• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asgari ücretle geçinilir mi ?

kikirikli

Canım kızım
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2011
1.748
183
363
İstanbul
Merhaba arkadaşlar...Sorum bu ? Sorunumda şu :) Eşim kendi işini yapıyor 8 senedir.6 senedir de evliyiz.İşin gideri yüksek oluyor,bir türlü borçlardan kurtulamadık.Diyorum ki dükkandaki malzemeleri satıp borçları baya kapatıp,eşim bi işe girse geçinemezmiyiz.Bulunduğum yerde kiralar 300 civarı.Elektirk su da tabi kullanıma göre aylık 100 bulur. Bir kızım var,bir de oğlum olcak inş.Onu da belirteyim...Yaptığımız iş te günlük kazanıyoruz,borçlardan başka bir şey koyulmuyo kenara,borçlar dahi çıkmıyo aslında şu an...
Eşim geçinilmez diyip duruyor.Diyorum ki zaten şu anda da hatta 6 senedir zar zor geçiniyoruz,değişen bir şey gene olmaz.Ama artısı hem paramız düzenli olur,hem iş saatlerin belli olur,hem borçlardan kurtuluruz...

Ben mi fazla hayalciyim,yoksa eşimmi anlamadım...Değişik yaşamlardan deişik görüşlere ihtiyacım var...Yerimde olsanız ne yapardınız ?

Çok harcama yapan biri değilim çok değil hiç yapmam desem yeri,yani elimdeki paraya göre geçinirim.Hani harcamaya bağlı diycek olanlar olur o yüzden diyorum.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar...Sorum bu ? Sorunumda şu :) Eşim kendi işini yapıyor 8 senedir.6 senedir de evliyiz.İşin gideri yüksek oluyor,bir türlü borçlardan kurtulamadık.Diyorum ki dükkandaki malzemeleri satıp borçları baya kapatıp,eşim bi işe girse geçinemezmiyiz.Bulunduğum yerde kiralar 300 civarı.Elektirk su da tabi kullanıma göre aylık 100 bulur. Bir kızım var,bir de oğlum olcak inş.Onu da belirteyim...Yaptığımız iş te günlük kazanıyoruz,borçlardan başka bir şey koyulmuyo kenara,borçlar dahi çıkmıyo aslında şu an...
Eşim geçinilmez diyip duruyor.Diyorum ki zaten şu anda da hatta 6 senedir zar zor geçiniyoruz,değişen bir şey gene olmaz.Ama artısı hem paramız düzenli olur,hem iş saatlerin belli olur,hem borçlardan kurtuluruz...

Ben mi fazla hayalciyim,yoksa eşimmi anlamadım...Değişik yaşamlardan deişik görüşlere ihtiyacım var...Yerimde olsanız ne yapardınız ?

Çok harcama yapan biri değilim çok değil hiç yapmam desem yeri,yani elimdeki paraya göre geçinirim.Hani harcamaya bağlı diycek olanlar olur o yüzden diyorum.

Asgari ücretle ve 2 çocukla geçinemezsiniz.
Sizde çalışırsanız belki.

Geçinen geçiniyor da nasıl geçiniyorlar bilmiyorum.

Borç sürekli artıyorsa düşünülebilir önü alınmaz hale gelmeden.
Siz de destek olursanız biraz geçinir gidersiniz, evden destek olabilirsiniz belki(el işi vs).

Askeri ücret 800 liramı ?Tam bilmiyorum ama yok geçinilmez.Mümkün değil belki sadece sen ve eşin olsa belki ,2 çocukta var ortada.
Kendimden pay biçiyorum babam emekli ve hala mesleğini yapıyor çalışıyor ,annem çalışıyor.Evimiz var.Ben tek çocuğum evde şahsi ihtiyaçlarım harici pek giderim yok.Bu halde bile ancak yetiniyoruz ki sizi düşünüyorum 2 çocuk siz bir tek asgari ücret yok mümkün değil.Ancak sizde çalışırsanız

Eşiniz ne mezunu bi mesleği felan yok mu niye asgari ücret düşündünüz bide hangi şehirdesiniz büyük şehirlerde daha getirisi yüksek işler oluyor mesela şoförlüğü varsa eşinizin bu işte güzel para var.

Asgari ucret tek maas ev kira 2 cocuk
Ki borclarin da hepsi kapanir mi mechul
Bence hayal gibi bisey
Siz su an is bulamazsiniz hamilesiniz, bebek olunca da hemen birakilmaz
Bir sure kayinvalide ile yasarsaniz, anca

Asgari ücret 800 lira civarı. Aylık 500 lira sabit gideriniz olacak. Geri kalan 300 lira hem mutfak masrafı, hem çocuklar hem siz nasıl yetecek ki? Bir ay ekstra bir masraf çıksa batarsınız, uzun süre toparlayamazsınız. Siz de çalışırsanız anca olur. İki çocukla o nasıl olacak bilmiyorum tabi.

