Ağrılarla süren hayat (ankilozan spondilit)

Bak ben 93 doğumluyum.İyi hatırlıyorum.İlkokul 1 ' e yeni basladim galiba.Sonbahar olabilir kucukken sokakta oynuyorduk ya koştuk kostuk benim karnıma ağri girerdi çabucak kosamazdim fazla oturdum soğukta betona terledim birde heralde ayağımın üstüne basamadim.Mr'a girdim bacaklarımdan artık o zaman doktor krem mi verdi iyileştim bilmiyorum.Lise döneminde kızlara imrenirdim etekle usumezler mi diye.Ben pantolon giyip içine tayt giydiğim halde üşürdum.Hala da öyle yaz günü bile çorapsiz duramam.Karin bolgemden hasta oluyorum hep.
Ben usudugumu hissetmiyorum mesela pantolon giydiğim halde bacaklarim buz gibi oluyor ama bu soğukluğu elimle dokununca hissediyorum yoksa üşüme hissi olmuyor bende :KK43:

Benimde hissidyatim o .yasitlarim bıcır bıcır gezmek tozmak isterken ben sadece uyumak istiyorum herşeyden uzak :/
Psikolojik sıkıntınız var mı ? Benim herşey üst üste geldi.İhanete uğradım toparlanmaya çalışırken pandemi oldu işe girdim kan emici vampir bir müdürüm oldu.2.5 sene katlandim ona.Annem vefat etti.Esimle tanıştık mutluyum derken sorunum oldu.6 7 aydır sıkıntılıyim psikolojik olarak şimdide acısını cekiyorum.

Psikolojik sıkıntınız var mı ? Benim herşey üst üste geldi.İhanete uğradım toparlanmaya çalışırken pandemi oldu işe girdim kan emici vampir bir müdürüm oldu.2.5 sene katlandim ona.Annem vefat etti.Esimle tanıştık mutluyum derken sorunum oldu.6 7 aydır sıkıntılıyim psikolojik olarak şimdide acısını cekiyorum.
Bence ara ara depresyona giriyorum .ama dışarıdan herkes mükemmel görüyor hayatımı çünkü hiç biri benim o hissetigim ağrıyı hissetmiyor 🤦

Tenceresiz kaldim anne Tenceresiz kaldim anne günlerdir internetten araştırırken bu konuyu gördüm girdim şuan nasılsın herhangı bır tedavı uyguluyormusun
Herşeyi bıraktım ağrı kesici dahi kullanmıyorum özelden de yazmışsınız cvpladim :) hastalığı unutmak stresten uzak kalmak birebir sanki :KK68: sorularınız varsa alabilirim :)

ankilozan spondilit benimde topuk ve ayak bileği kısmımı etkiledi öyle bir ağrı acı durumu ki yere basmak imkansız. 3 yıldır kullanmış olduğum iğneleri bıraktım daha beter oldum.tabiki bir gün bırakacağız ama buna dayanmak çok zor çeken bilir. hele ki etrafınızdaki yakınlarınızdan manevi desteğiniz yoksa dibi görürsünüz..

ankilozan spondilit benimde topuk ve ayak bileği kısmımı etkiledi öyle bir ağrı acı durumu ki yere basmak imkansız. 3 yıldır kullanmış olduğum iğneleri bıraktım daha beter oldum.tabiki bir gün bırakacağız ama buna dayanmak çok zor çeken bilir. hele ki etrafınızdaki yakınlarınızdan manevi desteğiniz yoksa dibi görürsünüz..
Geçmiş olsun sifa diliyorum 🌹

Merhabalar .Bu hastalığı bilenlere ve bu hastalıkla yaşayanlara sorum olacak. 34 yaşındayım. Tam 9 sene önce birden bire gece terleme başladı şiddetli şekilde. Daha sonra ateş ve eklem yerlerinde agri .Ayak bileklerimde,parmaklarımda ,Belimde ,kalçada,boyun,omuz ..Bir sürü tahlil yapıldı. Fibromiyalji, Brucella üzerinde duruldu ama brucella testi negatif geldi .En son bir fizik tedavi uzmanı bana mr ile ankilozan spondilit teşhisi koydu .Sakroiliak eylemde iltihaplanma görüldü. Daha sonra ben bu hastalığı unuttum .Belkide değil tekrar baktırırim dedim .çünkü kucuk koy gibi bir ilcedeydim .Yanlış teşhis olabilir dedim.Hicbir zaman bu kadar şiddetli olmamakla birlikte stresli zamanlarımda bu ağrılar kendini hatırlattı. Omuzda,boyunda bazen belde katılım,tutulma şeklinde ataklar halinde devam etti.

EN son 5 yıl sonra şartları daha iyi olan özel bir hastaneye gittim ve hikayemi anlattım.Bir sürü mr çekildi ve A.s olmadığım söylendi. En son 2 ay önce sol topuğumda bir ağrı başladı. 2 saat sonra yuruyemedim.Ayak bileklerimde ,diz kapaklarında,parmaklarında ellerde şişlikler oluştu. Yine bir tahlil yapıldı. Meniskus ,kireçlenme başlangıcı denildi ama bu şişlikler uzun süre devam etti .Ayrıca vücutta bol miktarda ödem görüldü ve doktorum ortopedi uzmanı romatizma bir hastalık olabilir dedi.Bunu duyunca aklıma yine A.s düştü. Sabah kalkınca ve uzun süre hareketsiz kalınca çoğalan ağrılar,sol topuğuna bazen üzerine basamayacak denli agri .Sağ ve sol kalçada oturunca çoğalan agri şikayetlerim devam ederken tekrar romatollojiye gittim. Ayrıca 4 yıl önce de gozde uveit görüldü. Yine bir sürü kan tahlilleri,filmler,mr çekildi. Gen testi istendi .Ama ailede a.s öyküsü yok .Sonuclari bekliyorum .Daha iki hafta var.A.s olma ihtimalim ne?Bu belirtiler sizde de var mı?

X