arzum77 Meme Estetiği Ameliyatı

Merhaba,
banyo ne zaman yapabiliriz diye sormak istedim. 9. gunumdeyim, ıslak mendil ile silinerek ve sacımı yıkatarak idare ettim, Dr dedi ki banyo yapabilirsin fakat sonrasında hemen pansuman yaptır. Deneyimleriniz nedir, uzun sure su değdirmezsek daha mı garanti olur, mikrop kapmaktan korkuyorum, dus almayı da cok istiyorum, bir de eriyen dikiş mi bunlar acaba DR sormayı unuttum, pek eriyen gibi gorunmedi bana plastik ipe benziyor gordugum kadarıyla.

Banyo zamanı kişiden kişiye göre değişir.Doktorunuz banyo yapabilirsiniz dediyse eğer korkmanıza gerek yok :KK34: Ayakta,hızlı bir şekilde,fazla sıcak olmayan su ile banyo yapabilirsiniz.Saçlarınızı ve vücudunuzu yıkatmak için birinden yardım alırsanız iyi olur.Banyo sizi rahatlatacaktır,endişeniz olmasın.Banyodan sonra dikiş yerlerinize baticon sürüp üzerine temiz gazlı bez örtün,mikrop kapmazsınız korkmayın. Dikişleriniz alınacal dikiş ise doktorunuz sizi dikiş almak için sesleyecektir zaten.Plastik ip kullanılmışsa kendinden düşen dikişlerdir büyük ihtimal ..

Merhaba, yine bir sorum olacak. Ben dizlik ve bileklik olarak kullanılan 10 cm genişliğinde bant kullanıyorum, dr onerdi1-2 hafta takmam icin, kasların yukarı cekmesini engelliyormus, esk-nekliğini kendim sararak ayarlıyorum, tabi ne kadar faydası olur bu durumda supheliyim, zaten nefes alamıyor gibi hissediyorum, bandı oyle pek sıkarak takmıyorum tabi. Merak ettiğim sey, baska bu sekilde bant takan/takmıs olan var mıdır acaba? kasların yukarı cekmesini oyle bantla falan ne kadar engelleyebiliriz ki?

Elastik bandajı bazı doktorlar bazı hastalarına önerebiliyor.Buda kişisel bir durum yani sizin durumunuza,ameliyat yönteminize bağlı bir durum.Bandajları kullanma süresi kişiden kişiye göre değişir.Ben bir hafta 10 gün kadar kullanmıştım.Fakat sıkılığını doktorum ayarlamıştı ve gevşetmem yasaktı :KK43: Oldukça sıkıntı vermişti banada,sırtımda,koltukaltımda ciddi morluklar oluşturmuştu.Fakat protezin yukarıya kaymasını,doğru yerde sabitlenmesini sağlaması açısından önemli tabi.. Doktorunuz size göre uygun ve doğru olan şeyleri önerecektir zaten.Size uygun olan başkasına uygun ve doğru olmayabilir.O yüzden başkalarının süreçleri ile kendi sürecinizi karşılaştırmayınız :KK66:

Elastik bandajı bazı doktorlar bazı hastalarına önerebiliyor.Buda kişisel bir durum yani sizin durumunuza,ameliyat yönteminize bağlı bir durum.Bandajları kullanma süresi kişiden kişiye göre değişir.Ben bir hafta 10 gün kadar kullanmıştım.Fakat sıkılığını doktorum ayarlamıştı ve gevşetmem yasaktı :KK43: Oldukça sıkıntı vermişti banada,sırtımda,koltukaltımda ciddi morluklar oluşturmuştu.Fakat protezin yukarıya kaymasını,doğru yerde sabitlenmesini sağlaması açısından önemli tabi.. Doktorunuz size göre uygun ve doğru olan şeyleri önerecektir zaten.Size uygun olan başkasına uygun ve doğru olmayabilir.O yüzden başkalarının süreçleri ile kendi sürecinizi karşılaştırmayınız :KK66:

Selamlar,
Bugun kontrolum vardı, dr um bandı dediğiniz gibi kendisi taktı bu sefer, benim yaptıgım hakikaten bir ise yaramayan bir seydi, herkesin sureci , tepkisi farklıdır, dogru soyluyorsunuz. Keske daha once kendisi taksaymıs, sıkıntılı da olsa gerekenin yapılması lazım. Bana elastik bandaj kullanacaksınız demişti , ne cok sıkı ne cık gevsek, bu tabi goreceli bir sey. Neyseki bugun mudahale etti umarım gec kalmamışızdır, sizlere danıstıgım o goruntu de tabi bundan kaynaklanıyor, asagıya bastıracak bir sey olmayınca yukarı cekiyor kaslar protezi.

