'Asgari Ücret ve En Düşük Emekli Maaşı 1500 TL'ye Çıkacak'

adamin gözü musul da kerkük te siz hala kürdistan kurduracak diyorsunuz...

Peki diyorum ben de. Bekleyin ve görün ama benim dediğim olursa -ki şimdiden bile başladılar burası kürdistan demeye- vicdanınızı susturabilecek misiniz onu bi düşünün.

bizde islamiyeti biliyoruz en az sizin kadar,peygamber efendimizin dini ile siyasi partinin dini aynı değil olamazda yanından dahi geçmez,imam hatip yapımı için banka dolandırıcılığı,iyi amaç uğruna!kim demiş araştır bakalım..iyi amaç uğruna yolsuzluk hangi dinde var olsa olsa parti dininde olur:KK14:
bak sana bisey diyeyimmi? erdogani kimse ilahlastirmiyor! ben kendi adima hatalarininda var oldugunu söylüyorum en azindan !bundanda gocunmuyorum! ama laiklik kemalizm diye bir din vardir! buda benim iddiam! daha düne kadar kendisi hakkinda konusmak isteyen yada sevip sevmedigi sorulan biri basima birsey gelmeyecekse!!diye lafa basliyordu.
aradaki farki gör lütfen!

[QUOEsmerpapatyam, post: 40583332, member: 441436"]evet alakasi yok olmasinida eminim istemez cogu kimse
tam olarak islam ülkesi olmayan iran afganistani bile öcü gibi gördükleri icin...
Çok fazla kulaktan dolma bilgi ile konuşuyorsunuz zaten onun için sorduğum soruya cevap alamadım hangi soru demeyin sizi alıntılamıştım. Bir baş örtüsü tutturmuş gidiyorsunuz. Bu parti bir gecede torba yasalarla istediğini yapıyor değil mi? Hemfikir miyiz? Ama bu baş örtü yasağını geldikten kaç sene sonra kaldırdı meydanlarda konuştu konuştu ama kaç sene sonra kaldırdı konu eskiyince. Çok baş örtüden gidiliyor şu yalan olduğu ortaya çıkan baş örtülü bacımı yerlerde sürüklediler örneğinde olduğu gibi. Unutmayalım para ve iman kimdedir belli olmaz. Hdi para kimde öldükten sonra ortaya çıkıyor mirasçıları alıyor da iman o zaman bile çıkmıyor değil mi? Ahirette göreceğiz. Ama siz bu kadar kesin yargılarla nasıl konuşuyorsunuz bilmiyorum[/QUOTE]
basörtüsünü kücük bir mesele gibi göstermeye calismayin!
öyle kadinlar varki örtüsü alininca kendi ciplak hisseder! siz sirf okumak icin istediginiz meslegi yapabilmek icin ciplak halde okula gitmek istermiydiniz?? ciplak halde kamu kurulusunda calismak istermiydiniz? olayi birde bu konunun magdurlarinin gözünden baksaniz anlarsiniz kücük bir mesele olmadigini ama isinize gelmiyor ki kücümsüyorsunuz böyle büyük ve insan haklarina aykiri olan bir meseleyi! evet birden kaldiramadi bu yasagi neden aceba?? kimler nasil engelledi hic düsündünüz mü ? ben hep kulaktan dolma konusuyormusum ya siz neye göre konusuyorsunuz? bir partiye üyemisiniz yada aktif halde siyasettemisinizde böyle tepeden bakiyorsunuz??

Siyasetten hiç anlamam ancak yazma gereği duydum nedense. Kitap okumayı çok seven biriyim, özellikle dinimi öğrenmek için islamla alakalı nerede kitap varsa okurum. Kitaplardan öğrendiğim ise şu oldu; ne ekersen onu biçersin. Bir kitapta şöyle bir söz yazıyordu ve çok hoşuma gitti: Nasılsanız öyle yönetilirsiniz. Ne kadar da doğru değil mi? Hepimiz işimize gelmeyen konularda birbirimizi suçlamaya başlıyoruz. Şunu demek istiyorum. Kimse ak kaşık değil. Her insan önce bir kendini yargılamalı, acaba ben doğru mu yapıyorum, kendini bir hesaba çekmeli. Yok bu öyle yapmış yok şu şöyle yapmış demek kolay da acaba bizler doğruyu ne kadar yapabiliyoruz? Yapmıyorsunuz demiyorum ama yapmayan çok. Ben bundan beş ay önce işe girdim özel sektörde. Patronum chpyi övüp bitiremiyordu. Her gelene de ak partiyi kötülüyordu. Yok neymiş ak parti hırsızlık, yolsuzluk v.s. yapmış. Ama bu adam hiç kendini sorgulamamış olacak ki 5 aydır benim sigortamı yapmadı. Ne zaman gidip söylesem tamam tamam deyip beni geçiştirdi. Kendisi benim hakkımı yediğini aklına bile getirmedi. Bir de 10 Kasımda otobüs mü dolmuş mu hatırlamıyorum chpli bir bayan saygı duruşuna kalkmayanlar için kafasına sıkacağız gibisinden laf etmişti. Diyeceksiniz bunların chp ile ne alakası var. Sorun burada ortaya çıkıyor. Tarafsız değiliz ve birbirimize saygımız yok. İnsanları akpli , chpli diye ayırmayın derim. Çünkü insanlar ikiye ayrılır; iyiler ve kötüler.

