'Asgari Ücret ve En Düşük Emekli Maaşı 1500 TL'ye Çıkacak'

Kiblememeyi erdem zannedenlerdensiniz siz de herhalde.Valla bazen hiç uğraşasım olmuyor,çoğu zaman tartışmaya girip karşılıklı banlanmak yerine kib'lemek en akıllıcası geliyor bana.
Algılamışsınız da yine yanlış algılamışsınız.Herhangi bir şeyin arkasına sığınma gereği duymuyorum çünkü.Akp'nin görüşlerine ve oy verenlerine saygı duy(a)madığımı açıkça da belirtiyorum zaten.Şu gezi olaylarına kadar filan "herkesin kendi hayat görüşü var sonuçta" deyip bir nebze hoş görüyordum ama artık ne yapsam buna muvaffak olamıyorum,üzgünüm.Fakat herhangi bir siyasiye ya da seçmene bir hakaretim yoktur.Buradaki kişiler için sarfettiğim sözler ya da beğendiğim yorumlar olayın siyasetten çıkıp kişisel tahriğe ve polemiğe dönmesinden kaynaklıdır,anladın?
Dediğim gibi Akp'nin benim hayatımı çokça kötü yönde etkilediği için benim ona karşı tavrım normal zaten de,senin görüşündekilerin Kılıçdaroğlu'nu ya da Chp'yi (güya) kaale almayıp her fırsatta ona sataşması çok abes.Chp zihniyeti sana ne yaptı diye sormak bile istemiyorum zaten de,senin savunduğun parti iktidarken ve yine senin düşüncene göre Chp asla iktidara gelemeyecek bir partiyken bu kadar hırslanmak gereksiz değil mi?Yani bunca çabanın sebebi ne gerçekten anlamıyorum.
Yoo erdem zannedenlerden değilimm.. ben öyle kıblemeyle uğraşamadığımdan canım..zaten yazında belirtmişsinn..fazla yazmaya gerek yok sanırım..sen akp yi ve ona oy verenlerden haz almıyorsunn..bense açık ara Chp zihniyetini sevmiyorum ama ona oy veren insanlarla asla dalgaya girmem alay etmem...ve chpye oy vern ama çok sevdiğim samimi arkadaşlarım vardırr. işte aramızdaki fark bu..

Yoo erdem zannedenlerden değilimm.. ben öyle kıblemeyle uğraşamadığımdan canım..zaten yazında belirtmişsinn..fazla yazmaya gerek yok sanırım..sen akp yi ve ona oy verenlerden haz almıyorsunn..bense açık ara Chp zihniyetini sevmiyorum ama ona oy veren insanlarla asla dalgaya girmem alay etmem...ve chpye oy vern ama çok sevdiğim samimi arkadaşlarım vardırr. işte aramızdaki fark bu..
Ya şurdaki mesajlarını görmesem inanıcam da,bu kadar aleni yalan söylenmez ki kardeşim...Neyse hadi bandan yeni dönmüşsün zaten uzatmayalım boşver.

Son düzenleme:
Asgari ücreti arttırmak basit bir hadise değil . Özellikle hdp gibi uçuk kaçık fiyat veren partilerin asgari ücret vaadi hiç gerçekçi değil 1800 yapacakmış :)
Yaparsın 1800 yapmasına peki devamı ? Ülkede domino etkisi yaratır bu vaadler
10 işçi çalıştırdığınızı düşünün bin tl veriyorsunuz maaşı hesaplayın bakalım ne kadar tutuyor , vergisi bilmem nesi hariç
Sonra bunu bi de 1800 den hesaplayın..
İş veren 1800 verebilecek mi ? Büyük ihtimalle bir çoğu veremeyecek. Peki ne olacak iki seçenek var
Ya hesap kitap yapıp kaç işçi çalıştırırsam bu fabrika ayakta durur diye hesaplayıp gerekirse işçi çıkartmaya gidecek.
Ya da makarna fabrikası bu diyelim ki , makarna şu an marketlerde 2 liramı , fiyat arttrıp 4 lira belki daha fazla olacak .
İşçinin yine durumu aynı olacak , bu kez maaşı yüksek ama fiyatlar uçuk olacak
Yine bir domino etkisi ile halk yerli malına değil ithal mala yönelecek.
Bugün her aldığımız ürün neden çin de üretiliyor çünkü işçilik ucuz oralarda.

