• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AS(ankilozan spondilit) ve RA(ramatoid artrit ) hastaları beraber iyileselim ....

Canım erkeklerde öylema kadınları bilmiyorum geçici kısırlık yaptığını söylemişti doktorumuz
Canım esin dusunmedi mi hiç kamburkuk için ameliyat olmayi aklima geldi de sorayim dedim.m

Canım esin dusunmedi mi hiç kamburkuk için ameliyat olmayi aklima geldi de sorayim dedim.m
Çok fazla kamburluk yok biraz var ama çok etkilemiyor onu rahatsuz edecek kadar değil ama egzersiz ,yüzme falan yapmazsa artacağını söyledi doktorumuz

Çok fazla kamburluk yok biraz var ama çok etkilemiyor onu rahatsuz edecek kadar değil ama egzersiz ,yüzme falan yapmazsa artacağını söyledi doktorumuz
Ozaman eklemler btam kaynamadi demek ki insallah kaynamaz ilerlemez

Eşim şu anda 37 yaşında tam teşhisi 31 yaşında aldı ama daha öncesinde de ağrıları falan vardı şiddetli değildi benim eşimde şu an çalışıyor işi de ağır çok sıkıntı yaşamıyor tabi eminim iğneyi bıraksa yine aynı olacak
Eşimin akrabalarının çoğunda var bu hastalık genetik tabi tek dua,miz evladimiz da olmaz inşallah benin eşim ve annem yakın akrabalar annemde de var malesef korkumuz o yüzden
Çocuğunuz kaç yaşında?
Eğer çok küçük yaşlarda düzenli olarak yüzmeye başlar plates ve yoga yaparsa genetik mutasyonu olsa bile Allah ın izniyle hayatının sonuna dek hastalığın uyuma aktive olmama ihtimali çok çok yüksek

Benim kanda hiç bişey çıkmıyor kanda iltihap yok ama ağrıdan duramıyorum aynen bunu yaşayan insanlarda varmış benim gibi 🙄 çok zencefil zerdeçal tükettim en çok ısırgan çayının faydası var bir nebze olsun

Hep onun düşünüyorum inşallah çıkmaz çocuklarımda çıkarsa da şuan hangi hastanede hangi bölüme götüreceğimi biliyorum en azından diyorum bu ağrıları kimseye yaşatmasın Allah im insan bazen hayattan kopuyor :KK43:
B 12
Yaban mersini
Ananas
Propolis

bunları düzenli olarak hergün tüketin

Geçmiş olsun canım . Kendine dikkat edip hareketli bir hayat besimsediğin sürece inşallah yan etki yapmaz bu iğneler yani ben buna inanıyorum . Yoksa o ağrılar ile yaşamaya yaşamak bile denmiyor . Ben de kullandım bir süre salozoprin alerji oldum hastanelik oldum tek faydayı humirada buldum. Benim de bebeğim olursa onda çıkma ihtimali var ama Allah nasip ederde olursa daha bebekken genetik testini yapıp ona göre bir hayat besimletmeye çalışıcam yani bizim gibi degil şanslı olacaklar . Deneyimli anne babalara sahip olacaklar inşallah 🙏🏻
Genetik testi temiz çıkıp aktif hasta olan çok insan var
Genetik testi pozitif çıkıp hiç hasta olmayan insanlar da var
Evladınızın testi negatifte çıksa pozitif gibi değerlendirin

Çok geçmiş olsun daha iyi olsun inşallah peki eşiniz kaç yaşında bana iki sene önce kamburluk başlamış dendi ama şükür her işimi görüyorum kaç senede omurga sabit kalıyor onu merak ettim :/
Hastalığınız çok agresif seyretse bile illa omurganız sabit kalacak diye birşey yok.
Hani şu doktorun elinize tutuşturduğu egzersiz kitapçığı varya ondaki hareketleri ömrünüz sonuna kadar hergün uygulayın.bu hastalığın kalıcı hasar bırakmamasının tek yolu bu.
Kiminde birkaç yıl içinde hareket kabiliyeti bitiyor kiminde 20 yılda kiminde 60 yılda
Bunun bir öngörüsü yok her beden farklı ve hastalık her bireyde farklı seyrediyor
Birgün omurgam sabit kalacak fikrini silin aklınızdan,bu yalnızca bir ihtimal

