Ben goremiyorum
Canim birsey soracagim.bu dren nasil birsey oluyor anlatabilir misin?
Ben kimseye soylemeden ameliyat oluyup eve gecmek istiyorum .
Kizlar zorlanirsin fakat drenleri nasil saklayacaksin yazdilar .
Cok mu cahilim ya ,gunlerdir okuyorum kafam iyice karisti .
Bir de ameliyata daha girmeden sporcu sutyenlerine dün baktim .
Dren,ameliyatlardan sonra eger ufak kan sızmaları varsa dren takılıyor.Ameliyat oldugun bölgenin biryerinden içeriye dogru giden ufak bir hortum.Dış hortum ucundada o kanı çekmeye yarayan vakumla çekmeye çalışan bir kutucuk.. Oldukça uzun oluyor.Yani ayakta eline alıp yada bir poşete koyup geziyorsun..Hastanelerde hiç kolidorlarda elinde hortumla gezen bir hasta görmedinmi?Gördüysen eger işte o oluyor dren..
Dren herkese takılmaz.Yani eger kanama varsa,kanama yapan damarlar ameliyatta yakılmamışsa,kanama devam ediyorsa dren takılırki o kan içeride birikip hastaya sıkıntı yaratmasın
Drenler kaldıgı sürece hastaya hareket kısıklıgı ve agrı yapar..Drenleri saklamak zor olabilir,hadi sakladın diyelim agrılarını ve hareket kısıklıgını,kambur yürüyüşünü nasıl saklayacaksın??
Mentorunda sertlik dereceleri varmış .Arzu önceki sayfalarda yazmıştı 1,2,3 gibi .
Demek kapsul oluşma mentorda daha az .Of ben de nagor ya nattele ya da arigon isteyecektim .Vazgeçsem mi ki ne dersin ?
Arzucummmmmmmm en tecrübeli sensin diye soruyorum .bak bir kız böyle yazmış .
"ele değil göze hitap ettiği kesin.çünkü oturunca normal yumuşaklıkta ama uzanınca taş gibi sert"
genelde yatınca sert mı oluyor ve ele geliyor
Evet,Mentorun sertlik dereceleri var..Ama genelede en yumuşak olan kıvamı yani 1. derece yumuşak olan tercih ediliyor..Daha öncede başka konulara yazmıştım. Burayada kopyaliyim
Mentor protezlerin birçok şekli ve çeşidi var.Ama hepsinde ortak olan şey dışlarının silikon olması ve dış tabakanın 3 katmanlı olmasıdır (metil-fenil-metil).Meme protezi yapmak için birkaç milimetre kalınlığında silikon bir protezin içine serum fizyolojik yani tuzlu su ya da katı silikon (koheziv jel) doldurulur. Mentor katı silikon protezlerin özelliği protez patlasa dahi silikonun akmamasıdır. Böylece kapsüler kontraktür riski düşer.
MENTOR’UN TÜM JEL MEME PROTEZLERİ MEMMORY GEL® (hafızalı jel) KOHEZİV (sıvı olmayan,yoğun kıvamlı) JEL İÇERİR . . . BU JEL TIPKI CİLT TEPKİSİNE BENZER ŞEKİLDE BASTIRILDIKTAN SONRA GERİ ESKİ HALİNE DÖNER
Mentor Marka Protezlerde Kullanılan Jel Sertlik Dereceleri:
Koheziv I : Mentor’un en yumuşak jelidir.
Koheziv II: Daha yoğun bir akışkanlığa sahiptir ve bu jel Koheziv I ile kıyaslandığında biraz daha serttir. Daha sert hisli protez isteyen cerrah ve hastaların tercihidir.
Koheziv III: Mentor’un en sert yoğunluğa sahip jelidir. Bu jel protezin şeklini koruyabileceği bir sertliğe sahip olduğu için sadece anatomik şekilli protezlerde (Kontür Profil Protez) kullanılır. Bu jel diğer jellere kıyasla daha sert olmakla birlikte meme hissindeki yumuşaklığı ve doğallığı korumaktadır..
. Mentor meme protezlerinin dışa doğru çok sayıda farklı öne çıkım dereceleri (projeksiyon/profil) vardır: düşük, orta, orta plus, yüksek ve ultra yüksek. Yüksek profilli protezler daha büyük öne çıkım isteyen ve göğüs duvarı dar olan kadınlar için mükemmel bir seçimdir.
--------------------------------------------------------------------------------
İçi Jel Dolgulu (MemoryGel®) Meme Protezleri - Özellikleri:
Yıllarca süren araştırma ve testlerin sonucunda MemoryGel® Meme Protezleri FDA tarafından onaylanmıştır (2006). MemoryGel® Meme Protezleri Düz Yüzeyli ve Pürüzlü olarak sunulur. Bu protezler vücudunuza en uygun protezi sağlayabilmek için çok geniş aralıkta ölçü ve öne çıkım seçenekleriyle mevcuttur. İşte, Mentor meme protezlerinin neden hem doktor hem de hasta için en popüler seçenek olduğunu gösteren birkaç neden:
• MemoryGel® Meme Protezleri FDA ve CE onaylıdır.
• Herbir implant meme dokusuna benzeyen ve doğal bir his bırakan Mentor kohesif jel ile doldurulmuştur.
• İmplantlar doğru sonuç tahmini için tam olarak doldurulmuştur.
• MemoryGel® Meme İmplantları beş öne çıkım seçeneğiyle sunulur: Düşük, Orta, Orta Üzeri, Yüksek ve Ultra Yüksek – nasıl görünmek isterseniz onu seçin…
• Düz yüzeyli ve pürüzlü yüzeyli seçenekleri bulunur.
• Protezler Mentor garantisi altındadır.
Ele degil,göze hitap etmesi kısmına katılmıyorum
Zira gögüslerim hem ele hemde göze hikap ediyor.Zaten bunlardan birisi eksik olursa o ameliyatın sonucu kesinlikle başarısız demektir.Bu ameliyattan sonra his kaybı yada süt verme işlevindeki kayıp da başarısız bir sonuçtur bana göre (doktorumda aynısını demişti)
İkinci seneme girmek üzereyim.Gögüslerimin kıvamından,verdigi görüntüden son derece memnunum..Eşimin en çok korktugu şey patlama riski ve yapay olan bir görüntü ve histi..Şu an kendisi bile iyiki yaptırmışız diyor ve çok mutlu
Hem kadın olarak onay beriyorum hemde bir erkegin görüşünü bildiriyorum daha ne olsun
Ama tabi protezin sert olma durumuda olabilir..Nasıl olur ..Hastaya uygun olmayan yöntem,protez ve büyüklük kullanılırsa görüntü ve kıvamdan sorun yaşanabilir..Ayrıca yattıgında sert olan bir protezli gögüs Kapsül gibi ameliyat sonrası yaşanabilecek bir komplikasyonun haberciside olabilir,unutmayın,dikkat edin,kontrollerinize düzenli gidin
Benimle tanışma fırsatı olanlar bu yazdıklarımın yani gögsüm ile yazdıgım herşeyin dogru,gerçek oldugunu bizzat gördüler..Umarım bu bilgiler sizin sorularınıza cevap olmuştur..SEvgiler..