• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asgari ücret 1230 liraya düşecek!

Yahu kadın sen de biraz kendinden alt olanlara baksan ya. Müdüre bakıp iç çekenlere laf edeceğine.

Git biraz varoş mahalle gez, kerpiç evde soba yanmayan evleri gez. Lüks telefonu bırak buzdolabı olmayanları gez. İşi olmayanlara bak, aylarca işsiz kalıp evine bi lokma götüremeyen adama bak. O kadar mı lüks bir semttesin bunlara denk gelmiyor musun hiç?

Şu ülkemin köylerini git gez, yokluğu iliğine kadar yaşa.

Biz burada yediğimiz lokmaya şükürsüzlük mü yapıyoruz yoksa şu adaletsiz düzene laf edip, işveren trilyonlar götürürken tüm gün işçileri sömürüp 1000 tl maaş vermesine mi?

Benim eşimin maaşıda iyi, senin saydığın koşullar bende de var çok şükür de her yer fakir dolu.

Gıdasızlıktan , soğuktan ölen bebekler var yahu bu ülkede. Haaa ama acıtasyon bu dimi? Yok öyle birşey bunlrı da inkar edersiniz.

Biz iyiyiz diye onlara susalım mı? Biz kendimizde mi yok diyoruz sanıyorsun?

Komşusu açken tok yatana bi söz var, dini bilgin çok iyi, bilirsin sen...

Sen benden alıntı yapma ok!

Senin hiç bir muhatapligim olamaz sen bunlara kafa yorma git evlendirme programı.izle hadi işine .

İnan tek cümlesini okumadim istersen sayfalar dolusu yaz , hiç bir önemi yok. Sürekli alıntı da yapabilirsin sıkıntı yok

Sadece SENİN MUHATABİN BEN DEĞİLİM ALİNTİNİ DA.BİLDİRİMDEN ACMİCAM DOGRUYA DOGRU HADİ GULE GÜLE

Evlendirme programı izlemek. Demek ki bunu yapanlar herkesi kendi gibi sanıyor :KK70: :KK70:

Milletin hali vakti parası olunca, çalışmayıp tüm gün evlendirme programı izliyor demek ki?

Ben çoook şükür çalışıyorum, Rabbim evde oturtup anten yaktırtmasın inşAllah..

Yazdıklarımı okusan ne farkeder, cevap veremedikten sonra :KK45::KK45:

Bir de millet konuyu okumadan gelip demogoji yapıyor ya o da ayrı. Konunun şükürle ne ilgisi var?????????????? Her yere hükümet aşkını, malını, telini sokacaklar illaki... Malıyla hava atıyor sonra din diyor, pehh..

Son düzenleme:
Zaten asgari ücretli bir adamın sene içinde yüksek vergi dilimine girmesi mümkün değil. 12000 yıllık sınırı.

Ama 1300 olunca girecek dilime. İşte onuda işverenden değil işçiden kesecekler sanırım. Ya da vergi dilimine girmesi için sınırı çekecekler yukarı.

Kafam karıştı :rolleyes:
Yazışmalarınızın çoğunu anlamadım beynim bulandı:-) ama küçük bir işletmesi olan arkadaşımızdan örnek vereyim, asgari ücret 900 küsürken elemanı için ödediği SGK primi 550 lira, SGK primi normalde şu an 490 lira, yani muhasebecin 1650 liraya mal olur derken asgari ücretin zam geldiğindeki durumunu söylememiş yüreğine inmesin diye:KK70:
İşveren olarak senden de kesintiler olacak, o arkadaşımız eleman çıkarmak zorunda kaldı mecburen, eşini getirdi dükkana, daha az eleman çalıştırıyor :KK14:
Böyle giderse sizde elemanı unutun, eşinle devam:confused:

Şaşırmamak lazım.
Halkın sırtından beslenen devlet yine gösteriyor ama elletmiyor.
15lik vergi olucak %20 :)

Hayırlısı..

Yazışmalarınızın çoğunu anlamadım beynim bulandı:-) ama küçük bir işletmesi olan arkadaşımızdan örnek vereyim, asgari ücret 900 küsürken elemanı için ödediği SGK primi 550 lira, SGK primi normalde şu an 490 lira, yani muhasebecin 1650 liraya mal olur derken asgari ücretin zam geldiğindeki durumunu söylememiş yüreğine inmesin diye:KK70:
İşveren olarak senden de kesintiler olacak, o arkadaşımız eleman çıkarmak zorunda kaldı mecburen, eşini getirdi dükkana, daha az eleman çalıştırıyor :KK14:
Böyle giderse sizde elemanı unutun, eşinle devam:confused:

Aynen ben de min SGK pirimi 500 civarı biliyorum ama İpek brütü 1300 deyince bocaladım, nette de öyle görünüyor.

