• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşamıyorum... utanarak yazıyorum :(

Merhabalar benim kafaya taktığım bir şey var. Belki saçma gelecek ama hala daha aşamıyorum bazen aklıma takılıyor, özgüvenimi zedeliyor bu durum. Şöyle ki bir ara psikologlara gittim antidepresan kullandım ve bıraktım. Anksiyete ve depresifliğim vardı. Kafamda çözemediğim, uzman görüşü almam gereken konular vardı... Bu durumların yaşamımı etkilemeye başladığını fark ettiğimde uzmana gittim yardım aldım. Çok şükür çok daha iyiyim şuan o günler geride kaldı. Fakat bu süreci ailem biliyordu. O zamanlar kendi imkanlarımla gitmeye maddi durumum el vermediği için mecbur aileme gitmek istediğimi söylemiştim. İçimin daraldığını söylemiştim. Benim için endişelendiler bir ara haklılardı çünkü onlarıda darlamıştım içim daralıyor, kötü hissediyorum diye. Şimdi o zamanlar aklıma geliyor utanıyorum neden aileme söyledim ki diyorum. Çünkü şimdi en ufak bir sıkıntımda çok endişelenebiliyorlar... bir şey anlattığımda hemen endişeli endişeli konuyu kapatıyorlar aman çok takıyorsun gereksiz yere, büyütüyorsun kapat konuyu falan diyorlar. Sanki hastalıklı, adam yerine konmayan, normal olmayan biriymişim gibi hissediyorum bazen sırf eskiden antidepresan kullandığım için :KK43: şimdi bunun için psikoloğa tekrar gitmeyi bile düşünüyorum anlayacağınız kısır döngü... eşimle o zamanlar nişanlıydık. O da biliyordu bu durumu. Düşünün artık bir ara ona dedim ki ben antidepresan kullandım diye bana deli gözüyle bakmandan korkuyorum. O da saçmalama sen benim karımsın nasıl böyle bir şey düşünebilirim ne olmuş herkes gidiyor psikoloğa dedi. Ama bana arada deli kız, delim, delisin sen der. Şaka yaptığını, benim çılgınlığıma öyle dediğini söylüyor. Geçen gün komşumla dertleşirken kendisi kv yüzünden antidepresan kullandığını belirtmişti şaşırmıştım çünkü ben bunu kimselere söyleyemezken o rahat rahat anlatıyordu.. Normalde de gayet neşeli, esprili bir kadın. Ben mi abartıyorum bu konuyu kendi içimde diye düşündüm. Bir çok insan sınav stresi için vs durumlarda bile kullanıyor bunu biliyorum ama bazen bana kendimi sorunluymuşum, eksikmişim gibi hissettiriyor :KK43: aklıma geldikçe üzülüyorum. Ortaya çıkarsa, arkamdan konuşulursa diye korkuyorum. Bide sanki artık hiç derdim olmaması gerekiyormuş gibi hissediyorum bazen ailemi korkutacağım gibi ee bu sefer de duygularımı bastırmaktan ve tekrar hastalanmaktan korkuyorum. Taktım işte bu durumu :KK43: Aranızda kullanan oldu mu ? Bu durum normal mi ? Nasıl aşabilirim ?
Bende mi bi tuhaflık var acaba ben 6-7 aydır antidepresan kullanıyorum herkeste biliyor
Hiç sizin gibi düşünmedim ya kimin ne düşüneceği umurumda değil. Bu durumda bir nevi hastalık
Bence fazla takılıyorsunuz neden utandığınızı da hiç anlamadım