Asgari ücreti arttırmak basit bir hadise değil . Özellikle hdp gibi uçuk kaçık fiyat veren partilerin asgari ücret vaadi hiç gerçekçi değil 1800 yapacakmış :)
Yaparsın 1800 yapmasına peki devamı ? Ülkede domino etkisi yaratır bu vaadler
10 işçi çalıştırdığınızı düşünün bin tl veriyorsunuz maaşı hesaplayın bakalım ne kadar tutuyor , vergisi bilmem nesi hariç
Sonra bunu bi de 1800 den hesaplayın..
İş veren 1800 verebilecek mi ? Büyük ihtimalle bir çoğu veremeyecek. Peki ne olacak iki seçenek var
Ya hesap kitap yapıp kaç işçi çalıştırırsam bu fabrika ayakta durur diye hesaplayıp gerekirse işçi çıkartmaya gidecek.
Ya da makarna fabrikası bu diyelim ki , makarna şu an marketlerde 2 liramı , fiyat arttrıp 4 lira belki daha fazla olacak .
İşçinin yine durumu aynı olacak , bu kez maaşı yüksek ama fiyatlar uçuk olacak
Yine bir domino etkisi ile halk yerli malına değil ithal mala yönelecek.
Bugün her aldığımız ürün neden çin de üretiliyor çünkü işçilik ucuz oralarda.

Çin'de niteliksiz insan çok(aslında nitelikli insan da çok, Çin'de insan çok!) ve bunun sonucunda da agresif bir rekabet var. Tabii ucuz işçilik olur. Türkiye zaten ithal mal cenneti şu anda da.

Asgari ücretin 1800 tl yapılması insaflı işverenleri çok etkileyecek bir durum değil. İşverenler hele ki fabrika sahipleri zannediyor musunuz ki kıt kanaat geçiniyor, ucu ucuna kar ediyor? İşverenin belini büken bir şey varsa işçi maaşlarından ziyade ödediği vergilerdir ki çoğu giderlerini fazla göstererek vergi indirimi yoluna gidiyor zaten. Maaş- fuzuli masraf - vergi düzenlemeleri yapılarak asgari ücret gayet 1800 tl'ye çıkabilir.

Şu anda siyasi partiler içerisinde en başarılı programı CHP hazırlamış öyle köprü yapacam yol yapacam demiyor halkın esas sorunlarına eğiliyor. kaynak meselesi de kaçak saraylara lüks makam otolarına parayı nereden buluyorlarsa buna da bulunur ki hemen emeklilere zam yapıldı mesela hani kaynak yoktu? :))

Çin'de niteliksiz insan çok(aslında nitelikli insan da çok, Çin'de insan çok!) ve bunun sonucunda da agresif bir rekabet var. Tabii ucuz işçilik olur. Türkiye zaten ithal mal cenneti şu anda da.

Asgari ücretin 1800 tl yapılması insaflı işverenleri çok etkileyecek bir durum değil. İşverenler hele ki fabrika sahipleri zannediyor musunuz ki kıt kanaat geçiniyor, ucu ucuna kar ediyor? İşverenin belini büken bir şey varsa işçi maaşlarından ziyade ödediği vergilerdir ki çoğu giderlerini fazla göstererek vergi indirimi yoluna gidiyor zaten. Maaş- fuzuli masraf - vergi düzenlemeleri yapılarak asgari ücret gayet 1800 tl'ye çıkabilir.
Ben çin in kalabalık nüfusa sahip olduğunu bilmiyordum ya :)) Ben ucuz işçiliğin avantajına örnek vermiştim sadece :)) Demek Çin çok kalabalık ha vay be :))
Vergileri azaltsan olur :) Bu kadar basit yani. Boşuna kaynağı şurdan buluruz burdan buluruz açıklamaları yapıyorlar demekki :) Vergiyi düşürürüz demeleri yeterliymiş halbuki
Unutmayın ki asgari ücretin artması devlete zarar değil faydadır daha çok para girer devletin cebine

Lokomotif Banu Lokomotif Banu madem devletin yararina neden simdiye kadar artirilmadi bu maaslar?
Is veren icin ön koşul malesef vergi!
Bu vergiler ,stopajlar , kazandığının 2/3 unu verdikten sonra o kaynaklarda biter malesef.

