'Asgari Ücret ve En Düşük Emekli Maaşı 1500 TL'ye Çıkacak'

birde gerçek şu ki bende kasabada yaşıyorum,küçük mağazalarda 12 saat çalıştırdıkları elemanlara asgarinin altında veriyorlar ssk yapmıyorlar..
cryptic bizim halkımız hümanist değil, bencil , cebini doldurma peşinde lüks olma peşinde
Almanyada İtalyada felan asgari ücret diye bir sınır yoktur serbest sistem vardır oralarda
Bizim ülkemize bunu getir iş veren var ya üç beş kuruşun hesabını yapar çok az ücrete çalıştırır.
Asgari ücret ne demektir bu ücretin bir kuruş aşağısını veremezsin ama üzerinde bir rakam verebilirsin ucu açık demek.
Ama bizim işverenimiz ne yapıyor asgari ücret neyse onu veriyor lafa gelince de yaaa ama vergiler belimizi büküyor nasıl vereyim daha fazlasını diyor. E be kardeşim evinin önüne sıra sıra lüks otomobiller dizerken ev üstüne ev alırken vergiler nasıl belini bükmedi ? Kendine gelince para bol işçisine gelince eee vergiler var.
Dedim ya asgari ücreti arttırmak böyle bencil insanlarla dolu ülkede fayda sağlar mı ? Hadi vergide alma. Adam oturur kaç işçi çalıştırırsam daha fazla kar yaparım hesabını yine yapar valla.

anladım..isateseler çözüm bulurlar yardımla olmaz bu işler,başka çözüm yollarıda bulabilirler,bulmazlar ama işlerine gelmez..[/QUOTE
Sorun yardıma muhtaç olmak değil sorun nüfus az küçük ilçe müşteri az o yüzden aylık kazançları pek olmaz.
Şu yardım konusu var ya hiç girmeyim oraya :) Yardım yapılıyor yapılmasına da neyse .....
Otobanlarımız var evet ama yap işlet devret modeli zaten hepsi sanki cepten mi veriyorlar
İhaleye çıkıyorlar alan şirket yapıyor 10 yıl işletiyor sonra devlete teslim

*Madem asgari ucreti isveren ödüyor hukumet neden kaynakta kaynak diye tutturdu ??
*eşim işletme sahibi ; ona sordum asgari ücret artarsa nasil olucak diye ; vergilerler oynanmazda cok zor ,Hem aldigimi devlete vericem hem isciye 1500+ssk cok zor olur dedi. Muthis vergi , stopaj vs ödendiğini belirtti ! Ki dolarin artmasi zaten gelirimizi sikintiya sokuyor.
*devletin cocuk , yemek vs yardimi yapmasini cokta mantiklo bulmuyorum neden...
Zaten eseysiz ureme gbi kontrolsuz uruyoruz aylik 100-200tl icin buoran iyice articak guzel ulkemde. egitim saglik ulaşım guvenlik! sikintisi varken fazla cocuga hic gerek yok..

Kaynağı nerden bulacaksın derken vergi olayı işte. Eşiniz de iş verenmiş çalışanın maaşını eşiniz ödemiyor mu ? Devlet memur maaşını öder.
Çocuk yardımı bir örnekti sadece ulaşım indirimli veya ücretsi olabilir ev almada büyük kolaylıklar sağlanabilir gibi gibi

Bende maasi devlet veriyor diye dusunmedim ki esime zam gelirse nasıl odenir diye sordum.
Devletin neyi odeyip odemedigini gayet iyi biliyorum gereksiz bilgi icinde ayrica teşekkürler..
Ulasim ucretsiz indirimli olamaz banka faizleri vs inemez malesef.. oralardan indirim yapilirsa birilerinin ekmeğine tas koymak olur.. mesela ÖTV neden hala kalkmadi !@$&(!)
Otv demisken ; Haftasonu yalovadaydim. Akp chp araclari geciyor teyzeme deidmki oyun kimee ?
Aman dedi chp yakip yikti yalovayi !!! Vermem ona. Akp de bana bipaket makarna!! bile vermedi onada vermem heralde mhp ye vericem.. bunu soyleyince Aysun kayacinin dagdaki coban lafi geldi aklima sustum..
Edit: Otv depremle cikan vergi , deprem yalovayi altust etmisti..