Merhabalar benim kafaya taktığım bir şey var. Belki saçma gelecek ama hala daha aşamıyorum bazen aklıma takılıyor, özgüvenimi zedeliyor bu durum. Şöyle ki bir ara psikologlara gittim antidepresan kullandım ve bıraktım. Anksiyete ve depresifliğim vardı. Kafamda çözemediğim, uzman görüşü almam gereken konular vardı... Bu durumların yaşamımı etkilemeye başladığını fark ettiğimde uzmana gittim yardım aldım. Çok şükür çok daha iyiyim şuan o günler geride kaldı. Fakat bu süreci ailem biliyordu. O zamanlar kendi imkanlarımla gitmeye maddi durumum el vermediği için mecbur aileme gitmek istediğimi söylemiştim. İçimin daraldığını söylemiştim. Benim için endişelendiler bir ara haklılardı çünkü onlarıda darlamıştım içim daralıyor, kötü hissediyorum diye. Şimdi o zamanlar aklıma geliyor utanıyorum neden aileme söyledim ki diyorum. Çünkü şimdi en ufak bir sıkıntımda çok endişelenebiliyorlar... bir şey anlattığımda hemen endişeli endişeli konuyu kapatıyorlar aman çok takıyorsun gereksiz yere, büyütüyorsun kapat konuyu falan diyorlar. Sanki hastalıklı, adam yerine konmayan, normal olmayan biriymişim gibi hissediyorum bazen sırf eskiden antidepresan kullandığım için :( şimdi bunun için psikoloğa tekrar gitmeyi bile düşünüyorum anlayacağınız kısır döngü... eşimle o zamanlar nişanlıydık. O da biliyordu bu durumu. Düşünün artık bir ara ona dedim ki ben antidepresan kullandım diye bana deli gözüyle bakmandan korkuyorum. O da saçmalama sen benim karımsın nasıl böyle bir şey düşünebilirim ne olmuş herkes gidiyor psikoloğa dedi. Ama bana arada deli kız, delim, delisin sen der. Şaka yaptığını, benim çılgınlığıma öyle dediğini söylüyor. Geçen gün komşumla dertleşirken kendisi kv yüzünden antidepresan kullandığını belirtmişti şaşırmıştım çünkü ben bunu kimselere söyleyemezken o rahat rahat anlatıyordu.. Normalde de gayet neşeli, esprili bir kadın. Ben mi abartıyorum bu konuyu kendi içimde diye düşündüm. Bir çok insan sınav stresi için vs durumlarda bile kullanıyor bunu biliyorum ama bazen bana kendimi sorunluymuşum, eksikmişim gibi hissettiriyor :( aklıma geldikçe üzülüyorum. Ortaya çıkarsa, arkamdan konuşulursa diye korkuyorum. Bide sanki artık hiç derdim olmaması gerekiyormuş gibi hissediyorum bazen ailemi korkutacağım gibi ee bu sefer de duygularımı bastırmaktan ve tekrar hastalanmaktan korkuyorum. Taktım işte bu durumu :KK43: Aranızda kullanan oldu mu ? Bu durum normal mi ? Nasıl aşabilirim ?

Siz biraz takıntı etmişsiniz gibi. Aileniz tabi ki endişelenir sizin iyiliğinizi isterler her zaman. Eşinizin de şaka yaptığı çok açık.

Rahat olun. Çoğunluk kullanıyor. Ben de bir dönem kullandım. Güvendiğim insanlarla paylaştım. Dedikoducu veya önemsemediğim insanlara anlatmadım. Herkese ilan etmek de gerekmiyor, sır gibi saklamak da gerekmiyor. Sağlık için alınıyor böyle düşünün.

Su Corona bitsinde kutu kutu icecem,isteyen deli diyebilir. Ah bıtisini görürsem eğer..
Merak etme bundan böyle herkes antidepresanlar la ayakta kalacak.

Antidepresan kullanmayan kaldı mı ki? Ben de kullandım hem de 14 15 yaşımdayken. Utanılacak bir şey değil bu. Delilik göstergesi de değil aynı zamanda. Hayat bizler için var, güzel şeyler yaşayacağımız gibi kötü şeylerde yaşayabiliriz. Kimi insan kolay atlatır kimisi zor. Bu durumlarda tabi ki destek alınabilir bu yakın arkadaş, anne baba desteği olduğu gibi ilaç desteği de olabilir. Bunda anormal bir şey yok. Merak etmeyin. Kimse de size deli gözüyle bakmaz

Antidepresan kullandıgım dönemde çevremde 3 kişi benim deli olduğumu ilaç kullandığı imı herkese yaymıştı ve kendileri şuan kullanıyorlar ben tesadüfen ögreniyorum gizliyorlar insanları anlamak güç saklamak istiyorsanız öyle yapın herkese Herşeyi anlatmak zorunda değiliz