11149520_10153216959483328_8445643439951084780_n.jpg

:KK53::KK53::KK70::KK70::KK70::KK70:

2. Dünya Savaşı ve 80 öncesinden bahsediliyor, 2. Dünya savaşı sonrası bilgilerim beni yanıltıyorsa arkadaşlar düzeltsin, Almanya, Fransa gibi ülkelerde de insanlar yağ vb kuyruklardaymış, aratırlarsa bulurlar kuyruktaki Fransız ve Alman vatandaşları, 72'liyim 80 öncesini ben bile zar zor hatırlıyorum, 80 öncesi birçok ülkede yaşanan zorluklar yaşandı memleketimizde, yıl olmuş 2015 artık bunların aşılmaması garip olurdu.

Aslında konu bu da olmamalı, elbette iktidar partisi kim olursa olsun halkına hizmet etmeli, halkın yaşam kalitesini yükseltmek için çalışmalı.

Asgari Ücret günümüz şartlarına göre çok yetersiz maalesef:KK43:

Evet hatta benim de bildiğim kadarıyla en başarılı türkiyede uygulanmış o model. avrupada insanlar açlıktan kırılmış o dönemde. Savaş açlık kıtlık yılları ve bugün dolarların kutularda uçuştuğu günler kıyas yaparken bir adabı olmalı :KK43:

Siyasetten hiç anlamam ancak yazma gereği duydum nedense. Kitap okumayı çok seven biriyim, özellikle dinimi öğrenmek için islamla alakalı nerede kitap varsa okurum. Kitaplardan öğrendiğim ise şu oldu; ne ekersen onu biçersin. Bir kitapta şöyle bir söz yazıyordu ve çok hoşuma gitti: Nasılsanız öyle yönetilirsiniz. Ne kadar da doğru değil mi? Hepimiz işimize gelmeyen konularda birbirimizi suçlamaya başlıyoruz. Şunu demek istiyorum. Kimse ak kaşık değil. Her insan önce bir kendini yargılamalı, acaba ben doğru mu yapıyorum, kendini bir hesaba çekmeli. Yok bu öyle yapmış yok şu şöyle yapmış demek kolay da acaba bizler doğruyu ne kadar yapabiliyoruz? Yapmıyorsunuz demiyorum ama yapmayan çok. Ben bundan beş ay önce işe girdim özel sektörde. Patronum chpyi övüp bitiremiyordu. Her gelene de ak partiyi kötülüyordu. Yok neymiş ak parti hırsızlık, yolsuzluk v.s. yapmış. Ama bu adam hiç kendini sorgulamamış olacak ki 5 aydır benim sigortamı yapmadı. Ne zaman gidip söylesem tamam tamam deyip beni geçiştirdi. Kendisi benim hakkımı yediğini aklına bile getirmedi. Bir de 10 Kasımda otobüs mü dolmuş mu hatırlamıyorum chpli bir bayan saygı duruşuna kalkmayanlar için kafasına sıkacağız gibisinden laf etmişti. Diyeceksiniz bunların chp ile ne alakası var. Sorun burada ortaya çıkıyor. Tarafsız değiliz ve birbirimize saygımız yok. İnsanları akpli , chpli diye ayırmayın derim. Çünkü insanlar ikiye ayrılır; iyiler ve kötüler.

Yani sen buralara girdiğinde hacca gidip çocuk istismar eden dedelere gider laf, hırsızlık yapan imamlara gider.

