artısıyla eksisiyle annelik.... :)

biz başladık yavaş yavaş :) aynen bana da öyle diyorlar iyi günlerin ayaklandıklarında biri bi tarafa biri bi tarafa koşar sen kalırsın ortada hangisinin peşine koşsam diye diyorlar :S bende sağlıklı yiyecekler hazırlamak istiyorum fakat günümüzde pek kalmadı doğal şeyler :( elimden geleni yapacaım artık.

en güzelini düşünmüşsün

birde şunu da ekleyeyim.hastane de sana göstericeklerdir emzirme yöntemlerini ,gaz nasıl çıkarılır ,alt nasıl değiştirilir vs.
sen değiştiriceksin birileri dicek öyle olmaz böyle olur.sende diceksin böyle gösterdiler.
bu seferde dicekler ki biz sanki hiç çocuk büyütmedik..

bu seferde ne dedin olcak biliyo musun?

"bana sen çocuk bakmayı bilmiyorsun"dedi.

canım şimdiden şişirdim seni kusura bakma ama inan herkesin başına geliyor:(:(

yok canım şişirmedin ben az çok tahmin edebiliyorum bu yada muhtemelen buna benzer şeylerle illaki karşılaşıcam kaçış yok...

zevzekbayan ve diğer arkadaşlar,sizce kızımın adı hangisi olmalı? Daha çok var ama olsun,şimdiden karar vereyim diyorum.

GÜLCE
İPEK
ÖYKÜ
GÜNSELİ
ASYA

hepsi çok güzel ama birini seçmek lazım :10:

zevzekbayan ve diğer arkadaşlar,sizce kızımın adı hangisi olmalı? Daha çok var ama olsun,şimdiden karar vereyim diyorum.

GÜLCE
İPEK
ÖYKÜ
GÜNSELİ
ASYA

asya yada öykü olabilir.

bana da müsade kızlar bebişlerimi doyurucam :) hepinize sağlıklı ve hayırlı doğumlar diliyorum .:emir_bebek::nazar:

GÜLCE
İPEK
ÖYKÜ
GÜNSELİ
ASYA

ben asya isimini sevmiyorum nedense...öykü yada günseli....günseli biraz anlamsız gliyor sanırım ben olsam öykü yü tercih ederdim canım....

Annelik çok güzel bir duygu öncelikle bunu söylemeliyim.Ama çok yorucu anne olunca her işi aynı anda ve çabucak yapmayı öğreniyorsunuz,daha pratik oluyorsunuz.Uykusuzluğa yorgunluğa alışıyorsunuz.Gaz sancısıyla baş etmeyi,acaba ağrısı var mı,bir yeri acıyor mu diye pimpirik olmayı öğreniyorsunuz.Ama büyüdükçe gülmeye başlayınca tüm yorgunluk,uykusuzluk aklınızdan çıkıyor...Daha ince fikirli düşünmeye başlıyorsunuz..İnsanlara daha anlayışlı yaklaşıyorsunuz...

İlk 2 ay çok zor geçmişti benim için psikolojim bozulmuştu,sonra oda geçti.Bu dönemde en büyük sorun eşler arasında oluyor. tüm ilgi bebeğe gidince insan lohusalık sendromuna girebiliyor kendini yalnız,mutsuz hissedebiliyor ama hepsi geçiyor.Eşimin ilk başta olmasa da sonradan çok desteğini gördüm, anlattıkça nasıl hissttiğimi oda bana yardımcı oldu ağlama krizlerimden kurtuldum.
Birde herkes farklı bişey söylüyor.Üstünü ört,ince mi giydirmişsin,klima zarar vermesin,sütün yetiyor mu mama ver yada verme...Herkes bişey söylüyor.Ben kendim baktım ilk 4 ay evdeydim.Ne kadar zor olsada ilk 4 günden sonra annemle kayınvalidemi gönderdim.İnsan daha çok rahat ediyor...Birde bebek var diye hiç bi yere gitmemezlik yapmadık.bebeğimiz 1 aylık olduktan sonra gezdik eşimle alışverişe gittik,bebeişimizi de bebek arabasına koyduk zaten dışarıda hep uyuyordu...
Yorucu ama güzel bir süreç annelik...