ben yaklaşık 4 yıldır bu siteyi ciddi anlamda takip ediyorum ama üyelik yeni kısmet oldu çünkü nedeeeennn bende cicişlerime kavuştum nihayet :)) dedim artık yazmak farz oldu hm bende deneyimlerimi yazayım hemde yazan ve yazdıklarıyla beni bu süreçte fazlasıyla motive eden ve bana yardımcı olan arkadaşlara tşk etmek istedim yıllarca her konuda bu siteden yardım aldım ama bu operasyon konusunda artık teşekkür etmk için yazmamın gerekli olduğunu düşündüm bu süreçte özllikle " arzum77 " ve " incilya " arkadaşların yazdıkları her açıdan yardımcı oldu bana bu sebepten tecrübelerini yazan herkese ve özellikle bu iki tatlı cansiperane bayana çoook teşekkür ederim :)) keşke üyeliğimi daha önceki yıllara yapsaydım şimdiye bir sürü mesajım olurdu :KK43: hem foto ekleyebili hemde sizlerin fotolarını görebilirdim ama göremiyorum ne yazık ki:KK43: nasıl eklyeceğimide bilmiyorum:KK43: bu konuda biraz yardıma ihtiyacım var... ben bu süreçte yazdıklarıyla bana destek olan arkadaşlara arkadaşlık isteği gönderdim kabul ederseniz beni de çok sevinicem ve biraz daha sitede yazmaya kurallara alışıncada bende çok yeni olan tecrübemi karar - araştırma - sonuç olarak ve de fotoğraf eşliğinde paylaşıcam inş :)))

Son düzenleme:
Tatlım, ben 2.ayı doldurdum. Ancak doktorum bana bu süreç içerisinde masaj vermedi. Bazıları masajın kapsül oluşumunu engellediğini yazarken, bazıları kapsül ile ilgisi olmadığını sadece daha hızlı yumuşaması adına yapıldığını yazmış. Son nesil protezlerin, pütürlü yüzeyi nedeniyle kapsül oluşumu en aza indirgeniyormuş. Ama kafam karıştı yine benim. Kapsül oluşumunu durduruyorsa eğer benim doktorum sence neden önermedi.
Bu arada bana damla takılmıştı. Bir de fotoğrafını görmeni istiyorum sence nasıl diye. Ama siteye yükleyemedim. Bi olurunu alsaydım iyiydi 😊❤️
Teşekkür ederim.

merhaba,

ben ameliyatımı oldum.göğüslerimi ancak yattığım yerden görebildim henüz ayakta görmedim.ama sanki ayrık duruyorlar tam emin olamadım.ameliyattan sonra göğüsler birleşiyor mu?

kızlar slm.sonunda 9 kasımda ameliyat oldum.hakan genceye.275 cc kas zarı altı.en yakın zamanda tüm ayrıntıları paylaşacgm sizlerle.tabiki foto da eklycgm.agrı magrı yok bende çok şükür.ameliyatı olanlar beni bir rahatlatsn neolur şimdi.benim dikiş yerlerim ve ara ara gögsümün tamamı çok kaşınyr.dün azcık vardı ama bugün arttı.normal mi bu durum ya.yardım lütfen.bir de bende bandaj fln da yoktu.sporcu sütyeniyle uyandm.inşallah yanlış ya da eksik bişey yapılmamştr.gerci dr uma güvenyrm ama ne bileym.bi de kapsül ya da protezn etrafında bişey oluşursa nasıl anlyrsnz kızlar ya.yoksa biz anlamyz dr mu bilir?yardm lütfen.ya bide dikiş yerlermde ara ara sızı da oluyr.agrı kesici almyrm.yardım yardım yardım...

kızlar slm.sonunda 9 kasımda ameliyat oldum.hakan genceye.275 cc kas zarı altı.en yakın zamanda tüm ayrıntıları paylaşacgm sizlerle.tabiki foto da eklycgm.agrı magrı yok bende çok şükür.ameliyatı olanlar beni bir rahatlatsn neolur şimdi.benim dikiş yerlerim ve ara ara gögsümün tamamı çok kaşınyr.dün azcık vardı ama bugün arttı.normal mi bu durum ya.yardım lütfen.bir de bende bandaj fln da yoktu.sporcu sütyeniyle uyandm.inşallah yanlış ya da eksik bişey yapılmamştr.gerci dr uma güvenyrm ama ne bileym.bi de kapsül ya da protezn etrafında bişey oluşursa nasıl anlyrsnz kızlar ya.yoksa biz anlamyz dr mu bilir?yardm lütfen.ya bide dikiş yerlermde ara ara sızı da oluyr.agrı kesici almyrm.yardım yardım yardım...

