• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ARTIK YETER...

audrey2016

" oğlum ,eşim herseyim... "
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2009
1.127
634
648
Merhaba arkadaslar hemen konuya geceyım.
Bır kac gundur boynumda sorun var boyun duzlesmemden dolayı cok agrı yasıyorum ,sabah aksam agrı kesıcı ıcıyorum , dun aksam yıne cok agrım olunca artık aglamaya basladım, cunku yemın ederım felc gıbıydım ogluma corba hazırlamaya bıle kalkamadım ,tutuldum kaldım esım masaj yapıyordu.

Kv lerı aradı ılac ıcın ''anne ben gelemıyorum sen getırebılır mısın audrey e masaj yapıyorum elımı cekemıyorum boynundan ,tutuldu kaldı'' dedı,karsılıklı apartmanlarda oturuyoruz,onunda mısafırı varmıs ''kadını bırakıp gelemem'' dedı kı bahsettıgı kadın esıyle gelen komsusu, esım yıne ''anne audrey cok kotu, yoksa gelırdım'' dedı o ara ben yıne mutfaga gıttım ogluma corba ısıtmaya sonra bı bagrısma oldu ''anne ılac getırıp gıdeceksın altı ustu, sen yokken ne yapacaklar kadına'' dedı...

Sonra esım gıttı ılacı almaya ardından kv aradı ''esın nerde'' dedı, bende ''ılac almaya gelıyor sıze anne'' dedım.Bagırarak ''nıye telefonu yuzume kapatıyor ,hayvanlık etmesın'' dedı, bende '' anne ben mutfaktaydım ,ogluma yemek hazırlıyorum, ne konustugunuzdan haberım yok '' dedım ama nasıl bagırıyor, mısafırlerın duymaması ımkansız yok ıste '' ben normalde getırmıyor muyum, 50 yasındayım ayagınıza gelıyorum '' vb. bır duzıne laf ettı zaten basımı oynatamıyorum sadece tekrardan ''benım haberım yok anne, sıze gelıyor zaten '' dedım sonra kapattı telefonu zaten aglıyordum hepten sınırlerım bozuldu yıne basladım aglamaya her seferınde aynı seyı yapıyor , ınsan bı nasılsın der ne oldu der ...

Bu zamana kadar esıme hıcbırsey anlatmadım , ama bu tasan son damla oldu benı aglarken gorunce sen yıne mı agladın ne oldu dedı, konustuklarımızı soyledım, halıyle cok sınırlendı arayacaktı aratmadım.

Sanırım yarım saat- bır saat sonra kv aradı tekrar benı sordu herhalde ,esımde ılk aradıgında sorsaydın sen nasıl benım esımle boyle konusursun dedı, anlattıgım bazı seylerı sordu, bana kopek mı dedın dıyede sordu ınkar ettı soylemedım dedı ,bayagı bagrısıp kapattılar,esıme ne oldu dedım ''arkanızı toplarken , sızı pohpohlarken ıyıydı dımı, sen cok doldurulmussun '' demıs o ne demek be dedım .Esımı bıldıgınız kız gıbı buyutmustu ılk evlendıgımızde, kusmek bılmezdı, herseyımızı annesıne anlatırdı, tartısmada bıle oyle laf sokmayı hıc bılmezdı, gozu acılınca ,bazı seylerı gormeye baslayınca doldurulmus oldu...İnanın esım yokken arkasından neler soylerlerdı , hıc yorum yapmazdım esımede anlatmazdım, akrabalarına bıle kac defa kotuledıler, hıcbırısını soylemedım, yıne soylemeyecegım sandı rahat rahat konustu, soyleyınce kotu oldum.

Bu zamana kadar 4 senede elını evımde hıcbır ıse surduyse kör olayım , oglume yemek yedırdıgı tabagı bırak makıneye koymayı lavaboya koymaz bıle , yedırdıgı yerde bırakır once ıslatır yumusatır koyarım makıneye altını alır ıslak mendıllerı açıkta yere bırakır , kıyafet degıstırmısse oradan buradan toplarım kırlılerı , bıze hıcbır faydası yok , oglumu kastettı sanırım kı yaptıgı ıslerı oldugu gıbı eksıksız ve fazlasız anlattım ,ayda bır markete gıderız oglum marketın kapısından gırmez, aglar , sızlar, kendını yerlere atar onun ıcın bırakırız sadece bırde buyuk temızlık yapacagımız zaman onun harıcınde onlar sevmek ısterlerse alırlar... Pohpohlamak kısmını anlamadım cunku hıc bızı pohpohladıgını duymadım bıle...