Sonunda toparlamışsın ama verdiğin kötü örneklerle yaratmak istediğin algı belli :)

="Esmerpapatyam, post: 40583857, member: 441436"]Çok fazla kulaktan dolma bilgi ile konuşuyorsunuz zaten onun için sorduğum soruya cevap alamadım hangi soru demeyin sizi alıntılamıştım. Bir baş örtüsü tutturmuş gidiyorsunuz. Bu parti bir gecede torba yasalarla istediğini yapıyor değil mi? Hemfikir miyiz? Ama bu baş örtü yasağını geldikten kaç sene sonra kaldırdı meydanlarda konuştu konuştu ama kaç sene sonra kaldırdı konu eskiyince. Çok baş örtüden gidiliyor şu yalan olduğu ortaya çıkan baş örtülü bacımı yerlerde sürüklediler örneğinde olduğu gibi. Unutmayalım para ve iman kimdedir belli olmaz. Hdi para kimde öldükten sonra ortaya çıkıyor mirasçıları alıyor da iman o zaman bile çıkmıyor değil mi? Ahirette göreceğiz. Ama siz bu kadar kesin yargılarla nasıl konuşuyorsunuz bilmiyorum[/QUOTE]
basörtüsünü kücük bir mesele gibi göstermeye calismayin!
öyle kadinlar varki örtüsü alininca kendi ciplak hisseder! siz sirf okumak icin istediginiz meslegi yapabilmek icin ciplak halde okula gitmek istermiydiniz?? ciplak halde kamu kurulusunda calismak istermiydiniz? olayi birde bu konunun magdurlarinin gözünden baksaniz anlarsiniz kücük bir mesele olmadigini ama isinize gelmiyor ki kücümsüyorsunuz böyle büyük ve insan haklarina aykiri olan bir meseleyi! evet birden kaldiramadi bu yasagi neden aceba?? kimler nasil engelledi hic düsündünüz mü ? ben hep kulaktan dolma konusuyormusum ya siz neye göre konusuyorsunuz? bir partiye üyemisiniz yada aktif halde siyasettemisinizde böyle tepeden bakiyorsunuz??[/QUOTE]
Kimler nasıl engellemiş acaba açıklasana. Hep aynı taktik neden olmuş biliyor musun de çekil. Hemen de bi acitasyon. O cümlede bir aşağılayan cümle söyleyin hadi. Niye aşağılayım bizim de babannemiz anannemiz kapalı. Kullanılıyor dedik baş baş örtülü bacımı sürüklediler deyip milleti galeyana getiriyorlar dedik ona niye cevap yok??? İşimize geldiği gibi konuşarak savunma yapamayız ama komik oluyo

Konu muhtemelen kapanacak gibi de 2 - 3 konudur dikkatimi cekiyor E Esmerpapatyam ulkenin yonetilis biciminden dem vuruyorsun ? Senin istedigin nasil bir yonetim bicimi? Merakimdan soruyorum? Baskanlik sistemini mi destekliyorsun yoksa?
Kemalizm diye bir din var demissin Tayyipizm den bir habersin demek.Adama dokunmak sunnettir haberleri verilirken dizi mi izliyordun napiyordun anlamadim?

Eğitim de 1+8+4 sistemine geçilecek demiş de ayrıntısı var mı bunun, yani birinci sınıf okuma yazma sekiz sene ortaöğretim düzeyi mi olacak, eğer öyleyse yanlış , bir çok sınıf öğretmeni işsiz kalır yada akp nin yaptığı gibi branşlara mı geçirilir. Sınıf öğretmenliğini bitirir bu sistem

asgari ücretten 100 tl fazla maaş alan biri olarak şunu söyleyebilirim; çalıştığım yerde 10 tane çırak var, şuan asgari ücretle çalışıyor. ve işyerim küçük çaplı olduğu için bunda bile zorlanıyor. şimdi 1,500 olunca daha fazla zorlanıcak ve işçi çıkarmak zorunda kalıcak. buda daha büyük bi problem, asgari ücretin hiç birşeye yetmediğinin farkındayım, ama bunu asgari ücreti 1500 e çıkarmakla çözemezler. biyerden toplarken, biyerden dağılır. yani bunun başka bi çözümü olmalı zannımca. tabiki aklımda bişi yok, buna çözüm bulan ben olamam, aparti bparti kimse önce buna çözüm bulmak zorunda!?

asgari ücretten 100 tl fazla maaş alan biri olarak şunu söyleyebilirim; çalıştığım yerde 10 tane çırak var, şuan asgari ücretle çalışıyor. ve işyerim küçük çaplı olduğu için bunda bile zorlanıyor. şimdi 1,500 olunca daha fazla zorlanıcak ve işçi çıkarmak zorunda kalıcak. buda daha büyük bi problem, asgari ücretin hiç birşeye yetmediğinin farkındayım, ama bunu asgari ücreti 1500 e çıkarmakla çözemezler. biyerden toplarken, biyerden dağılır. yani bunun başka bi çözümü olmalı zannımca. tabiki aklımda bişi yok, buna çözüm bulan ben olamam, aparti bparti kimse önce buna çözüm bulmak zorunda!?

