arzum77 Meme Estetiği Ameliyatı

Bende ilk haftadan 3. Aya kadar 3-4 fotograf var.. odemler konusunda fikir sahibi olabilicegin.. yan profilden degisimi fark edebilecegin.. istersen bakabilirsin bana da canim.

bende arkadasin olabilir miyim:-) cok iyi dusunmussun sureci fotolamayi gormek isterdim dogrusu nasil degisecegini cicislerimin:-)

Bende 4 kasımda ameliyat olacagım hem burun hem meme ameliyatı benimde dogal olarak öncelikle nefes problemimin düzelmesi gerek düzelmezse ne yaparım bilmiyorum. Meme ile ilgili doktorum güzel bir muayene yaptı meme başımın taşınmasını ve alttan bir miktar gevşek derinin alınmasıyla istedigim sonuca ulaşabilirmişim ama ben kendinimi T şeklinde bir ize hazır hissetmiyorum şuan meme başımı taşımasını ve uygun büyüklükte silikon takmasını isteyecegim öncelikle ilerde aagırlıktan dolayı ciddi sarkma olursa o zmn düşünebilirim ancak dikleştirme ameliyatını umarım herşey yolunda gider ve istedigim gibi olur. Ayrıca burun için görüşmeye gittigim doktorlardan biri merhaba der demez sizde depresyon başlangıci var sanırım dedi çok şaşırdım ben yapı olarak biraz soguk görünüşlüyüm adam hemen yapıştırdı depresyonu gerçekten çok enteresan :KK19::KK45:

Memede ufak bir toparlama gerekirse bunu meme başı kesisi ilede yapabiliyorlar tatlım,yani ters T şeklinde kesi olmadan meme başı kesisinden fazla olan deriyi alabiliyorlar :KK66: Memede oluşabilecek bir iz estetik ameliyatlarında en son tercih olur zaten.Doktorun bahsettigim yöntemi sana uygun görürse bu şekilde bir toparlama yapacaktır zaten.Bence göğüslerin gayet iyi durumda,ters t şeklindeki ize gerek yok.Bana yapıldığı gibi protez ile toparlama sanada uygun olacak ve çok güzel bir sonuç verecektir :KK66: Doktorun ile bu konuyu muhakkak konuş..
Dedigim gibi ben burundan iki kez ameliyat oldum.Kulak burun doktoruna ameliyat olmuştum.O zamanla çok bilgili değildim estetik ameliyatları konusunda :) Şimdi olsaydı ilk ameliyatımda kusursuz bir sonuca ulaşırdım eminimki :KK31: Biran önce rahat nefes almayı,doyasıya uyumayı istiyordum.Yatarken şekişden şekile giriyorum burundan rahat nefes alabilmek için.Çünkü yattığım zaman tamamen kapanıyor burun delikleri ve ben asla ağızdan nefes alıp vererek uyuyamam :KK50: İnşallah ilk ameliyatında hem şekil olarak hemde nefes problemi olarak yaşadığın tüm sıkıntılardan kurtulursun.Çünkü ikinci,üçüncü ameliyatlar çok zor ve riskli oluyor.Ben bir doktor ile görüşme yapmıştım,üçüncü revziyon ameliyatı olucagı için fiyatı çok yüksek vermişti.20 bin civarında bir fiyattı bu ama sonuç alacagımada garanti vermişti tabi :p Bu kadar parayıda ameliyata veremem tabi,ancak sürpriz bir yerden elime yüklüce bir para gelirde gözüm kapalı kıyıp ameliyat olabilirim herhalde :KK37:

bende arkadasin olabilir miyim:-) cok iyi dusunmussun sureci fotolamayi gormek isterdim dogrusu nasil degisecegini cicislerimin:-)
yeni iken pek hevesli oluyorsun, birde sorunlarin yoksa :) 2 aydir falan koyamiyorim asimetriye taktigim icin .. ekliyorum seni bakarsin... Bende hic gogus dokusu yoktu ona gore degerlendirirsin :KK66:

Ben uzun süre sana soru sormadığımı farkettim.. Vee yaklaşık 70 sayfayı okudum ama diğerlerini gözüm yemedi :))
Arzumcum, ben 3.ayındayım ve deli gibi kaşıntım var. Sadece dikiş yerleri değil, protezim kaşınıyor gibi. Sence normal mi, yoksa Pazartesi doktorumdan randevu alsam mı?!
Teşekkür ederim şimdiden :)

