• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arzum77 Meme Estetiği Ameliyatı

Tamam canim . Aslinda drenlerle ilgili bir sorum olacakti, ama baska bir yerde bir yorumyaptin onu kodum. cevabimi aldim. Listene umarim eklersin yine.

13 günüm kaldi. simdiden uykusuz geceler basladi vallah. Yarin burda yani alman bir Dr. bir görüsmem var. Bakalim ne diyecek....

Yinede aklına birşey takılırsa sor canım,yine yazarım ben ;)

Oradaki doktorla kesinlikle görüş,bazı konular netlik kazanır senin için.. Hepimiz o uykusuz geceleri yaşadık..her gece rüyamda ameliyat oluyordum :27: Sabrın sonu selamettir inşallah seninde huzurlu günlerin olacaktır Allahın izniyle..

arzum77 ben ne zaman saçlarımı toplayabilicem? direnlerimin olduğu yerler acıyor:14: göüğs ucu kesisi ile oldum tam 1 hafta oldu ne zaman bantlarım çıkar iyileşirim. sol göğüs ucunu çok az biraz hissediyorum sağ göğsüm tam değil. evimin işini ne zama yapmaya başlarım. ha bacım?:26:

arzum77 ben ne zaman saçlarımı toplayabilicem? direnlerimin olduğu yerler acıyor:14: göüğs ucu kesisi ile oldum tam 1 hafta oldu ne zaman bantlarım çıkar iyileşirim. sol göğüs ucunu çok az biraz hissediyorum sağ göğsüm tam değil. evimin işini ne zama yapmaya başlarım. ha bacım?:26:

Yavrum,az daha sabır ... Bir hafta daha geçsin hele acele etme sakın iyice kötüleşirsin Allah korusun :nazar: genellikle bir gögüs daha geç iyileşir,ağrı ödem daha fazla olur.Demekki seninde sol göğsün hassas olacak canım.Benim de sol göğsüm öyleydi.. Ama zamanla eşit olacaklar endişe etme :54: Zoru atlattın,bundan sonraki süreç kolay.. Sabırlı olmak düşüyor sana :31:

Yavrum,az daha sabır ... Bir hafta daha geçsin hele acele etme sakın iyice kötüleşirsin Allah korusun :nazar: genellikle bir gögüs daha geç iyileşir,ağrı ödem daha fazla olur.Demekki seninde sol göğsün hassas olacak canım.Benim de sol göğsüm öyleydi.. Ama zamanla eşit olacaklar endişe etme :54: Zoru atlattın,bundan sonraki süreç kolay.. Sabırlı olmak düşüyor sana :31:

bitanesin yaa:54: şu ödemim geçsin güzel bi foto koycam:nazar::46::16: ama nasıl kocağımı bilmiyorum:44:

Boşver tatlım,evet yanlış anlaşılma oldu ama yanlış anlaşılmalar ve yorumlar hala devam ediyor..Bende bunlardan ciddi şekilde sıkıldım ve yoruldum..Ben yaşadığım tecrübelere dayanarak birşeyler yazıp yardımcı olmaya çalışıyorum.Yardimci olabiliyorsam ne mutlu bana...Albümümdeki fotoları sildim zaten..Sormak istediğin,aklına takılan birşeyler olursa yaz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım yine.. Sana sürecinde bol şans diliyorum.Allah yardımcın olsun,şans seninle olsun canım benim..:54:

ben çok hastaYDIM 3 GÜNDÜR NELER OLDU YAAA......

çok geçmiş olsun :nazar::nazar::nazar:
gene yaptın yapacağını , bi nazar boncuğu falan tak. nasıl şimdi parmağın?

Ebrucum merhaba benim bugün 16. günüm. İlk haftaya göre çok iyiyim. kollarımı kaldırırken ve birşey taşırken hala zorlanıyorum ama çok agrım yok.
Kendimi zorlamamak adına ve dikişlerin zarar görmemesi için dikkat ediyorum. Mutfakta bişey doğrarken bile güç uygulayamıyoruam. En çok kavanoz kapaklarını açarken zorlanıyorum.
Banyo yaparken saçlarımı şampuan yapmakta biraz zor. ama bu halime şükrediyorum. İlk hafta hatta ilk 2 gün çektiğim acıları düşününce bu günlerim hayal gibi.
Benimde sağ gögsüm daha hasas, ödemi daha fazla. Sabırla bekliyorum aklıma kötüşeyler getirmemeye çalışıyorum. arzumun da destekleriyle daha rahatım ve pozitif düşünüyorum.
sonuçta bir ameliyat geçirdik ve bunun bir iyileşme süreci var. Bu süreci tamamlamadan yaptığımız yorumlar ve korkular havada kalır.
Umarım sende sonuçtan çok memnun olursun.
Çok geçmiş olsun
Öpüyorum.