Merhabalar benim kafaya taktığım bir şey var. Belki saçma gelecek ama hala daha aşamıyorum bazen aklıma takılıyor, özgüvenimi zedeliyor bu durum. Şöyle ki bir ara psikologlara gittim antidepresan kullandım ve bıraktım. Anksiyete ve depresifliğim vardı. Kafamda çözemediğim, uzman görüşü almam gereken konular vardı... Bu durumların yaşamımı etkilemeye başladığını fark ettiğimde uzmana gittim yardım aldım. Çok şükür çok daha iyiyim şuan o günler geride kaldı. Fakat bu süreci ailem biliyordu. O zamanlar kendi imkanlarımla gitmeye maddi durumum el vermediği için mecbur aileme gitmek istediğimi söylemiştim. İçimin daraldığını söylemiştim. Benim için endişelendiler bir ara haklılardı çünkü onlarıda darlamıştım içim daralıyor, kötü hissediyorum diye. Şimdi o zamanlar aklıma geliyor utanıyorum neden aileme söyledim ki diyorum. Çünkü şimdi en ufak bir sıkıntımda çok endişelenebiliyorlar... bir şey anlattığımda hemen endişeli endişeli konuyu kapatıyorlar aman çok takıyorsun gereksiz yere, büyütüyorsun kapat konuyu falan diyorlar. Sanki hastalıklı, adam yerine konmayan, normal olmayan biriymişim gibi hissediyorum bazen sırf eskiden antidepresan kullandığım için :KK43: şimdi bunun için psikoloğa tekrar gitmeyi bile düşünüyorum anlayacağınız kısır döngü... eşimle o zamanlar nişanlıydık. O da biliyordu bu durumu. Düşünün artık bir ara ona dedim ki ben antidepresan kullandım diye bana deli gözüyle bakmandan korkuyorum. O da saçmalama sen benim karımsın nasıl böyle bir şey düşünebilirim ne olmuş herkes gidiyor psikoloğa dedi. Ama bana arada deli kız, delim, delisin sen der. Şaka yaptığını, benim çılgınlığıma öyle dediğini söylüyor. Geçen gün komşumla dertleşirken kendisi kv yüzünden antidepresan kullandığını belirtmişti şaşırmıştım çünkü ben bunu kimselere söyleyemezken o rahat rahat anlatıyordu.. Normalde de gayet neşeli, esprili bir kadın. Ben mi abartıyorum bu konuyu kendi içimde diye düşündüm. Bir çok insan sınav stresi için vs durumlarda bile kullanıyor bunu biliyorum ama bazen bana kendimi sorunluymuşum, eksikmişim gibi hissettiriyor :KK43: aklıma geldikçe üzülüyorum. Ortaya çıkarsa, arkamdan konuşulursa diye korkuyorum. Bide sanki artık hiç derdim olmaması gerekiyormuş gibi hissediyorum bazen ailemi korkutacağım gibi ee bu sefer de duygularımı bastırmaktan ve tekrar hastalanmaktan korkuyorum. Taktım işte bu durumu :KK43: Aranızda kullanan oldu mu ? Bu durum normal mi ? Nasıl aşabilirim ?
Vallaha ben 1.5 yıl bi kullandım daha sonra tekrar sor zamanlar yaşadım 2 yıl olucak neredeyse hala kullanıyorum.Allah utanacak dert vermesın.Bende kımseye solemıyorum.Zaten sız solemezsenız alnınızda yazmıo.Ayrıca deli olmuo antıdeprasan kullananlar.Çok bormal bişey bu canım.Takılmayın.