Bende maasi devlet veriyor diye dusunmedim ki esime zam gelirse nasıl odenir diye sordum.
Devletin neyi odeyip odemedigini gayet iyi biliyorum gereksiz bilgi icinde ayrica teşekkürler..
Ulasim ucretsiz indirimli olamaz banka faizleri vs inemez malesef.. oralardan indirim yapilirsa birilerinin ekmeğine tas koymak olur.. mesela ÖTV neden hala kalkmadi !@$&(!)
Otv demisken ; Haftasonu yalovadaydim. Akp chp araclari geciyor teyzeme deidmki oyun kimee ?
Aman dedi chp yakip yikti yalovayi !!! Vermem ona. Akp de bana bipaket makarna!! bile vermedi onada vermem heralde mhp ye vericem.. bunu soyleyince Aysun kayacinin dagdaki coban lafi geldi aklima sustum..
Edit: Otv depremle cikan vergi , deprem yalovayi altust etmisti..
Cümle madem asgari ücreti işveren veriyorda diye başlayınca bende öyle yazdım. Şu yapılsa bu yapılsa şu kaldırılsa bu indirilse diyecek çok şey var zaten.

Valla lafin ozu su: 2005 te Turkiyedeydim. Evin her tarafini dogalgaz ile isitiyordum ve 80 TL oduyordum. O zamanki asgari ucret: 380 TL. Bugun ayni apartmanda yasayan komsuma soruyorum, ayda ortalama 400 oduyorum, her yeri de isitmiyorum diyor, asgari ucret 946 TL. Isinma en az 5 kat artmis ama asgari ucret 2.5 kat bile artmamis. Resmen fakrilesmissiniz. Hesap ortada.. Isteyen istedigi mali alip hesaplayabilir, meyva sebze fiyatlarini da baz alsaniz ayni oranda, belki de daha fazla fakirlestiginizi gorebilirsiniz. AKP zamaninda alim gucu feci sekilde dusmus, iki kere iki dort.

10409000_10153079551617740_3492088018064548116_n.jpg

:KK48::KK48:

Turkiyede olmayipda bura icin ahkam kesmek bana cok ahlakli gelmiyor vatandas olmak ahkam kesme hakkini vermiyor benim icin.Bircok uyede farkettim bunu.Fakirlesmissinizz....
enteresann..
Dogalgaz eve gore kata gore duruma gire degisir benim evim3+1 1 bana 260 geliyor kayinvalidem 180 geliyor 600 gelenide biliyrum.neke gore kime gore fakirr

Turkiyede olmayipda bura icin ahkam kesmek bana cok ahlakli gelmiyor vatandas olmak ahkam kesme hakkini vermiyor benim icin.Bircok uyede farkettim bunu.Fakirlesmissinizz....
enteresann..
Dogalgaz eve gore kata gore duruma gire degisir benim evim3+1 1 bana 260 geliyor kayinvalidem 180 geliyor 600 gelenide biliyrum.neke gore kime gore fakirr
"ÇALIŞAN YOKSULLAR!
Türkiye’de asgari ücret seviyesi düşük ve asgari ücretten çalışanların oranı toplam çalışanların neredeyse yarısı kadar. AB ülkeleri ile karşılaştırdığımızda Türkiye’nin asgari ücret bakımından iyi bir durumda olmadığını görüyoruz"

Çalışma Yaşamı | Cem Kılıçcem.kilic@milliyet.com.trTüm Yazıları »

