Aşamadığımız Problem

4justice

* hasta la vista baby *
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2011
10.447
12.578
298
Kızlar merhaba, bayadır yoktum. Yurtdışı seyahatimiz oldu sonra karantina da kaldık iş yerinde sorunlar oldu vs vs derken uzak kaldım moraller bozuktu.
Özelden yazanlar olmuş dönemedim kusura bakmayın, umarım herkes iyidir.
Günlerdir içinden çıkamadığım bi durum var, linç is coming hissediyorum ama lütfen abartarak yüklenmeyin bana.

mümkün oldukça özet geçmeye çalışacağım. konu eşim ve eş ailesi. klasik bir bdv konusu yani. eşimle ailesi dışında hiç bir sorun yaşamıyoruz. çat pat hepsini atlatıyoruz fakat atlatamadığımız tek konu : PARA. haftalardır aynı evin içinde konuşmuyoruz ikimizinde bıçak kemiğe dayandı.

eşimin babası emekli. kendi evleri ve arabaları var. üst katlarındaki evinde de kiracıları var. başka hiçbir gelirleri yok. bana kalırsa muhtaçlar diyemem. ihtiyaçları var mı ? elbet vardır. birinin cebinde 2 bin olsa 2 bin harcar 10 bin olsa 10 bin harcar o ayrı konu.
ama gayet normal hayatlarını sürdürüyorlar. belki ucu ucuna bilemiyorum o kısmını. benim ailemin çok şükür durumu iyi. hatta konu açmıştım babam 100 bin tl verdi 2ay önce ve ev almamızı sağladı. ihtiyaçları yok yani.

bize gelecek olursak. eve düzenli giren para aylık 15 bin civarında. fazlası olur eksiği olmaz, düzenli çıkan para 10 bin civarında (bunun içinde gıda,kıyafet,sağlık,gezme yok) aylık bize 4.5 - 5 bin arası bir rakam kalıyor. İstanbulda yaşıyoruz bu arada.

şimdi benim derdim şu. yüklü bi krediye girdik. ikimizde özel sektördeyiz ve köşede birikmiş para 0. ben hazır çalışıyoken ve ülkenin ekonomiside kötüye gidiyorken hızlıca para biriktirmek istiyorum. birimizi çıkarırlarsa en azından bizi ayakta tutsun diye. eşim aylık 500-750 tl ailesine para göndermek istiyor. ihtiyaçları olduğunu düşünüyor. 5 bin kalan paradan 500 tl gözünüze batmıcaktır diye düşünüyorum ama bana gereksiz geliyor. ihtiyaçları olsa amenna ama hiçbirşeyden geri kalmazlarken neden gönderiyorum o parayı yani ?

1 abisi var devlet memuru ve hiç yardım etmez. 1 kız kardeşi var 23 yaşında ve evde yatar ne iş arar ne bişe.
kii benim eski konularımı bilenler bilir ne badireler atlattım mesleğimi değiştircem mutsuzum diye. ben bu şartlar altında çalışıyorken ihtiyacı olmayan birine 1 tl vermek gözüme batıyor.
ve ben diyorum ki sen ailene 500 gönderirsen ben de göndercem o zaman (kii asla ihtiyaçları yok napacaklarsa o parayı) aylık 1000 tl ben neden çöpe atayım ??

bunun kavgası sürekli oluyordu aramızda benden gizlide göndermiş ayrıca geçtiğimiz zamanlarda son kavgalarda ortaya çıktı. bende iyice patladım ve bayadır konuşmuyoruz eşimle.
bilmiyorum ben mi yanlış gaddar düşünüyorum kimseyle paylaşamadım fikirlerinize ihtiyacım var.

Benim şahsi fikrim evin gelir gider dengesini bozmayacak şekilde taraflar ailesine yardım edebilir.

Muhtaç olup olmadıkları ise göreceli bir kavram. Demek ki eşiniz ihtiyaçları olduğunu düşünüyor.

Belki kendi kazancınızdan kendinize has birikim yapabilirsiniz ailenize vermektense madem durumları iyi. Eşiniz ailesine ne kadar veriyorsa siz de kendinize hesap acın oraya ayni miktarda para atın.

Böylece dengelemiş olursunuz.

Senın de ailen makul durumda olsaydı senın için rahat etmezdi diye dusunuyorum ailenin durumu iyi oldugu için eşinin ailesine hissettiklerini anlayabileceğini sanmıyorum benim ailemde makul durumda ev kendilerinin emekli alıyor anne ve babasından uc kardesimle kendı yagınnda kavruluyolar ama ben ne zaman değişik yemekler yapsam bogazımdan gecmez

Bence biraz gaddar düşünüyorsunuz. Sizin aileniz ile eşinizin ailesinin maddi durumu eşit değilmiş ki. Eşin belki biraz daha rahat etsinler istiyor, ayda 500 tl de çok bir şey değil sizin durumunuza göre. Ama siz sadece ona inat olsun diye hiç ihtiyacı olmayan ailenize 500 tl göndermeyin, biriktirin.

