- 15 Ekim 2010
- 16.012
- 8.835
- 498
mrh arzum resimlerini gördüm çok çok beğendim güle güle kullan canım bende ameliyat olacağım Cenk Beyle yapacağım ilk görüşmeyi Ekim ayında düşünüyorum ameliyatı ben hiç anne olmadığım için koltukaltı istiyorum riskleri çok ağrılı ve asimetri sorunu olmasıymış sanırım başka varmı bilmiyorum. göğüsaltı beni iz konusunda korkutuyor açıkçası zaten güzel olmak için yaptırırken yamalı gibide olmak istemem. göğüs ucunu anne olsaydım isterdim. yalnız bu Mentor,yuvarlak,yüksek profil protezin özelliğinide araştıracağım ben dual plan istiyorum.
Teşekkür ederim canım..Cenk bey başarılı bir cerrahtır.Ameliyat sonuçlarını çok begenirim.Istanbulda Hasan beyle karşılaşmasaydım Cenk beye gidecektim bende Hakkında hayırlısı olsun,inşallah dogru kararlar verirsin,sende bizler kadar mutlu olursun canım.. Koltukaltı kesisinin dezavantajlarını kıssaca yaziyim sana canım.. Koltuk altı kesisi kulağa çok hoş gelmektedir. Meme üzerinde iz kalmaması en önemli avantajıdır. Ancak buna karşılık bazı eksileri vardır ki bunlar gözardı edilemez. Koltuk altı kesisi, ameliyat bölgesine en uzak kesidir. Buradan direkt olarak ya da görerek protezin hazırlanacağı cebe ulaşılamaz. Ancak endoskopik olarak ya da körlemesine cep hazırlanabilir. Oluşabilecek kanamaların da kontrolü çok daha zordur. Konulan protezler ise hazırlanan tünelden geçebilecek çapta olmalıdır.Bu kesi kullanıldığında serumla şişirilen protez kullanılması gerekmektedir. Bu tip protezin bir sürü istenmeyen özellikleri vardır. Bunlar arasında sıcak soğuk ısı iletimi olması, zamanla suyun buharlaşarak protezin hacim kaybetmesi, buna bağlı çalkalanma sesi olabilmesi sayılabilir.Silikonu göğüs kası üzerine yerleştirmek teknik olarak pratik değildir ve her zaman göğüs kası altına yerleştirilir.Damla silikonların yerleştirilmesi için elverişli degildir. Damla silikon modelinin daha dolgun olan alt kısmını, göğsün alt kenarına denk gelecek şekilde oturtmak gerekir. Koltukaltı yolu ile yapılan girişimde, silikona içeride özel pozisyon vermek zordur. Bu nedenle koltukaltı yolu, içeride özel bir pozisyon verme gereği olmadığı için, sadece yuvarlak silikon yerleştirmek için uygundur.
Meme başından yapılan kesi de süt kanalları zarar görmez.Ama başarılı bu konuda uzman olan bir cerrah tarafından yapılırsa tabi.Süt kanalları meme ucuna yani çıkıntı olan uca baglıdır.Kesi kahverengi halkanın altı kısmından yarın daire biçiminden açılır.Meme başından girildikten sonra göğüs kasına kadar cilt altı dokudan ilerlenir ve böylece meme dokusu hiç kesilmemiş olur. Doktorum bebegim olsa rahatlıkla emzirebilecegimin garantisini vermişti bana.Çocuk düşünmesemde bunu duymak yinede iyi gelmişti Kararı sen ve seçecegin doktorun verecek tabi.Seçecegin doktor senin için en uygun olan yöntem,kesi yeri neyse onu tercih edecektir.Önemli olan senin her yöntemi uygulayabilen bir cerrah tercih etmen olacaktır canım. Doktoruna güven
Mentor marka protezde sorun yaşayan kimse olmadı hiç.Bendede Mentor protez var kıvamından ve duruşundan çok memnunum.Yüksek profil protez taba çapı dar olan ama yüksek yani gögsü çok dik gösteren bir protezdir.Bunada doktorun karar verecek.Senin gögüs çapını ölçecek,tabanına bakacak.Ona göre protez tipi belirleyecek.Bunun içinde yine doktorunun seni muayene etmesi gerekiyor canım..Yani kıssacası doktor görüşmelerine başlayınca kafandaki çogu şey netleşmiş olacak.Ben bunu istiyorum,böyle olsun demek yanlış üzücü sonuçlar dogurabilir.
Çok güzel sonuçlar alırsın inşallah