Canım sen 25 mesajını doldur hele,arkadaş olarak ekleyecegim seni :34: Zaman geçtikçe gögüslerindeki baskı,gerginlik azalacak ve çok daha fazla rahatlayacaksın emin ol :34: Ameliyattan sonra ilk Regl dönemi digerlerine göre biraz daha fazla sıkıntılı geçebilir.Gögüslerinde hassasiyet,agrı olmasıda haliyle normal olacaktır.Benim gögüslerimde emzirmelerden kaynaklı büyümüş sonra küçülmüştü.Haliyle esnemiş bir gögüs dokusu oldugu için gögsü toparlamak adına alabilecek bir ebatta protez büyüklügü tercih edildi..Emzirme dönemlerinde gögüslerim daha fazla büyüktü ama şimdiki büyüklügü tam kararında,olması gerektigi gibi :16: Daha küçük bir protez olsaydı eger aşşagıya dogru sarkık,yine gevşek ama biraz dolu bir gögüs olacaktı ve hiç hoş bir görüntü olmayacaktı..Tabi yine sütyenlere baglı bir meme olacaktı :19: Bu şekilde ha sütyen takmışım ha takmamışım..İstedigimde buydu zaten,şükür kavuştum :nazar:
Çok sevinecegin,mutlu olacagın bir sonuç çıkacak bak zamanla,emin ol :34: Mutlulugu daim olsun canım..Öpüyorum :54:

Teşekkür ederim tatlım..Tabiki kötü niyetli kişiler olacak..Ben ilgilenmiyorum zaten,eger fazla ileri giderlerse kötü içerik yapıp bırakıyorum.Gereken uyarı gereken yere yapılır zaten..GEREKSİZ ELEŞTİRİ GİZLİ HAYRANLIKTIR diyorum ve gülüyorum sadece.Kimin ne için forumda gezindigini herkes biliyor :34:
Ben teşekkür ederim tatlım..Güzel,seviyeli yorumlarda buluşmak dilegiyle :54:

Arzum ben bu gece sporcu südyenimi yıkadığım için südyen olmadan uyudum.
Çok daha rahat ettim, hafif hafif sağıma soluma dönüp uyuya bildim.
doktor 1 ay takmamı önermişti. sabah kurutma makinesinden alıp hemen taktım.
Ve çok şükür bugün regl oldum 2-3 gün sonra reglin verdiği gerginlikte geçer daha rahat olurum.
Sen kaç hafta sporcu südyeni taktın, masaja ne zaman başladın ve sağa sola dönerek yada yüzün koyünkoyu ne zaman uyuyabileceğim.
Evet yine soruları sıraladım.
Sende olmasan ne yaparmışız bilmiyorum.
İnan bana çok dua alıyorsun, bu kadar dua ile senin gögüsler 80 yaşına geldiğinde bile bomba gibi durur.
Allahım arzumu -çocuklarını - eşini sonra sevdiklerini ve memelerini koru... aminnn

Öpüyorum tatlım
Mutlu günler
Bu arada oldu 17 ;))

Boşver tatlım,evet yanlış anlaşılma oldu ama yanlış anlaşılmalar ve yorumlar hala devam ediyor..Bende bunlardan ciddi şekilde sıkıldım ve yoruldum..Ben yaşadığım tecrübelere dayanarak birşeyler yazıp yardımcı olmaya çalışıyorum.Yardimci olabiliyorsam ne mutlu bana...Albümümdeki fotoları sildim zaten..Sormak istediğin,aklına takılan birşeyler olursa yaz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım yine.. Sana sürecinde bol şans diliyorum.Allah yardımcın olsun,şans seninle olsun canım benim..:54:

Arzummm
Bugün hiç görünmedin forumda.
İyisindir inşallah...

bu arada 23 :)