Öncelikle geçmiş olsun. Konunun asıl uzmanı Arzum.. Fakat bu aralar vakti yok sanırım giremiyor foruma. Umarım o da fikirlerini paylaşır seninle.
Naçizane, 70 günlük protez sahibi benim bile mevcut kaşıntım şu anda bile var. Hem doku yenilenmesi bir de bende olan sütyenin kumaşının yaptığı alerji. Daha çok yeni olduğun için dikiş yerlerinde ki ağrı, kaşıntı çok normal.
Ben de bandaj takmadım. Her doktorun yöntemi farklı. O yüzden kafana takma. Sorunsuz bir süreç geçirmeni dilerim.

cicişlerin hayırlı olsun canım sıra ben de bir an önce olmak istiyorum artık yoksa vazgeçicem korkudan :18:

haccer ve kzyas 'a teşekkürler.kzyas hiç korkma.dogru dr buldugn zaman zaten ona öyle bir güvenyrsnki korku fln olmadı.ama ii araştr.benim görüstgm tüm drlar 275-300 olur dedin.ömer ekin hariç.o 225 fln demişti.bi hasan fındık ben büyük istyrm deyince kas altıma 320 takarm demişti.minyon yapılym ben.boyum kısa,zayıfm fln.zaten fotoları koyacgm.sizleride eklerm bakarz.inşallah Allah beni ve tüm olan arkadaşlarmı pişman etmz sürecin tüm aşamalarnda.80 b takyrm şuan sporcu sütyenm.dr kas zarında küçülme olmyr fazla dedi.inşallah öyle olur.80 in altına düşmek istemyrm.bide normal sütyende farklymş bedenler sanırm.hacer canım ya yrn benim dikiş bandajlarmı alck sanırım dr direnlerin bezinide alyr mu o zaman.koltuk altıma dogruya biraz kaşınyr.valla uyuz olcm heryerim kaşınyr.yrn banyo yapablcm.bugün ararlar herhalde beni esteworldten.öpüyrm hepinizi.

Benim bugün bir hafta oldu.kaszarı altı 325cc protez kondu bana.o kaşıntı filan normal canım.benimde sütyenin altında bittiği bir yer var orası delirtiyo beni kaşıntıdan.ben kombine ameliyatta oldum,karın germe o nedenle hareket ederken kalkarken otururken daha çok kollarıma yükleniyorum hatta sağ koluma.o nedenle sürekli acaba protez yerinden mi oynadı ay kaydı mı f,lan diye evhamla geziyorum.o nedenle bence gönlümüzü ferah tutalım:KK9:

Benim bugün bir hafta oldu.kaszarı altı 325cc protez kondu bana.o kaşıntı filan normal canım.benimde sütyenin altında bittiği bir yer var orası delirtiyo beni kaşıntıdan.ben kombine ameliyatta oldum,karın germe o nedenle hareket ederken kalkarken otururken daha çok kollarıma yükleniyorum hatta sağ koluma.o nedenle sürekli acaba protez yerinden mi oynadı ay kaydı mı f,lan diye evhamla geziyorum.o nedenle bence gönlümüzü ferah tutalım:KK9:

geçmiş olsun arkadaşım

haccer ve kzyas 'a teşekkürler.kzyas hiç korkma.dogru dr buldugn zaman zaten ona öyle bir güvenyrsnki korku fln olmadı.ama ii araştr.benim görüstgm tüm drlar 275-300 olur dedin.ömer ekin hariç.o 225 fln demişti.bi hasan fındık ben büyük istyrm deyince kas altıma 320 takarm demişti.minyon yapılym ben.boyum kısa,zayıfm fln.zaten fotoları koyacgm.sizleride eklerm bakarz.inşallah Allah beni ve tüm olan arkadaşlarmı pişman etmz sürecin tüm aşamalarnda.80 b takyrm şuan sporcu sütyenm.dr kas zarında küçülme olmyr fazla dedi.inşallah öyle olur.80 in altına düşmek istemyrm.bide normal sütyende farklymş bedenler sanırm.hacer canım ya yrn benim dikiş bandajlarmı alck sanırım dr direnlerin bezinide alyr mu o zaman.koltuk altıma dogruya biraz kaşınyr.valla uyuz olcm heryerim kaşınyr.yrn banyo yapablcm.bugün ararlar herhalde beni esteworldten.öpüyrm hepinizi.