Ben uzun süre sana soru sormadığımı farkettim.. Vee yaklaşık 70 sayfayı okudum ama diğerlerini gözüm yemedi :))
Arzumcum, ben 3.ayındayım ve deli gibi kaşıntım var. Sadece dikiş yerleri değil, protezim kaşınıyor gibi. Sence normal mi, yoksa Pazartesi doktorumdan randevu alsam mı?!
Teşekkür ederim şimdiden :)
:)) Evet,maşallah 600 sayfayı doldurmuşuz dolu dolu,bilgi dolu :nazar:
Canım,ameliyattan sonra kesilen o dokular kendini yeniliyor ve his geri gelmeye başlıyor.Bu dönemdede ani saplanan ağrılar ve kaşıntı olması gayet normal bir durum.Endişe etme :KK66: Derinşn gerginliğini azaltmak ve memeyi fazla deforme etmemek için bebe yağı yada nemlendirici kremlerle ovmanı öneririm.Bu kaşıntıyıda bir nebze rahatlatacaktır.Memede morarma,kızarıklık olmayacaktır...

Canım,ameliyattan sonra kesilen o dokular kendini yeniliyor ve his geri gelmeye başlıyor.Bu dönemdede ani saplanan ağrılar ve kaşıntı olması gayet normal bir durum.Endişe etme :KK66: Derinşn gerginliğini azaltmak ve memeyi fazla deforme etmemek için bebe yağı yada nemlendirici kremlerle ovmanı öneririm.Bu kaşıntıyıda bir nebze rahatlatacaktır.Memede morarma,kızarıklık olmayacaktır...

Teşekkür ederim şekerim ❤️

arkadaslar dikis yerinden problem yasyan var mi , bende hafif bi kanama oldu ve sonrasinda kizardi.dr gordu mantar olabilir dedi:KK43:((pzt cildiyeye gidecem insallah ciddi bisey degildir :KK43:
Benimde dikiş yerimde ufak bir delik gibi birşey olmuştu.Pembemsi bir sıvı geliyordu ve kapanmıyordu bir türlü.Özel bir ilaç kullandılar,o iyileştirdi hemen :KK66:
Mantar çok farklı bir durum.Sakın ihmal etme,kalıcı bir iz bırakabilir.Enfeksiyon ilerlerse protezi çıkartacak duruma bile gelebilir Allah korusun..

Benimde dikiş yerimde ufak bir delik gibi birşey olmuştu.Pembemsi bir sıvı geliyordu ve kapanmıyordu bir türlü.Özel bir ilaç kullandılar,o iyileştirdi hemen :KK66:
Mantar çok farklı bir durum.Sakın ihmal etme,kalıcı bir iz bırakabilir.Enfeksiyon ilerlerse protezi çıkartacak duruma bile gelebilir Allah korusun..

bende tam dikisin icinde kucuk bir kabuk vardi sicak bir banyo sonrasi camasirimda nokta nokta pembe ve sarimtrak akinti farkettim sonra o kabugun oldugu yer delik oldu igne basi kadar. ertesi gun hafif kizariklik bugunde azicik sarimsi akinti oldu.dr sabah gordumantar mi acaba dedi cildiyeye gitmemi istedi.aksam sarimsi akintidan sonra aradim cipro ilac almami soyledi temiz tutmami filan..bartik bende sasirmis ve oldukca sikintili bir hal aldim....sana kullanilan ozel ilac neydi hatirliyormusun.beni neler bekliyor acaba:KK43:( cevabin icin tesek ederm...yapmam dikkat etmem gereken baska ne var