Ebrucum merhaba benim bugün 16. günüm. İlk haftaya göre çok iyiyim. kollarımı kaldırırken ve birşey taşırken hala zorlanıyorum ama çok agrım yok.
Kendimi zorlamamak adına ve dikişlerin zarar görmemesi için dikkat ediyorum. Mutfakta bişey doğrarken bile güç uygulayamıyoruam. En çok kavanoz kapaklarını açarken zorlanıyorum.
Banyo yaparken saçlarımı şampuan yapmakta biraz zor. ama bu halime şükrediyorum. İlk hafta hatta ilk 2 gün çektiğim acıları düşününce bu günlerim hayal gibi.
Benimde sağ gögsüm daha hasas, ödemi daha fazla. Sabırla bekliyorum aklıma kötüşeyler getirmemeye çalışıyorum. arzumun da destekleriyle daha rahatım ve pozitif düşünüyorum.
sonuçta bir ameliyat geçirdik ve bunun bir iyileşme süreci var. Bu süreci tamamlamadan yaptığımız yorumlar ve korkular havada kalır.
Umarım sende sonuçtan çok memnun olursun.
Çok geçmiş olsun
Öpüyorum.

Magie yorumun icin tesekkurler canim. Ben yumruk yaptigimda gucum yok gibi sag gogsumde sislik oldu sol gogsum daha iyi. Peki ne zaman yan yatabilirim. Evimin isi var cocuklar, camasir, bulasik vs. Sagolsun kayinvalidem yardimci oluyor; ama onunda evi isi var...

Yinede aklına birşey takılırsa sor canım,yine yazarım ben ;)

Oradaki doktorla kesinlikle görüş,bazı konular netlik kazanır senin için.. Hepimiz o uykusuz geceleri yaşadık..her gece rüyamda ameliyat oluyordum :27: Sabrın sonu selamettir inşallah seninde huzurlu günlerin olacaktır Allahın izniyle..

Slm canim,
bugün saat 10 da Dr. ( Alman) görüstüm. Diklestirmege gerek yok dedi. Protez toparlar, sadece kesin damla olmali dedi. Meme dokum cok iyi, bunun icin kas üstü uygun gördü. 400 cc kadar sorunsuz olur. Meme alani yani genisligi 15 cm yani 13 genislik bir protez uyarmis. Haftaya baska ünlü biir Dr. burda gidecegim bakalim o ne diyecek.

Oh be Diklestirme gerek dedi ya, bosuna SIKINTI yapmisim yaaa, seninde kafani bosuna sisirmisim.... ;))

çok geçmiş olsun :nazar::nazar::nazar:
gene yaptın yapacağını , bi nazar boncuğu falan tak. nasıl şimdi parmağın?

Teşekkür ederim canım..Parmagımda bir atel var,sanırım uzun süre kalacak belki sorasında bir ameliyat olabilir :(( Bilemiyorum,bugün kontrole gidecegim..Umarım herşey yolunda gider..Bu durum ile ilgili Ortapedi bölümünde konu açtım,orada gidişatı paylaşacagım canım ..Çok sagol..

Arzum ben bu gece sporcu südyenimi yıkadığım için südyen olmadan uyudum.
Çok daha rahat ettim, hafif hafif sağıma soluma dönüp uyuya bildim.
doktor 1 ay takmamı önermişti. sabah kurutma makinesinden alıp hemen taktım.
Ve çok şükür bugün regl oldum 2-3 gün sonra reglin verdiği gerginlikte geçer daha rahat olurum.
Sen kaç hafta sporcu südyeni taktın, masaja ne zaman başladın ve sağa sola dönerek yada yüzün koyünkoyu ne zaman uyuyabileceğim.
Evet yine soruları sıraladım.
Sende olmasan ne yaparmışız bilmiyorum.
İnan bana çok dua alıyorsun, bu kadar dua ile senin gögüsler 80 yaşına geldiğinde bile bomba gibi durur.
Allahım arzumu -çocuklarını - eşini sonra sevdiklerini ve memelerini koru... aminnn

Öpüyorum tatlım
Mutlu günler
Bu arada oldu 17 ;))

Sagol canım benim..Amin amin...:29::16::54:

