Aşamadığımız Problem

Herkes 23 yaşında çalışmayan kıza takılmışta o konunun parayla ilgisi yok o ince çizgiyi anlayabilecek kapasitede olunması gerekir. Adam annesine babasına yardım ediyordur kardeşi ailesinin sorumluluğunda yani o parayı annesine babasına veriyor. Görümce dana gibi oldu ona vermek koyuyor mentalitesi sizi yıpratıyordur ve kendiniz dediniz zor çalışma şartlarından geçtim vs. Bu yüzden paranız kıymetlidir şunu unutmayın ailenizin maddi durumu iyi diye sonsuza dek iyi kalmayabilir dünyanın her hali var ilerde sizde senin ailene yardım etmek durumunda kalabilirsiniz. Dediğim gibi eğer rakam yüksek olsaydı kesinlikle haklısınız derdim fakat günümüzde maviye gidip bir pantolon almak bile 300 lira olmuşken 15 bin lira gelir elde eden çocukları tarafından 500 lira gibi bir destek çok büyütülecek bir şey değil hayır gibi düşünebilirsiniz egolardan sıyrılarak.. Son olarak şunu demek istiyorum türkiyede işe girme iş bulma yaşı öyle düşük değil üni. Mezunları vs. 25-28 arası anca giriyorlar bi yere

oyhhh yemin ederim haftalardır söyleyemediğimi söylediniz gerçekten dana gibi yatmak yani..
ev almak konusunda bende pişman oldum açıkçası

Eve giren para miktarının giderleriniz olsa da iyi. Sizi sarsmayacağını düşünüyorsanız verilebilir neden verilmesin. Belki eşiniz bu şekilde ailesine , faydalı olduğunu düşünüyor ve içi rahatlıyordur.

ben çalışmasam ne ev alabilirdik ne de ailesine gönderebilirdi. ama gel de anlat beyefendiye..
Ailesi de sen calistigin icin istiyordur zaten. Yoksa ogullarina kiyamazlar. Calisan kadina boyle sirtlarini dayayip mal mulk sahibi oluyorlar.
Kredisini odedigin evin 100binini baban vermis. O evde esinin hicbir hakki yok. Evi babanin ustune gecirip butceleri ayirmayi tavsiye ediyorum.

oyhhh yemin ederim haftalardır söyleyemediğimi söylediniz gerçekten dana gibi yatmak yani..
ev almak konusunda bende pişman oldum açıkçası
Calıskan aklı basında kibar burdan tanıdıgım kadarıyla gercekten duzgun kadınsın. Ailenı de cok sevdim.

Böyle sızı gibi insanlar keske kendileri gibilere denk gelse. Hak ettıgı degerı gorup, hakettıgı muhabbetlere maruz kalsa ınsanlarla muhattap olsa. Ama malesef, bazen olmuyor goruldugu uzre.

Evi babanın ustune yaptıgını dusunup biraz ıyı hissetmek istiyorum.

Mevzu rakam veya para degıl burda, ihtiyacı olmayan insanlara gondermesı.
Gonderılecek cok paranız varsa burs verebılırsınız milyonlarca ihtiyac sahıbı ogrencı var su hayatta.. Hayır dua alırsınız.
Otekı turlu paranla enayi yerine konulmaktansa dua alır ıyı hissedersin.

Bunları yasadıgın ıcın uzgunum.

açıkçası kira ve emeklisi ne kadar bilmiyorum ama ellerinde toplam 3 bin gibi bi rakam oluyor tahminim. küçük bir yerde yaşıyorlar mahalle ilçe olarak da herşeyin çok uygun oldugu köy gibi hatta öyle diyim. bahçeleri var sebze meyve ordan genelde. dışardan pek bişi almazlar.

yani 15 binden 500 tl versek okey amenna ama istanbul şartlarında bize de 5 bin kalıyor sonuçta. ve evet kıyafet falan almam gerekiyor. bi de işte giydiklerimi dışarda giyemiyorum iş yeri kurumsal çünkü. haliyle gidiyor yani para bi lüksümüz olmamasına rağmen

10 bin ise aylık krediye faturalara vs vs gidiyor diyebilirim

Ailelerin durumu yer değiştirse, siz ne hisseder nasıl yaklaşırdınız onu düşünün. Kendi ailenizin durumu tam tersi olsaydı.
Sizi mağdur etse sonuna kadar haklısınız derdim ama orta da mağduriyet yok. Eşinizi büyütmüş emek vermiş insanlar, eşiniz mutlu oluyor demek ki ailesine böyle destek olarak.

