artısıyla eksisiyle annelik.... :)

zevzekbayan

tuba&cemrenaz
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2012
2.599
469
163
selam kızlar...
benim size sorum şu olacak....
doğumdan sonra bebeğinizin size kattığı mutluluklar ve sıkıntılar nelerdir ?
neler değişti hayatınızda artılar ve eksiler olarak anılarınızı deneyimlerinizi ve duygularınızı paylaşabilirmisiniz?

çok ama çok güzel bir duygu. kahkahaları,hareketleri , gülücükleri dünyaya bedel.

yorucu ama muhteşem bir duygu.uykusuzluğa rağmen bakınca gülüyorlar ya uykusuzluk falan yok oluyor.Allah herkese nasip etsin inşallah.

hayatıma renk geldi.:emir_bebek:

kakalı ve kusmuklu hayata merhaba :):):)

çok ama çok güzel bir duygu. kahkahaları,hareketleri , gülücükleri dünyaya bedel.

yorucu ama muhteşem bir duygu.uykusuzluğa rağmen bakınca gülüyorlar ya uykusuzluk falan yok oluyor.Allah herkese nasip etsin inşallah.

hayatıma renk geldi.:emir_bebek:

kakalı ve kusmuklu hayata merhaba :):):)
amin canım 10 haftam kaldı benimde bende sabırsızlanıyorum onu kucağıma alıp kollarımda hissetmek kokusunu içime çekmek için...:16:
bir yandan da içim burkuluyor onu içimde taşımaya öyle alışmışım ki sanki çıkmasın hiç istiyorum...:17:
sonra yok diyorum gelsin falan öyle işte...

o kakalı ve kusmuklu hayatı ben de istiyorum,inşallah aralık ayında kavuşacağım o hayata :16:
hayırlı olsun sana da canım ... rabbim kolay ve rahat bi hamilelik geçirmeyi nasip etsin cinsiyeti belli mi?
oyy bebeğim cemrem kollarım da olsunda kusmuklu olsun ...kakasınıda temizlerim ben seve seve

benim ki kız canım 30+ 2 olduk bugün... 15 gün önce kilosu 1.150 di...şimdi ne kadar oldu merak ediyorum..
isminide cemre koydum kızımın teyzesi...
cemre naz veya eylül de doğarsa (tahmini d.tarihi 7 eylül) eylül cemre düşünüyorum ama kararsızım daha :26:

Allah analı babalı büyütsün adıyla yaşasın inşallah çok güzel isim.doğumdan sonra gebelik yalan oluyor bu tatlı şeyi ben mi taşıdım diyorsunuz sonra :)

izlemesi bile çok güzel.şu an bebeklerim uyuyor artık yüz üstü dönüyorlar.çok afedersiniz pırt pırt yapa yapa uyuyorlar öpesim geliyo popolarını :):)

hele bi üç , dört aylık olsun bak tadından yenmez :):):)

Son düzenleme:
Yorum yapmak ıstıorum:)) 3 Aylık anneyımm hamılelık bana muthıs heycan verdıı dınamıklık verdı yerımde duramıodumm hıc uyumadım desem yalan olmaz suan benden ozenen oglumunda gunduz uykusu hıc yok bıleydım gunduz aksama kadr uyudrdum:)))) Soylekıı hamlıyeknn sadece normal dogum ıstedgm ıcın nasıl kolay dogurum hep bunu dusundum bunun ıcın calıstım hıc sonrasını dusunmedım sankı dogurunca hersey bıteckmıs gıbı gelıodu halbukı dogurtuktan sonra anlıosunkı ısın en kolay kısmı tasımak ve dogurmak:)) Anne olmak bana ne kattı? Bılmıorum ama kendımı anne gıbı hıssetmıorum soylekıı sankı hıc hamıle kalmamısım dogurmamaısm hıc yasamamısım gıbı:) kıyafetlerım mısal bazılarını anneler gıyemezmıs gıbı trıbe gırıorum:) cuma gunu havuza gıttık esımlee havuzun kenarına oturdum oda ustume geldı benı al aşaa etcktı:) Agzımdan bır anda sakın oyle yapma ben anneyım dıye bır cumle cıktı:))) Sankı annelerın eglenmeye hakkı yokmus gıbı hısler olustu gercı daha cok yenı 3 ay dıyemı boyle hıssedıorum bılmıorum ogluma herseyı almak ıstıorum hep onun gelecgı ıcın planlr yapıorum yanı hep o var ama ozellıkle 40 cok zor bır donem benm ıcın oyleydıı kendıme bıle ıtrf edemedıgm bır bunalımn ıcındeydım helekı sutunz azsa problem orda baslıo kımseyı yanınıza yaklastırmayınnn buyukler dusuncesızce konusup anneyı coook gerıolrr. Oylelrı hemen postalayın:) Baskaaa baskaaa anne olmak cok guzel bır duygu zaman ılerledıkce buyudugunu ızlemek cok guzel. Hergun yenı bısey ogrenıp yapıo hergun degısık bır halıne sahıt oluosun. agular baslıo gulmeler baslıo dunyalar senın oluo. Annelıkk cok zor bır ıs olene kadr emklı olamayacgın yorucu ama hıcbır duyguyla eşleşemiyeck kadr mukemmel bır hıs. ALLAH ısteyen herkese nasıp etsın. Sanada hayırlı dogumlar dılıorum canım.

