Masallah. Kizlar dun kardesimle konustum kafami karistirdi. Kendisi genel cerrahi ameliyatlarina goriyor. Anestezi doktoru. Estetik ameliyat sirasinda kalbi duran komaya giren cok kisi var onlari gorunce kendi yakinimdaki kisiler ameliyalik isi olunca korkuyorum dedi. Bende hasimato guatiri var degerlerim yuksek icim allak bullak. Bir an once goguslerime kavusmak istiyorum ama korkuda hat saffada
Ohhooo....Sen bu düşüncelere dalarsan sadece bu ameliyatı degil hiçbir ameliyatı olamazsın..Sadece estetik ameliyatlarda bu risk yokki.Bu konuşma çok saçma olmuş.Ne amaçla böyle bir konuşma yapmış kızkardeşin anlamadım dogrusu..Acaba estetik ameliyat olmanı istemiyorda gözünümü korkutmuş??:44: Her anestezide solunumumuz makineye baglanır.Yani biz degil baglı oldugumuz makina bizim nefes alıp vermemizi saglar.Agzımızdan aşşagıya bir hortum sokulur ve cigerlerimize kadar gider bu hortum..Bu yüzden narkozdan uyanında bogazımızda bir tahriş,agrı,baglam hissi olur..Şİmdi bu tür konuları konuşmak,anlatmak iyi birşey degil.Siz bana bakmayın artık,ben ameliyattan önce ne ne degildir,nasıl oluyor,nasıl bayılıyoruz ayılıyoruz falan herşeyi araştırdımda ameliyat oldum..Biraz cesurum ben ama herkes bu kadar olamaz tabi.Bunları duyunca korkar belki ameliyattanda vazgeçer.Haa ben korkmadımmı,korktum.Aslında korktum derken ameliyata giderken heyecan yaşadım.Acaba nasıl olur,acaba bayılacakmıyım,ya bayılmadan keserlerse falan,ameliyat uzun sürer ben o an uyanırsam,ameliyattan sonra solunumum normale dönmezde makinaya baglı kalırsam,kalbim durursa,çocuklarımı bir daha göremezsem.........Psikolojikman olur,bu elimizde degil...Ameliyattan önce hem doktorumla hemde anestezi doktorumla uzun uzun konuştum.Narkoz alıpta bayılmadan öncede anestezi doktorumu gördüm tekrar konuştum,doktorumu görmek istedim konuştum,ameliyathane çalışanlarıyla konuştum oohoooo
Kök söktürdüm onlara valla
Ama huzurlu,rahat girdim ve çokta güzel uyandım..Mutluluktan agladım,uyandıgımdada mutluydum hep bu yüzden.Hani derlerya ameliyat öncesi psikolojin,ruh halin nasıl olursa öyle uyanırsın.Gerçektende dogru..Allah korusun o anda herşey olabilir.Sonuçta narkoz alıyorsun,birnevi bitkisel hayata baglanıyorsun.O NASIL BİR UYUMAKKİ O KADAR SENİ KESİP BİÇİYORLAR AMA SEN HİSSETMİYORSUN??Canım benim ben hep şunu derim,yinede diyorum.Ölümden korkmuyorum.Bizim bir yaşama süremiz var.Vade yettimi ecel gelir kapına,baş agrısı bahane derlerya o hesap.Eger vade bitmişse sen o ameliyat masasındada olsan,olmasanda nasıl öleceksen öyle ölürsün.Elin kolun baglanır o azrail seni alır götürür ölecegin yere..Yani biraz konu dagıldı,başka yerlere gitti ama içimden ne geldiyse düşüncelerimi yazdım kusura bakmayın arkadaşlar..Şİmdi ameliyattan önce senin kan tahlillerin yapılıyor,herşey araştırılıyor.Anestezi almanı engelleyen birşey varsa önce tedavi oluyorsun,herşey normal degerlere gelince seni ameliyat ediyorlar.Ameliyat olacagın hastanenin iyi bir hastane olmasına dikat et,anestezi doktorunu araştır,doktoruna sor.Sen önlemini al,araştırmanı yap gerisini Allaha bırak birtanem..Allahın izniyle,seinde dualarınla herşey çok güzel olur canım benim
KORKMA,KORKULARINLA YAŞAMA,YAŞAMAMAYI ÖGREN
Yaşayacagın mutluluklar varsa, o mutluluklar sana yakınsa erteleme bu mutlulugu..Hayat kıssa....