Geçmiş olsun.
Bana diren takılmadı. O yüzden yorum yapamıyacağım. Hoş benim kan akışımda normalde çok düşüktür. Belki bu yüzden takma ihtiyacı duymadı. Kaşıntıyı takmayın ben bile deli gibi kaşınıyorum hâlâ 😊

Tatlım, ben 2.ayı doldurdum. Ancak doktorum bana bu süreç içerisinde masaj vermedi. Bazıları masajın kapsül oluşumunu engellediğini yazarken, bazıları kapsül ile ilgisi olmadığını sadece daha hızlı yumuşaması adına yapıldığını yazmış. Son nesil protezlerin, pütürlü yüzeyi nedeniyle kapsül oluşumu en aza indirgeniyormuş. Ama kafam karıştı yine benim. Kapsül oluşumunu durduruyorsa eğer benim doktorum sence neden önermedi.
Bu arada bana damla takılmıştı. Bir de fotoğrafını görmeni istiyorum sence nasıl diye. Ama siteye yükleyemedim. Bi olurunu alsaydım iyiydi 😊❤️
Teşekkür ederim.

Canım,bazı durumlarda bazı doktorlar masaj yapmayı hastasına önermeyebiliyor.Bu normal bir durum.Zaten masaj yapmak bizim göğsümüze yaptığımız gibi bir şey değil aslında..Yani bizim yaptığımız şey okşamak oluyor :KK70:
Ufak kapsül belirtisi olan göğüslerde yani hiç dokunulmayan göğüslerde sertleşme oluyor.Doktor bu durumlarda göğsü yumuşatmak amaçlı hareketler gösteriyor ve yapmamızı istiyor.Bizim yaptığımız masajlar kapsüşü önlemez sadece yumuşama devresini hızlandırır.Lütfen göğüslerine dokunmaktan,mıncıklamaktan korkma.Ağrının izin verdiği şekilde göğüslerini avuçla,yukarıya aşağıya sağa sola doğru hareket ettirmeye çalış.Sertleşen göğüslere yüksek basınç uygulanan ve ağrıdan zıplatan hareketler veriliyor.Yani ayrı şeyler aslında :KK66:
Evet,yeni nesil pütürlü protezlerde kapsül riski düşük.Fakat bazı bünyeler vücuda koyulan protezi atmaya çalışıyor ve reaksyon gösterip protezin etrafında bir doku oluşturuyor.Bu ilerlediği zamanda göğüste şekil bozukluğu,sertleşme ve ağrı yapıyor.Hatta ikinci bir ameliyata kadar gidebiliyor bu iş Allah korusun.Bunu önlemek için göğüslerine dokun...
Damla protezlerin bazı sert hareketlerde dönme riski vardır.Bu yüzden sert ve ters hareketlerden kaçınmaya bak.Forumda damla protezi olupta dönen ve tekrar ameliyat olan arkadaşlarımız var !! Arkadaş olarak ekliyorum,benim fotoğraflarımada bakabilirsin.Fotoğraf eklediysen bende senin fotoğraflarına bakıp yorum yapabilirim :KK66:

merhaba,

ben ameliyatımı oldum.göğüslerimi ancak yattığım yerden görebildim henüz ayakta görmedim.ama sanki ayrık duruyorlar tam emin olamadım.ameliyattan sonra göğüsler birleşiyor mu?

Geçmiş olsun...

Gögüs ayrıklığı genelde kişinin göğüs yapısına bağlı bir durumdur.Gögüs kafesi arasındaki kemik kalın olursa göğüsleriniz ayrık olabilir.Bu durumu ameliyatla doktor yakınlaştırmaya çalışırsa göğsün anatomisini bozabilir,gögüs uçlarınız bu sefer dışa doğru kayabilir.. Ama tabi zamanla yumuşadıkça biraz daha fazla ortaya doğru gelecektir..Daha çok erken bir süre inanın zamanla çok değişip güzelleşiyorlar.Sabırlı olup bazı şeyleri zaman bırakmalısınız.İlk 6 ayda hızlı değişmeler olacak.Birinci senesinde çok güzelleşecekler ama ondan sonra bile ufak değişiklikler olacak,emin olun :KK66:

Geçmiş olsun canım :KK66:
Henüz kapsül için endişelenmen erken canım,dur bakalım :) Kaşıntı olması normal,hepimiz bu durumu yaşadık.Bazı bünyeler ameliyatta kullanılan ilaçlardan dolayı kaşınıyoruz,kimi kullanılan bandajlardan dolayı kaşınıyor..Zamanla uyuşukluk gittikçe,his geri geldikçe kaşıntı,batma,elektrik çarpması gibi ağrılar yaşanması normal.Bunlar olacak ve 6 ay,bir sene kadar sürebilecek durumlar.Gögsünü nemlendirebilirsin,gerginliklten dolayıda kaşınıyor olabilir.Nemlendirici kremler,bebe yağları ile ovabilirsin mesela :KK66: Ağrı kesici kullanman gerek zaten,doktorun antibiyotik ile ağrı kesici yazmış olması gerekir. Yazmadıysa telefon et sor ve önerdiği ağrı kesiciyi düzenli olarak kullan :KK66:

Canım,bazı durumlarda bazı doktorlar masaj yapmayı hastasına önermeyebiliyor.Bu normal bir durum.Zaten masaj yapmak bizim göğsümüze yaptığımız gibi bir şey değil aslında..Yani bizim yaptığımız şey okşamak oluyor :KK70:
Ufak kapsül belirtisi olan göğüslerde yani hiç dokunulmayan göğüslerde sertleşme oluyor.Doktor bu durumlarda göğsü yumuşatmak amaçlı hareketler gösteriyor ve yapmamızı istiyor.Bizim yaptığımız masajlar kapsüşü önlemez sadece yumuşama devresini hızlandırır.Lütfen göğüslerine dokunmaktan,mıncıklamaktan korkma.Ağrının izin verdiği şekilde göğüslerini avuçla,yukarıya aşağıya sağa sola doğru hareket ettirmeye çalış.Sertleşen göğüslere yüksek basınç uygulanan ve ağrıdan zıplatan hareketler veriliyor.Yani ayrı şeyler aslında :KK66:
Evet,yeni nesil pütürlü protezlerde kapsül riski düşük.Fakat bazı bünyeler vücuda koyulan protezi atmaya çalışıyor ve reaksyon gösterip protezin etrafında bir doku oluşturuyor.Bu ilerlediği zamanda göğüste şekil bozukluğu,sertleşme ve ağrı yapıyor.Hatta ikinci bir ameliyata kadar gidebiliyor bu iş Allah korusun.Bunu önlemek için göğüslerine dokun...
Damla protezlerin bazı sert hareketlerde dönme riski vardır.Bu yüzden sert ve ters hareketlerden kaçınmaya bak.Forumda damla protezi olupta dönen ve tekrar ameliyat olan arkadaşlarımız var !! Arkadaş olarak ekliyorum,benim fotoğraflarımada bakabilirsin.Fotoğraf eklediysen bende senin fotoğraflarına bakıp yorum yapabilirim :KK66:

Hoşgeldin Arzumcum. Bende ekleyeceğim foto. Ekler eklemez sana haber vereceğim. Hem ilk hali, ki o ilk hali albümümü paylaştım aslında ama gözükmüyor mu bilemedim. flzflz görmüş ve yorum yapmıştı aslında ama.. Neyse, tekrar hoşgeldin tatlım ❤️

Geçmiş olsun canım :KK66:
Henüz kapsül için endişelenmen erken canım,dur bakalım :) Kaşıntı olması normal,hepimiz bu durumu yaşadık.Bazı bünyeler ameliyatta kullanılan ilaçlardan dolayı kaşınıyoruz,kimi kullanılan bandajlardan dolayı kaşınıyor..Zamanla uyuşukluk gittikçe,his geri geldikçe kaşıntı,batma,elektrik çarpması gibi ağrılar yaşanması normal.Bunlar olacak ve 6 ay,bir sene kadar sürebilecek durumlar.Gögsünü nemlendirebilirsin,gerginliklten dolayıda kaşınıyor olabilir.Nemlendirici kremler,bebe yağları ile ovabilirsin mesela :KK66: Ağrı kesici kullanman gerek zaten,doktorun antibiyotik ile ağrı kesici yazmış olması gerekir. Yazmadıysa telefon et sor ve önerdiği ağrı kesiciyi düzenli olarak kullan :KK66:
tatlım bugün saat 16 da kontrolüm var.evt agumantin ve apranax verdi.ama ben agrım yok diye apranax kullanmyrdm.çünkü sızılar saniyelik sürüyr cok şükür.bide gastirit hastaym.aç karnıma lansor alıp öyle kullanyrm ilaçları zaten.gögsümûn koltuk altı tarafımı az az hissedyrm.hakan gence kas zarı altı high profil 275 taktı canım.ben ayılır ayılmaz kaç taktnz dedim.o da 275,fazlası sıgmadı dedi.böyle bişey mümkün demi.beni kandırmamştr inşallah.

X