• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asgari ücret 1230 liraya düşecek!

Hala anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Asgari ücret alan kişiler asgari dir bu ülkede ne demek?
Tamam canım sen böyle düşünmeye devam et herşey ortada zaten herkes biliyor asgarî ücreti ve kimlerin asgarî ücretle çalıştığını

Sizin sozlerinizden asgarî ücretle çalışan sayısının asgarî olduğunu iddaa etmenizden vardım sonuna kadar da arkasındayım lafimin
Evet az kişi alıyor. 70 milyon kişinin 40 milyonunu çalışıyor olarak varsayarsak. Bunun kaçta kaçı asgari alıyor?

ÇALIŞANLARI YÜZDE 70'İ ASGARİ ÜCRET ALIYOR
Oran yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’yi on bir yıldır yöneten AK Parti’nin ülke ekonomisini hızla büyüttüğü iddiasıyla kalkınma-büyüme masalları anlattığını ifade etti. Buna karşılık, çalışanların sefaletinin her geçen gün daha da büyüdüğünü ileri süren Oran, “Çalışanların ekonomik, sosyal ve sendikal haklarının sürekli budandığı AKP’li yıllarda, iktidar ve yandaşları adeta geometrik büyüyerek, yat, kat, gemi, holding sahibi olurken, reel ücretler gerilemeye devam ediyor, çalışanlar her gün biraz daha sefalete sürükleniyor” dedi.

ÇALIŞANLARI YÜZDE 70'İ ASGARİ ÜCRET ALIYOR
Oran yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’yi on bir yıldır yöneten AK Parti’nin ülke ekonomisini hızla büyüttüğü iddiasıyla kalkınma-büyüme masalları anlattığını ifade etti. Buna karşılık, çalışanların sefaletinin her geçen gün daha da büyüdüğünü ileri süren Oran, “Çalışanların ekonomik, sosyal ve sendikal haklarının sürekli budandığı AKP’li yıllarda, iktidar ve yandaşları adeta geometrik büyüyerek, yat, kat, gemi, holding sahibi olurken, reel ücretler gerilemeye devam ediyor, çalışanlar her gün biraz daha sefalete sürükleniyor” dedi.
Ben buna ancak gülerim. Anlatım tarzı bile baştan ofsayt. Kimse sefalette değil. Öyle olsaydı eğer Amerika'da ki gibi evsizlerden adım atılmazdı dışarıda. Arkadaşım kendinizi de kandırmayın. Akp mkp umrumda değil. Ben gördüğüm ve yaşadığım deneyimlerime dayanarak konuşuyorum. Asgari ücret alan asgari bu ülkede. Paylaştığınız yazıda bir yorum resmi ibare değil.

Ben buna ancak gülerim. Anlatım tarzı bile baştan ofsayt. Kimse sefalette değil. Öyle olsaydı eğer Amerika'da ki gibi evsizlerden adım atılmazdı dışarıda. Arkadaşım kendinizi de kandırmayın. Akp mkp umrumda değil. Ben gördüğüm ve yaşadığım deneyimlerime dayanarak konuşuyorum. Asgari ücret alan asgari bu ülkede. Paylaştığınız yazıda bir yorum resmi ibare değil.
Gazeteden alınma ama resmi sayılmaz tabi sen haklisin biz asgarî grup olarak baya bi çoğunluktayiz :)

Yaşın kaç pardon da deneyimlerine dayanarak bunları söylüyorsun bize?
İnsanların sokaklarda mı yatmasına şahit olman lazım 4 duvar arasını göremediğin zaman???
İstersen google bak bakalım asgari ücretli kaç çalışan varmış ülkede.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in verdiği bilgiye göre; Türkiye’de yaklaşık 5 milyon kişi asgari ücretle çalışıyor. Asgari ücret alanlardan evli olup eşi çalışmayanlar içerisinde 3 ve üzeri çocuğu olan kişi sayısı ise yaklaşık 900 bin.

Çalışma Bakanı, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin 2002-2014 yılları arasında asgari ücretle çalışan vatandaşların sayısına ilişkin soru önergesini yanıtladı.

