'Asgari Ücret ve En Düşük Emekli Maaşı 1500 TL'ye Çıkacak'

ben zaten bununla geçinmek zorundalar demedim. yani tek çözümün bu olmadığını, bunun yanında başka bi yol bulmaları gerektiğini vurguladım. asgari ücretten 100 tl fazla maaş alıyorum yazmamın sebebide banada yetmiyor o para üstelik evliyim ve eşim memur. tek asgari ücretle geçinenleri-geçinmeye çalışanları- çok iyi anlıyorum. yani eğer dediğiniz gibi vergi vs bunlar düşmezse asgari ücret yükselirse işsizlik bugünki oranın 2 katına çıkar haksızmıyım?
haklısın tabıkı ama 1500tl odeneği uygun gören hükümet bunu çıkartabılecek planlamayıda yapmıştır diye düşünüyorum. işverene maliyetı 1500+sgk olacak buda 2000en yakın bır meblag demek. en azından mantıklı maddeler sıralamışlar..

Ben Chp’ye oy vermeyi düşünmüyordum, Akp’nin eksiklerinden başka bir şey söylemiyor, proje ortaya koyamıyor diyordum ama kararım değişmeye başladı. Gayet seçim vaatlerini sıralamışlar ve ekonomiyi merkeze koymuşlar. Asgari ücreti 1500 tl yapacağını söylüyor ama bunu söyleyip bırakmıyor esnafa yönelik iyileştirme çalışmaları da var. Yani işçi gibi işvereni de koruyacağını taahhüt ediyor, emekliye yönelik geliştirmeler var. GSS denen saçmalığı kaldıracağını söylüyor. Gerçekçi olmayan tarafı neresi bilemedim uçuk vaatler de değil. Halka hitap eden şeyler hepsi.

Öte yandan Akp’nin seçim bildirisinin merkezindeki konular başkanlık sistemi, paralel yapıyla mücadele, iç güvenlik tedbirlerinin arttırılması, çözüm süreci ki onu da koymamışlar, matbaada düşmüş dedi Davutoğlu :) Bu vaatlerin hangisi halkın çıkarına hitap ediyor?
ben artık o kadar yoruldum ki.. düşünmekten.. cocugumun gelecegınden korkuyorum..
ya ınsanlar gözünü acsa bıraksa sagı solu önü arkayı.. alsa su bildirileri yaf akp bana ne vaadedıyor ne vermıs sımdıye kadar ne almıs , chp ne vaad edıyor ne vermıs ne almış..
oturup bunu münazarasını yapsak.
baskanlık sıstemı = kendıne yatırım
paralel yapı = eski dost düşman oldu kendıne yatırım
iç güvenlik tedbırı = sustalı maymunlar yaratmak kendıne yatırım
HANI BENIM ICIN BİRŞEY ?

haklısın tabıkı ama 1500tl odeneği uygun gören hükümet bunu çıkartabılecek planlamayıda yapmıştır diye düşünüyorum. işverene maliyetı 1500+sgk olacak buda 2000en yakın bır meblag demek. en azından mantıklı maddeler sıralamışlar..

ben artık o kadar yoruldum ki.. düşünmekten.. cocugumun gelecegınden korkuyorum..
ya ınsanlar gözünü acsa bıraksa sagı solu önü arkayı.. alsa su bildirileri yaf akp bana ne vaadedıyor ne vermıs sımdıye kadar ne almıs , chp ne vaad edıyor ne vermıs ne almış..
HANI BENIM ICIN BİRŞEY ?
sustalı maymunlardan kastınız nedir?