Yani şu an bir asgari ücretle çalışanın işverene maaliyeti 1650, doğru yani :)

1300 olunca SGK primi de artarsa ki artar 2000'i geçecek olacak demekki gerçekten.

Elemanı unuttum gitti... :D

Küçük esnaf için zor bir durum. Fabrikatörlere acımamda.

Ama düşününce mağazada tüm gün ayakta çalışan, cumartesisi olmayan adama 1000 tl cidden az.

Şaşırmamak lazım.
Halkın sırtından beslenen devlet yine gösteriyor ama elletmiyor.
15lik vergi olucak %20 :)

Hayırlısı..

Bence devletin yapacağı çok basit, vergi dilimini 12.000'den yukarı çekmek, asgari ücrete göre ayarlamak.

12 bin nedir ya, adam yıllık 12 bin alınca ek vergi alınacak kadar zengin oluyor. Bari 20 bin olsa da ne işçi ne işveren düşünse şu gelir fazlası vergiyi.

Bence devletin yapacağı çok basit, vergi dilimini 12.000'den yukarı çekmek, asgari ücrete göre ayarlamak.

12 bin nedir ya, adam yıllık 12 bin alınca ek vergi alınacak kadar zengin oluyor. Bari 20 bin olsa da ne işçi ne işveren düşünse şu gelir fazlası vergiyi.

12 bin ne zaman ve neye göre belirlenmiş bir rakam acaba?

12 bin ne zaman ve neye göre belirlenmiş bir rakam acaba?

Hiçbir fikrim yok, asgari ücrete göre belki bilmiyorumki.

Bir de 27 bindne sonra katlanarak artıyor. Mesela maaşın 3 bin ise 4. aydan sonra ekstra vergi, 9. aydan sonra daha da ekstra vergi alınıyor.

Hele brütten anlaştın ve maaşın net 5 bin falansa aralıkta 3 bini zor görüyorsun :/

Hiçbir fikrim yok, asgari ücrete göre belki bilmiyorumki.

Bir de 27 bindne sonra katlanarak artıyor. Mesela maaşın 3 bin ise 4. aydan sonra ekstra vergi, 9. aydan sonra daha da ekstra vergi alınıyor.

Hele brütten anlaştın ve maaşın net 5 bin falansa aralıkta 3 bini zor görüyorsun :/

Biliyorum biliyorum. Aralık geldi yine bizim maaş kuş oldu.

Da araştırdım bulamadım neye göre belirlendiğini. Çok saçma rakamlar bunlar. 20 bin ve 50 bin falan gibi dilimler olmalı.

Aynen ben de min SGK pirimi 500 civarı biliyorum ama İpek brütü 1300 deyince bocaladım, nette de öyle görünüyor.

Yani şu an bir asgari ücretle çalışanın işverene maaliyeti 1650, doğru yani :)

1300 olunca SGK primi de artarsa ki artar 2000'i geçecek olacak demekki gerçekten.

Elemanı unuttum gitti... :KK70:

Küçük esnaf için zor bir durum. Fabrikatörlere acımamda.

Ama düşününce mağazada tüm gün ayakta çalışan, cumartesisi olmayan adama 1000 tl cidden az.

Evet, muhasebecin doğru demiş, an itibariyle eleman alsan sana maliyeti 1650 lira, asgari ücret 1300 liraya çıkarsa maliyeti daha da artar, ki primde artacak. 2000 lira esprin gerçek yani:-)
Zaten küçük esnaf etkileniyor, fabrika sahibi SGK primini indirimli ödüyor, sen 490 liralık primi 550 lira olarak öderken onlar 470-480 lira ödüyor.
Biraz haber karıştır, bu primler, vergi oranları vb yüzünden küçük esnaf isyan ediyor, kimi kepenk kapattı, kimi de eleman çıkararak ayakta durmaya çalışıyor, benim tanıdığım birçok küçük işletme aile içinde yürütmeye çalışıyor işini.

Bu ülkede yaşıyorum ve firmamız var , çalışanlarımız var. Sadece depoda mal taşıyan elemanımız bile 2500 lira maaş alıyor. Eskiden bir kafede garsonluk yaptığınızda asgari ücret alırdınız. Şimdi ise 1800 lira maaşla başlıyorlar. Özel sektörün en kötü işlerinin başlangıç maaşları 1250 3-6 ayda zam vererek normal bir maaş sınırına getiriyorlar. Evet sözümün arkasındayım. Asgari ücretle çalışan kişiler adı gibi asgari bu ülkede.
Ablacım senin firma nerdeyse cv göndersem de el atsan:))

Çok iyi depoya mal taşırım:KK53:

Evlendirme programı izlemek. Demek ki bunu yapanlar herkesi kendi gibi sanıyor :KK70: :KK70:

Milletin hali vakti parası olunca, çalışmayıp tüm gün evlendirme programı izliyor demek ki?