Yorum yapmak ıstıorum:)) 3 Aylık anneyımm hamılelık bana muthıs heycan verdıı dınamıklık verdı yerımde duramıodumm hıc uyumadım desem yalan olmaz suan benden ozenen oglumunda gunduz uykusu hıc yok bıleydım gunduz aksama kadr uyudrdum:)))) Soylekıı hamlıyeknn sadece normal dogum ıstedgm ıcın nasıl kolay dogurum hep bunu dusundum bunun ıcın calıstım hıc sonrasını dusunmedım sankı dogurunca hersey bıteckmıs gıbı gelıodu halbukı dogurtuktan sonra anlıosunkı ısın en kolay kısmı tasımak ve dogurmak:)) Anne olmak bana ne kattı? Bılmıorum ama kendımı anne gıbı hıssetmıorum soylekıı sankı hıc hamıle kalmamısım dogurmamaısm hıc yasamamısım gıbı:) kıyafetlerım mısal bazılarını anneler gıyemezmıs gıbı trıbe gırıorum:) cuma gunu havuza gıttık esımlee havuzun kenarına oturdum oda ustume geldı benı al aşaa etcktı:) Agzımdan bır anda sakın oyle yapma ben anneyım dıye bır cumle cıktı:))) Sankı annelerın eglenmeye hakkı yokmus gıbı hısler olustu gercı daha cok yenı 3 ay dıyemı boyle hıssedıorum bılmıorum ogluma herseyı almak ıstıorum hep onun gelecgı ıcın planlr yapıorum yanı hep o var ama ozellıkle 40 cok zor bır donem benm ıcın oyleydıı kendıme bıle ıtrf edemedıgm bır bunalımn ıcındeydım helekı sutunz azsa problem orda baslıo kımseyı yanınıza yaklastırmayınnn buyukler dusuncesızce konusup anneyı coook gerıolrr. Oylelrı hemen postalayın:) Baskaaa baskaaa anne olmak cok guzel bır duygu zaman ılerledıkce buyudugunu ızlemek cok guzel. Hergun yenı bısey ogrenıp yapıo hergun degısık bır halıne sahıt oluosun. agular baslıo gulmeler baslıo dunyalar senın oluo. Annelıkk cok zor bır ıs olene kadr emklı olamayacgın yorucu ama hıcbır duyguyla eşleşemiyeck kadr mukemmel bır hıs. ALLAH ısteyen herkese nasıp etsın. Sanada hayırlı dogumlar dılıorum canım.
Cnm aynen beni anlatmissin kendimi okuyor gibi oldum benim kızım da o kadar huysuz bir bebekki su an 6 aylik ama ilk 4 ay ne gece ne gündüz uykusu olmadıgı gibi sürekli ağlıyordu bende sürekli ağlıyordum tabiki cok mutlu olucam zannederken hayatımın en sıkıntılı anlarını yasadım agresiflestim kendimi taniyamaz hale geldim yorgunluktan üstelik annem k.vaildem esim sürekli yardım ettigi halde yeni yeni dışarı çıkmaya ve mutlu olmaya başladım ve sunu anladım ki annelik bildigim herseyden daha zormus ve dediğin gibi ömür boyu emekli olamicaz ama yinede br gülücükleri dünyaya bedel konu sahibi arkadasım lütfen doğumdan korkup da ben gibi hamileliği kendine zehir etme inanki anneliğin en kolay kısmı dogum yapmak

Annelik çok güzel bir duygu öncelikle bunu söylemeliyim.Ama çok yorucu anne olunca her işi aynı anda ve çabucak yapmayı öğreniyorsunuz,daha pratik oluyorsunuz.Uykusuzluğa yorgunluğa alışıyorsunuz.Gaz sancısıyla baş etmeyi,acaba ağrısı var mı,bir yeri acıyor mu diye pimpirik olmayı öğreniyorsunuz.Ama büyüdükçe gülmeye başlayınca tüm yorgunluk,uykusuzluk aklınızdan çıkıyor...Daha ince fikirli düşünmeye başlıyorsunuz..İnsanlara daha anlayışlı yaklaşıyorsunuz...