Lokomotif Banu Lokomotif Banu madem devletin yararina neden simdiye kadar artirilmadi bu maaslar?
Bu vergiler ,stopajlar , kazandığının 2/3 unu verdikten sonra o kaynaklarda biter malesef.
Asgari ücreti komisyon belirler bu komisyonda işçi, işveren ve sendikalardan oluşur
Asgari ücret bir anda 1800 felan olamaz yavaş yavaş artar, bu vaadler gerçekten inandırıcı değil

Bu arada chp nin vaadi için demiyorum chp nin vaadi olabilir ama 1500 değil biraz daha altı küsüratı felan var şimdi tam aklımda değil olabilete olan rakam

Ben çin in kalabalık nüfusa sahip olduğunu bilmiyordum ya :)) Ben ucuz işçiliğin avantajına örnek vermiştim sadece :)) Demek Çin çok kalabalık ha vay be :))
Vergileri azaltsan olur :) Bu kadar basit yani. Boşuna kaynağı şurdan buluruz burdan buluruz açıklamaları yapıyorlar demekki :) Vergiyi düşürürüz demeleri yeterliymiş halbuki
Unutmayın ki asgari ücretin artması devlete zarar değil faydadır daha çok para girer devletin cebine

Öncelikle böyle kendince sarkazm yapmaya çalışmana gerek yoktu, sana kötü bir şey yazmadım.

Sonralıkla Çin'in kalabalık nüfusa sahip olduğunu biliyorsun ama sadece bilmek işe yaramıyor. Ham veriyi alıp, yorumlayıp mantıksal filtrelerden geçirdikten sonra analiz ederek yararlı bilgiye dönüştürmek gerekir. Böyle bir iş sektörü var hatta iş zekası diye demek ki bu alanda çalışsan başarısız olacaksın :) Çin'in üretimi yüksek Dünya'yı şekillendiren ülkelerden biri olmasına rağmen çok zengin bir zümre dışında refah içinde yaşyan bir halka sahip olmamasının sebebi kalabalık nüfustan mütevellit agresif rekabettir. İnsani şartlarda çalışılmamasının avantajı halkın değil içinde olduğunu düşünmediğim zengin azınlığındır.

İşverenlerin belini büken "en önemli şey" yüksek vergi oranları dedim sadece budur demedim mesajımı dikkatle okursan. Kamu harcamalarında israfın önüne geçilerek, vergi oranlarında düzenlemeye gidilerek asgari ücret 1800'e çıkabilir, imkansız değil yani. Kaldı ki bu vaatlerde bulunan partiler de kaynaklarını temel olarak bu parametreler üzerinden açıklıyor. Chp, Hdp ya da X partisini yüceltmek değil burada amaç, öğrenilmiş çaresizliği gerçekçi temeller üzerinde kırabilmek, aslında herkesin daha insani şartlarda yaşayabileceğini göstermek.

Dalga geçmeye çalışıp komik duruma düşme bir daha sefere, yazmadan önce iki kere düşün.

19712_10153240567278328_8272162319695344893_n.jpg

Gözümüz Aydın olsun, bir kaynak daha bulduk, artık ayı vurmak istediğinizde bastıracaksınız 10 bin lira+KDV vuracaksınız ayıyı, bastıracaksınız 6 bin lira+KDV vuracaksınız Yabani keçiyi.
Yakında yaban koyunu ve kızıl geyik içinde ihale açılacak, sıraya girin, vurun hayvanları, kaynak oluşturun.

Çok insancılız, çok vicdan ve merhamet sahibiyiz Maşallah:KK62:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 1 Mayıs İşçi Bayramı münasebetiyle farklı sektörlerden işçileri kabul etti.
Erdoğan, muhalefeti asgari ücreti bilmemekle suçladığı konuşmasında asgari ücretin kaç lira olduğunu bilemeyince zor anlar yaşadı. Erdoğan, 949 lira olan asgari ücreti bilemeyince “herhalde 1000 lira” diyerek durumu toparlamaya çalıştı.
“BUNLAR ASGARİ ÜCRETİ BİLE BİLMİYORLAR”
Konuşmasında ‘tarafsız’ bir cumhurbaşkanı olarak muhalefet partilerinin seçim vaatlerini eleştiren Erdoğan, “Bunlar asgari ücreti bilmiyor herhalde” dedi.
Ancak bu sırada devletin belirlediği bir asgari ücret olduğunu söyleyen Erdoğan, bir türlü bu ücretin ne kadar olduğunu bilemeyince notlarını karıştırmaya başladı. Yardımcılarından da ipucu alamayan Erdoğan, “Herhalde 1000 lira” demek zorunda kaldı(Sözcü).

Gözümüz Aydın olsun, bir kaynak daha bulduk, artık ayı vurmak istediğinizde bastıracaksınız 10 bin lira+KDV vuracaksınız ayıyı, bastıracaksınız 6 bin lira+KDV vuracaksınız Yabani keçiyi.
Yakında yaban koyunu ve kızıl geyik içinde ihale açılacak, sıraya girin, vurun hayvanları, kaynak oluşturun.

Çok insancılız, çok vicdan ve merhamet sahibiyiz Maşallah:KK62:

Yok ben bizim mahalledeki ayıları vurmuyorum 10.000 TL param olmadığı için.

X