- 27 Aralık 2020
- 815
- 1.245
- 33
- 34
- Konu Sahibi Minik Duduklu Tencere
Arkadaşlar merhaba . İzmirde onerebileceginiz bir uzman klinik var mi? Teşhis icin. 10 yaşindan beri eklem agrilar cekiyorum defalarca buyume yangisi densi. Kas agrisi dendi. Zaman zaman agrilar hafif zaman zaman kayboldu tekrar basladim en kucukken ovalaya ovalaya uyutuyurdu. Sonra 20 li yaslarda agrilar eskiye gore daha da artti . Bir donem sonmustu agrilar. Ya da ben kas agrisi dedikleri icin onemsemedim . Sonra yne tekrar trkrar gittim bilegimdeki agri en kotusuydu. Doktora eklem agrim var diyorum en cok neresi diyor. Bilegimi gosteriyorum karpal tunel deyip yolluyor. Yani hep tek bir yere odaklaniyorlar. En son agrilar kalca kemiklerine vuruyor 3 senedir. Ara ara sondugu oluuor. En son fizik tedaviye dokturu rontgen istedi . Psikolojik dedi. Tabi bunu soylerken o acinin psikolojik olacagi hic mantikli gelmedi. Sonra bel tutuklugu oldu bu arada 30 yasindayim. Doktora anlattigim 3 gundur hareket edsmiyorum sanki ameliyattan cikmis gibi agrim var hareketle geciyor. Ama hareket etmeye dayanamiyorum. Ama 3 senedir zaman zaman gidip gelen sabahlar kalca tutuklugu ve agrisi ve eklem agrilari var . Tabiki yine tek yere odaklandi. Teshisi siyatik oldu. Tamam dedim siyatik olabilir. De kalca agrisi???. Neyse emar cekti. Sonucu alamadin panemi cikti. Ara ara gitti geldi o bel agrisi. Sorum su bu hastalik da belirtileriniz neler. Ben sabahlari kalkamiyorum. Hareket dahi edemiyorum.ozellikle sol kalca kemigim oyle bir aci yok. Annem bile sasti kaldi. Bir sekilde kalksem yataktan yarim saate o tutukluk gecmeye basliyor. Aci da . Eklem agrilaro degisik gelio gidio. Bazen uzun zaman ses cikmio. Ornegin siyatik dediler o zman ilac etki etmiyor yuremiyorum bile zoraki yuruyuss cikardilar beni cocugumda evde sklmistim 1 saat yuruyus sonrasi o tutukluk siyatik dedigi sey yok oldu hafifledi tabi once. ozellikle 3 aydir bu kalca acisi olduruyor beni. Bazen uyumao ve uyanmak istemiyorum. Dinlenemiyorum uzanamiyorum. Ve de isin tuhafi ogluma yatirmaya gidiyorum bazen uyuya kaliyorum. O kadar psikolojim bozulduki agrio mu acaba diye uyaniyorum agri magri yok cok iyiyum kus gibiyim.bkalkiyim ya da oyle geri uyuyim sabah gene basliyor agri 3 ay icinde kalca da sorun var desem 1 hafta bazdn yok oluo. Kalktigimda agri yok . Birde yer degistirio. Ornegin solda oldugu gibi sagda da var. Gecen sene tamamen sagdaydi. Cildiracagim. Geri kaLan eklem agrilari da zaten tuz biber giv takilio. Bide kuxuklugumden beri yine bunun yaninda cozmeye calistigimiz ama cozulemeyene sogukta orya cikan isininca gecen bir damar gibi orumcek aglari gibi garip renk dsegisimleri olusuo . Ne oldugunu bulamadilar. Bir de yanma bile olmasa kronik idrarda enfenksyon bana bir ardim atin ya . Uyuyamiyom korkudan