Resmen sacmalıyorsun ben lıse sonda kullanmıstım hıc kımsede bunu konu bıle etmedı ne alakası var eksıklıkle delılıkle allah askına lvdem oglu oldugunden berı bagımlı gıbı kullanıyor hala 20 senedır. Esım arada mıdesıne ıyı geldıgı ıcın yada streslı gunlerınde kucuk bı parca ıcer uyabılmek ıcın gorumcem yıne oyle bosandıgından berı ıcıyor oda mıgdemıbrahatlatıyor dıye kullanıyor. Kırk yıl dusunsem hıc aklıma gelmez delımısın sorunlumusun neden ıcıyorsun dıye. Her sorunun bır ılacı var buda ruhsal bır sorunun ılacı ne var bunda bu dusunceyı at kafandan mıllete resmen bunu asışayan sensınn. Aışene gelecek olursak anne baba cocukları ıcın herzaman endıselıdır benım annemde oyle bıseyı kafaya takarsam taköıyım uzulmeyım dıye bısey olmaz onda ne var ne kafana takıp kendını yıpratacan der

Kesinlikle öyle bir gözle bakmıyorum kimseye. Kendimde bu durumları iyi bildiğim için iyi empati yapıyorum. Bana göre normal zaten ama bazılarına göre bu hala delilik, akıl eksikliği vs gibi yorumlanabilir belki diye takıyorum :(
Biz esimle birlikte gittik hic te utanmadik. Allah utanilacak baska sey vermesin cokta iyi geldi bana cok faydasi oldu yani küçücük olaylari ne kadar buyuttugumu anladim evet ilacta kullandık. Bence kendine yaptigin en iyi sey olmustur

Bak bu bile senin hâlâ tam bir tedavi olmadığın anlamına geliyor. Bu aslında takılacak birşey değil ki sende zaten düşündüğün zaman buna takılmayı mantıksız buluyorsun ama diğer taraftan da takmamak elinde değil... Cok ilginc gerçekten bu kaygı bozukluğu... Bende de var ve biri bitiyor ötekisi başlıyor. Sürekli sevilmedigim, ilgi görmediğim, basite alındığım, takılmayan biri olduğum, değersiz oldugum düşünceleriyle kendimi yıpratıyorum. Her şeyi bunlara bağlıyorum hayatımdaki bütün olumsuzlukların benim suçum olduğu ve bu yüzden kimsenin beni sevmeyecegi düşüncesi.. sırf bu yüzden kusursuzlasmak isteyislerim.... Halbuki eşim ve ailemden yeterince sevgi ve ilgi görüyorum... Bebeğim ölünce bende antidepresan kullandım ve çokta iyi geldi diyebilirim. Kafamın içinde beni olumsuz etkileyen şeyler uzun bir müddet umurumda olmadı ama bu sürekli ilaçlarla olacak birşey değil. Ilacları doktorla konusup bıraktım sırf bağımlılık olmaması için... Bunu kendim yenmeliyim... Sürekli ilaçlara bağlanmakla olacak iş değil..

Akıllıların görüyoruz hayatını!
Sizde azıcık 'deli' oluverin,
N'ooluur..

Bende aynı şeyi yaşadım şuan iyi sayılırım ama gerçekten ne deseler nasıl baksalar supeleniyorum kafalarindakini düşünüp ne oldu niye öle baktın niye öle dedin demeye başladım ...

Anti depresan kullanmanız normal, ama bunu gurur meselesi yapmanız aşırı anormal.

Ben kullansaydim söylerdim ne var bunda, tiroid ilacı içiyorum demek kadar normal.

DOKTORLARIN %90'I KULLANIYOR. ÜZMEYİN KENDİNİZİ, BU ÇOOOOK NORMAL BİR ŞEY. BAKIN HAYATIMDA DUYDUĞUM EN NORMAL ŞEY OLABİLİR.

PSİKOLOJİK REFLÜ VAR, ONUN İÇİN BİLE VERİYORLAR ARTIK. ÇOOOK NORMAL YANİ.

İÇİNİZİ FERAH TUTUN.