Yaklaşık 3 ay sporcu sütyenini kullandım ben..Arada diger sütyenlerdende saatli taktıgım olmuştur,özel gecelerde :34: Ayrıca sütyensizde durdugum olmuştur..Doktorum birinci aydan sonra bu tür kaçamakları gün boyu degilde 3-4 saat yapabilecegimi söylemişti..Masajı doktorum bana tavsiye etmedi..Sadece iki hafta kadar yapmıştım birinci ay sonunda o da agır masajlar degildi..Dokunmaya alışmam için gibi birşeydi yani :34:
Agrı yapmadıgı sürece yan yatmaya başlamıştım..Yani eger agrı olmuyorsa yatıyordum,agrı oldugunda hemen sırtüstü dönüyordum zaten..Yüzüstü ne zaman yattım hiç hatılayamadım şimdi :50: Ama şöyle söyliyim ameliyattan sonra 4-5 ay sonra gibi yüzüstü yattım sanırım..Denizde güneşlenirken yüzüstü yattıgımı hatırladımda ondan :9:

Sor yavrum sor,ben üşenmem,sıkılmam size cevap yazmaya :54: Ne güzel bak hayır duaları alıyorum sizden..Parmagımda biran evvel iyileşsin,bunun içinde dua edin bacılarım :31: Allahım hepimizi saglıktan ayırmasın..Amin..

Arzummm
Bugün hiç görünmedin forumda.
İyisindir inşallah...

bu arada 23 :)

Bu mesaj 26. mesajım oldu.
Arzum seni bekiyorum.
Öpüldün
:)

Bu sabah tembellik yaptım yatakta biraz,ondan geç geldim yavrum :34: Birazdan parmagım için kontrole gidecegim,gedigim zaman görüşürüz inşallah :54:

Albümümde foto yok,sildim hepsini..Ama onlıne oldugumuz zaman ikimide senin görmen için eklerim tekrar kaldırırım yine yavrum..Olurmu :34::54:

Slm canim,
bugün saat 10 da Dr. ( Alman) görüstüm. Diklestirmege gerek yok dedi. Protez toparlar, sadece kesin damla olmali dedi. Meme dokum cok iyi, bunun icin kas üstü uygun gördü. 400 cc kadar sorunsuz olur. Meme alani yani genisligi 15 cm yani 13 genislik bir protez uyarmis. Haftaya baska ünlü biir Dr. burda gidecegim bakalim o ne diyecek.

Oh be Diklestirme gerek dedi ya, bosuna SIKINTI yapmisim yaaa, seninde kafani bosuna sisirmisim.... ;))

Demek dikleştirmeye gerek görülmedi,bak buna çok sevindim canım :29: Boşuna sıkıntı yaptın kendi kendine :34:

Damla,yuvarak,yöntem doktordan doktora degişebilen bir şeydir..O doktor kas üstü damla der,digeri kas altı yuvarlak der :34: İkisininde verecegi görüntü hemen hemen aynı gibidir..BUnların artıları,eksileri tabiki olacaktır..Burada senin kararın,senin görüş açın,begenin devreye girer :34: Çünkü banada kas altı olur diyen doktorlar olmuştu,damla protez olur diyen doktorlarda olmuştu.Ama ben bana en çok uygun görülen yöntem ne ise vede benim istedigim görüntüyü verecek protez ve yöntem ne ise onu tercih ettim canım :34:
Ben emzirmiş bir bayan olarak asla damla proteze sıcak bakmadım..Evet emzirmemiş,hiç meme dokusu olmayan,uzun boylu zayıf bir bayana damla protez gayet güzel durur ama bizim farklı şeylerimiz oldugundan dolayı onlara verdigi görüntü ile bizim alacagımız görüntü asla aynı olmayacaktı..Ben yuvarlak protezin duruşunu hep begenirdim.Benim üst lobum çok boş oldugundan,altta dokum oldugundan dolayı damla protez benim istedigim dekolteyi saglayamazdı.Çünkü damla protez yuvarlak proteze göre üst lobu çok boş olan bir protezdir..Benim gögüslerimi kaldıramaz,toparlayamazdı..Aşşagıya dogru sarkan bir meme olurduki bunu asla istemezdim.Çünkü bu durumda ben yine gögüslerimi sütyenle toparlamak,yukarıya dogru kaldırmak zorunda kalacaktım :34: Damla protezin dönme riskinide hiç söylemiyorum bile,zira damla protez olupta gögsünde dönen hastanın gögsünü gören biri olaraktan.....

Hadi bakalım,diger doktor ne diyecek çok merak ettim bak şimdi..Gelince yaz hemen olurmu :34:

Slm canim,

Yani Diklestirme gerek YOK.

