• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Aşı olmadan su çiçeği geçiren bebekler varmı?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

DIONYSOS

:) nasılım???????
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2007
2.243
7
316
İstanbul
Merhabalar..
Oğlum su çiçeği aşısı olmadı ve ben su çiçeği gibi bir rahatsızlık geçiriyorum(zona)
Dr.umuz yüzde seksen geçmiştir dedi...Ve aşıda yaptıramıyoruz bulaşıp bulaşmadığını bilmediğimiz için..
Aşı olmadan su çiçeğine yakalanan bebişler varmı? aşı olmadığı için
ağır geçirebilir diye korkuyorum..

arkadaşımın bebeği 6. ayında geçirdi. ağır geçirdi döküntüler bakımından ama ateş vs konusunda bir şikayeti olmadı. atlattı şükür. korkma tatlım. öncelikle kendine dikkat et. iyi beslenmen ve stresden uzak durman gerek.bol b vitaminl besinler tüket.
ben suçiçeği aşsı yaptırdım ama aşıda çok ateş oldu huzursuzluğu bir hafta sürdü eşimle papaz olduk keşke yaptırmasaydık diye düşünüyorum.
umarım bebeğine bulaş olmamıştr ve sende en kısa zamanda atlatrısın.

arkadaşımın bebeği 6. ayında geçirdi. ağır geçirdi döküntüler bakımından ama ateş vs konusunda bir şikayeti olmadı. atlattı şükür. korkma tatlım. öncelikle kendine dikkat et. iyi beslenmen ve stresden uzak durman gerek.bol b vitaminl besinler tüket.
ben suçiçeği aşsı yaptırdım ama aşıda çok ateş oldu huzursuzluğu bir hafta sürdü eşimle papaz olduk keşke yaptırmasaydık diye düşünüyorum.
umarım bebeğine bulaş olmamıştr ve sende en kısa zamanda atlatrısın.

Saol canım iyi dileklerin ve bilgilerin için,dediğin gibi b vitamini,iyi beslenme ve stresten uzak durmak gerekiyormuş...
Sizede geçmiş olsun bazen böyle kötü üstisnalarda bizi bulabiliyor,Allahım bir daha yaşatmasın...

Saol canım iyi dileklerin ve bilgilerin için,dediğin gibi b vitamini,iyi beslenme ve stresten uzak durmak gerekiyormuş...
Sizede geçmiş olsun bazen böyle kötü üstisnalarda bizi bulabiliyor,Allahım bir daha yaşatmasın...

eltimin kızı babasındaki zona sebebiyle 8 aylıkken su çiçeği geçirdi...20-25 gün sürdü tam iyileşmesi...her yerinde çıktı..ama ilaçlarla filan atlattılar...doktorun sana söyler zaten çocuğu yıkamıyorsun suçiçeği iken...kaşıntı içinde oksitin veriyorlar yaralara sürmeye...geçmesini bekliyorsun....

eltimin kızı babasındaki zona sebebiyle 8 aylıkken su çiçeği geçirdi...20-25 gün sürdü tam iyileşmesi...her yerinde çıktı..ama ilaçlarla filan atlattılar...doktorun sana söyler zaten çocuğu yıkamıyorsun suçiçeği iken...kaşıntı içinde oksitin veriyorlar yaralara sürmeye...geçmesini bekliyorsun....

Teşekkür ederim canım hemen hemen bizimkiyle aynı durum..
Zahmet olmazsa eltine sorarmısın eşi zona olduktan sonra ne kadar sonra su çiçeği geçirdi bebişleri?

benim kızım 7 aylıkken su çiçeği cıkardı
akraba ziyaretindeydik uzun süreli biz oraya gittiğimizden birkaç gün sonra onların kızı su çiçeği çıkarmıştı
bende acaba bizede bulaştımı diye düşünüp keşke gitmeseydim diye pişmanlar olurken 17 gün sonrada benim kızım da döküntüler başladı
ama ne döküntü çocuğumda deri görünmüyordu döküntüden
huzursuzluğu ise had safhadaydı ateş falanda yaptı
doktor bize kaşıntılar için bir jel ve allerjik bir şurup verdi içten kaşıntıyı engellesin diye
ben banyoyu yaptırdım çiçekler çıkmaya başladıktan 3 gün sonra banyo dediysem öyle sabunlamadan falan sadece su döküyordum vücuduna ve rahatlatıyordu biraz kızımı
dikkat etmen en önemli konu çıkan su dolu kabarcıkları kesinlikle kaşıttırıp yoldurmama calış sonrasında cukurluk olarak iz kalıyor
ben o kadar dikkat ettim hatta ellerine çorap taktım eldiven niyetine ama yinede bir kaç tanesini yolmasını engelleyemedim ve izleri
kaldı malesef
bende nazarlık diye avuttum kendimi ne yapayım
döküntü izlerinin tamamen kaybolması ise 1 2 ayı buldu

int. tende raştırabilirsin su çiçeği hakkında bilgileri
umarım bebeğin çıkarmaz erkenden
ve sanada çok geçmiş olsun canım...

benim kızım 7 aylıkken su çiçeği cıkardı
akraba ziyaretindeydik uzun süreli biz oraya gittiğimizden birkaç gün sonra onların kızı su çiçeği çıkarmıştı
bende acaba bizede bulaştımı diye düşünüp keşke gitmeseydim diye pişmanlar olurken 17 gün sonrada benim kızım da döküntüler başladı
ama ne döküntü çocuğumda deri görünmüyordu döküntüden
huzursuzluğu ise had safhadaydı ateş falanda yaptı
doktor bize kaşıntılar için bir jel ve allerjik bir şurup verdi içten kaşıntıyı engellesin diye
ben banyoyu yaptırdım çiçekler çıkmaya başladıktan 3 gün sonra banyo dediysem öyle sabunlamadan falan sadece su döküyordum vücuduna ve rahatlatıyordu biraz kızımı
dikkat etmen en önemli konu çıkan su dolu kabarcıkları kesinlikle kaşıttırıp yoldurmama calış sonrasında cukurluk olarak iz kalıyor
ben o kadar dikkat ettim hatta ellerine çorap taktım eldiven niyetine ama yinede bir kaç tanesini yolmasını engelleyemedim ve izleri
kaldı malesef
bende nazarlık diye avuttum kendimi ne yapayım
döküntü izlerinin tamamen kaybolması ise 1 2 ayı buldu

int. tende raştırabilirsin su çiçeği hakkında bilgileri
umarım bebeğin çıkarmaz erkenden
ve sanada çok geçmiş olsun canım...

Çok geçmiş olsun çok küçükken atlatmışsınız,ne kadar sakınsakta bir yerlerden bulaşıyor değilmi:(
ınt.te araştırdım biraz ftoları gördüm gözüm korkttu her yeri kabarck olmuş çocukların..gerçi görüntüden çok riskleri daha önemli..
Allah korusun..
Bilgilerini paylaştığın teşekkürler canım..

İyi günler arkadaşlar bebeğim 6 günlük annem bn doğum yaptığım gün zona çıkartmış bilemedik bu 6 gün içerisinde su çiçeği olarak bulaşır mı?

Merhaba aradan cok zaman geçmiş ama şu an aynı durumu yaşıyorum. Çocuğunuza su çiçeği bulaştı mi acaba

Back