Benim ailemde ucu ucuna geçiniyor olsa bende gönderirdim. Ki gönderiyorum da. Babamın ihtiyacı yok fakat herşey dengi dengine yetiyor. Bende belki gonullerine hoş gelen bir sey olur ekstra isterler, onu alabilsinler diye ufak ufak gönderirim, bisey beğenirler alırım. Eşim bugüne kadar lafını etmedi. Edemezde. Ailem beni bugunlerime getirmek için emek verdi. Ha eşim bu durumda olsa bende ses etmem.

Aynen aynen, en küçük kardeşim mesela yemek yapmaya ve yemeye çok düşkündür. Ben evde waffle yapsam ertesi gün para gönderirim malzeme al sana tarif vericem yap diye.

Bence haklısınız. Yüklü miktar kredi ödüyormuşuz. Eve lazım olan camiye haramdır derler. Onlar zorda olsalar durum farklı olur ama evde çalışabilecek, sağlıklı bir kızlarıda var, zorda olduklarını düşünmüyorum. Eşiniz sizin rızanız olmadan ortak bütçenizi ailesine veya bir başkasına veremez.

Ben rakami normal buldum, dunya hali bu aileniz zora düsse gondermeden iciniz rahat edermi?
Siz ayrica bir para biriktirin. Insallah gerek olmaz ama cok ani durumda hic dusunmeden mudahale edersiniz

Ben sizi haklı bulmadım. Neticede ailesi. Sizin aileniz gibi durumları çok iyi değil üstelik o yüzden sanırım empati yapmakta zorlanıyorsunuz. Muhtaç olmayabilirler ama gidecek olan miktar sizin hayatınızı etkileyecek bir miktar değil. Sizin ihtiyaçlarınızdan kısıp ailesine gönderse anlarım ama öyle bir durum da yok. Sizin bu durumda kısasa kısas yapmaya çalışmanız hele hiç mantıklı gelmedi. Benim kardeşim yok, eşimin ailesinin durumu iyi bizim durumum da iyi çok şükür yine de eşim üniversite okuyan kardeşine her ay belli bir miktar gönderiyor. İhtiyacı var yok değil mesele neticede kardeşi. Çalıştığı paradan yardımcı olmak istemesi çok normal. Benim gider tablomda bir değişiklik yaratmayan bu durumdan mesele yaratmak hiç aklıma gelmedi

Göndermek istemesinin sebebi ne? Emekli maaşı ve kira gelirleri varmış. Yetmiyor mu diyorlar? Sizden habersiz göndermesi doğru değil tabi ki. Rızanızı alması gerek. Sizin eviniz arabanız var mı?

zaten benim patladığım nokta o oldu. sana söylesem bi ton söylenecektin bende habersiz gönderdim diyor pişkin pişkin.
bizim arabamız yok. 2-3 senede alamayız. evimiz yeni oldu ama çok yüklü kredi çektik aylık ödemesi de çok fazla
borç harç yani hep

hah işte delirdiğim en önemli noktalardan biri bu. eli ayağı tutan bi kadın var evde. evlerinin dibinde şok a101 var girsin çalışsın diyorum iş beğenmiyolar. yahu ihtiyacı olan taş taşır para kazanır bizim 500tlmize mi kaldılar

Ekstra kira geliri varken bir de kira dertleri yokken bence çok gereksiz ve saçma göndereceğiniz para. Şahsen müsaade etmeyeceğim bir durum
üstelik yaşadıkları il çok ucuz bir il yani istanbulda olsalar yine anlarım da herşeyin yarı yarıya ucuz olduğu bir yerde yaşıyorlar. sebzeleri meyveleri hep bahçeden organik yani en fazla ne olabilir diye düşünüyor insan

Aynen aynen, en küçük kardeşim mesela yemek yapmaya ve yemeye çok düşkündür. Ben evde waffle yapsam ertesi gün para gönderirim malzeme al sana tarif vericem yap diye.
Bazı ınsanlar yani bizim gibiler ailesine karsı böle durumlarda cok hassas oluyor bu arkadasımızın eşide belliki öyle kendı leri dısarıya 10 bin lira harcarken ailesinin makul bir şekilde gecinmesi onu uzuyor olabilir

haklı olabilirsiniz bişi diyemiyorum. dediğim gibi ben anlam veremiyorum konuyu özellikle bunun için açtım yorumlar yol gösterici olacak

Katılıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…