- 2 Nisan 2014
- 1.412
- 1.931
- 168
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kesinlikle.. Kanaat getirip sükredebilmek lazim.. Gerisi gelir Allahin izniyle..
Amin.. Benden de Allah yardimciniz olsun insaAllah..
Bakın şükretmek kanaaat etmek başka şey, gerçekten insan gibi yaşayabilmek başka şey lüks şeyler değil ki istenen standart olması gereken yaşam. işin içine çocuk ve onun insan gibi bir hayat sürmesi karışınca Allah yardım eder olmuyor o sıkıntıyı en iyi ben bilirim ve çocuğuma yaşatmak istemem. Yani ben şükrediyorum gerisi gelir nasıl gelir? İyi durumdayken arayan soran çok olur ama bak bir düşme arayanın olmaz. Senin çocukların karşında anne şu kıyafeti bir arkadaşımda gördüm alsak ya diyecek alamayız diyeceksin, arkadaşlarım tiyatroya sinemaya gidiyor gidicem diyecek olmaz diyeceksin, yemek yicem arkadaşlarla diyecek bahane olark evde yemek var diyeceksin. Borçla borç kapatacaksın birkaç tane kredi kartın olacak ondan ona aktarıp ödeyeceksin o borç hiç bitmeyecek iki çocuk büyüyecek kul masrafı artacak üniversite okutmayıp çalıştıracaksan bilemem ama üniversite okutayım dersen burslu bile olsa bir de şehir dışı olursa hadi bakalım. Burada memur bir bey var yanımda iki çocuğu var biri üniversite okuyor biri lise. 2500 maaş alıyor ev kendilerinin annesinin yani. öyle dışarda yemeleri gezmeleri yok kızları da kanaatkar ama adam kendi arabasıyla buraya eleman getiriyor parayla, doğuya göreve gittiğinde ucuza sigara filan alıp burada satıyor okusun kızı diye ki burada kazandı okuyor kızı hesap ortada yani çok düşünmeye gerek yok. Yaşanılır elbet ama kendi mahrum çocuklar mahrum. Hep başkalarına gıpta ederek peki eşi asgari ücret alan kadınlar neden çalışmayı düşünmüyor çocuğun yanında olmaktansa ihtiyaçlarına cevap verebilmek daha önemli değil mi?
Maddi konular bi yana eşiniz kendi işini kapatıp, başkasının işinde hem de asgari ücretle çalıştığında kendini ne kadar mutlu hissedecek? Bu konuda ne düşünüyor?
vallahi bizim karşı köşede 2 netcafe var ikisinde de 50 ser pc , sabah 9 de acıyor adam gece 12 e kadar agzına kadar cocuk dolu. neden mi netcafe
daha iyi, eskiden bir pc alınırdı 10 sene giderdi şimdi surekli yeni oyunlar daha iyi ve yuksek pc ler istiyor buda aileleri surekli para harcamaya yoneltiyor
+ internete ücreti felan onun yerine cocuga gunde 5-6 tl verip git ne yaparsan yap diyor yani ayda 100 tl i gozden cıkarıyor. Cunku pc alsa ayda en az 50 tl
internete verecek ayrıca senede 1 yenilenmesi gerekcek buda nerden baksan senelik 300-500 tl masraf buda ayda 30-40 tl etse zaten bu ayda 100 tl ediyor. Bununla ugrascagına cocuk hem evden cıksın diyor ev hanımı bende evde kafamı dinlerim akşama kadar nasılsa eve gelmez diyor. Bir net cafe gunde nerden baksan 200-300 tl kazanır e birde dışardan yemek yasak deniyor icerde tost kola da satıyor. Adam ayda 10.000 kazansa 6000 tl kira+elektrik+ eleman sgk felan veriyorlarmış. Adama temizinden 4000 tl kalıyormuş. Ama bizim avantajımız koskoca caddede belkide 200 apartman var cadded, 4 internet cafe var toplam bu yuzden de sabah 9 da git tek yer bulamazsın.