- 4 Temmuz 2014
- 3.508
- 3.432
- Konu Sahibi AngryPenguin
destekleyenlere hic maasda vermesinler kabul ederler..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
destekleyenlere hic maasda vermesinler kabul ederler..
Ne diyeyimAsgari ücreti komisyon belirler bu komisyonda işçi, işveren ve sendikalardan oluşur
Asgari ücret bir anda 1800 felan olamaz yavaş yavaş artar, bu vaadler gerçekten inandırıcı değil
1800 okadar büyük bir paramıki yavaş yavaş artsın..standart 1500 tl ile başlayabilir..siz gerçekten o fabrika sahiplerini iş yeri sahiplerini fakirmi sanıyorsunuzAsgari ücreti komisyon belirler bu komisyonda işçi, işveren ve sendikalardan oluşur
Asgari ücret bir anda 1800 felan olamaz yavaş yavaş artar, bu vaadler gerçekten inandırıcı değil
İyi de cryptic im neden asgari ücret = fabrika bağlantısı kurdun ki ?1800 okadar büyük bir paramıki yavaş yavaş artsın..standart 1500 tl ile başlayabilir..siz gerçekten o fabrika sahiplerini iş yeri sahiplerini fakirmi sanıyorsunuz
allahım neden bu adam bizim maliye bakanımız oldu,gerçekten normal olduğunu zannetmiyorum
neden şu an bütün muhalefet partilerin dilinde asgari ücret var?çünki çok az ..ev hanımımısın bilmiyorum ama,inan çocuğu olan kirada oturan bir hanım dediklerimi anlarİyi de cryptic im neden asgari ücret = fabrika bağlantısı kurdun ki ?
Ben iş verenler fabrika sahipleri fakir açlıktan ölüyor demedim ki , işveren bu parayı veremez dediğim de fabrikadan örnek verdim ama asgari ücret= fabrika değil ki. Neden ülke genelinde düşünmediniz anlam veremedim.
Kırtasiyede, restoranda , iç çamaşırcıda , takıcı tokacıda , yerel markette, konfeksiyon mağazalarında çalışan elemanlar asgari ücretli elemanlar değil mi ?
Bi de lütfen ülke geneli için düşünün bazı şeyleri.
İstanbul da bir iç çamaşırı mağazası ile Hakkari de ki bir iç çamaşırı mağazasının günlük veya aylık geliri aynıdır diyebilir misin ? Yine Ankara ile Çankırıda kinin aylık gelirleri aynıdır diyebilir misin ?
1800 maaşı Hakkari de ki nasıl versin crpyt ?
Asgari ücretliye çözüm ücreti arttırmak değildir , bak bazı ülkelere asgari ücretliye destekler vardır yardımlar vardır. Eş yardımı çocuk yardımı işsizlik yardımı ev yardımı kredi vs. Türkiye de asgari ücretlinin halini düzelteceksen ülkelerde uygulanan sistemleri uygulayacaksın.
Bi de asgari ücreti devlet vermez biliyorsunuz değil mi ? İş veren verir. EEE devlet vermediğine göre neden asgari ücreti az verme derdine düşsün ki ?
Çalışıyorumneden şu an bütün muhalefet partilerin dilinde asgari ücret var?çünki çok az ..ev hanımımısın bilmiyorum ama,inan çocuğu olan kirada oturan bir hanım dediklerimi anlar
banucum vaadlerin altında ücretin gerçekten yetersiz olması yatıyor..isteseler her türlü düzenlemeyi yaparlar ben diğerleri mükemmel demiyorum 20 senedir oy kullanıyorum kimler geldi geçti ..partiler hakkında bilgimiz var az çok..diğerlerinden beklentilerimizi karşılarmı desen..hayır inan beklenti içinde değilim mükkemmel parti falan yok..Çalışıyorum
Ama ben asgari ücret yeterli çok para ooo mükemmel yaşıyorlar demiyorum ki.
Belli bir artışı vardır diyorum, AB ülkelerinde ki uygulamalar olmalı diyorum
Mesela çocuk yardımı eş yardımı gibi yardımların miktarı arttırılsın devlet destek versin asgari ücretliye diyorum sence böylesi daha ideal değil mi ? Hem iş veren zorda kalmaz -ki ben koca koca fabrika sahipleri değil küçük iş yerlerini kast ediyorum- hem işçi memnun kalır. Ben vaad edersem bu şekilde ederdim.
Kişilerin vaadleri bişey ifade etmiyor ki cryptic yok mu arttıran moduna girmiş hepsi :)
Bir parti 5000 tl dedi bir diğeri 2000 dedi biri 1500 dedi ki chp nin vaadi bence olur bir vaad biri 1800 dedi.
elektirik zammı kapıda,suyun vergisi elektiriği geçti,doğal gazı evde olup evde soba yakıyor millet,kışın masraflar 2 ye katlanıyor..Çalışıyorum
Mesela çocuk yardımı eş yardımı gibi yardımların miktarı arttırılsın devlet destek versin asgari ücretliye diyorum sence böylesi daha ideal değil mi ? Hem iş veren zorda kalmaz -ki ben koca koca fabrika sahipleri değil küçük iş yerlerini kast ediyorum- hem işçi memnun kalır. Ben vaad edersem bu şekilde ederdim.
