- 6 Mayıs 2020
- 2.836
- 14.714
- 158
oyhhh yemin ederim haftalardır söyleyemediğimi söylediniz gerçekten dana gibi yatmak yani..Gaddar falan kesinlikle degılsın, evıne isterse ayda elli bin girsin bu gene bosuna bes yuz TL vermeni gerektirmez. Burs verir sevaba girersin.
Buna evet dersen, ardı arkası kesilmez bunun.
23 yasındakı kızları dana gibi yatacagına girsin ise calıssın.
Bı de keske babanın verdıgı parayla ev almasaydın.
Bence verme. Vermemek senı merhametsiz yapmiyor kesınlıkle buna emin ol
salak diceksiniz bana ama eşimin üstüne alındı evEvi ınsallah babanın ustune aldınız?
Ailesi de sen calistigin icin istiyordur zaten. Yoksa ogullarina kiyamazlar. Calisan kadina boyle sirtlarini dayayip mal mulk sahibi oluyorlar.ben çalışmasam ne ev alabilirdik ne de ailesine gönderebilirdi. ama gel de anlat beyefendiye..
Calıskan aklı basında kibar burdan tanıdıgım kadarıyla gercekten duzgun kadınsın. Ailenı de cok sevdim.oyhhh yemin ederim haftalardır söyleyemediğimi söylediniz gerçekten dana gibi yatmak yani..
ev almak konusunda bende pişman oldum açıkçası
Şaka yapıyosun ya, ne sebeple?salak diceksiniz bana ama eşimin üstüne alındı ev
açıkçası kira ve emeklisi ne kadar bilmiyorum ama ellerinde toplam 3 bin gibi bi rakam oluyor tahminim. küçük bir yerde yaşıyorlar mahalle ilçe olarak da herşeyin çok uygun oldugu köy gibi hatta öyle diyim. bahçeleri var sebze meyve ordan genelde. dışardan pek bişi almazlar.Aldiklari kira ne kadar? Simdi kira 700 lira da olabilir 3 veya 5 bin lira da... siz sanirim kadikoyde yasiyordunuz. Onlar da oyleyse ve oraya gore bir kira alıyorlarsa idare edebilmeliler.
Sizin 10 bin tl odemeniz ne odemesi?
Kısın faturalar 1000 gibi geliyor. Aldiklari kira dusukse ben de mutlaka gonderilmesi taraftariyim. Belki kira ve mutfak karsilanir ama canlari bir disarda yemek isteyince 3 5 kurusu dusunmelerine musade etmem evime 15 bin gelirken.
Ama siz simdi 10 bin odeme diyorsunuz. Size de pek bir sey kalmiyor. Cunku calisiyorsunuz. Calisan kadinin ustu basi giyimi makyaji, muhtemelen calismayan kadina gore daha cok masrafiniz oluyor. Genel olarak hazir yemek, temizlikci va ihtiyaclarinizi da dusunursek kalan para size zaten ucu ucuna.
Ben olsam bastan 10 bin tlyi bir yere baglamazdim acil bir saglik sorunu gibi bisiye gitmediyse. Ailelerimizi de gozetirdik.
Suan ne verin diyebilirim ne vermeyin.
çok teşekkürler kadıköy merdivenköyden aldık :)Eviniz hayırlı olsun. Bunun için konu da açmıştınız hatırlıyorum, eski dairelere de bakıyordunuz. Hangi semtten aldınız?
hahahah ayyy yine biriniz bam telime dokunu olaya gelinSize kalan parayı nasıl yetirip bir de onlara göndermeyi düşünüyorsunuz ben orayı da anlamadım. Aylık mutfak gideri 2binin altında olamaz, bu ay bir spor ayakkabı alayım desen 500den aşağı sezondan giyinemezsin. Ayrıca ikiniz de işe giden, insan içine çıkan insanlarsınız. giyime, yemeye içmeye önem veriyorsanız size kalan para bile az. Profil resmine bakarak sigara içtiğini de düşünüyorum benim hesaba göre onların size yollaması gerek :)
Eviniz hayırlı olsun. Bunun için konu da açmıştınız hatırlıyorum, eski dairelere de bakıyordunuz. Hangi semtten aldınız?
Ne demek.. bende sizi forumda gördüğüme sevindim.0 000 özlemişim yorumlarınızı sıcacıkçok teşekkürler alabildik nihayet.
kız kardeş konusunda haklı olabilirsiniz. böyle konularda çok sivriliyorum ben bilemiyorum pat pat dökülüyorum çalışma konusunda hassasım fazlasıyla. dikkat etmeye çalışırım elbet, en azından karşı tarafa yansıtmamaya.
ben sadece isterdim ki eşim gönderse bile ailesi o parayı almasın. ben onlardan hiçbişi beklemedim bu zamana kadar. nişanlığıma kadar eşimle beraber aldık. tek bi iğne dahi almadık kimseden.
