- 15 Ekim 2010
- 16.012
- 8.835
- 498
arzum merhaba.. konuyu nerden soracağımı bilemedim. devamlı da sorun çıkarıyorum artık yazmaya da utanıyorumm ama şuan çok mutsuzum. az önce elimi bi attım elime böyle top gibi bastırınca pıt diye geri atan bişe geldi. 1 ay oldu ameliyat olalı. ilk günlerdeki hava kabarcığı gibi değil ama. daha büyük ve elimle basınca geri aatıyo böyle.kapsül mü diye doktoru aradım sekreteriyle konuştum ama memede şekil bozukluğu yoksa kapsül değildir dedi. çok endişeliyim şuan. napıcağımı bilemiyorum. 1 ay içinde kapsül oluşur muu ve nasıl anlayabilirim
Canım benim,bence kapsül degildir o.Ama ne oldugunu anlamak için tabiki doktorunun muayene etmesi gerek..
Benim bildigim,nettede yazılanlar kapsül riskinin bu ameliyattan 6-12 ay sonrası oluşabilecek bir komplikasyon oldugu.Eger ameliyattan sonra içeride kan sızması,hematom gibi komplikasyonlar oluşursa kapsül riski dahada erken olabilir tabi.Kapsül oluştuguna dair belirtiler gögüste şekil bozuklugudur.Yani gögsündeki protez normal duramıyor ve göğüs şekli bozuluyor, tuhaflaşıyor.Önceleri normal ve güzel bir meme görüntüsü varken göğüs sertleşiyor, yukarı toplanıyor ve konturları düzensizleşiyor. Bu süreç hafif başlıyor sonra yavaş yavaş ilerliyor. Göğüs şeklindeki bu bozulmaya ileri evrelerde rahatsız edici hale gelen bir ağrı da katılıyor. İşte bu şikayetler oldugu zaman protezin kapsül oluşumuna neden olduğunu anlaşılabiliyor..Düz ve kaygan yüzeyli protezlerde kapsül riski daha fazladır.Bu yüzden doktorlarımız artık genelde texturlu dediğimiz pürtüklü yüzeyli protezler kullanıyorlar..Ve bir gerçekki kas altına koyulan protezlerde kapsül riski daha azdır.
Bence doktoruna muyeneye git tatlım,bu şekilde kafanda kura kura kendinide mutsuz huzursuz hissedeceksin..Bence kapsül degil,inşallah degildir..Olsa bile çözümü var tabi ama olmaması daha iyidir