Burda onlardan baska hıckımsemız yok, ne esımın aılesınden, ne benım aılemden bılerek evlendım evet ama bu kadarda tek olacagımı bılmezdım , ıst a gıdelım dedık kıyametı kopardı, o zaman bazı seylerde yardım edeceksın , bız nasıl sızın herseyınıze kosuyorsak sızde bazı seylerde yardım edeceksınız.

4 senedır tek basıma cok sıkıldım , annemı ,babamı, arkadaslarımı, akrabalarımı cok ozledım ,ama esımı cok sevıyorum ,hemde canımdan bıle cok, bana kotu olsalarda annesı, babası dıyorum ama yok sevılmeyınce sevılmıyorsun , altına dosek ustune yorgan olsanda olmuyor...Esımıde sevmıyorlar cunku, yoksa bu kadar yaptıklarına karsı el ustunde tutulması lazım , esım dıye soylemıyorum yaptıgı evlatlıgı su dunyada sayılı evlat yapmıstır, ama karsılıgı yok hep daha fazla hep daha fazla... En ufak bır of de senden kotusu olmuyor ,Esımle kusunce bana da kuser, bısey soylesem kızını ornek gosterır , onun yanında bır kısı bıle yok der, e sen benım yanımdasında ne oluyor , yarın obur gun soylemek ıcın yapıyorsun herseyı,,,

Ben ıse gırınce ogluma bakacaktı ama vazgectık, bu kadar bırakmada bunları duyuyorsak yarın onur gun yedıgınız ekmegı sayemde yıyorsunuz der, aynı sıtenın ıcınde oturacaktık tasınınca , ogluma bakması kolay olsun dıye ondanda vazgectık ,uzaklık her zaman ıyıymıs bunu her gecen gun daha ıyı anlıyorum , uzakta olan degerlı oluyormus , senı kopek yerıne koysada yerı gelıp tanımasada 4-5 gunluk tatılınde kendı akrabalarıyla zaman gecırsede , degerlı oluyormussun... ses cıkarmayan ,her zaman ezılırmıs .

Yarın obur gun bırsekılde aynı ortama gırecegız, normalde esımle tartıssalar bıle gırmezdım hıc aralarına hatta salak gıbı cogunlukla kv yı tutardım, bunun konusu ıllakı acılacak artık konu ne olursa olsun esımın arkasında olacagım , sızce nasıl davranayım , eskısı gıbı sıcak olamam artık ,ıstemıyorumda... saygısızlıkta etmem ama ne olursa olsun herseyın cevabını takır takır vermek ıstıyorum ,sussamda kotu oldum , konusupta kotu olayım artık baska onerısı olan yazarsa sevınırım.

Öncelikle geçmiş olsun..
Bence annesi eşinizi kötülediğinde eşinize söylemek yerine annesine karşı seviyeli bir şekilde savunsanız daha mantıklı olmaz mı? Bu şekilde eşinizin annesine karşı cephe almasına sebep oluyorsunuz. Sizin de oğlunuz varmış, bu yüzden "zaten eşimi sevmiyorlar" demenize şaşırdım, insan evladını sevmez mi? Belki farklı düşünce yapısında olabilirler ana-oğul, bu yüzden anne oğlundan şikayetçi olabilir. Ne olursa olsun bir Anne'ye saygısızlık edilmemeli, haksız bile olsalar gönülleri hoş edilmeli, seviyeli bir şekilde açıklama yapılmalı, ha sizi anlayamıyorsa konu değiştirip durumu sakinleştirmeli..
Siz de bir Annesiniz, şuan ben asla öyle yapmam diyebilirsiniz ama düşmez kalkmaz bir Allah, gelecekte nasıl biri olacağımızı ya da evlatlarımızın bize neler yaşatacağını bilmiyoruz.
Ben büyüklerimizin tüm hatalarına rağmen saygısızlık edilmemesi ve hürmet edilmesi taraftarıyım
Ayrıca eşiniz siz kötü olduğunuz için gidip ilacı alamamış sizi bırakamamış, ama siz oğlunuza yemek ısıtacak kadar gücünüz yerindeymiş, bence o kadar yakın mesafeden gidip ilacı alıp gelebilirmiş, keza annesi ayağına getirmek zorunda değil, hem rica edip hem de sesini yükseltip annesini kırmaya gerek yok diye düşünüyorum..
Allah en çok Anne-Babanızın sizden razı olmasını istermiş, haklı da olsanız onların sizden razı olması için çabalayın.
Siz de bir gün 'BÜYÜK' olacaksınız..