Ben çoook şükür çalışıyorum, Rabbim evde oturtup anten yaktırtmasın inşAllah..

Yazdıklarımı okusan ne farkeder, cevap veremedikten sonra :KK45::KK45:

Bir de millet konuyu okumadan gelip demogoji yapıyor ya o da ayrı. Konunun şükürle ne ilgisi var?????????????? Her yere hükümet aşkını, malını, telini sokacaklar illaki... Malıyla hava atıyor sonra din diyor, pehh..

Seni alkislayam yandaş ......! Lar bilmiyor ki senin yediğini haltlari
Evlendikten sendin anam

Bana koca kendine koca arayan ...!

Alakasız bi yerde koca muhabbeti evlenme prog muhabbeti açan,, terbiyesiz cümleler kuran kadın çekil yazdıklarımdan ahlaksız sözlerini de çek

Bir kaç arkadaş mesj attı bu değersiz sözlerin için yoksa bildirimi açmamıştım bile

Değersiz yorumlarini kendine sakla

Mühendislerin bile çoğunun asgari ücretle işe başladığı dönemdeyiz, edilen lf 'kimse asgari ücret almıyor'
Şaştım kaldım valla, mühendisin bile asgari ücret alabildiği ülkede nasıl asgari ücret alanlar asgari sayıda oluyor, ben bunu anlayamadım anlayan varsa anlatsın.

Ülke zaten şahane. Herkes soylu kesimden emekli olacak. Asgari mi o da ne canım ?

Doyuramadık devleti vergileri ödeye ödeye

şimdik eğer ocak ayı itibariyle net maaş 1.300 olursa, yani 01.01.2016-30.06.2015 tarihleri arasında çalışan net 1300 tl alır, ama zaten 2. dönem yani 01.07.2016-31.12.2016 da brüt ücret dolayısıyla net ücretin aşağı yukarı 50 tl artması lazım. normali budur, yanlış okumadıysam ekim-kasım-aralıkta vergi kesilecek diyor, vergi kesilen miktar 1300 olmayacak ki en az 1350 gibi bişi olur, yani yine 1230 düşmez. zaten her 6 ayda bir zam gelmiyormu asgari ücrete?
http://ynb.datassist.com.tr/net.jsp şurdan hesaplayın net 1300 olması için brüt 1818,41 olması lazım, aşağı yukarı 50 tl 2. yarı için zam oluyor 1350 desek bunun için brütün 1888,35 olması lazım, dedikleri vergi brüttende nettennde kesilse maaş 1230 a düşmüyor ki?

şimdik eğer ocak ayı itibariyle net maaş 1.300 olursa, yani 01.01.2016-30.06.2015 tarihleri arasında çalışan net 1300 tl alır, ama zaten 2. dönem yani 01.07.2016-31.12.2016 da brüt ücret dolayısıyla net ücretin aşağı yukarı 50 tl artması lazım. normali budur, yanlış okumadıysam ekim-kasım-aralıkta vergi kesilecek diyor, vergi kesilen miktar 1300 olmayacak ki en az 1350 gibi bişi olur, yani yine 1230 düşmez. zaten her 6 ayda bir zam gelmiyormu asgari ücrete?
http://ynb.datassist.com.tr/net.jsp şurdan hesaplayın net 1300 olması için brüt 1818,41 olması lazım, aşağı yukarı 50 tl 2. yarı için zam oluyor 1350 desek bunun için brütün 1888,35 olması lazım, dedikleri vergi brüttende nettennde kesilse maaş 1230 a düşmüyor ki?
bu durumda ne olacak? 2. yarıda alması gereken zamı alamayacak çalışan, zam vergiye gidicek.

beynim döndü lavinyaa.:confused::confused::confused::confused::confused:ben onu bunu bilmem patron geçen toplantı yaptı ve ocak maaşının asgari alanlara 1300 olacağını belirtti.. yok o ordan kesinti yok bunu kırpalımm.. :KK70:

Yok canım 1 ve 2 dönem diye birşey. Özellikle yazıldı senede 1 kere olucak ve tüm yıl boyunca asgari ücrete zam gelmeyecek diye yazıldı.

Back