Sare Lavinya Sare Lavinya
polisleri halkı tamamen kendı yetkısı altında toplamak arkadasım.
bizlerin bir yürüyüş bir gösteri hakkı bıle kalmıyor farkındamısın. sınırsız yetki veriliyor. kafama bile sıkabılecek , arama izini olmadan üstümü arabamı evımı arayabılecek , yolda yürürken bir pkk lı damgası bile yıyebılırım karsımdakının insiyatifine bağlı..
ha sor bı hıc eyleme gösteriye katıldın mı ? ( gezi vereferandum harıc hayır ) ama ben bunların hıc bırını ıstemıyorum..

az biraz aklı olan bu vaatlere inanmaz niyemi
1- kemal kılıçdaroğlu %35 oy beklediğini kendisi açıkladı
2- ak parti son seçimde %50 oy aldı
3- diyelim ki chp %35 oyu aldı ak partide hani olmazda %15 oy düşüşü yaşandı ve ak partide %35 oy aldı
4- geriye kalıyor %30 luk oy oranı onunda %20sini mhp ile bdp alır.geriye kalan %10 da diğer partiler arasında dağılır.
5-bu durumda chpnin tek başına iktidar olamayacağı aşikar o zaman ne olacak eğer bdp de barajı aşarsa 4 partili bir koalisyon hükumeti kurulacak. koalisyon ne demek chpnin vaatlerini yerine getirememesi demek.ve olaı bir koalisyon hükumeti kurulursa kemal kılıçdaroğlunun diyeceği şu; benim vaatlerim tek başına iktidar olsaydım geçerliydi diyip sıyrılmaya çalışacaktır.

Akp %34 ile iktidar olmuştu. Oy oranlarına bakmaz çıkardığı milletvekili sayısına bakar iktidar olmak. Kaldı ki ben tek başıma iktidar olursa yaparım demiştim uyanıklığına başvurursa da bir daha oy alamaz. Yani argümanlarınız aklı olan birinin inanmaması için geçerli değil.

HANI BENIM ICIN BİRŞEY ?

Aynen öyle Akp'nin bu dönemli seçim vaatleri tamamen kendi çıkarlarına hizmet ediyor. İnsanlar keşke duygularıyla değil düşüncelerini akıl ve mantık süzgecinden geçirip tercihlerini yapsalar.

Sare Lavinya Sare Lavinya
polisleri halkı tamamen kendı yetkısı altında toplamak arkadasım.
bizlerin bir yürüyüş bir gösteri hakkı bıle kalmıyor farkındamısın. sınırsız yetki veriliyor. kafama bile sıkabılecek , arama izini olmadan üstümü arabamı evımı arayabılecek , yolda yürürken bir pkk lı damgası bile yıyebılırım karsımdakının insiyatifine bağlı..
ha sor bı hıc eyleme gösteriye katıldın mı ? ( gezi vereferandum harıc hayır ) ama ben bunların hıc bırını ıstemıyorum..
ama öyle bi yakıştırma - genelleme yapmanız hoş değil. ben polis eşiyim, aklımız çıkıyor bi eylem ayaklanma vs olacak diye. bazılarını haklı olarak haklarını ararken, ben elin memleketinde tek başıma kocam mardinde sokaklarda taş üstünde yattığı için bu sustalı maymunlar benzetmesini kabul etmiyorum. güvenlik paketi iyidir kötüdür tartışılır elbet. bugün iktidara başkası gelse emniyetin kapısına kilitmi vuracak?

Akp %34 ile iktidar olmuştu. Oy oranlarına bakmaz çıkardığı milletvekili sayısına bakar iktidar olmak. Kaldı ki ben tek başıma iktidar olursa yaparım demiştim uyanıklığına başvurursa da bir daha oy alamaz. Yani argümanlarınız aklı olan birinin inanmaması için geçerli değil.
2002de ak parti 34 aldı doğru ama chp nin oyu %19 du iki parti birbirine yakın oy alırsa milletvekili sayısıda aşağı yukarı aynı olur zaten.siz inanıyormusunuz ki son seçimde %50 oy almış bir parti %19a kadar gerilesin

2002de ak parti 34 aldı doğru ama chp nin oyu %19 du iki parti birbirine yakın oy alırsa milletvekili sayısıda aşağı yukarı aynı olur zaten.siz inanıyormusunuz ki son seçimde %50 oy almış bir parti %19a kadar gerilesin

