Asgari ücret 1230 liraya düşecek!

Üç iş değiştirdim üçünde de brüt üzerinden anlaştım. Şanssız kadınım işte

Yalnız çalıştığım bir yerde personel özlük işleriyle falan ilgileniyordum çalışanların tamamı asgari ücret alıyordu, her ay net üzerinden aynı maaşı ödüyorduk. Şimdi kafam karıştı bu vergi olaylarından.

Ben zaten senin hangi gezegende yaşadığını bazen anlamıyorum canım.

Hangi brüt. Aralıktaki brüt, eline geçen net her ay değişecek nasıl olsa.

Eğer netim değişmesin dersen el altından alman lazım kalan parayı.

Brütün XXX lira ise şubatta tam alırsın.. Maaşın iyiyse başlar martta nisanda XXX-Y olur gibi. Bu durumda sabit olan brüt her ay neti etkiler. Tanıdığım kimse özel sektörde bu şekilde çalışmıyor. Kaldı ki devlette çalışan da gelir vergisi veriyor.

Tamamen yanlışın var.

Şu an asgari ücret alan birinin brütü 1.316,57 TL.

1300TL olunca da 1800TL civarı olması lazım.

Son derece anlaşılır bir hesap.

İyi de sen 1300'ü brüt mü diyorsun onu anlamıyorum.

Yani hükümet brüt ücret 1300 mü olacak dedi?

Sen ne iş yapıyordun?

Tamamen yanlışın var.

Şu an asgari ücret alan birinin brütü 1.316,57 TL.

1300TL olunca da 1800TL civarı olması lazım.

Son derece anlaşılır bir hesap.

İyi de sen 1300'ü brüt mü diyorsun onu anlamıyorum.

Yani hükümet brüt ücret 1300 mü olacak dedi?

Aynı şeyi konuşuyoruz ipek, sen yanlış anlamakta ısrarcısın. Brüt maaş bellidir her ay aldığın net değişir. Bu yüzden şirketler brüt üzerinden anlaşır ki bu da çalışanın net maaşına itiraz atmesi hakkını elinden alır.

Net üzerinden anlaşan bazı şirketlerde her ay net maaşı aynı miktarda çalışanına verir vergi yükünü kendi üstlenir. Ki bunlar zaten elden maaş ödeyen küçük çaplı işletmelerdir. Nasıl daha açık olunur bilmiyorum.

En azından bu konuda anlaşabildik; piyasaların genelde net üzerinden anlaştığı. Brütten iş yapan görmedim. Kaldı ki aynı hesap. Puahahahahhahaha brütten de anlaşsan netin belli, netten de anlaşsan brütün belli. Bunu bir ayrıcalık gibi göstermek çok komik.

Nasıl yani?

Brüt üzerinden anlaşıp Ali Cengizle netini çalışanından gizlemeye mi çalışır iş veren/ iş yeri???

Bunu da çalışan yiyorsa afiyet olsun yani..Ona müstahaktır.

Çok ilginç, brüt üzerinden anlaşınca da genelde maaşlar yüksek olur yani.

Çok büyük firmaların da hep net üzerinden anlaşması. Mavi yakada hep net olur, bazı firmalar beyaz yakayla brütten anlaşıyor ama oda bana ve etrafımdaki onlarca adama denk gelmedi desem yeri.. Eşim bi önceki işinde brütten anlaştı, net istediği maaştan daha yüksek brüt teklif edilince kabul etti. Sene sonunda maaşı düşüyor ama yine de normale göre iyi oluyordu. Hele maaş çok yüksekse kesilen çok fena koyuyor adama.

Nasıl yani?

Brüt üzerinden anlaşıp Ali Cengizle netini çalışanından gizlemeye mi çalışır iş veren/ iş yeri???

Bunu da çalışan yiyorsa afiyet olsun yani..Ona müstahaktır.

Net maaş niye gizlensin, nasıl gizlensin? Cidden anlamıyorum ipek.

Hayır tabi ki; net 1300TL olacak brüt 1800TL.

Dükkanın var sanıyordum. SGK yapıyor musun elemanlara?

Daha maaşlı elemanım yok, kendim ve arada eşim duruyor. Ama yakında ihtiyacım olacak.

Muhasebecim ile konuştum, sana bir asgari ücretli vergisi, stopajı, SGKsı 1650'ye patlar demişti en son.

Zaten beyaz yakadan bahsediyorum, mavi yakadan değil zey.
Maaşlar evet daha yüksek. Eşim de şu an brüt üzerinden çalışıyor, aralıkta en düşük maaşı alıyoruz.
Asgari ücretlide her ay aynı miktarı alanlar gördüm ben, kesinti yapılan görmedim.

Net maaş niye gizlensin, nasıl gizlensin? Cidden anlamıyorum ipek.
Sephoraa yazdıklarını okursan çelişki üstüne çelişki.

Brütten anlaşmanın bana artısını söyler misin? Madem akıllılık edip brütten anlaştın 3 iş yerinde de.

Kaldı ki iş yerlerinin prosedürleri bellidir. Herkese aynı şey uygulanır. Firma hep netten anlaşıyorsa senin için bu kuralı değiştirmesi için onun değil senin seçici konumda olman lazım. Seni bir yerlerden transfer etmeleri lazım.

Kimse kusura bakmasın da bu özel sektörün ciğerini sökmüş biri olarak her haltını biliyorum.

Zaten asgari ücretli bir adamın sene içinde yüksek vergi dilimine girmesi mümkün değil. 12000 yıllık sınırı.

Ama 1300 olunca girecek dilime. İşte onuda işverenden değil işçiden kesecekler sanırım. Ya da vergi dilimine girmesi için sınırı çekecekler yukarı.

Kafam karıştı

Daha maaşlı elemanım yok, kendim ve arada eşim duruyor. Ama yakında ihtiyacım olacak.

Muhasebecim ile konuştum, sana bir asgari ücretli vergisi, stopajı, SGKsı 1650'ye patlar demişti en son.

Canım valla yanlışlık olmasın diye şimdi kasım ayı sigorta hizmet listesine baktım anlık olarak..

Şuanki asgari ücrete göre iş verenin ödediği 1.316,57TL. Ama dediğin stopaj bilmem ne ayrı ödeniyorsa onu bilemeyeceğim. Personel işleri uzmanlığım değil. Bordrosuna bakmak lazım asgari ücretlinin.

Brütten anlaşmanın artısı var mı dedim ben? Bu nerden çıktı? Akıllık ne alaka? Şanssız kadınım da dedim dimi???? İpek allah aşkına okuduklarını mantık süzgecinden geçir öyle cevapla.

Bana farklı bir prosedür uyguladılar da demedim, bu nerden çıktı şimdi? Şirketlerin maaş politikası neyse biz de ona tabi olduk her zaman. Ben illa brütten anlaşmak istiyorum demedim. Öyleleri denk geldi.

Gerçekten saçmalıyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…