Aslında anlattıklarına bakılırsa borçlarınız çok oluyor şu an elinizde net ne kadar kalıyor, gelir-gider konusunda ortalama aylık bütçeniz ne ona göre hareket edin derim.
Ben asgari ücretle çok rahat olmasa da kendi yağında kavrulabileceğinize inanıyorum en azından umutsuz olmamak lazım
Zor ama imkansız değil benim ev kiram neredeyse sizinkinin iki katı faturalar vs aylık 800 TL evin kendi gideri var ama 300 liralık evde otursam yarı yarıya düşerdi kesin. O açıdan imkansız diye düşünmemek lazım umut hep vardır bu hayatta - sadece şu anki gelirinizin net miktarı asgari ücretten fazlaysa o zaman idare edin derim

hayır geçinilmez malesef :ssz: eşiniz haklı ev kira iki çocuk bir sürü masraf hani kira olmasa aileden biraz yardım gelse belki geçinirsiniz dicem ama :44: onda bile çok zor ayrıca yarın öbür gün eşinizi işten çıkarmayacaklarınında maaşını düzgün ödeyeceklerininden hiç bir şeyin güvencesi yok

çeşitli hesaplarla en doğru kararı verirsiniz. önce şunların cevabını bulun.

borcunuz ne kadar?

malzemeleri satsanız elinize ne kadar para geçicek?

borcunuzu kapatacak mı hatta elinizde fazladan para kalabilir mi?

şuan dükkandan ne kadar aylık para kazanıyorsunuz?

asgari ücretten ne kadar fazla?

eşin dükkanda çalışmaya devam ederse borçları nasıl ödeyeceksiniz?

borcu oradan kazananla ödüyorsanız elinize net ne kadar kalıyor?

evet asgari ücretle geçinmek çok çok zor. ancak dükkandan da elinize çok farklı bir rakam geçmiyorsa borçtan kurtulmak iyi olabilir.

dediğim gibi matematiksel hesaplamaları yapın doğru kararı verirsiniz. şuan dükkandan ne kazandığınızı bilmediğimiz için cevap vermemiz imkansız.

Şu anki duruma kıyaslarsak, evet geçinilir. Şimdi de parlak değilmiş durum yani... Geçinen geçiniyor asgari ücretle, neden olmasın...

1200 tl maaş alıyorum ev kiram 500 şimdiler de fatura toplamım 100 tl ama kıştan gelen borç insanıyoruyor. Sadece doğalgaz 300 geldiğinde 1 ay dağılıyorum. Asgari ücretle kervan dönmezki 2 çocuk. Anlayacağın evet hayalcisin zor yani..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Macera aramayın.

C5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Canım asgari ücretle bekar bi ınsan gecinemiyo bide ev kirası evin masrafı ve çocuklar imkansız bence.

Asgari ücretle bekar geçinemiyor yol parası fatura filan derken inanin karnını zor doyuruyorsun o da evden tarhana bulgur salça yardımıyla :(

bizimde asgari ücret primlere 1000 lirayı buluyo kiramızda 300. bi kaç aydır bebek için tedavi görüyoruz hep ilaçlara gidiyo paralar onun öncesinde yetiyodu çok şükür

Maddi konular bi yana eşiniz kendi işini kapatıp, başkasının işinde hem de asgari ücretle çalıştığında kendini ne kadar mutlu hissedecek? Bu konuda ne düşünüyor?

8 senedir bir şekilde bu dükkanla geçinmişsiniz zaten tamamı borçlara gidiyorsa kira fatura çocuğun bakımını nasıl sağladınız demek ki çokta kötü değil durum. Dükkanın giderleri gelirden daha fazlaysa bir süre fazla mal çekmeyin ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum tabi. Ama eşiniz hiç bilmediği bir işe girecek asgari ücretle herhalde eğitimi yok asgari ücret alacağına göre ev kira faturalar 2 çocuk mümkün değil yani olmaz. Yine borç içinde olacaksınız kredi kartlarınız dolacak hem dükkanı satınca bakalım karşılayacak mı borcu. Siz de çalışın o zaman belki geçinebilirsiniz. 300 tl kiranın olduğu yer neresi çok merak ettim bu arada.

8 senedir bir şekilde bu dükkanla geçinmişsiniz zaten tamamı borçlara gidiyorsa kira fatura çocuğun bakımını nasıl sağladınız demek ki çokta kötü değil durum. Dükkanın giderleri gelirden daha fazlaysa bir süre fazla mal çekmeyin ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum tabi. Ama eşiniz hiç bilmediği bir işe girecek asgari ücretle herhalde eğitimi yok asgari ücret alacağına göre ev kira faturalar 2 çocuk mümkün değil yani olmaz. Yine borç içinde olacaksınız kredi kartlarınız dolacak hem dükkanı satınca bakalım karşılayacak mı borcu. Siz de çalışın o zaman belki geçinebilirsiniz. 300 tl kiranın olduğu yer neresi çok merak ettim bu arada.

İnternet cafe işletiyor diye biliyorum canım,bilmiyorum ama bana göre artık net cafeler eskisi gibi ilgi çekmiyor hemen hemen herkesin evinde internet var,arkadaş karadeniz tarafında diye hatırlıyordum benim yaşadığım şehirde de en ucuz kiralar 250-300 arası başlar.

Son düzenleme:
Ev kirası olmasa imkansız değil.Eşiniz bence başka iş araştırsın.1000 üzerinde iş bulabilir

Back