Yok gerilemez tabii anlatmak istediğim oy oranlarıyla değil milletvekili sayısıyla değerlendirmek lazım. Dediğim gibi ben tek başıma iktidar olursam yaparım dedim uyanıklığına girişirse oy alamaz yani bir daha. Peşin peşin "kesin böyle söyler" diye bir önyargıya kapılmak için sebep yok.

ama öyle bi yakıştırma - genelleme yapmanız hoş değil. ben polis eşiyim, aklımız çıkıyor bi eylem ayaklanma vs olacak diye. bazılarını haklı olarak haklarını ararken, ben elin memleketinde tek başıma kocam mardinde sokaklarda taş üstünde yattığı için bu sustalı maymunlar benzetmesini kabul etmiyorum. güvenlik paketi iyidir kötüdür tartışılır elbet. bugün iktidara başkası gelse emniyetin kapısına kilitmi vuracak?
arkadasım sen olayı yanlıs anladın malesef su önyargılarını bı kenara koyup okursan daha az gerıleceksın..
ben deıdmkı sustalı maymun yaratmaya calısıyor. Halkı ve polisi kendı ıstedıgı gbı yapmaya calısıyor. kocan oyle demedım kocanı oyle yapmaya calsıyor deıdm :stop:
senın esın mardınde taş üstünde yatıyor , benım abım sırnakta albay yatacak tas bulamıyor. demek ıstedıgım tamda bu işte malesef.
bu paketlerden vaadlerden sonra ıyıce gözümüz arkada kalacak. her sabah aman görmezden gel ses etme kafanı cevır gec dıyecegımız gunler gelecek. o taş üstünde yattıgı zamanları arayacagımız gunler gelecek malesef..
allah esını sızlere bağışlasın. kimsenın kımlıgıyle derdım yok benım lütfen carptırmayalım..

Yok gerilemez tabii anlatmak istediğim oy oranlarıyla değil milletvekili sayısıyla değerlendirmek lazım. Dediğim gibi ben tek başıma iktidar olursam yaparım dedim uyanıklığına girişirse oy alamaz yani bir daha. Peşin peşin "kesin böyle söyler" diye bir önyargıya kapılmak için sebep yok.
vala kardeşim ben partici falan kim değilim.vicdanım kimi diyosa gider ona veririm belkide hiç vermem.hakkımıza hayırlısı olsun sadece

arkadasım sen olayı yanlıs anladın malesef su önyargılarını bı kenara koyup okursan daha az gerıleceksın..
ben deıdmkı sustalı maymun yaratmaya calısıyor. Halkı ve polisi kendı ıstedıgı gbı yapmaya calısıyor. kocan oyle demedım kocanı oyle yapmaya calsıyor deıdm :stop:
senın esın mardınde taş üstünde yatıyor , benım abım sırnakta albay yatacak tas bulamıyor. demek ıstedıgım tamda bu işte malesef.
bu paketlerden vaadlerden sonra ıyıce gözümüz arkada kalacak. her sabah aman görmezden gel ses etme kafanı cevır gec dıyecegımız gunler gelecek. o taş üstünde yattıgı zamanları arayacagımız gunler gelecek malesef..
allah esını sızlere bağışlasın. kimsenın kımlıgıyle derdım yok benım lütfen carptırmayalım..
amacım çarptırmak değil asla, dediğim gibi güvenlik paketi, iktidar elbette eleştirilir, üzerinde tartışılır. ben genel olarak polislere sustalı maymun benzetmesi yaptığınız için takıldım, hassasım yani bu konuda doğal olarak. yoksa söylediklerinize katılmıyo değilim.

Sare Lavinya Sare Lavinya yıne dıyorum yıne dıyorumm..
lütfen gt oku tekrar.. polıslere su an ıcın sustalı maymun demedım !!!!
yaratılmak ıstenen o deıdm nokta..

