.

Son olarak örnek verdiğim güncel yaşamımızda kullandığımız veya yiyip içtiğimiz şeyleri kötüleme maksadım yoktur, sadece aşı içinde olan veya olduğu varsayılan civa, alüminyum gibi maddelerin evimizde, kullandığımız eşyalarda, bazı gıdalarda da olduğunu belirtme maksatlıdır.

Aşıdan alacağımız maddelerden daha fazlasına dışarıda maruz kalıyoruz, hayatımızda çeşitli ürünlerle giren radyasyon gibi bir gerçek var üstelik.

Herkes kendi seçimlerinde özgürdür, isteyen karşı olur isteyen olmaz.

Son düzenleme:
Valla ne derseniz deyin ben çocuğumun aşılarını eksik etmeyeceğim bu çocukları ben doguruyorum ama ömürlerini ben vermiyorum hayatlarını karartacak en ufak birşeye dahi engel olmak için canımı veririm bu aşıların her birinin ayrı hikayesi var ve aşı sayesinde azalan ölümler var ben aşıyı yaptırmayacagım diyen kişilerin bile aşıları tamamdır polemik yapmaya gerek yok rabbim bu aşıyı yaptırmayanların evlatlarını korusun ama yazmıştım yine yazıyorum aile hekiminizle konuşmadan karar vermeyin lütfen

Çok şükür canım. Aynen cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan güçmüş gercekten burda çok iyi anladım

Ayy bu da yeni senelerin modası doktor dinlemezler ilim bilim bilmezler oturdukları yerden çekirdek çitlerken aşının zararlarını arastirdiklari internetten okudukları bilgilerle asi karşıtı olurlar. Her şeye karısın doktorun işine öğretmenin işine kendi işiniz dışında her konuda konuşun . Bilmem kimin kitabinda yaziyormus bi de hay allahim ya. Ay kimsenin çocuğu ilgilendirmiyor beni isterse evinde kafeste büyütsün de bu cahil cahil görüşlerle başka insanları zehirleyip başka çocukların felaketine sebep olmasınlar derdim bu.

Son düzenleme:
Çok şükür canım. Aynen cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan güçmüş gercekten burda çok iyi anladım
Vallahi bu deyimi anlamamız için bize çok yardımcı oldunuz teşekkür ederiz Bilimsel kanıtlara. Dünya sağlık örgütüne, çevremizdeki örneklere inandığımız için de cahiliz siz de instagramda hiçbir vasfı olmayan bir sayfayı takip ederek ultra zekisiniz.. he heeee... eğer birgün o hastalıklaar hortlarsa o zaman anlarsınız (umarım geç olmaz) Bu arada yatın kalkın aşılı çocuklar için dua edin. Şuan o çocuklar sayesinde aşısız çocuklar koruma altnda.. Hadi Allah zihin açıklığı versin

Hanımlar,

ister aşıyı savunun ister karşıt olun lakin burada kimse kimseye hakaret edemez, cahil vb söylemlerde bulunamaz.
Sizde sadece bbenm yorumları mı görüyorsunuz. Kaö ginlerdir bize yazılan cahillik sözlerine bişey dediğiniz yok bize gelince kimse kimseye hakaret edemez diyorsunuz eğer yöneticiyseniz tarafsız olun birine bişey denecekse bu lafı kullanan benden çok bana denilen cahil sözlerine demeniz gerekir bu lafları. İnsanlığın ve nankörlüğün bu kadarı pessssss

Komşunun çocuğu rota virüsünden vefat etmişti.. Anne direndi yaptırmamak için sonu toprak oldu...
Rota aşısı bildiğim kadarıyla devletin rutin aşı planında yok. Pek direnmeye gerek yok yaptırmamak için onu sen talep edersen yapıyorlar.
Allah sabır versin komşunuza kaç yaşındaydı?

Rota aşısı bildiğim kadarıyla devletin rutin aşı planında yok. Pek direnmeye gerek yok yaptırmamak için onu sen talep edersen yapıyorlar.
Allah sabır versin komşunuza kaç yaşındaydı?
Çok küçüktü yaşını hatırlamıyorum üstünden baya geçti

Hanımefendi, benden alıntıladığınız yazıyı bir daha okuyunuz.
Ayrıca buradaki yazılardan rapor edilmiş olanların hepsi aynı sizin gibi uyarı aldı.