badem sana tavsiyem bol bol sol tarafına yat canım...bol su iç... eti balığı yumurtayı süt ürümlerini ve omega 3 leri (ceviz badem fındık) hergün düzenli al...bebeğin sağlıklı olsun...
bol meyve ve sebze tüket...sen daha yenisin iyi beslen canım

Allah analı babalı büyütsün adıyla yaşasın inşallah çok güzel isim.doğumdan sonra gebelik yalan oluyor bu tatlı şeyi ben mi taşıdım diyorsunuz sonra :)

izlemesi bile çok güzel.şu an bebeklerim uyuyor artık yüz üstü dönüyorlar.çok afedersiniz pırt pırt yapa yapa uyuyorlar öpesim geliyo popolarını :):)

hele bi üç , dört aylık olsun bak tadından yenmez :):):)
amin..allah razı olsun..ay valla anlatıklarını hayal etmesi bile gözlerimin dolmasına yetiyor ben kızımı çok seviyorum..o benim herşeyimm:16:yerim onların kokulu popolarını..:1:
ikiz mi seninkiler bebeklerim dedin... ay uyanınca benim içinde öp emi şöyle içine çekerek...ben tüm bebekleri çok seviyorummmmm...

Ayrıca yukarda arkadas yazmıs pırt pırt yapıp uyuolar dıyee o pırtlar okdr degerlıkı bır anne ıcın:)) O ıseyıp kakasını yaptıkca pırtlar havada ucustukca sen mutlu oluosun:)) Ayrıca eylul cemre cok guzel bır ısım eylulde dogmasada boyle koy bence:))

Yorum yapmak ıstıorum:)) 3 Aylık anneyımm hamılelık bana muthıs heycan verdıı dınamıklık verdı yerımde duramıodumm hıc uyumadım desem yalan olmaz suan benden ozenen oglumunda gunduz uykusu hıc yok bıleydım gunduz aksama kadr uyudrdum:)))) Soylekıı hamlıyeknn sadece normal dogum ıstedgm ıcın nasıl kolay dogurum hep bunu dusundum bunun ıcın calıstım hıc sonrasını dusunmedım sankı dogurunca hersey bıteckmıs gıbı gelıodu halbukı dogurtuktan sonra anlıosunkı ısın en kolay kısmı tasımak ve dogurmak:)) Anne olmak bana ne kattı? Bılmıorum ama kendımı anne gıbı hıssetmıorum soylekıı sankı hıc hamıle kalmamısım dogurmamaısm hıc yasamamısım gıbı:) kıyafetlerım mısal bazılarını anneler gıyemezmıs gıbı trıbe gırıorum:) cuma gunu havuza gıttık esımlee havuzun kenarına oturdum oda ustume geldı benı al aşaa etcktı:) Agzımdan bır anda sakın oyle yapma ben anneyım dıye bır cumle cıktı:))) Sankı annelerın eglenmeye hakkı yokmus gıbı hısler olustu gercı daha cok yenı 3 ay dıyemı boyle hıssedıorum bılmıorum ogluma herseyı almak ıstıorum hep onun gelecgı ıcın planlr yapıorum yanı hep o var ama ozellıkle 40 cok zor bır donem benm ıcın oyleydıı kendıme bıle ıtrf edemedıgm bır bunalımn ıcındeydım helekı sutunz azsa problem orda baslıo kımseyı yanınıza yaklastırmayınnn buyukler dusuncesızce konusup anneyı coook gerıolrr. Oylelrı hemen postalayın:) Baskaaa baskaaa anne olmak cok guzel bır duygu zaman ılerledıkce buyudugunu ızlemek cok guzel. Hergun yenı bısey ogrenıp yapıo hergun degısık bır halıne sahıt oluosun. agular baslıo gulmeler baslıo dunyalar senın oluo. Annelıkk cok zor bır ıs olene kadr emklı olamayacgın yorucu ama hıcbır duyguyla eşleşemiyeck kadr mukemmel bır hıs. ALLAH ısteyen herkese nasıp etsın. Sanada hayırlı dogumlar dılıorum canım.

