- 11 Mayıs 2009
- 3.730
- 5.503
- Konu Sahibi AngryPenguin
haklısın tabıkı ama 1500tl odeneği uygun gören hükümet bunu çıkartabılecek planlamayıda yapmıştır diye düşünüyorum. işverene maliyetı 1500+sgk olacak buda 2000en yakın bır meblag demek. en azından mantıklı maddeler sıralamışlar..ben zaten bununla geçinmek zorundalar demedim. yani tek çözümün bu olmadığını, bunun yanında başka bi yol bulmaları gerektiğini vurguladım. asgari ücretten 100 tl fazla maaş alıyorum yazmamın sebebide banada yetmiyor o para üstelik evliyim ve eşim memur. tek asgari ücretle geçinenleri-geçinmeye çalışanları- çok iyi anlıyorum. yani eğer dediğiniz gibi vergi vs bunlar düşmezse asgari ücret yükselirse işsizlik bugünki oranın 2 katına çıkar haksızmıyım?
ben artık o kadar yoruldum ki.. düşünmekten.. cocugumun gelecegınden korkuyorum..Ben Chp’ye oy vermeyi düşünmüyordum, Akp’nin eksiklerinden başka bir şey söylemiyor, proje ortaya koyamıyor diyordum ama kararım değişmeye başladı. Gayet seçim vaatlerini sıralamışlar ve ekonomiyi merkeze koymuşlar. Asgari ücreti 1500 tl yapacağını söylüyor ama bunu söyleyip bırakmıyor esnafa yönelik iyileştirme çalışmaları da var. Yani işçi gibi işvereni de koruyacağını taahhüt ediyor, emekliye yönelik geliştirmeler var. GSS denen saçmalığı kaldıracağını söylüyor. Gerçekçi olmayan tarafı neresi bilemedim uçuk vaatler de değil. Halka hitap eden şeyler hepsi.
Öte yandan Akp’nin seçim bildirisinin merkezindeki konular başkanlık sistemi, paralel yapıyla mücadele, iç güvenlik tedbirlerinin arttırılması, çözüm süreci ki onu da koymamışlar, matbaada düşmüş dedi Davutoğlu :) Bu vaatlerin hangisi halkın çıkarına hitap ediyor?
ya ınsanlar gözünü acsa bıraksa sagı solu önü arkayı.. alsa su bildirileri yaf akp bana ne vaadedıyor ne vermıs sımdıye kadar ne almıs , chp ne vaad edıyor ne vermıs ne almış..
oturup bunu münazarasını yapsak.
baskanlık sıstemı = kendıne yatırım
paralel yapı = eski dost düşman oldu kendıne yatırım
iç güvenlik tedbırı = sustalı maymunlar yaratmak kendıne yatırım
HANI BENIM ICIN BİRŞEY ?