arkadasım küçük ölçekli firmalar ödeme yapamayacak dıye bu halt <1000 tl ıle mı gecınmek zorunda.
benım esımde kucuk ölçekli bir firma sahıbı. 4 personelı var ve 1000-1800 arası maas veriyor ha nasılmı ?
personelı daha canla başla calıssın dıye kendı gelırını düşürüyor geleceğıne yatırım yapıyor ve malesef kucuk fırmalar bunu asla yapmaz. asgari ücretle personel calıstırır kendı 3-5 kr. daha kar edebılmek ıcın ama malesef onada kızamıyorum neden mı ;
dedıgın gbı senın benım fırmalarım 1500 tl asgarıyı kaldıramaz ama nasıl olur. devlet vergısını düşürür , adam kar ettıkce kazandıgının yarısından fazlasına çökmez , stopajını vergısını gelırını gıderını makul tutar degıl 1500 - 2000 verılır. ama adamlara para mı kazandırılıyor ??

arkadasım küçük ölçekli firmalar ödeme yapamayacak dıye bu halt <1000 tl ıle mı gecınmek zorunda.
benım esımde kucuk ölçekli bir firma sahıbı. 4 personelı var ve 1000-1800 arası maas veriyor ha nasılmı ?
personelı daha canla başla calıssın dıye kendı gelırını düşürüyor geleceğıne yatırım yapıyor ve malesef kucuk fırmalar bunu asla yapmaz. asgari ücretle personel calıstırır kendı 3-5 kr. daha kar edebılmek ıcın ama malesef onada kızamıyorum neden mı ;
dedıgın gbı senın benım fırmalarım 1500 tl asgarıyı kaldıramaz ama nasıl olur. devlet vergısını düşürür , adam kar ettıkce kazandıgının yarısından fazlasına çökmez , stopajını vergısını gelırını gıderını makul tutar degıl 1500 - 2000 verılır. ama adamlara para mı kazandırılıyor ??
ben zaten bununla geçinmek zorundalar demedim. yani tek çözümün bu olmadığını, bunun yanında başka bi yol bulmaları gerektiğini vurguladım. asgari ücretten 100 tl fazla maaş alıyorum yazmamın sebebide banada yetmiyor o para üstelik evliyim ve eşim memur. tek asgari ücretle geçinenleri-geçinmeye çalışanları- çok iyi anlıyorum. yani eğer dediğiniz gibi vergi vs bunlar düşmezse asgari ücret yükselirse işsizlik bugünki oranın 2 katına çıkar haksızmıyım?

Ben Chp’ye oy vermeyi düşünmüyordum, Akp’nin eksiklerinden başka bir şey söylemiyor, proje ortaya koyamıyor diyordum ama kararım değişmeye başladı. Gayet seçim vaatlerini sıralamışlar ve ekonomiyi merkeze koymuşlar. Asgari ücreti 1500 tl yapacağını söylüyor ama bunu söyleyip bırakmıyor esnafa yönelik iyileştirme çalışmaları da var. Yani işçi gibi işvereni de koruyacağını taahhüt ediyor, emekliye yönelik geliştirmeler var. GSS denen saçmalığı kaldıracağını söylüyor. Gerçekçi olmayan tarafı neresi bilemedim uçuk vaatler de değil. Halka hitap eden şeyler hepsi.

Öte yandan Akp’nin seçim bildirisinin merkezindeki konular başkanlık sistemi, paralel yapıyla mücadele, iç güvenlik tedbirlerinin arttırılması, çözüm süreci ki onu da koymamışlar, matbaada düşmüş dedi Davutoğlu :) Bu vaatlerin hangisi halkın çıkarına hitap ediyor?

az biraz aklı olan bu vaatlere inanmaz niyemi
1- kemal kılıçdaroğlu %35 oy beklediğini kendisi açıkladı
2- ak parti son seçimde %50 oy aldı
3- diyelim ki chp %35 oyu aldı ak partide hani olmazda %15 oy düşüşü yaşandı ve ak partide %35 oy aldı
4- geriye kalıyor %30 luk oy oranı onunda %20sini mhp ile bdp alır.geriye kalan %10 da diğer partiler arasında dağılır.
5-bu durumda chpnin tek başına iktidar olamayacağı aşikar o zaman ne olacak eğer bdp de barajı aşarsa 4 partili bir koalisyon hükumeti kurulacak. koalisyon ne demek chpnin vaatlerini yerine getirememesi demek.ve olaı bir koalisyon hükumeti kurulursa kemal kılıçdaroğlunun diyeceği şu; benim vaatlerim tek başına iktidar olsaydım geçerliydi diyip sıyrılmaya çalışacaktır.

X