fft16_mf3936826.Jpeg

Evlaefe hanim, okudugun ama anlamadigin ve ozellikle belirtmek ihtiyacini hissettirdigin gibi (yani her zaman her konudaki halin:KK53:) Konumuz Asgari Ucret. Senin kendi isyerini actigini ve cok! cok! paralar kazandigini her konu basliginda yazmis oldugun uzere herkesler iyice belledi. Ama maalesef herkes senin! gibi cok cok paralar kazanmiyor bu ulkede.. Bak ne diyor yazar Cem Kilic: "calisan Yoksullar" diyor.. Yoksulluk sinirindan haberin var mi? 3.500-4.000 civarinda bir rakam.. Yoksulun es anlamlisi: fakir...:KK39:Devlet koymus bu normlari, ben degil.. Ulkede ne kadar asgari ucretli varmis? % 50.. Yani birak yoksullugu, aclik sinirinin altinda % 50 var bu ulkede. 1.5 sene oncenin rakamlari bunlar haa... Hani o zamanlar dolar 1.650 iken filan... Patates de 4-5 TL degilken...Hoppa Asgari ucretin azicik ustunde ucret alanlar ise bu % 50 ye dahil bile degil..

Canimcim... Matematik yapabilmek icin ille de senin gibi Turkiyenin gobeginde oturmak gerekmiyor.. Uzaya da gitsem hesap belli. Insanda azicik akil olsun hesaplayabilecek yeter..:KK53:

Ben bundan 10 sene once asgari ucret bilmem kac lirayken aldigim maas 800 900 tl yi buluyordu.Simdi asgari ucreti net alan kisi sayisi o kadar az olduunu dusunmuyrum.Benim elemanima verdigim maas 2000 tl yi buluyor.Ben anamin karnindan isyeri acarak dogmadim.Ben 18 yasimdan beri calisiyorum.Ve kendi emegimle actim esimle kolay degil zor cokta zorluklar cektim ama sukur suan o durumdayim.Keske herkesde o azim olsa.
Ahkam kesmek matamatikle degil icinde olmakla baslar
bencee . . ...

Valla lafin ozu su: 2005 te Turkiyedeydim. Evin her tarafini dogalgaz ile isitiyordum ve 80 TL oduyordum. O zamanki asgari ucret: 380 TL. Bugun ayni apartmanda yasayan komsuma soruyorum, ayda ortalama 400 oduyorum, her yeri de isitmiyorum diyor, asgari ucret 946 TL. Isinma en az 5 kat artmis ama asgari ucret 2.5 kat bile artmamis. Resmen fakrilesmissiniz. Hesap ortada.. Isteyen istedigi mali alip hesaplayabilir, meyva sebze fiyatlarini da baz alsaniz ayni oranda, belki de daha fazla fakirlestiginizi gorebilirsiniz. AKP zamaninda alim gucu feci sekilde dusmus, iki kere iki dort.
Alimgucu cok dustu tabi. 6 yillik evliyim. Ilk evlendigim sene 100 lirayla market alisverisini hallederken simdi 200 lira bile yetmiyor ayni şeyleri almaya. Cocuklarin masraflari dahil degil tabi.

Bizim cebimiz disinda her seye zam geliyor. Gecim cok cok zor artik. Ordan kis burdan kis. Ben kendimi biraktim ustume basima kendime ozel hicbi sey almıyorum ancak bu sayede cocuklarimin ihtiyaclarini en iyi karsilayabiliyorum.

Allah yardimcimiz olsun ne diyeyim

enteresann..
Ben Türkiye'de yaşıyorum ayni seyleri söylüyorum. Alim gucumuz cok dustu fakirlestik biz. Siz zenginlesmis olabilirsiniz normaldir. Bu ulkede 13yildir olan zenginin daha zenginlesmesi fakirin daha da fakirlesmesidir. Ne diyeyim Allah daha cok versin. Tuzu kuru olmak guzel bi seydir herhalde.

Ayrica ahlakla alakasi ne ?

Cok eglenceliiyizdir.Eglenin bakalim.tuzu kuru olduk simdi wayyy caninaaa
cahillik den tuzu kuruya cikti desenize level atlattiniz ustun hakli dusuncelerinizle.Bende oyle dusunmuyrum
Bana gore oyle .cumlemin tamamin tamami o alaka

valla kimse kusura bakmasın.. markette ki çocuk tanıtım reyonlarından bir dilim sucuk daha istiyorsa "ohh ne güzel koktu" diyerek hemde, kimse bana 2000 lira ile geçinileceğini söylemesin.. sorun şu; 1500- 2000 lira ile geçinileceğini söyleyenler o paradan çok fazla kazananlar.. ona bakarsak devlet böyyüklerimiz 800 lira ile de geçinileceğini söylüyor..