kesinlikle katılıyorum doğumdan sonra kesinlikle kimsenin aklına uymayın.ben hala üstümden atabilmiş değilim.ilk 20 günüm rezaletti.doğumdan sonra mutlu olmam gerekirken birilerinin ağzına bakıp yanlışlar yaptım psikolojimin bozulmasına neden oldu.lohusalığınızın iyi geçmesini istiyorsanız sevdikleriniz olsun yanınızda.

ay siiz yazdıkça ben de okudukça ağlıyorummmm:25: çok hassasım bu aralar...bunalım değilde aşırı duygusallık gibi...yazdıkların beynimden geçenlerdi inan...bende merak ediyorum hep doğumdan sonrasını..psikolojim nasıl olcak..biraz pimpirikliyim ya sütüm olmazsa diye ödüm kopmuyo değil...mama vermek istemiyorum kızıma..elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum...sanıyorum senin yaşadığın duygular normal ve senin ki geçiçi bir süreç...okuduğum kitaplardan edindiğim bilgiye göre...hepimiz meleklerimiz için süper mükemmel anne olmaya çalışıyoruz...hassaslığımız ondan... çevre faktörü önemli evet ben zaten tahammüledemem sepetlerim mrk etme:1: 40 çıkana kadar annemde kalcam ondan rahatım biraz...iyi dileklerin içinde çok tşk ederim :46:

amin..allah razı olsun..ay valla anlatıklarını hayal etmesi bile gözlerimin dolmasına yetiyor ben kızımı çok seviyorum..o benim herşeyimm:16:yerim onların kokulu popolarını..:1:
ikiz mi seninkiler bebeklerim dedin... ay uyanınca benim içinde öp emi şöyle içine çekerek...ben tüm bebekleri çok seviyorummmmm...

tahmin edebiliyorum o sevgi hiçbirşeye benzemiyor.evet ikizlerim var.biri kız biri oğlan :):) kızım pek bi cadı teyzesi mama yerken kıçı başı oynar bi güler bi yer bi bakar bi oynar pırt pırt yapar :):):):) ama oğluşum mama yerken sanki meditasyon yapıyor eller bitişik yer bitirir.kaka yaptığını bile anlamazsın ama kızım maşallah kaka yaparken ev yankılanır "ıııııııh "diye bağırır :D:D:D

hamileyken hep derdim bi doğsunlar öpcem popolarını diye :):)
senin için öpcem kuzularımı :):)

Ayrıca yukarda arkadas yazmıs pırt pırt yapıp uyuolar dıyee o pırtlar okdr degerlıkı bır anne ıcın:)) O ıseyıp kakasını yaptıkca pırtlar havada ucustukca sen mutlu oluosun:)) Ayrıca eylul cemre cok guzel bır ısım eylulde dogmasada boyle koy bence:))

aynen öyle yaa çok değerli mutluluktan uçuyorum konuşurken bile kahkaha atıp bi heyecan ellerini ağızlarına sokuyorlar bayılıyorum ısırasım geliyor .kızım çığılığını keşfetmiş operacılar gibi nameli nameli çığlıklar atıyor deliriyorum resmen :):):)

eksik olmasın o zaman cosur cosur pırtlasınlar...:1:
gerçekten mi tamam canım düşünücem koyucam inş...

kesinlikle katılıyorum doğumdan sonra kesinlikle kimsenin aklına uymayın.ben hala üstümden atabilmiş değilim.ilk 20 günüm rezaletti.doğumdan sonra mutlu olmam gerekirken birilerinin ağzına bakıp yanlışlar yaptım psikolojimin bozulmasına neden oldu.lohusalığınızın iyi geçmesini istiyorsanız sevdikleriniz olsun yanınızda.
bende öyle düşündüm canım o nedenle en sevdiklerim olucak yanımda canım annem ve kızkardeşim..
ya mesela neler söylüyorlar ki...hazırlıklı olayım biraz..neler yapılmamalı...:26:

ay siiz yazdıkça ben de okudukça ağlıyorummmm:25: çok hassasım bu aralar...bunalım değilde aşırı duygusallık gibi...yazdıkların beynimden geçenlerdi inan...bende merak ediyorum hep doğumdan sonrasını..psikolojim nasıl olcak..biraz pimpirikliyim ya sütüm olmazsa diye ödüm kopmuyo değil...mama vermek istemiyorum kızıma..elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum...sanıyorum senin yaşadığın duygular normal ve senin ki geçiçi bir süreç...okuduğum kitaplardan edindiğim bilgiye göre...hepimiz meleklerimiz için süper mükemmel anne olmaya çalışıyoruz...hassaslığımız ondan... çevre faktörü önemli evet ben zaten tahammüledemem sepetlerim mrk etme:1: 40 çıkana kadar annemde kalcam ondan rahatım biraz...iyi dileklerin içinde çok tşk ederim :46:

hassas olman çok normal.doğumdan sonra ya bakamazsam korkusu olabilir. annende kalman en doğru seçim.benimde sağolsun annem geldi yanımda kaldı üç ay herşey düzene girdi Allah razı olsun annemden.doğumdan iki ay önce kayınvalidemlerde kalmıştım sağolsun bana baktı ama doğumdan sonraki ilk 20 gün zehir oldu bana.hatta kaçıp gitmek istedim.iyi bi anne olamam diye düşündüm bakamam dedim o psikoloji çok kötü.9 gün hast.kalmıştık birde.rezaletti.9gün gece gündüz ağladım.gözyaşlarım kurumadı.

kesinlikle annenle beraber ol.doğru seçim.seni üzeni yolla.en güzel günlerini zehir edicek insanlarla beraber olma.

püüff neler söylemiyorlar ki.bol bol ye sütün olsun dicekler kıyaslamalar başlicak bi kere .seni çıldırtmaya yeticek.bi kere herşeyi yemen sana kilo aldırır onu söyleyim.bol sıvı tüket ancak o süt yapar.sana herşeyi ye diyenlere de şu cvp ı ver lütfen.herşeyi yemek süt yapmaz.susatır sıvı almak ise sütü artırır. bu kadar.
-sezeryan olursa şu kişi böyle acı çekmemişti hemen ayağa kalkmıştı.halbuki yalan bahsettiği kişiler hemen ayağa kalkmamış olurlar

-şu kişi hep emzirdi hiç mama vermedi derler bi bakarsın mama da vermişler.
-şöyle emzirme böyle emzir şu kişi böyle yaptı derler bi bakarsın başkaları ya yatarak yada yan emzirmiştir.doğumdan sonra sezeryanda kucağa almak biraz zor oluyor ama ben aldım acıyla sızıyla aldım.

-bi kalın giydirmişin çıkar derler bi ince giydirmişin giydir derler ama şunu söyleyeyim oda sıcaklığı 22-24 derece olması lazım aman çocukları kalın giydirme.

-birde bebekler ilk doğdukları sürede hapşırır öksürür bu doğumdan sonra boğazda burunda kalan mukusu temizlemek içindir seni üşüttün çocuğu diye kokutabilirler haberin olsun.

-kakaları ilk siyah gibi oluyor anneden kalan kalıntıları çıkarıyor bebekler sakın üşüttün bebeği bak siyah yeşil yapıyor derlese korkma.

hastane de seni bilgilendirirler. aklında soru kalırsa da hiç çekinme kimseden muhakkak hemşire ve dr. lara danış kaynanana falan değil.

daha çok şey varda şimdilik aklıma gelenler bunlar

bu arada hemen sütünde gelmeyebilir panik yapma sütü yok diyenlere de kulak asma ben bebeklerime mama veriyorum hamdolsun motor gelişimleri çok iyi.süt olmayınca yapcak bişey yok.

Son düzenleme:

Canımmmm en guzel seyı yaparsn annenle kalmakta:) Ben kalmadım ama annem her sabh gelıp aksam gıttı. Kocamda cok yardımcı oldu ve oluo Allah razı olsun. O cocugu gelıp 15 dakka tutmalrı bıle sana dunyalr verılmıs gıbı oluo:)) Yanı destek anne ıcın cok rahatlatıcı oluo bunuda en guzel analar yapıo ıste:))
aynen öyle yaa çok değerli mutluluktan uçuyorum konuşurken bile kahkaha atıp bi heyecan ellerini ağızlarına sokuyorlar bayılıyorum ısırasım geliyor .kızım çığılığını keşfetmiş operacılar gibi nameli nameli çığlıklar atıyor deliriyorum resmen :):):)

Benımkıde basladı cıglık atmalara gulmesı dunyaya bedel senın ısın daha zordur tabı ıkı taneye yetmeye calısıosun bı yandanda ıyı bırdaha kardes yapma telasen olmaz:)) cok guzel cok zor ama harıka bır duyguu.

Back