Mükemmeliyetçi ve eyvaaah herşey elden gitti gidiyor gibi panik halleriniz var.Altı üstü antidepresan ya ve cidden abartmışsınız.Üzerimize toz konmadan yaşayıp kleopatra gibi öleceğimizimi zannediyosunuz? Hatalar kusurlar hastalıklar bize has. Ve bunları tecrübe ede ede herşeyimizden kısmi kayıplar vere vere öleceğiz.yaşlanarak.Herşey zamanla bozulacak bunu kabullenin..Ruhta bedende..Nedir bu mükemmel kalma arzusu ve eyvah birileri foyamı öğrendi endişesi..Ha çok takacaksanız ketum olun madem.Hem anlatıp hem eyvah demezsiniz..Ama cidden aşırı gereksiz takıntılar.Ve asıl tedavi edilmesi gereken yanınız takıntılı halleriniz

Bende Bi şeyi merak ediyorum bu antidepresan ların ne gibi yan etkisi var mesal kilo aldırıyor diyorlar doğrumu acaba

Bende Bi şeyi merak ediyorum bu antidepresan ların ne gibi yan etkisi var mesal kilo aldırıyor diyorlar doğrumu acaba
Doğru hanımefendi. Lisedeyken çok zayıf olan bir arkadaşım, üniversiteye başlar başlamaz kilo aldı ve kız şu an obez sınırında. Bunun dışında, duygudurum değişikliklerine yol açıyor, dozu ne kadar çok artarsa, o kadar çok uyuşukluğa ve psikomotor davranışlarda yavaşlığa sebep oluyor.

Doğru hanımefendi. Lisedeyken çok zayıf olan bir arkadaşım, üniversiteye başlar başlamaz kilo aldı ve kız şu an obez sınırında. Bunun dışında, duygudurum değişikliklerine yol açıyor, dozu ne kadar çok artarsa, o kadar çok uyuşukluğa ve psikomotor davranışlarda yavaşlığa sebep oluyor.
Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için aslnda biraz sinir sorunum var oyüzden Bi psikologa gitmek istiyormda o yüzden sordum

Durumunuzun çok ağır olmadığına eminseniz gidin psikoloğa. Ama antidepresan kullanmak kötü bir fikir değil ve emin olun, her ilaç herkeste aynı yan etkiyi yaratmaz. Diyelim ki gittiniz bir psikiyatriste, durumunuzun şiddetine göre ayarlanıyor ilacın dozu. Ben majör depresyondan ilk aşamasından muzdariptim, en düşük doz yazıldı. Şimdi tedaviye devam etmiyorum çünkü başka bir psikiyatrist ilaca gerek kalmadığını söyleyip psikoloğa yönlendirdi beni. Ama bazı tedaviler sadece psikologla yürümüyor, ilaç kullanmanız da gerekebiliyor. O yüzden önce psikiyatriste görünmenizi tavsiye edeceğim. İlaç kullanmamak da tercihinizdir tabii.

Durumunuzun çok ağır olmadığına eminseniz gidin psikoloğa. Ama antidepresan kullanmak kötü bir fikir değil ve emin olun, her ilaç herkeste aynı yan etkiyi yaratmaz. Diyelim ki gittiniz bir psikiyatriste, durumunuzun şiddetine göre ayarlanıyor ilacın dozu. Ben majör depresyondan ilk aşamasından muzdariptim, en düşük doz yazıldı. Şimdi tedaviye devam etmiyorum çünkü başka bir psikiyatrist ilaca gerek kalmadığını söyleyip psikoloğa yönlendirdi beni. Ama bazı tedaviler sadece psikologla yürümüyor, ilaç kullanmanız da gerekebiliyor. O yüzden önce psikiyatriste görünmenizi tavsiye edeceğim. İlaç kullanmamak da tercihinizdir tabii.
Yok okadar ağır değil durumum ama herşeye sinirlenmek öfkelenmek beni yoruyor kafa olarak da . Çok uğraşıyorum aşmak için ama elimde değil agresiflik böyle olmasından rahatsızım sakin olmayı çok istiyorum ama tutamıyorum kendimi maalesef

13 yasimdan beri lustral efexor prozac cipralex xanax psikiyatristler ne verdiyse kullandim kronik bir depresyonum ve takintilarim var ama bunun disinda son derece normal bir bireyim bence cok sukur en depresif donemlerim gecti gitti. Depresifken de normal bir insandim. Depresyona herkes girebilir bunyenin bagisikligi dusunce grip olmasi gibi bisey. Asil hic depresyona girmeyen surekli celik gibi saglam disiplinli her daim mutlu neseli mantikli asiri normal insanlar bana anormal geliyo :P

Back