- 6 Temmuz 2015
- 4.638
- 14.561
- 208
- Konu Sahibi themis1990
-
Sephoraa yazdıklarını okursan çelişki üstüne çelişki.
Brütten anlaşmanın bana artısını söyler misin? Madem akıllılık edip brütten anlaştın 3 iş yerinde de.
Kaldı ki iş yerlerinin prosedürleri bellidir. Herkese aynı şey uygulanır. Firma hep netten anlaşıyorsa senin için bu kuralı değiştirmesi için onun değil senin seçici konumda olman lazım. Seni bir yerlerden transfer etmeleri lazım.
Kimse kusura bakmasın da bu özel sektörün ciğerini sökmüş biri olarak her haltını biliyorum.
Brütten anlaşmanın artısı var mı dedim ben? Bu nerden çıktı? Akıllık ne alaka? Şanssız kadınım da dedim dimi???? İpek allah aşkına okuduklarını mantık süzgecinden geçir öyle cevapla.
Bana farklı bir prosedür uyguladılar da demedim, bu nerden çıktı şimdi? Şirketlerin maaş politikası neyse biz de ona tabi olduk her zaman. Ben illa brütten anlaşmak istiyorum demedim. Öyleleri denk geldi.
Gerçekten saçmalıyorsun.
Sephora iyi değil, kötü diyor brütten anlaşmak için.
Brütten anlaşmak bence de berbat bişey.
3 iş yerinde de brütten anlaştığını söylemedin mi?
Ben de sana söyleyeyim neyden anlaşırsan anlaş cebine girecek bellidir. Ha brütten anlaşırsan biraz gözün yüksek görür. 5500 brütten anlaştım dersin ama cebine 4000TL ye yakın yani net olan para girer. Yani brütten anlaşmış olman sana kuramsal olarak artı ya da eksi getirmez.
Hesap yaparsan tongaya düşmezsin. Kaldı ki herkes alacağı net maaşı bilmek ister bence, kesilen işsizlik,bilmem ne vergisi, bilmem ne neden enterese etsin ki insanları. Cebime girmeyen brüt benim maaşım değil ki.
Evet üç iş yerinde de brütten anlaştım ve bu benim tercihim değildi. Benim tercihim olduğunu ya da işverenler üzerinde öyle bir yaptırım gücüm olabileceğini nerden çıkardın bilmiyorum.
Tongaya düşülen bir durum da yok zaten. Kafanda benim cevaplarımı farklı şekillere sokup cevap veriyorsun ipek. Burda kesmek en güzeli bence.
Canım değişen ne?
Yani alacağın net belli ki.
Bu ay bazında brütünü etkilemiyor ki.
Şöyle ki: günde bir ton mühendis geliyor iş görüşmesine. Adamlarla brüt üstünden değil netten konuşulur. Sephoraanın dediği brütten anlaşıp bunun 12 ay sabitlenmesi. Sanki netten anlaşınca her ay anlaştığın neti veriyolar sana.
Adam sana X maaşı veriyor, devlet kesiyor. İş veren ne yapsın.
Bu kesin olarak böyle. Personelci biri varsa da teyit eder.
Evet bitirelim konuyu. Ancak son bir şey demek istiyorum. Sen iş hayatında netten anlaşınca 12 ay vaad edilen neti verdiklerini mi sanıyorsun acaba..
Yani net ya da brütten anlaşmak hiçbir şey değiştirmez. Brütten anlaşırken bile net maaş söylenir.
Neyse…
Evet bitirelim konuyu. Ancak son bir şey demek istiyorum. Sen iş hayatında netten anlaşınca 12 ay vaad edilen neti verdiklerini mi sanıyorsun acaba..
Yani net ya da brütten anlaşmak hiçbir şey değiştirmez. Brütten anlaşırken bile net maaş söylenir.
Neyse…
Evet netten anlaşında sana 12 ay net verilir. Ben de 3 işyerinde, eşim 7 işyerinde netten çalıştı her ay aynı maaşı alıyorsun. Yükünü işveren alıyor. Onlarca akrabam netten açlışıp 12 ay net aldı. Maaş düşmez netten anlaşınca.
ZeyMurEl sorduğum soruya cevap verir misin o zaman personeld çalıştıysan.Offf ipek, cidden bunalttın. Personel özlük işleri ile ilgili çalıştım diyorum. Netten anlaşınca net ücreti 12 ay alacaklar gibi birbeklentim olabilir mi sence? Akıl var mantık var yahu.
Asgari ücretli çalışanlar 12 ay net üzerinden aynı maaşı alıyorlar diyorum.
Bunalttıysam cevap verme canım. Bilgin yetersiz sephoraa her şeyi 4*4 bilmek zorunda değilsin. Kasma.Offf ipek, cidden bunalttın. Personel özlük işleri ile ilgili çalıştım diyorum. Netten anlaşınca net ücreti 12 ay alacaklar gibi birbeklentim olabilir mi sence? Akıl var mantık var yahu.
Asgari ücretli çalışanlar 12 ay net üzerinden aynı maaşı alıyorlar diyorum.
Peki sana bir soru: netten anlaşınca her ay brütün değişecek doğru mu??? Doğru.
Bu durumda işten atılırsan kıdem tazminatı alırken hangi ayı baz alacaklar?
Kıdem tazminatı hesabı Brüt ücretxçalıştığın yıl.
Senin hesabına göre hangisi baz alınacak hangi ay?
Hayır brütün değişmez, yüksek vergi dilimine girince ödediğin vcrgi brüte yansımaz. Brütün hep aynı kalır, sadece gelir vergin çıkar devlete onu da işveren öder.
Standar Vergi ile yüksek vergi diliminde çıkan vergiyi karıştırıyorsun sen.
Bunalttıysam cevap verme canım. Bilgin yetersiz sephoraa her şeyi 4*4 bilmek zorunda değilsin. Kasma.
Hangi soru?
Hiç bir şeyi dört dörtlük bildiğimi iddia etmedim ben zaten. Bunu da kafanda kurupyazıyorsun bana. Ben gördüklerimi bildiklerimi aktarıyorum burda. Şu konuda yanlışsın de kabul edeyim ama onu da diyemiyorsun. Sadece söylediklerimi çarpıtıp karşıma çıkıyorsun.
Evet bunalttın, burda keselim diyorum hala hakaretvari şeyler söyleyip, saçma sapan sorular soruyorsun.
Bu konuyu benim de sormam lazım o zaman.
Bu ayarı yapacak iş yeri varsa şu devirde dediğin güzel.
Bi söz var da demiyeyim.
Şunu diyeyim, adamlar kiliseye vergi alıyor demiş arkadaş yukarda, bizde camiiye alınsa
o my god! :)
Bi sukredin be mubarekler,
Valla evim.lüks çok kişinin olduğu gibi
herşey yiyorum çok.sukur
Elinde.telim son modellerden
Cook şeye sahibim
Eminim.buradaki çok.kişiden de altta bir durumdayım
Ona rağmen size yetmiyor
Acitasyonu bırakın normal bi vatandaş olarak herşeye sahibiz elhamdülillah
Tabii nerden baktigina da bağlı normal vatandaş olup mudur maaşına diktik gözünü yetmiyor diyen adama da başka bisey denir
Tabi burada çok.kişi de bu kafada
Kimseye çene yetistirmicem
Kula tesekkur etmeyen Allaha hiç sukretemez
Yok.yok diye diye yok olmayın dikkat edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?