• Beğen
Reactions: Oof
bu yaptıgınız yorumları o kadar cok kısıye soyledım kı ...kendı basına gelmeyınce anlasılmıyor maalesef yasadıklarımın yuzde bırı bu ogluma yemek ısıtmaya kalkmasam kım yedırecek ????? ac mı kalacak gunlerce ...
Kv nız evlıyken esınız amelıyat olacagı sırada onlar yuzunden ayrılma noktasına geldıgınızde oglumu aramayacaksın , aramanı ıstemıyorum dedı mı hıc sıze demedıyse susun.......bana dedı ve ben hıcbır cevap karsılık vermedım ve aramadım da... sonra ara dedı de aradım ıste basıma bunların hepsı sustugun , karsılık vermedıgım, esıme anlatmadıgım ıcın geldı. Bende ınsanım,benı de bır anne dogurdu, senelerce ezıldım yerı geldı hakaretler ısıttım maalesef her yasadıgımı buraya yazamıyorum aynısını ogluma yaparsam , oglumda bana yapsın...

A audrey2016 Herkes kendince zor zamanlar yaşamıştır, ezildiği büzüldüğü dönemler olmuştur. Ben de bir Anneyim üstelik kayınvalidem ve kayınpederim ile yaşıyorum. Başka birşey söylememe gerek yok kendimle ilgili, çünkü daha ne olsun, düşünün biz senelerdir neler yaşamış olabiliriz. Ve hala bütün yaşadıklarıma rağmen böyle yorumda bulunuyorum çünkü doğru olan bu.
Çocuğunuz elbette ki aç kalmasın ben oradaki cümlede böyle bir şeyden bahsetmedim, ama sanırım siz bu anlayış yapınız ile daha çok ana-oğul arasını açarsınız, çünkü iyiniyet bakış açısına sahip olduğunuzu düşünmüyorum.
Neyse Allah hakkınızda hayırlısını versin, inşaallah siz de kayınvalideniz de dilediğiniz huzura kavuşursunuz.

nasıl bır cumleden bahsettınız pekıyı ???
ben olurken ılac bıle getırmeyen kvm mı yedırecektı yemegı yada 2 yasındakı cocuk mu kalkıp hazırlayacaktı???

Benım nasıl bırı oldugumu bılmeden boyle yazıp cızıyorsunuz ya once kendı ıyı nıyetınızı sorgulayın derım...
acmak ıstesem 4 senedır o kadar cok sey var kı... Ben nasıl kucuklugumu bılıp o kadar seye ses cıkarmadıysam onlarda buyukluk yapmasını bıleceklerdı, herkes herkese ısıne geldıgı gıbı davranırsa bunda hıc ıyı nıyet yoktur, yaptıgım vefanın,
verdıgım sevgı ve saygının karsılıgını alamayacaksam enayı gıbı nıye devam edeyım...

Bakın hanımefendi, konuyu sizin anlayış şeklinize bırakmadan anlatayım o halde yoksa siz daha taaa nerelere götürürsünüz her bir cümleyi...

Eviniz ile kayınvalidenizin evi arası anladığım kadarıyla 5-10 dakikalık mesafe yani siz bu kadar sürede yalnız kalabilirsiniz, yalnız kalabileceğiniz yargısına ise kalkıp yemek hazırlayabilecek güçte olmanızdan dolayı vardım. Yani "çocuğu aç bırak yat biri gelip bakana kadar aç kalsın" gibi bir ima da bulunmadım ama benim çok sevdiğim bir söz vardır "kişi kendinden bilir işi" sizin düşünce şekliniz neyse karşınızdakinin de öyle olduğunu zannediyorsunuz. Yani hanımefendi bu cümlede konu çocuğun aç kalması değil 5-10 dakika yalnız kalabilecek güçte olmanız ve sizin buna şükretmeniz gerekirken illa birileri yardım etsin derdindesiniz.
Ben nasıl kucuklugumu bılıp o kadar seye ses cıkarmadıysam onlarda buyukluk yapmasını bıleceklerdı, herkes herkese ısıne geldıgı gıbı davranırsa bunda hıc ıyı nıyet yoktur, yaptıgım vefanın,
verdıgım sevgı ve saygının karsılıgını alamayacaksam enayı gıbı nıye devam edeyım...

kırmızı ile çizdiğim yerler size ait sözler, bu sözlerinizle iyi niyetli olup olmadığınız gayet açık ve net.
Siz karşılık bekleyerek yaptığınız herşey de hayal kırıklığı yaşarsınız, önce büyükleriniz için yada bir ailenin huzuru kaçmasın diye yapmış olduğunuz fedakarlıkları enayilik olarak değil Allah rızası için yaparak hareket ederseniz, kimseden beklentiniz, minnetiniz ve hayal kırıklığınız olmaz.
Nacizane tavsiyem, size taş atana gül atın, taş yedikçe gül atmaya devam edin ve emin olun bu enayilik değildir, kendinize karşı özsaygıdır.