ama ediyolar işte.. ediyolar yani.. off ne biliyim
konuda açıkladım aslında 15 bin gelirin 10 bini direk gider. bunun içinde gıda kıyafet sağlık hobi yok. yani 5 bin kazanıyoruz ve istanbulda geçinmeye çalışıyoruz olarak düşünebilirsiniz. özel sektördeyiz haliyle kıyafet alıyoruz kuaföre gidiyoruz makyajı vs derken gıdaya hiç girmiyorum zaten bi markete girip çıkmak 250 tl. keşke 15 bin cebimize para kalsa da ego sahibi olsaydık ama o kadar zengin değiliz maalesefHerkes 23 yaşında çalışmayan kıza takılmışta o konunun parayla ilgisi yok o ince çizgiyi anlayabilecek kapasitede olunması gerekir. Adam annesine babasına yardım ediyordur kardeşi ailesinin sorumluluğunda yani o parayı annesine babasına veriyor. Görümce dana gibi oldu ona vermek koyuyor mentalitesi sizi yıpratıyordur ve kendiniz dediniz zor çalışma şartlarından geçtim vs. Bu yüzden paranız kıymetlidir şunu unutmayın ailenizin maddi durumu iyi diye sonsuza dek iyi kalmayabilir dünyanın her hali var ilerde sizde senin ailene yardım etmek durumunda kalabilirsiniz. Dediğim gibi eğer rakam yüksek olsaydı kesinlikle haklısınız derdim fakat günümüzde maviye gidip bir pantolon almak bile 300 lira olmuşken 15 bin lira gelir elde eden çocukları tarafından 500 lira gibi bir destek çok büyütülecek bir şey değil hayır gibi düşünebilirsiniz egolardan sıyrılarak.. Son olarak şunu demek istiyorum türkiyede işe girme iş bulma yaşı öyle düşük değil üni. Mezunları vs. 25-28 arası anca giriyorlar bi yere
Ya arada zorda kalırlar gönderirsiniz.Ama her ay göndermek mantıksız.Kızlar merhaba, bayadır yoktum. Yurtdışı seyahatimiz oldu sonra karantina da kaldık iş yerinde sorunlar oldu vs vs derken uzak kaldım moraller bozuktu.
Özelden yazanlar olmuş dönemedim kusura bakmayın, umarım herkes iyidir.
Günlerdir içinden çıkamadığım bi durum var, linç is coming hissediyorum ama lütfen abartarak yüklenmeyin bana.
mümkün oldukça özet geçmeye çalışacağım. konu eşim ve eş ailesi. klasik bir bdv konusu yani. eşimle ailesi dışında hiç bir sorun yaşamıyoruz. çat pat hepsini atlatıyoruz fakat atlatamadığımız tek konu : PARA. haftalardır aynı evin içinde konuşmuyoruz ikimizinde bıçak kemiğe dayandı.
eşimin babası emekli. kendi evleri ve arabaları var. üst katlarındaki evinde de kiracıları var. başka hiçbir gelirleri yok. bana kalırsa muhtaçlar diyemem. ihtiyaçları var mı ? elbet vardır. birinin cebinde 2 bin olsa 2 bin harcar 10 bin olsa 10 bin harcar o ayrı konu.
ama gayet normal hayatlarını sürdürüyorlar. belki ucu ucuna bilemiyorum o kısmını. benim ailemin çok şükür durumu iyi. hatta konu açmıştım babam 100 bin tl verdi 2ay önce ve ev almamızı sağladı. ihtiyaçları yok yani.
bize gelecek olursak. eve düzenli giren para aylık 15 bin civarında. fazlası olur eksiği olmaz, düzenli çıkan para 10 bin civarında (bunun içinde gıda,kıyafet,sağlık,gezme yok) aylık bize 4.5 - 5 bin arası bir rakam kalıyor. İstanbulda yaşıyoruz bu arada.
şimdi benim derdim şu. yüklü bi krediye girdik. ikimizde özel sektördeyiz ve köşede birikmiş para 0. ben hazır çalışıyoken ve ülkenin ekonomiside kötüye gidiyorken hızlıca para biriktirmek istiyorum. birimizi çıkarırlarsa en azından bizi ayakta tutsun diye. eşim aylık 500-750 tl ailesine para göndermek istiyor. ihtiyaçları olduğunu düşünüyor. 5 bin kalan paradan 500 tl gözünüze batmıcaktır diye düşünüyorum ama bana gereksiz geliyor. ihtiyaçları olsa amenna ama hiçbirşeyden geri kalmazlarken neden gönderiyorum o parayı yani ?
1 abisi var devlet memuru ve hiç yardım etmez. 1 kız kardeşi var 23 yaşında ve evde yatar ne iş arar ne bişe.
kii benim eski konularımı bilenler bilir ne badireler atlattım mesleğimi değiştircem mutsuzum diye. ben bu şartlar altında çalışıyorken ihtiyacı olmayan birine 1 tl vermek gözüme batıyor.
ve ben diyorum ki sen ailene 500 gönderirsen ben de göndercem o zaman (kii asla ihtiyaçları yok napacaklarsa o parayı) aylık 1000 tl ben neden çöpe atayım ??
bunun kavgası sürekli oluyordu aramızda benden gizlide göndermiş ayrıca geçtiğimiz zamanlarda son kavgalarda ortaya çıktı. bende iyice patladım ve bayadır konuşmuyoruz eşimle.
bilmiyorum ben mi yanlış gaddar düşünüyorum kimseyle paylaşamadım fikirlerinize ihtiyacım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?