Hastalığınız çok agresif seyretse bile illa omurganız sabit kalacak diye birşey yok.
Hani şu doktorun elinize tutuşturduğu egzersiz kitapçığı varya ondaki hareketleri ömrünüz sonuna kadar hergün uygulayın.bu hastalığın kalıcı hasar bırakmamasının tek yolu bu.
Kiminde birkaç yıl içinde hareket kabiliyeti bitiyor kiminde 20 yılda kiminde 60 yılda
Bunun bir öngörüsü yok her beden farklı ve hastalık her bireyde farklı seyrediyor
Birgün omurgam sabit kalacak fikrini silin aklınızdan,bu yalnızca bir ihtimal
Sizde mi as hastasisiniz merak ettim
B 12
Yaban mersini
Ananas
Propolis

bunları düzenli olarak hergün tüketin
Propolis tüketmeye çalışıyorum diğerleri de aklımda olsun teşekkür ederim

Merhabalar bende RA hastasıyım., tanım yeni kondu sayılır Kasım ayında bir gecede ayak parmağımda başlayan uyuşma akabinde şişlik ve hareket kısıtı sonucu doktor doktor gezip sonunda bu tanrıyı aldım. 2 ay reumil kullandım sonra covid aşı hakkı tanımlanınca ilaca ara verdim doktor yönlendirmesi ile benim CRP ve sedimantasyon değerlerim normaldi MR da artrit tanısı aldım ve HLA B27 testim pozitif çıktı. Şimdi ilaç almıyorum ağrı şişlik vs geçti, doktorum bu hastalığın gluten hassasiyeti, bağırsak hastalıkları ve çeşitli enfeksiyonlara kaynaklı olduğunu söylemişti. En son kontrolde Igg ve IGa testi yapıldı ve sonuç gluten hassasiyetim var, bu süreç te ilaç kaynaklı sanırım kilo verdim. Yeniden kontrole gideceğim ve bundan sonra gluten den uzak bir beslenme moduna geçmeyi planlıyorum. Bende yemek sonrası şişkinlik, bazı besinleri tüketince ishal vs şikayetleri de oluyordu anladım ki hepsi yanlış beslenme sonucu vücudun bağışıklık isteminin bir tepkisi.
Sizler de gluten siz beslenmeye geçin tavsiye ederim.

Kizlar ilk ignemi vurdum bugün kendime hiç de zor olmadım öğlen 12 gibi vuruldum ama ağrılar tamamen ne zaman geçer bilmiyorum şuan hissettiğim ağrı kuyruk sokumu ve bel bitişiğinde bakalım o da gidecek mi

Kizlar ilk ignemi vurdum bugün kendime hiç de zor olmadım öğlen 12 gibi vuruldum ama ağrılar tamamen ne zaman geçer bilmiyorum şuan hissettiğim ağrı kuyruk sokumu ve bel bitişiğinde bakalım o da gidecek mi
Geçmiş olsun canım en kısa zamanda ağrılarından kurtulmanı dilerim 🙏🏻

Anti tnf iğnesinin ikincisini yaptım kendime ve ikincisinde hiç bir fayda göremedim nedense 🙄 sanırım bu sıkıntılar hiç bitmeyecek :KK43:
Lütfen acele etmeyin sabırlı olun. Ben 4-5 kere kullandıktan sonra faydasını görmeye başladım . Her bünye farklı bir şans verin aynı gün aynı saatte yapmaya özen gösterin

Lütfen acele etmeyin sabırlı olun. Ben 4-5 kere kullandıktan sonra faydasını görmeye başladım . Her bünye farklı bir şans verin aynı gün aynı saatte yapmaya özen gösterin
Doktorumda 3. İğneden sonra fayda edecek diyor ama aynı problemleri sil baştan yaşayınca iyilesemeyecegim diye düşünmeye başladım :(

Back