Hanımefendi, benden alıntıladığınız yazıyı bir daha okuyunuz.
Ayrıca buradaki yazılardan rapor edilmiş olanların hepsi aynı sizin gibi uyarı aldı.
Uyarınalmamdan bahsetmiyorum evet öule içeriklerpaylasılmaması gerektiğini bilmiyordum. Olabilir. Ama yani ben cahil lafımdan sonra bu o yzıyı yazdığınız için diyorum bana kasten diyormuş gbi oldunuz. Bana o kadaer cahil diyen insanlara gelince kimsenin sesi çıkmıyor bizim bişey demeye gelmiyor valla nasıl bi iş anlamadım. Herkes işine geldiği gbi borusu kime öterse ona yani. Sağolun böyle güzel platformda güzel ayrımcılık yaptıgınız için

Hanımlar,

ister aşıyı savunun ister karşıt olun lakin burada kimse kimseye hakaret edemez, cahil vb söylemlerde bulunamaz.

dünden beri anlatamadım her iki fikri de uç noktalarda delice savunmaya gerek yok. Hiçbirimiz doktor değiliz. Sohbet edelim diyorsun yok kaba saba karşılık alıyorsun. Aşırı hırslanıyor insanlar. Normalde yüz yüze olsan yüzüne tatlış tatlış konuşacak insanlar burada kimse tanımıyor diye kaba olmayı hak görüyor kendine. Gerçekten üzücü

Hanımefendi alttaki mesajımı tekrar okuyunuz. Ne yazıyor tekrar etmenizi rica ediyorum.
Hanımlar,

Hanımefendi alttaki mesajımı tekrar okuyunuz. Ne yazıyor tekrar etmenizi rica ediyorum.
Ben gayet güzel okuyorum ve gayet güzel anlıyorum Allaha şükür. Dediğimi siz anlamıyorsunuz gaşiba benm söylentimden sonra bu yazıyı paylastıgınız için bana söylenmiş gbi oldu anladınız mı benm anşatmak istediğim bu. Siz bu grupta onca yazılanları okuyup ses çıkarmıyorsanız benm yazdgım yaxının üstüne böyle paylasım yaparsanız bu anlaşılır.
Gerci hiç önemli değil sizn de ne demek istefiğiniz nasıl anladığınız. Bosa laf yapıyoruz burda herkes bildiğini okuyacak ne gerek var üç gğnlük dünyada kalp kırmaya birbirimizi görmeden kalp kırgınlığına gerek yok. ben burdan almak istediğim bilgiyi aldım teşşekür ederim herkes kendine iyi baksın Rabbim hamile olanlarada hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli kucagına almak nasip etsin insallah hayırlı günler

Maalesef öyle, herkes bir doktor edasıyla yazıyor, hiçbirimiz doktor değiliz, doktorlar dahi branşlara ayrılır, bir doktor başka bir branştaki doktorun alanına girip fikir beyan etmez, hepimiz Google araştırmacılarından ibaretiz.

Dolayısıyla hiçbirimiz aşı yaptırmamalısınız veya yaptırmalısınız diyemez zira ne yapılmasını ne de yaptırılmamasını somut bir şekilde ortaya koyacak tek bir bilimsel veri yok.
Kimse aşı kesinlikle otizm yapıyor da diyemez, yapmıyor da diyemez, bunu profesörler dahi diyemiyor.

Ben yalnızca diyorum ki, aşı ister yaptırın ister yaptırmayın ama beyaz ve kırmızı etle vücudunuza giren antibiyotikleri, aşıları da araştırın.

Aşı dahil vücudunuza antibiyotik, gdo, kimyasal hiçbir katkı maddesi girmesini istemiyorsanız tavuk, koyun, keçi, inek besliyor, kendiniz ekip biçiyor, peynirinizi, zeytininizi, yağınızı kendiniz yapıyor olmalısınız.

Biraz köy tv, tarım tv seyredilse keşke.

Size de hayırlı günler lakin sizin yazınız sonrası yazılan 2 yorumu okuyup sonra sizin yorum dahil 3 yorum üzerine uyarı yazdığımı anlatamadım ama olsun

Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Son düzenleme:
Bir de bize cahil demiş şaka gibi. Diyecek söz bulamıyorum. Size zerre kadar acımıyorum sadece ve sadece o masum çocuklarınıza acıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…