Kişilerin vaadleri bişey ifade etmiyor ki cryptic yok mu arttıran moduna girmiş hepsi :)
Bir parti 5000 tl dedi bir diğeri 2000 dedi biri 1500 dedi ki chp nin vaadi bence olur bir vaad biri 1800 dedi.
Ya ama ben neden anlatamadım ki ?elektirik zammı kapıda,suyun vergisi elektiriği geçti,doğal gazı evde olup evde soba yakıyor millet,kışın masraflar 2 ye katlanıyor..
anladım..isateseler çözüm bulurlar yardımla olmaz bu işler,başka çözüm yollarıda bulabilirler,bulmazlar ama işlerine gelmez..Ya ama ben neden anlatamadım ki ?
Ücret artmasın demiyorum zaten bu hali de iyi demiyorum chp nin vaadi gerçekçi 1500 yapılabilir dedim hatta bu üç oldu :) Buna ek olarak asgari ücretliye yardımlar arttırılsın diyorum.
Çalışıyorum
Ya işte oradan bir örnek çıktı dediğiniz gibi ücretsiz ulaşım gıda yardımları arttırılmalı.Ben o dedigin avrupa ülkelerinde yasiyorum ve burda evet çoçuk parasi var, esin çalismiyorsa maasin azicik daha yüksek oluyor ve burdaki asgari ücret 1500 euro, ve en en fakirlere devlet ekstra yardim ediyor. Belirli bir gelir sinirin altinda olan, yada yalniz yasayan, engelli olanlar,.. elektrik parasi daha ucuz oluyor, hastane masraflari daha ucuz oluyor, toplu tasima ucuz yada parasiz oluyor,...
Yani varda var açikçasi. Yani demem o ki, normal bir sekilde asgari ücret vermek ve bunun yani sira ekstra yardimlarda bulunmak o kadar olagin üstü birsey degil. Asil olagin üstü olan nedir biliyormusun? 500 milyon dolarlik tamamen gereksiz bir saray yapmak, o sarayi 1000 liralik bardaklar ile doldurmak, kilosu 2000 lira çayi içmek,... ve ondan sonra emekli maaslarin, asgari ücretlerin yükselmesini imkansiz kilmaktir.
Ve evet küçük is yerleride insan haklarina saygi duymali lazimlar. Millet 900 lira için 12 saat çalisiyor. Bunun neresi insani? Eger çalisanina dogru düzgün maas veremiyorsan, kendine bir yer açmamalisin! Ki bu arada yine devlet yine baze isverenleri yardim edebilir, tesvik edebilir,... yani olanaklar var aslinda. Sadece Türkiyede insanlar artik o kadar çok alismis ki ezilmeye, ucuza çalismaya,.. baska bir sekilde hayat yasamayi düsünemiyor.
kesinlikle orta halli yok artık,maddi durumu iyi ve kötü var..Ya işte oradan bir örnek çıktı dediğiniz gibi ücretsiz ulaşım gıda yardımları arttırılmalı.
Zaten geri kalmış ülkelerin özelliklerinden biri de şudur ; zenginle fakir arasında ki uçurum artar , biz de ki durum bu işte.
Diyorlar ki herkes çok zengin araba satışları patladı cart curt , olay zaten zenginin cebinin daha çok dolması.
Son bişey iş yeri açmasınlar diyorsun kararsız ama bak ben doğudayım yol kapatma eylemleri felan oluyor burada iş yeri açılmazsa biz ve halk ne olacak ? Ve ya başka ilçeler herkesin merkeze gidip alışveriş yapma imkanı yok ki
Az kazansa da açılıyor mecbur açılması gerek
Ya işte oradan bir örnek çıktı dediğiniz gibi ücretsiz ulaşım gıda yardımları arttırılmalı.
Zaten geri kalmış ülkelerin özelliklerinden biri de şudur ; zenginle fakir arasında ki uçurum artar , biz de ki durum bu işte.
Diyorlar ki herkes çok zengin araba satışları patladı cart curt , olay zaten zenginin cebinin daha çok dolması.
Son bişey iş yeri açmasınlar diyorsun kararsız ama bak ben doğudayım yol kapatma eylemleri felan oluyor burada iş yeri açılmazsa biz ve halk ne olacak ? Ve ya başka ilçeler herkesin merkeze gidip alışveriş yapma imkanı yok ki
birde gerçek şu ki bende kasabada yaşıyorum,küçük mağazalarda 12 saat çalıştırdıkları elemanlara asgarinin altında veriyorlar ssk yapmıyorlar..Ya işte oradan bir örnek çıktı dediğiniz gibi ücretsiz ulaşım gıda yardımları arttırılmalı.
Sorun yardıma muhtaç olmak değil sorun nüfus az küçük ilçe müşteri az o yüzden aylık kazançları pek olmaz.Iyide mesela dogu'ya yada yardima muhtaç bölgelere devlet bir yardimda bulunabilir, vergiden biraz düserebilir,... ama insan haklari sirf doguda diye çignemek bir seçenek degil. Zaten insan haklarini önemseyen bir devlet 13 yilda bunu Türk halkina ögretmis olurdu. Ve artik halk 900 küsür lira için 12 saat çalismaya degil, 8 saat çalisip 1500 lira'yi almayi çoktandir normal bulurdu.
Ne yazikki bu halk iste ancak gözlerini kapali tutmayi çok sever Üniversiteliler kasiyer olarak çalisiyor fakat millet "masallah asfaltli yollarimiz var artik" diyerek övünüyor