Yani her iki ailenin de durumu iyiymiş. Göndermek gereksiz tabi ama içi rahat etmiyor diye 500 lira gönderirse de ne var bunda ? Bunun icin bu yaygaraya ne gerek var ki ? İhtiyaç sahibi olsanız ve ona rağmen gönderiyor olsa haklısınız ama 500 lira kabul edin ki sizden bişi götürmez. Bence bunun tartışmasını yapmak bile çok çirkin

hahahah ayyy yine biriniz bam telime dokunu olaya gelin
ben sigara içiyorum evet eşim içmez hoş o da başladı nerdeyse benle beraber
diyor ki aylık 500sgaraya veriyorsun gereksiz yere ben de 500 aileme yollarım madem
ölün mü öldürün mü ya

bir emekli maaşı bir de kira alan bir aileniz olsa onları rahat ettirmek için vermek isteyeceğiniz 500 TL eşinizin gözüne batsa burda "eşim aileme 500 lira parayı göndertmiyor" diye konu açardınız
15.000 TL maaş giren evde, ödediğiniz krediden ayda 500 lira kısmaz mıydınız ?
kızları keyfi çalışmıyorsa bilemem ama iş de kolay bulunmuyor, hele bu pandemide, bu krizde...
altlarındaki şok marketi örnek vermişsiniz de, o market de kucak açmış kızı beklemiyor

Son düzenleme:
Ne demek.. bende sizi forumda gördüğüme sevindim.

Sizden habersiz para göndermemeliydi. Ama bence ailesinin ihtiyacı da olabilir. Bir öğrenmek lazım. Tabi ki ihtiyaç yoksa o parayı birikime ayırın. Her ay kenara atin biriksin.

Gorumceniz çalışmalı öncelikle kendi için. Ona yüzde yüz katılıyorum. Şu devirde iş secme luksu cok yok. Ama işte esinizin karşısında sinir anında bu konuyu hiç açmayın. Kavga nedeni olur. Ondan uyarmak istedim.

Eş ailesinin evine giren para ne kadar? Bir de ciddi bir konuda ihtiyaçları var mı?
Bunu bence konuşun. Ihtiyaçları yoksa ilerisi icin mesela cocuk icin kenara para atmaliyiz deyin. Her şey çok pahalı. Bunun bezi maması doğumu var deyin. O zaman esiniz ikna olabilir. Ama küslüğü devam ettirmeyin.

konuda açıkladım aslında 15 bin gelirin 10 bini direk gider. bunun içinde gıda kıyafet sağlık hobi yok. yani 5 bin kazanıyoruz ve istanbulda geçinmeye çalışıyoruz olarak düşünebilirsiniz. özel sektördeyiz haliyle kıyafet alıyoruz kuaföre gidiyoruz makyajı vs derken gıdaya hiç girmiyorum zaten bi markete girip çıkmak 250 tl. keşke 15 bin cebimize para kalsa da ego sahibi olsaydık ama o kadar zengin değiliz maalesef

Kızkardeşin çalışmaması konusunda haksızsınız. Sizi ilgilendirmez. 23 yaş bir şey de değil hem, canı evde oturmak istiyordur oturur.

Diğer konularda haklısınız. Bence emekli maaşı ve kira geliri 3 kişilik bir aileye yeter, İstanbulda yaşamıyorlarsa.

Ya arada zorda kalırlar gönderirsiniz.Ama her ay göndermek mantıksız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…