- 15 Ekim 2010
- 16.011
- 8.835
- 498
Canım yazdıklarını okuduktan sonra hasan beyin sekreterini arayıp bilgi aldım. G öğüs büyütme ameliyatında göğüslerde sarkma yoksa diren kullanmıyolarmış bu biraz kafamı karıştırdı. Direnler içerde kalan sıvıyı çekmek için kullanılmıyo mu? Sende diren kullanılmış mıydı? Bi de sadece ameliyattan sonra 3.gün kontrole gelmeniz yeterli dediler.Ama bazıdoktorlar 3. gün 7.gün ve 3.hafta kontrole çağırıyolarmış. Senin kontrollerin ne sıklıkta olmuştu? Hala dr konusunda karar veremedim Deniz Küçükkaya da olabilir. Kararsızım Yardıma ihtiyacım var.
Canım,eksik bilgi almışsın sanırım.O yüzden kafan karışmış.Şimdi sana şöyle anlatayım ben.Ameliyatta bilindiği üzere birçok ince damarlar hatta gerekirse kas,dokular kesiliyor.Çok fazla kanama olmaması için damardan ilaçlar veriliyor tabi.Sızıntı görülen yerler farkedilince bunlar yakılıyor kanamayı durdurmak için.Ameliyat bittikten sonra ufak sızıntılar görülürse dikilip kapatılmadan dren takılıyorki kan dışarı aksın,içerde birikip hematom,enfeksiyon gibi problemler ortaya çıkmasın.. Dren takılması kas altı,kas üstü,kas zarı altı Yada dikleştirme olsun olmasın dren takılması hiçbirşeyi değiştirmez.Bana dren takıldı,dikleştirme yapılmadığı halde.Hasan bey genellikle dren kullaniyor.Bu senin ameliyat esnasında gelişen durumuna göre yapılacak bir müdahalesine yani
Kontrol olayına gelince eğer şehir dışında yaşıyorsanız,ameliyattan sonra İstanbul Dan ayrılmanız gerekiyorsa dikişleriniz eriyen dikiş kullanılır ve ilk bir haftadan sonra ciddi bir sorununuz olmazsa tekrar muayene tarihiniz çok ileri bir tarihe alınabilir.Yurtdışından ameliyat olan çok hastası var Hasan beyin,hiç sorun yaşayan bir hastası ile karşılaşmadım.Ayrıca şehir dışındansa gelen ameliyat olan hastaları var.Foruma üyeler,kendilerindende bilgi alabilirsiniz...Ben istediğim zaman kontrole gidiyorum,ama arada başka ufak operasyonlar geçirdim.Kontrollerden hiçbir ücret alınmıyor.Ameliyat öncesi görüşmeler ücretsiz,bence gidin görüşün.Kafanızdaki soru işaretleri netleşsin.Deniz beyde Hasan beyin ekibindeydi,onuda çok iyi tanıyorum.Onunlada görüşün.Hangisi içinize sinerse ona karar verin.Telefonla olmaz bu iş