İlk 2 ay çok zor geçmişti benim için psikolojim bozulmuştu,sonra oda geçti.Bu dönemde en büyük sorun eşler arasında oluyor. tüm ilgi bebeğe gidince insan lohusalık sendromuna girebiliyor kendini yalnız,mutsuz hissedebiliyor ama hepsi geçiyor.Eşimin ilk başta olmasa da sonradan çok desteğini gördüm, anlattıkça nasıl hissttiğimi oda bana yardımcı oldu ağlama krizlerimden kurtuldum.
Birde herkes farklı bişey söylüyor.Üstünü ört,ince mi giydirmişsin,klima zarar vermesin,sütün yetiyor mu mama ver yada verme...Herkes bişey söylüyor.Ben kendim baktım ilk 4 ay evdeydim.Ne kadar zor olsada ilk 4 günden sonra annemle kayınvalidemi gönderdim.İnsan daha çok rahat ediyor...Birde bebek var diye hiç bi yere gitmemezlik yapmadık.bebeğimiz 1 aylık olduktan sonra gezdik eşimle alışverişe gittik,bebeişimizi de bebek arabasına koyduk zaten dışarıda hep uyuyordu...
Yorucu ama güzel bir süreç annelik...

güzel olduğundan en ufak bir endişem yok...şimdilik uykumdanda güzelliğimden de fedakarlık edebilirim gibi geliyor...ama bende çok pimpirikli olurum gibi ..milletin laflarınıda şimdiden kararlıyım takmıcam ... benimki kışa doğru olcağı için çıkamam heralde istediğim zaman 7. eylül sat a göre hayırlısı olsun canım
eşlerin yardımı desteği çok önemli sanırım o konuda bi sıkıntı yaşamam inş.

Cnm aynen beni anlatmissin kendimi okuyor gibi oldum benim kızım da o kadar huysuz bir bebekki su an 6 aylik ama ilk 4 ay ne gece ne gündüz uykusu olmadıgı gibi sürekli ağlıyordu bende sürekli ağlıyordum tabiki cok mutlu olucam zannederken hayatımın en sıkıntılı anlarını yasadım agresiflestim kendimi taniyamaz hale geldim yorgunluktan üstelik annem k.vaildem esim sürekli yardım ettigi halde yeni yeni dışarı çıkmaya ve mutlu olmaya başladım ve sunu anladım ki annelik bildigim herseyden daha zormus ve dediğin gibi ömür boyu emekli olamicaz ama yinede br gülücükleri dünyaya bedel konu sahibi arkadasım lütfen doğumdan korkup da ben gibi hamileliği kendine zehir etme inanki anneliğin en kolay kısmı dogum yapmak
ay demişsin ya o ağlıyordu bende ağlıyordum diye ...bende böyle olurum sanki...o ağlayınca susturamazsam yerim kendimi heralde...oturur ağlarım valla onla beraber....bende hep güzel yanlarını düşünüyorum aslında konuyu açmamın tek nedeni eksilerini görmek deneyimleri öğrenmekti...çünkü insan hamileyken hep güzel şeyler hayal ediyor ben öyleyim yani ama bu işin zorlukları da var bunlarıda öğrenmem lazım ...
yorumun için tşk ederim canım gerçekten aydınlatıcı oldu

cemrem bugün 31+3 günlük oldun meleğim...seni hayal ettikçe öyle sabırsızlanıyorum ki...kollarıma alsam sarsam sarmalasam o mis kokunu içime çeksem o minik ayaklarını öpsem ellerinin içini öpsem ...valla yazarken bile ağzım sulanıyor tatlı kızım benim...
seni çok seviyorum ömrümün sonuna kadar da seni koşulsuz sevicem yavrummm...bu sabah babişkon işe gitmek için uyandığında karnımı görüp korkmuş dümdüz olmuş karnın diye uyandırdı beni yan yat dedi.başım aşağı düşmüş yastıktan:1: bugün anneni hep tekmeledin kızım sen dnyaya geldiğinde bu tekmelerini çoookkk özlicem canım kızım ...:54:

bende 5 aylık bir anneyim ve inanınki bu kadar zor olabileceği aklımdan geçmiyordu benim doğum sonrası biraz zor geçti ilk hafta çok kötüydü sürekli ağlıyordum bebeğimi hem çok seviyor hem kabullenemiyordum bu iki duygunun arasına sıkışıp kalmıştım günler geçiyodu ama zaman durmuştu bana göre sütüm gelmiyodu hamileyken en büyük hayalim emzirmeyi beceremiyodum süt gelmiyordu bebeğim mama alıyordu ona üzülüyordum bakamayacaktım buna kesin kanaat getirmiştim çevremdekiler destekti bana ama yok öyle bir pisikolojideydimki çok zordu ben hiç bebeğine öyle görür görmez aşık olan annelerden olamadım zamanla sevdim onu alıştıkça yani aslında hep seviliyorda öyle sanıldığı gibi değil bilmiyorum karma karışık oluyor insan ben ilk 2 3 ayı pek rahat atlatamadım gel gitlerle dolu geçti nezaman ki bebeğime tek başıma bakabilmeye başladım evim tenhalaştı o zaman rahatladım ama zor birşey gerçekten hala ara ara kendimi çağresiz yetersiz hissettiğim oluyor çokk yorgun hissettiğim.. allah herkese kolay bir doğum ve en önemlisi sonrasını rahat geçirmesini dilerim

cemrem geldi meleğime biraz erkenden kavuştum ama sağlıklı çok şükür anne olalı tam 12 gün oldu 10 günü kuvzde geçirdi meleğim yani kavuşalı aslında 3 gün oldu meleğimi öptum kokladım ona dokundum hissettim
bu dünyanın en güzel şeyi herşeyim oldu bnm şuan tek sıkıntımız acaba sütüm yetiomu die endişelniorummm
inş yetiyordur meleğimi çok seviyorum çok güzel bi kızım var bana benziyor ona bakmaya koklamaya doyamıyorummm şimdi gidip emdiricem yavrumuuuu:16:

cemrem 21 günlük oldu çok şükür emmesi düzene girdi hiçbi sıkıntımız yok hepimiz çok mutluyuzz kızımı kameraya çekiyorum sürekli gülüşlerini yakalıyorum ağlamasını çektimmm öyle güzel ağlıyorki bölee nazlı nazlııı:9::9::9:
o ağlarken karşısına geçip seyrediyoruzzz :53:
ne ilginç bi aileyiz demiii ama bi görsenizzz oyy oyyy
şimdi uyuyor meleğiiiimmm dün gece mum tutturdu bannaaaa uyumak bilmedi yavrummmm:9:

selam kızlar...
benim size sorum şu olacak....
doğumdan sonra bebeğinizin size kattığı mutluluklar ve sıkıntılar nelerdir ?
neler değişti hayatınızda artılar ve eksiler olarak anılarınızı deneyimlerinizi ve duygularınızı paylaşabilirmisiniz?

annelik.....
hani derler yya anlatılmaz yaşanır diye işte öyle...
annelik....
onu kucagına aldıgın ilk an varya ,hazineleri kucagına sunsalar degişmezsin....
annelik....
hiç yokken koruma duygusu..
annelik...
o açken uyuyamamak.....doyunca sende tok olmak
o üşüyecekmi diye içinin titremesi..
o düşünce onun yerine aglamak
igne olunca bana yapın ona yapmayın demek varya .....
annelik...
agladıkca ,seninde aglaman
o karanlık gecede uykusuz, en güzel ışık..
o dünyanı aydınlatan bir güneş....
bir daha dünyaya gelsem yine kadın ve anne olmak isterim..
hayatının acı ve sıkıntılara ragmen onun yanındayken herşeyi unuta bilmek....
bunlar benim içimden geldigi gibi yazdım...
hayat anne olunca başlar....

annelik.....
hani derler yya anlatılmaz yaşanır diye işte öyle...
annelik....
onu kucagına aldıgın ilk an varya ,hazineleri kucagına sunsalar degişmezsin....
annelik....
hiç yokken koruma duygusu..
annelik...
o açken uyuyamamak.....doyunca sende tok olmak
o üşüyecekmi diye içinin titremesi..
o düşünce onun yerine aglamak
igne olunca bana yapın ona yapmayın demek varya .....
annelik...
agladıkca ,seninde aglaman
o karanlık gecede uykusuz, en güzel ışık..
o dünyanı aydınlatan bir güneş....
bir daha dünyaya gelsem yine kadın ve anne olmak isterim..
hayatının acı ve sıkıntılara ragmen onun yanındayken herşeyi unuta bilmek....
bunlar benim içimden geldigi gibi yazdım...
hayat anne olunca başlar....

