• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asgari ücretle geçinilir mi ?

Yaşamak çok zor olur sdce nefes alinir heralde 2 cocuk arti ev kira asgri ücrtle ..

geçinemezsiniz kısa ve net..

İkiniz çalışsanız evet olurdu bu iş ama maalesef kazın ayagı öyle degil..

eşin haklı.

geçinemezsiniz.. zaten iddia edildiği gibi ülkede insanlar asgari ücretle geçinemiyorlar, o yüzden kredi kartına yükleniyor millet.. zaten açlık sınırının 1150tl, yoksulluk sınırının da 3700 tl olduğu bir yerde, 850tl ye hayyal'in dediği gibi ancak nefes almayı yaşamak sayıyorsanız yaşanır.. kanaat etmek güzel birşey tabi, eğer aç değilseniz.. :34:

Aslında ilk okuduğumda geçinebiliceğini düşündüm ama 2çocuk deyince tıkandım. Bende askeri ücretle geçiriyorum arkadaşım dediğin şartlarda aynı (fatura,kira). Tabii iki kişiyiz birde çocuk olunca geçinemezsin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

paranın her ay düzenli gelmesi guzel bır şey, ama asgari ücretle çok zor gecınılır.
kira, faturalar, mutfak masrafları... kısacası karnınızı çok zor doyurursunuz :34: bır de çocuklar varmıs...
tabıkı asgarı ücretle gecınmeye calısan bır sürü insan var, ama boğazlarından doğru duzgun bir şey geçmiyor
kuru ekmek, makarna, çorbadan başka.

Çocuklara annen-kayınvaliden bakarsa
Sende çalışırsan olabilir
Ama tek asgari ücretle geçinilmez, hele de kira öderken

Kesinlikle.. Kanaat getirip sükredebilmek lazim.. Gerisi gelir Allahin izniyle..

Amin.. Benden de Allah yardimciniz olsun insaAllah..

Bakın şükretmek kanaaat etmek başka şey, gerçekten insan gibi yaşayabilmek başka şey lüks şeyler değil ki istenen standart olması gereken yaşam. işin içine çocuk ve onun insan gibi bir hayat sürmesi karışınca Allah yardım eder olmuyor o sıkıntıyı en iyi ben bilirim ve çocuğuma yaşatmak istemem. Yani ben şükrediyorum gerisi gelir nasıl gelir? İyi durumdayken arayan soran çok olur ama bak bir düşme arayanın olmaz. Senin çocukların karşında anne şu kıyafeti bir arkadaşımda gördüm alsak ya diyecek alamayız diyeceksin, arkadaşlarım tiyatroya sinemaya gidiyor gidicem diyecek olmaz diyeceksin, yemek yicem arkadaşlarla diyecek bahane olark evde yemek var diyeceksin. Borçla borç kapatacaksın birkaç tane kredi kartın olacak ondan ona aktarıp ödeyeceksin o borç hiç bitmeyecek iki çocuk büyüyecek kul masrafı artacak üniversite okutmayıp çalıştıracaksan bilemem ama üniversite okutayım dersen burslu bile olsa bir de şehir dışı olursa hadi bakalım. Burada memur bir bey var yanımda iki çocuğu var biri üniversite okuyor biri lise. 2500 maaş alıyor ev kendilerinin annesinin yani. öyle dışarda yemeleri gezmeleri yok kızları da kanaatkar ama adam kendi arabasıyla buraya eleman getiriyor parayla, doğuya göreve gittiğinde ucuza sigara filan alıp burada satıyor okusun kızı diye ki burada kazandı okuyor kızı hesap ortada yani çok düşünmeye gerek yok. Yaşanılır elbet ama kendi mahrum çocuklar mahrum. Hep başkalarına gıpta ederek peki eşi asgari ücret alan kadınlar neden çalışmayı düşünmüyor çocuğun yanında olmaktansa ihtiyaçlarına cevap verebilmek daha önemli değil mi?

Son düzenleme:
Bakın şükretmek kanaaat etmek başka şey, gerçekten insan gibi yaşayabilmek başka şey lüks şeyler değil ki istenen standart olması gereken yaşam. işin içine çocuk ve onun insan gibi bir hayat sürmesi karışınca Allah yardım eder olmuyor o sıkıntıyı en iyi ben bilirim ve çocuğuma yaşatmak istemem. Yani ben şükrediyorum gerisi gelir nasıl gelir? İyi durumdayken arayan soran çok olur ama bak bir düşme arayanın olmaz. Senin çocukların karşında anne şu kıyafeti bir arkadaşımda gördüm alsak ya diyecek alamayız diyeceksin, arkadaşlarım tiyatroya sinemaya gidiyor gidicem diyecek olmaz diyeceksin, yemek yicem arkadaşlarla diyecek bahane olark evde yemek var diyeceksin. Borçla borç kapatacaksın birkaç tane kredi kartın olacak ondan ona aktarıp ödeyeceksin o borç hiç bitmeyecek iki çocuk büyüyecek kul masrafı artacak üniversite okutmayıp çalıştıracaksan bilemem ama üniversite okutayım dersen burslu bile olsa bir de şehir dışı olursa hadi bakalım. Burada memur bir bey var yanımda iki çocuğu var biri üniversite okuyor biri lise. 2500 maaş alıyor ev kendilerinin annesinin yani. öyle dışarda yemeleri gezmeleri yok kızları da kanaatkar ama adam kendi arabasıyla buraya eleman getiriyor parayla, doğuya göreve gittiğinde ucuza sigara filan alıp burada satıyor okusun kızı diye ki burada kazandı okuyor kızı hesap ortada yani çok düşünmeye gerek yok. Yaşanılır elbet ama kendi mahrum çocuklar mahrum. Hep başkalarına gıpta ederek peki eşi asgari ücret alan kadınlar neden çalışmayı düşünmüyor çocuğun yanında olmaktansa ihtiyaçlarına cevap verebilmek daha önemli değil mi?