Demek dikleştirmeye gerek görülmedi,bak buna çok sevindim canım :29: Boşuna sıkıntı yaptın kendi kendine :34:

Damla,yuvarak,yöntem doktordan doktora degişebilen bir şeydir..O doktor kas üstü damla der,digeri kas altı yuvarlak der :34: İkisininde verecegi görüntü hemen hemen aynı gibidir..BUnların artıları,eksileri tabiki olacaktır..Burada senin kararın,senin görüş açın,begenin devreye girer :34: Çünkü banada kas altı olur diyen doktorlar olmuştu,damla protez olur diyen doktorlarda olmuştu.Ama ben bana en çok uygun görülen yöntem ne ise vede benim istedigim görüntüyü verecek protez ve yöntem ne ise onu tercih ettim canım :34:
Ben emzirmiş bir bayan olarak asla damla proteze sıcak bakmadım..Evet emzirmemiş,hiç meme dokusu olmayan,uzun boylu zayıf bir bayana damla protez gayet güzel durur ama bizim farklı şeylerimiz oldugundan dolayı onlara verdigi görüntü ile bizim alacagımız görüntü asla aynı olmayacaktı..Ben yuvarlak protezin duruşunu hep begenirdim.Benim üst lobum çok boş oldugundan,altta dokum oldugundan dolayı damla protez benim istedigim dekolteyi saglayamazdı.Çünkü damla protez yuvarlak proteze göre üst lobu çok boş olan bir protezdir..Benim gögüslerimi kaldıramaz,toparlayamazdı..Aşşagıya dogru sarkan bir meme olurduki bunu asla istemezdim.Çünkü bu durumda ben yine gögüslerimi sütyenle toparlamak,yukarıya dogru kaldırmak zorunda kalacaktım :34: Damla protezin dönme riskinide hiç söylemiyorum bile,zira damla protez olupta gögsünde dönen hastanın gögsünü gören biri olaraktan.....

Hadi bakalım,diger doktor ne diyecek çok merak ettim bak şimdi..Gelince yaz hemen olurmu :34:

Tabiki, yazarim.
Bende aynisey dedim Dr. Yuvarlak daha doldurur Dekolte'yi. Cünkü dedigin gibi benim'de üst Lobum bos. Dr.'da "protez herzaman meme'nin ortasinda olmasi gerekiyormus. Eger Yuvarlak protez koyulursa, o zaman Meme ucu asagi bakar", dedi. Bende burasini cok anliyadmadim. Bende büyük Protez takilirsa, zaten heryeri doldurur meme ucu da kalkar, dedim. Hele High Profil olunca, degil mi?

Birde Lipo, olmak istedigimi söyledim, olur dedi. Su yani WAL- Lipo yapiyormus. Yeni Lipoliz teknigi yokmus onda.

Burdaki Forum'da herzaman birkac Dr. ile görüsün (sen dahil ;) ), "hangi Dr. sizin Dr. olacak bunu hissedersiniz", hep nerden anlayabilirim ki? diye düsünürdüm. Ama bunu bugün anladim. Ve kesinlikle, bu Dr. yaptirmam!!!

Tabiki hazirlikli'dim, yani "dersime calistim" (KK sayesinde) :), Dr. cok sorum olmadi, buna ragmen sorularimdan resmen SIKILDI ve bunu hissetirdi!! Ne bi güler yüz, ne bi rahatlama. Resimleri gösterirken bile, bunu da gösteririmisiniz dedigimde.Nerdeyse "offfff" diyecekti!!!

Neyse yinede tecrübe edindim, ilk defa protezleri eledim, canli canli gördüm taktim. Kendisi ay hariliyamiyacagim ama "Sli..." Protezleri kullaniyormus. Allergan'i eskiden kullanmis, ama kalite olarak zamanla begenmedigini söyledi. Mentor'u sordum, oda fena degil dedi, sadece takilinca kenarlari hissedersin dedi. Birde meme ucunu hic, tavsiye etmiyorumus, iz herzaman görünecekmis. Senin bir Fotorafin vardi, meme ucun görünüordu, ben orda hic birsey göremedim. Ne kadar kesildi meme ucunda? Birde birtanesinde asimetrilik vardi, onu ne kadar kesti? Ver meme ucunun nersinden kesti?

Son düzenleme:
Back