bende tam dikisin icinde kucuk bir kabuk vardi sicak bir banyo sonrasi camasirimda nokta nokta pembe ve sarimtrak akinti farkettim sonra o kabugun oldugu yer delik oldu igne basi kadar. ertesi gun hafif kizariklik bugunde azicik sarimsi akinti oldu.dr sabah gordumantar mi acaba dedi cildiyeye gitmemi istedi.aksam sarimsi akintidan sonra aradim cipro ilac almami soyledi temiz tutmami filan..bartik bende sasirmis ve oldukca sikintili bir hal aldim....sana kullanilan ozel ilac neydi hatirliyormusun.beni neler bekliyor acaba:KK43:( cevabin icin tesek ederm...yapmam dikkat etmem gereken baska ne var
Rica ederim,bilgimiz dahilinde yardımcı olmak için varız :KK66:
Yaşadıgımız durum aynı canım..Mantar değil .. Kırmızı bir ilaçta,Doktrı bana aldırmamıştı,iki günde bir gidip pansuman yapıyordu oraya.Banyo yasak,pansumandan sonra temiz gazlı bez koyulacak ve kuru tutulacak.Gazlı beze yapışabilir,sakın kaldırma tekrar yara sulanır ve iyileşmez.Bir yere gidip yaptırmanı ve gözetim altında olmanı öneririm.İlerlerse çökük kalabilir ve iz olur,dikkatli ol.. Solüsyonun ismini bulabilirsem yazarım mutlaka..

canim seni su zamanki mutlulugunda gordukce ben de moral buluyorum biliyomusun.su an bu sikintidan dolayi cok uzgun ve korkuluyum ama ameliyat oldugum icin hic pisman olmadim.sadece artik tamammen iyilesmek ve normal hayatima donmek isfiyorum.senin tedavin ne kadar surmustu .o solusyon baticon mu rengi koyu kirmizi eskiden tentirdiyot derlerdi.ben hemsireyim biliyor musun ama terzi kendi sokugunu dikemiyor iste.fazla titizlendim yinede basima is acildi !

canim seni su zamanki mutlulugunda gordukce ben de moral buluyorum biliyomusun.su an bu sikintidan dolayi cok uzgun ve korkuluyum ama ameliyat oldugum icin hic pisman olmadim.sadece artik tamammen iyilesmek ve normal hayatima donmek isfiyorum.senin tedavin ne kadar surmustu .o solusyon baticon mu rengi koyu kirmizi eskiden tentirdiyot derlerdi.ben hemsireyim biliyor musun ama terzi kendi sokugunu dikemiyor iste.fazla titizlendim yinede basima is acildi !

Yaşadıgın sıkıntılar nazarlık olsun :nazar::nazar: Dikkat edersen ve tedbirini alırsan bir sorun yaşamazsın gelir geçer :KK34:

Bir hafta kadar sürdü,iki günde bir gidip pansumanımı yaptırıyordum.Baticon değildi canım.Evet rengi kırmızıyı ama hani bazı antibiyotik iğneler varya,kutunun içinden bir toz olan şişe oluyor birde ilaç olan el ile kırılan ince uzun küçük bir şişe oluyor.İşte o ince uzun küçük şişe gibi bir şişenin içindeki kırmızı suyu oraya döküyorlardı.5 dakika kadar bekliyordum açık bir şekilde ondan sonra gazlı bezi koyup kalkıyordum ayağı..Hemşire isen bilirsin belki o ilacı,forumda aynı sorunu yaşayan bir bayan daha vardı,ismi aklıma gelmiyor şimdi.O da aynı ilacı kullandı,hatta fotoğrafını koymuştu ilacın ama kimbilir nerede :KK31:
Olur böyle şeyler,dert etme..Birçok kişi yaşadı aynı durumu,geçer endişe etme :KK54:

merhaba,
ben deriyi esnetmek dogal badem yagı ve zeytin yagınından yararlandım. Hamilelikte de kullanmıstım, tabi o surecte yavas bir buyume var, burada ise birden bire goguslerin patlayacakmış gibi geriliyor(bazen sokup atasım geliyor:-) o kadar sinir bozucu bu geginlik hissi- bugun 9.gunum bu arada)

Yaşadıgın sıkıntılar nazarlık olsun :nazar::nazar: Dikkat edersen ve tedbirini alırsan bir sorun yaşamazsın gelir geçer :KK34:

Bir hafta kadar sürdü,iki günde bir gidip pansumanımı yaptırıyordum.Baticon değildi canım.Evet rengi kırmızıyı ama hani bazı antibiyotik iğneler varya,kutunun içinden bir toz olan şişe oluyor birde ilaç olan el ile kırılan ince uzun küçük bir şişe oluyor.İşte o ince uzun küçük şişe gibi bir şişenin içindeki kırmızı suyu oraya döküyorlardı.5 dakika kadar bekliyordum açık bir şekilde ondan sonra gazlı bezi koyup kalkıyordum ayağı..Hemşire isen bilirsin belki o ilacı,forumda aynı sorunu yaşayan bir bayan daha vardı,ismi aklıma gelmiyor şimdi.O da aynı ilacı kullandı,hatta fotoğrafını koymuştu ilacın ama kimbilir nerede :KK31:
Olur böyle şeyler,dert etme..Birçok kişi yaşadı aynı durumu,geçer endişe etme :KK54:

Merhaba,
banyo ne zaman yapabiliriz diye sormak istedim. 9. gunumdeyim, ıslak mendil ile silinerek ve sacımı yıkatarak idare ettim, Dr dedi ki banyo yapabilirsin fakat sonrasında hemen pansuman yaptır. Deneyimleriniz nedir, uzun sure su değdirmezsek daha mı garanti olur, mikrop kapmaktan korkuyorum, dus almayı da cok istiyorum, bir de eriyen dikiş mi bunlar acaba DR sormayı unuttum, pek eriyen gibi gorunmedi bana plastik ipe benziyor gordugum kadarıyla.

Merhaba,
banyo ne zaman yapabiliriz diye sormak istedim. 9. gunumdeyim, ıslak mendil ile silinerek ve sacımı yıkatarak idare ettim, Dr dedi ki banyo yapabilirsin fakat sonrasında hemen pansuman yaptır. Deneyimleriniz nedir, uzun sure su değdirmezsek daha mı garanti olur, mikrop kapmaktan korkuyorum, dus almayı da cok istiyorum, bir de eriyen dikiş mi bunlar acaba DR sormayı unuttum, pek eriyen gibi gorunmedi bana plastik ipe benziyor gordugum kadarıyla.

ben perşembe ameliyat olup cumartesi banyo yapmıştım dr um izniyle.. Şimdi de normal değil belki ama hızlı duşlarla banyo yapabiliyorum. Ardından batticon sürüyorum. Beniimkiler eriyenlerden ama hepsi öyle mi yapıyor bilmiyorum canım

aynı duygulardaydım ben de senin gibi :) Benim de 10. günüm bu gün. İçin rahat etsin, henüz şekilleri konusunda canlandırmalar olmasın kafanda. Ödemler var, protezin yerine oturma süresi var. Ama yok içim rahat etsin dersen ben ilk banyomda (4. gün) fotoğraf çekmiştim. Mailine gönderebilirim. Bende de bir göğüs ucunda asimetri vardı.

Merhaba,
ozel mesaj gonderemiyorum, buraya yazabilirmiyim mail adresimi acaba, kurallara aykırı mıdır? Arkadas olarak da ekleyorum sizi. Forum külürüne yabancıyım maalesef:-)

ben perşembe ameliyat olup cumartesi banyo yapmıştım dr um izniyle.. Şimdi de normal değil belki ama hızlı duşlarla banyo yapabiliyorum. Ardından batticon sürüyorum. Beniimkiler eriyenlerden ama hepsi öyle mi yapıyor bilmiyorum canım

Merhaba, yine bir sorum olacak. Ben dizlik ve bileklik olarak kullanılan 10 cm genişliğinde bant kullanıyorum, dr onerdi1-2 hafta takmam icin, kasların yukarı cekmesini engelliyormus, esk-nekliğini kendim sararak ayarlıyorum, tabi ne kadar faydası olur bu durumda supheliyim, zaten nefes alamıyor gibi hissediyorum, bandı oyle pek sıkarak takmıyorum tabi. Merak ettiğim sey, baska bu sekilde bant takan/takmıs olan var mıdır acaba? kasların yukarı cekmesini oyle bantla falan ne kadar engelleyebiliriz ki?

Merhaba, yine bir sorum olacak. Ben dizlik ve bileklik olarak kullanılan 10 cm genişliğinde bant kullanıyorum, dr onerdi1-2 hafta takmam icin, kasların yukarı cekmesini engelliyormus, esk-nekliğini kendim sararak ayarlıyorum, tabi ne kadar faydası olur bu durumda supheliyim, zaten nefes alamıyor gibi hissediyorum, bandı oyle pek sıkarak takmıyorum tabi. Merak ettiğim sey, baska bu sekilde bant takan/takmıs olan var mıdır acaba? kasların yukarı cekmesini oyle bantla falan ne kadar engelleyebiliriz ki?

Ben 1.5 ay o banttan taktim.cok faydasini gordun

X