Ne demek istediginizi cok iyi anliyorum. Cünkü cocuklugum böyle gecti. Babam tek calisanda (yurt disindaydik). Gercekten zor günlerimiz oldu. Ama ne bileyim biz yine de mutluyduk..

Maddi konular bi yana eşiniz kendi işini kapatıp, başkasının işinde hem de asgari ücretle çalıştığında kendini ne kadar mutlu hissedecek? Bu konuda ne düşünüyor?

Zaten sıkıntı biraz da burada başlıyor.Adım atamıyor bir türlü.Onu iyi anlıyorum aslında.Düzelicek diyor.Yeni bir duruma alışmaktansa böyle idare edelim diyor.

vallahi bizim karşı köşede 2 netcafe var ikisinde de 50 ser pc , sabah 9 de acıyor adam gece 12 e kadar agzına kadar cocuk dolu. neden mi netcafe
daha iyi, eskiden bir pc alınırdı 10 sene giderdi şimdi surekli yeni oyunlar daha iyi ve yuksek pc ler istiyor buda aileleri surekli para harcamaya yoneltiyor
+ internete ücreti felan onun yerine cocuga gunde 5-6 tl verip git ne yaparsan yap diyor yani ayda 100 tl i gozden cıkarıyor. Cunku pc alsa ayda en az 50 tl
internete verecek ayrıca senede 1 yenilenmesi gerekcek buda nerden baksan senelik 300-500 tl masraf buda ayda 30-40 tl etse zaten bu ayda 100 tl ediyor. Bununla ugrascagına cocuk hem evden cıksın diyor ev hanımı bende evde kafamı dinlerim akşama kadar nasılsa eve gelmez diyor. Bir net cafe gunde nerden baksan 200-300 tl kazanır e birde dışardan yemek yasak deniyor icerde tost kola da satıyor. Adam ayda 10.000 kazansa 6000 tl kira+elektrik+ eleman sgk felan veriyorlarmış. Adama temizinden 4000 tl kalıyormuş. Ama bizim avantajımız koskoca caddede belkide 200 apartman var cadded, 4 internet cafe var toplam bu yuzden de sabah 9 da git tek yer bulamazsın.

Maşallah güzel iş yapıyormuş.Küçük bir ilçede yaşıyorum ilçe de değil köy daha doğrusu...Elektirik çok faturası falan yüklü geliyor,bir cafe daha açıldı küçük yerde iki cafe olunca daha zor...Eşimde sizin gibi düşünüyor,ne olursa olsun iş yaparız diyor ama ben de 6 senedir pek bir şey değişmediğini gördükçe umutsuzlanıyorum artık...

Yeliznur arkadaşım doğru hatırlamış :) İnternet cafe işimiz evet...Aslında biraz eşimden kaynaklanıyor.Para idaresini yapamadığını düşünüyorum.Kafası çok karışıyor... Kayınvalimdelerle beraber yaşamıyorum ama hastane işleri falan sürekli biz ilgileniyoruz.Haricen çok para harcanıyor bu işlere.Eşimde kafasını toplayamıyor bir tülü...Ayrıca yanı başımda eşim karşımda dükkan ama sabah 9 gece 12 1 de geliyor.İzin yok tabi kendi işinin patronu ama çok zor oluyor bir düzen olmaması...Başka iş düşünmesini istemem biraz da hem kendisinin bıkması hemde artık onu evde görmek istiyor oluşum...

Konuyu açtığım iyi oldu ama.Biraz rahatladım.6 senedir sabrediyorum yine devam etmeliyim bu sabra onu anladım.Dua eden arkadaşlarada çok teşekkür ederim Allah razı olsun...Umarım paramız da bereket olur.Bir para az veya çok olsun bereket olmayınca olmuyor bunu iyi biliyorum...Allah kimseyi darda zorda bırakmasın...

Asgari ücretle geçinilmez, eğer geçinmek istiyosanız sizin de çalışmanız lazım.
Borcunuz ne kadar ki, dükkanı bile satmayı düşündürmüş size?

Mümkün değil. Hatta hicbir oluru yok.
dun kizima birkac parca yazlik kiyafet alayim dedim, 120lira harcadım. Aldığım 3 tane alt ust takim.basit bir cocuk magazasindan.
siz iki cocuk diyorsunuz.uc tane takimla yazin gecmeyecegini herkes bilir herhalde.
daha bir suru ihtiyaci olacak.
sirf cocugun masrafina bile yetmez o para.
bence de dayanmaya çalışın. Cocuklariniz buraz buyuyunve siz de calismaya baslayin.

Asgari ücretle geçinmek çok ama çok zor imkansız değil çünkü bu parayla geçinenler var.Yeni bebeğiniz olucak aylık bez,mama,ıslak mendil vs.. bunun

doktoru ilacı olucak,bir çocuğunuz daha var onun düzenli beslenmesi,istedikleri oluyordur mutlaka.Kira,elektrik,su yakıt gibi masraf çıkınca zaten elinize

para kalmaz ki..Eğer aileler yardımda bulunuyorsa başka .Herşey çok pahalı malesef..

Back