Çalışma Bakanı’nın verdiği bilgiye göre asgari ücretle çalışan kişi sayısı 2002’de 2 milyon 795 bin 745, 2014 Temmuz ayı itibarıyla 4 milyon 970 bin 737 oldu.

Çalışma Bakanı’nın verdiği bilgiye göre 2014 (Temmuz) yılı asgari ücret alan kişilerin içinde bekar olanların sayısı 1 milyon 961 bin 914, 2014 (Temmuz) yılı asgari ücret alanlardan evli olup eşi çalışanların sayısı 809 bin 662, 2014 (Temmuz) yılı asgari ücret alanlardan evli olup eşi çalışmayanların sayısı 2 milyon 199 bin 161, 2014 (Temmuz) yılı asgari ücret alanlardan evli olup eşi çalışmayanlar içerisinde 3 ve üzeri çocuğu olan kişi sayısı 871 bin 873.

5 milyon kişi asgari bir sayıysa sizin için diyecek bir şey yok.

Yaşın kaç pardon da deneyimlerine dayanarak bunları söylüyorsun bize?
İnsanların sokaklarda mı yatmasına şahit olman lazım 4 duvar arasını göremediğin zaman???
İstersen google bak bakalım asgari ücretli kaç çalışan varmış ülkede.
Yahu yapma şöyle ya. Bu tarz konuşma bana göre değil. Soğutuyorsunuz insanı gerçekten.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in verdiği bilgiye göre; Türkiye’de yaklaşık 5 milyon kişi asgari ücretle çalışıyor. Asgari ücret alanlardan evli olup eşi çalışmayanlar içerisinde 3 ve üzeri çocuğu olan kişi sayısı ise yaklaşık 900 bin.

Çalışma Bakanı, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin 2002-2014 yılları arasında asgari ücretle çalışan vatandaşların sayısına ilişkin soru önergesini yanıtladı.

Çalışma Bakanı’nın verdiği bilgiye göre asgari ücretle çalışan kişi sayısı 2002’de 2 milyon 795 bin 745, 2014 Temmuz ayı itibarıyla 4 milyon 970 bin 737 oldu.

Çalışma Bakanı’nın verdiği bilgiye göre 2014 (Temmuz) yılı asgari ücret alan kişilerin içinde bekar olanların sayısı 1 milyon 961 bin 914, 2014 (Temmuz) yılı asgari ücret alanlardan evli olup eşi çalışanların sayısı 809 bin 662, 2014 (Temmuz) yılı asgari ücret alanlardan evli olup eşi çalışmayanların sayısı 2 milyon 199 bin 161, 2014 (Temmuz) yılı asgari ücret alanlardan evli olup eşi çalışmayanlar içerisinde 3 ve üzeri çocuğu olan kişi sayısı 871 bin 873.

5 milyon kişi asgari bir sayıysa sizin için diyecek bir şey yok.
30 küsür milyon kayıtlı çalışan olduğuna göre evet asgaridir.

Nasıl bu tarz konuşma sana göre değil?

Adını koy da üslubumuzu bilelim.

Neden soğutuyoruz seni?

Burası siyaset kısmı. Kaldıramıyorsan girme bence.
Siyaset demek saldırmak demek mi?
Mesafe olmayacak mı aramızda? Ayrıca ben daha çok "forum" sitesinde bildiklerimizi paylaşıyoruz sanıyordum. İnsanların üzerinden stres atmayı değil.

Bu ülkede yaşıyorum ve firmamız var , çalışanlarımız var. Sadece depoda mal taşıyan elemanımız bile 2500 lira maaş alıyor. Eskiden bir kafede garsonluk yaptığınızda asgari ücret alırdınız. Şimdi ise 1800 lira maaşla başlıyorlar. Özel sektörün en kötü işlerinin başlangıç maaşları 1250 3-6 ayda zam vererek normal bir maaş sınırına getiriyorlar. Evet sözümün arkasındayım. Asgari ücretle çalışan kişiler adı gibi asgari bu ülkede.

orası neresi? söylemisin, kardeşim başvursun.. :KK49:

BenIpek BenIpek canım heee de boşver bizim dilimizden anlamıyor arkadaş biz asgarî kesim olunca herkesi kendimiz gibi zannediyorum millet fabrika sahibesi...