Ben neler yapılacağından ziyade nasıl yapılacağını merak ediyorum bütün partiler için geçerli bu. Nasıl yapacaklarını da anlatmaları gerek bu çok önemli.
Örneğin sınavsız üniversite vaadin var , bunun ayrıntılarını da ver , nasıl alacaksın sınavsız yöntemin ne gibi , nasıl olacağını bilirsek mantıklı deriz yapılabilir bu şekilde deriz.

Yani sen buralara girdiğinde hacca gidip çocuk istismar eden dedelere gider laf, hırsızlık yapan imamlara gider.

Sonunda toparlamışsın ama verdiğin kötü örneklerle yaratmak istediğin algı belli :)

Merhaba, biraz uzun ve karışık anlatmış olabilirim, kusuruma bakmayın. Anlatmak istediğim algı yaratmak değildi. Başta dediğim gibi siyasetten anlamam. Ak partiye oy veren biriyim ama kimseye ne gidin ak partiye oy verin derim ne de bunun gibi çalışmalar yaparım. Burada yazılanlara karşı kendi başıma gelen ve duyduğum sözdü yazdıklarım. Ki kendinizde kötü örnek demişsiniz ama ben bunları örnek olsun diye yazmadım kötü olduğu için yazdım. Yani gerçek olan şeylerdi. Şimdi gelelim şuna. Yani anlatmak istediğime. Bir partiye o kadar bağlanmışsınız ki yazdıklarım sadece algı yaratmak olduğunu düşünmüşsünüz. Bu yapılanlar yanlıştır demek yerine. Bunları ak parti yapsa yine yazardım. Ben her zaman bir olaya tarafsız bakmaktan yanayım. Ak parti mükemmeldir demiyorum hatta hiçbir partinin mükemmel olduğuna, ülkeyi yönetebilecek kapasite de olduğuna inanmıyorum. Partilerde böyle yapar. Kendilerinin hatalarını düzeltmek yerine sürekli birbirlerinin açıklarını arayıp, sanki suçlu bir tek oymuş gibi davranırlar.Bu konu altında da bu izlenime rastladım.

Üste bir arkadaş- bu din sözü geçen peygamber efendimizin dini değildir asla asla- diye ileti atıp ardından- koyun kesimde var uyanık kesimde akbaba kesimde varda var yani- diye de insanları koyun kesimi diye sınıflandırmış. Bunlar bana o kadar yanlış geliyor ki Peygamber Efendimiz'in sözlerini biliyor lakin insanlara koyun demekten geri kalmıyor. Önce kendimiz doğru olalım diyorum. Savunuyoruz ama savunduğumuz istediğimiz şeyleri biz ne kadar yapabiliyoruz. Bir de en çok yapılan hata şu. Biraz hayali gelecek size belki ancak bu benim düşüncem. Sizin için demiyorum genel olarak yanlış hareket ediyoruz. Bizler hep insanlardan yardım bekliyoruz. Halbuki biz hayrı yanlızca Allah'tan beklemeliyiz. Önce ona bağlanmalıyız, önce onun tarafında olmalıyız. Şimdi dini karıştırmayın gibi laflar söylenecek belki. Bizler imtihan dünyasındayız. Bizlere hangi partiye oy verdin denilmeyecek. 100 yılda yorum yapsak, fikirlerimizi beyan etsek bizim amellerimize bakılacak. Söylediklerimizle yaptıklarımızın örtüşüp örtüşmediğine bakılacak. İnsanoğlu her zaman istiyor. Hepimiz güzel maaş almak, güzel hayatlar yaşamak istiyoruz. Ama kimse düşünmüyor mu bu devletin başına kim geçerse geçsin kötülük her zaman olacak. Ki kötülük olmazsa ne iyiliğin önemi kalırdı ne de imtihanın. Kısaca ömrümüz kısa ve bu kısa hayatı güzel şeylerle değerlendirelim. Bizler iyi olursak Rabbim de bizleri iyiliklerle mükafatlandırır İnşaallah.

X