CANIM NE GÜZEL ANLATMIŞSIN DUYGULARINI ....:46:
BİR DE DMİŞSİN YA HAYAT ANNE OLUNCa başlar gerçekten ölee
hayata insanlara olaylara bakışın değişiyorrr :31:
kesinlikle herkesin tatması gereken bi duygu:16:

CANIM NE GÜZEL ANLATMIŞSIN DUYGULARINI ....:46:
BİR DE DMİŞSİN YA HAYAT ANNE OLUNCa başlar gerçekten ölee
hayata insanlara olaylara bakışın değişiyorrr :31:
kesinlikle herkesin tatması gereken bi duygu:16:

evt canımm sadece onun için yaşamaya başlıyosun..:emir_bebek:
annelik deyince bir durup düşünmek lazım ...:emir_bebek:
o derin ve manalı sözü.....:emir_bebek:
rabbim dileyen isteyen tüm herkeze yaşatsın tatdırsın bu müthiş duyguyu inşallah...:26::55::emir_bebek:

Kızımla gezmelere bile başladık biz genelde kırklı çocuk çıkmaz derler ama ne alaka ben çıkarttım ....
Kızım bugün 26 günlük oldu kilosu 2710 hala çok hafif sarılığı var
annemle bugün sabah 9 güneşine çıkardık cemreyi güneş ışığı sarılığa iyi geliyormuş gecede ışıkları kapatmıyoruz
inşaalah bi faydası olur yine kızım uyuyorrr meleğimmm
acıkınca kendi uyanıyor artım kızım önceden emdirmek içn kendim uyandıyordum içim gidiyordu yavruma
annelik bu anlamda çok zor vallahi bugün kızmla koyun koyuna yattık uyuduk
önceden bi eşim yanımda olunca hemen dalardım uyurdum hemen şimdi cemrem yanımdaykende mısıl mısıl uyuyorum
ikinizide çok seviyorummmmmmmmmmmmmmmmm
salı günü göz kulak testi için dr.a g,tcez kızımla:31:
Gidiimde azcık öpüp koklayayım kızımı özledimmmmmmmmmm:52:

bende 5 aylık bir anneyim ve inanınki bu kadar zor olabileceği aklımdan geçmiyordu benim doğum sonrası biraz zor geçti ilk hafta çok kötüydü sürekli ağlıyordum bebeğimi hem çok seviyor hem kabullenemiyordum bu iki duygunun arasına sıkışıp kalmıştım günler geçiyodu ama zaman durmuştu bana göre sütüm gelmiyodu hamileyken en büyük hayalim emzirmeyi beceremiyodum süt gelmiyordu bebeğim mama alıyordu ona üzülüyordum bakamayacaktım buna kesin kanaat getirmiştim çevremdekiler destekti bana ama yok öyle bir pisikolojideydimki çok zordu ben hiç bebeğine öyle görür görmez aşık olan annelerden olamadım zamanla sevdim onu alıştıkça yani aslında hep seviliyorda öyle sanıldığı gibi değil bilmiyorum karma karışık oluyor insan ben ilk 2 3 ayı pek rahat atlatamadım gel gitlerle dolu geçti nezaman ki bebeğime tek başıma bakabilmeye başladım evim tenhalaştı o zaman rahatladım ama zor birşey gerçekten hala ara ara kendimi çağresiz yetersiz hissettiğim oluyor çokk yorgun hissettiğim.. allah herkese kolay bir doğum ve en önemlisi sonrasını rahat geçirmesini dilerim

canım üzüldüm senin adına kötü bi dönem geçirmissin şimdi nasıl peki hala mamamı alıyor psikolojin düzeldimi nasılsınız merak ettim

Back