mesele yaşamak değil, insanca yaşamak.. çatısı akmayan, soğuk almayan, güvenli bir evde yaşamak mesela.. ya da çürük- bozuk değil de kaliteli meyve-sebze yemek.. yoksa tak damara serumu, o şekilde de yaşanılıyor.. ama bu yaşamak demek mi tartışılır..

valla kimse kusura bakmasın.. markette ki çocuk tanıtım reyonlarından bir dilim sucuk daha istiyorsa "ohh ne güzel koktu" diyerek hemde, kimse bana 2000 lira ile geçinileceğini söylemesin.. sorun şu; 1500- 2000 lira ile geçinileceğini söyleyenler o paradan çok fazla kazananlar.. ona bakarsak devlet böyyüklerimiz 800 lira ile de geçinileceğini söylüyor..

mesele yaşamak değil, insanca yaşamak.. çatısı akmayan, soğuk almayan, güvenli bir evde yaşamak mesela.. ya da çürük- bozuk değil de kaliteli meyve-sebze yemek.. yoksa tak damara serumu, o şekilde de yaşanılıyor.. ama bu yaşamak demek mi tartışılır..

o nasıl örnek öyle ya:KK43: halinden vaktinden memnunlar şu örneği yüz defa okusun,hayat sadece onlara güzel zannımca

ofisim ne güzel dedin,mesele yaşamak değil insanca yaşamak...

o nasıl örnek öyle ya:KK43: halinden vaktinden memnunlar şu örneği yüz defa okusun,hayat sadece onlara güzel zannımca

ofisim ne güzel dedin,mesele yaşamak değil insanca yaşamak...

kadişim buna bire bir şahit oldum.. herhalde ya 4 ya da 5 yaşlarında minicik bir oğlan çocuğu geçiyordu tam önümde, annesi de kolundan çekiyor hızlı hızlı.. "anne ne olur bir dilim alayım valla çok güzel koktu sucuk" dedi. ya yemin ederim hala içim titriyor. bir de çaresiz kaldım o an ben alsam acaba kırılır mı diye düşündüm öyle kalakaldım markette.

insanlar aç, yoksul. kimse bir şey alamıyor. millet kredi kartı ile yapılan alışverişleri görüp "alım gücü yüksek" diyor ya en çok ona gülüyorum.. o kredi kartları patlayacak bir gün o zaman hep beraber göreceğiz.. asgari ödemekten telef oluyor millet, şu forumda bile kaç kişi kartını tam ödeyebiliyor? onunla yapılan alışveriş alım gücünü yükseltiyorsa dünyanın en hali-vakti yerinde olan ülkesi biziz evet..

kadişim buna bire bir şahit oldum.. herhalde ya 4 ya da 5 yaşlarında minicik bir oğlan çocuğu geçiyordu tam önümde, annesi de kolundan çekiyor hızlı hızlı.. "anne ne olur bir dilim alayım valla çok güzel koktu sucuk" dedi. ya yemin ederim hala içim titriyor. bir de çaresiz kaldım o an ben alsam acaba kırılır mı diye düşündüm öyle kalakaldım markette.

insanlar aç, yoksul. kimse bir şey alamıyor. millet kredi kartı ile yapılan alışverişleri görüp "alım gücü yüksek" diyor ya en çok ona gülüyorum.. o kredi kartları patlayacak bir gün o zaman hep beraber göreceğiz.. asgari ödemekten telef oluyor millet, şu forumda bile kaç kişi kartını tam ödeyebiliyor? onunla yapılan alışveriş alım gücünü yükseltiyorsa dünyanın en hali-vakti yerinde olan ülkesi biziz evet..

ofisim yazacak bişeyim yok o çocukta takılı kaldım ben.

hani arkadaşlar burada tuzu kurular belli diyor ya harbiden belli!

her cümleye katılıyorum..insanca yaşamak herkesin hakkı..ilk başta çocukların..

biz çok dikkatli kullandığımız halde hep asgari yatırıyoruz..1500..2000le kira vermese bile zor geçinir..kira veren et,sebze meyve alamıyordur doğru düzgün

X