Siyaset demek saldırmak demek mi?
Mesafe olmayacak mı aramızda? Ayrıca ben daha çok "forum" sitesinde bildiklerimizi paylaşıyoruz sanıyordum. İnsanların üzerinden stres atmayı değil.

Ay sen ateşli konular görmemişsin.

Kimsenin stres attığı ya da seni alt etmeye çalıştığı yok.

Düşünceni söylersin herkes saygı duyar ama matematiksel veriler veriyorsun ve yanlış veriler. Bir de doğru gibi yorum yapıyorsun. Matematik hatası bunlar.

30 küsür milyon kayıtlı çalışan olduğuna göre evet asgaridir.

22 MILYON CALISANIN 10 MILYONU KAYIT DISI
Sosyal Guvenlik Kurumu (SGK) Baskan Yardimcisi Fatih Acar, Turkiye'de toplam calisan kisi sayisinin 22 milyon civarinda oldugunu belirterek, bunun 10 milyon 400 bini civarinda da kayit disi calisandan soz edildigini bildirdi

Acar, bir program kapsamında geldiği Bursa'da yaptığı açıklamada, Türkiye'de belli sektörlerde kayıt dışılığın fazla olduğunu söyledi.

Bir dönem tekstil ve konfeksiyon sektöründe oldukça fazla kayıt dışı işçi çalıştırıldığını belirten Acar, ''Tekstilde, KDV'de yüzde 8'lik indirimden sonra kayıt dışılık azaldı. Onun dışında inşaat, hizmet ve tarım sektöründe kayıt dışılığın fazla olduğunu görüyoruz. İnşaatta çok ciddi kayıt dışılık var''
dedi.

Kayıt dışılığın çözümü noktasında çok önemli adımlar atıldığını vurgulayan Acar, özellikle vergi oranlarında önemli indirimler yapıldığını, kurumlar vergisi oranları, gelirler vergisi oranlarının indirildiğini söyledi.

Yani neymiş ülkede 22 milyon çalışan varmış bunun 10 milyonu kayıt dışıymış. Ki bu kayıt dışı olanlar asgari ücretin de altında ücret alır. Elimizde kalan 12 milyonun da 5 milyonu asgari ücretliymiş.

Bana öyle otuz milyonun üstünde çalışan var diye gelme. Net rakamlarla gel. Kanıtlanmış bilgilerle gel. Sallayarak gelme oldu mu...

Bu ülkede yaşıyorum ve firmamız var , çalışanlarımız var. Sadece depoda mal taşıyan elemanımız bile 2500 lira maaş alıyor. Eskiden bir kafede garsonluk yaptığınızda asgari ücret alırdınız. Şimdi ise 1800 lira maaşla başlıyorlar. Özel sektörün en kötü işlerinin başlangıç maaşları 1250 3-6 ayda zam vererek normal bir maaş sınırına getiriyorlar. Evet sözümün arkasındayım. Asgari ücretle çalışan kişiler adı gibi asgari bu ülkede.
Mal tasiyan eleman 2500 lira mi alıyor? Ben ucretli ogretmenlik yaparken 900 lira alıyordum. Hem sigortam tam yatirilmiyor girmedigim her saat ucretimden kesiliyordu. Boyle binlerce sadece ogretmen var.

Son düzenleme:
Nal tasiyan eleman 2500 kira mi alıyor. Ben ucretli ogretmenlik yaparken 900 lira alıyordum. Hem sigortam tam yatirilmiyor girmedigim her saat ucretimden kesiliyordu. Boyle binlerce sadece ogretmen var.

15 yıla yakındır özel sektörde mühendisim emin ol bahsettiği maaşı pek çok sektör yeni başlayan tecrübesiz mühendise vermiyor.

Back