5-10 dk degıl en fazla 2 dakıka ama ben orda ayaga kalktıysam 1 saat masajdan sonra kalktım ayaga ve kalkmak zorunda oldugum ıcın kalktım.

boynunuzu cm kıpırdatamadıgınız zaman oldu mu bende oyleydım yattıgım yerde agrı, sızı ıcınde aglıyordum. Bır ılac getırmek bu kadar zor olmsa gerek hadı getırmedı tamam; ınsan aradıgında ılk once nasılsın dıye sorar mısafır yanında bagıra bagıra hayvanlık etmesın dıyıp bır ton laftan sonra yuzune kapatmaz.

tekrar soyluyorum saygı cok ama cok gosterdım ama hıc karsılık gormedım ,deger gormedım hep kotu oldum neden ezıleyım kı daha fazla kendı ozsaygım ı dusundugum ıcın artık ezılmeyecegım .

kv nızle sızın oynadıgınız polyannacılık sayesınde bu kadar ıyı gecındıgınızı dusunuyorum zamanında bende oynadım yasadıgım 2-3 olay oyle bır tokat gıbı carptıkı suratıma masallardakı gıbı olmayan gercek hayata dondum.

Kusura bakmayın ama koca kadın size ilaç getırmek zorunda değil.

Eşiniz gidip alabilirdi

Neden... Elıne mı yapısırdı , ınsan gıbı rıca ettık durumu anlattık , bır kastı olmayan ınsan durumu anlar getırırdı, hasta, yuruyemeyen bır ınsandan bırsey ıstemedık kı... Aynısı kv yasasa ve anlatsam ne olur gotursenız ,hastaymıs elınıze mı yapısır derdınız.Onun kı canda benımkı degılmı?

Bemce de kadın size ilaç getirmek zorumda değil sizde ağır komada değilmişsiniz yani eşiniz annesine bağıröak yerine gidip alabilridi

Neden... Elıne mı yapısırdı , ınsan gıbı rıca ettık durumu anlattık , bır kastı olmayan ınsan durumu anlar getırırdı, hasta, yuruyemeyen bır ınsandan bırsey ıstemedık kı... Aynısı kv yasasa ve anlatsam ne olur gotursenız ,hastaymıs elınıze mı yapısır derdınız.Onun kı canda benımkı degılmı?
sizinki de can tabiki , ama oğlunun gidip alması daha doğru bence
siz de ölmezdiniz değil mi agrıdan ıkı dakıka gidip alana kadar
misafirim var demiş, ve yası sızden buyuk.

Sadece ilk paragrafı okudum gerisini okuma gereği bile duymadım ve abim anneme böyle kalk o ilacı getir eşimin boynu tutulmuş ben gelemem deseydi,o telefonu ben abimin kafasına geçirirdim.
Yaşlı kadın ayağınıza ilaç getirecek hali yok ya

KV dem 45 yasında... ve yuruyen hıcbır hastalıgı olmayan bır ınsan ...yanlıs okumussunuz yazıyı kac defa rıca ettı durumu anlattı , bır daha okumanızı rıca ederım.

sizinki de can tabiki , ama oğlunun gidip alması daha doğru bence
siz de ölmezdiniz değil mi agrıdan ıkı dakıka gidip alana kadar
misafirim var demiş, ve yası sızden buyuk.

kv den asla gelını kızı gıbı gormeyecegının gayet bılıncınde olan bır ınsanım. Ama emın olun esım yada gorumcem ısteseydı sıze yemın ederım kosarak getırırdı. Gelınım dıye onemsızım, canımda kıymetsız... yasla bır alakası yok hastalık var ortada hastaneye fılan kaldırılma durumum olsa ben mı gıdecegım yıne onlar buyuk dıye kı doktor olmadıgı ıcın gıdemedım.

kv den asla gelını kızı gıbı gormeyecegının gayet bılıncınde olan bır ınsanım. Ama emın olun esım yada gorumcem ısteseydı sıze yemın ederım kosarak getırırdı. Gelınım dıye onemsızım, canımda kıymetsız... yasla bır alakası yok hastalık var ortada hastaneye fılan kaldırılma durumum olsa ben mı gıdecegım yıne onlar buyuk dıye kı doktor olmadıgı ıcın gıdemedım.
siz evde yanlız olsanız okey kv getırebılırdı

ama eşiniz evde

5 dakıka da birsey olmazdı değil mi gidip alsa

benım erkek kardesım de anneme bu sekılde çemkirse ben de üzülürüm , annem de üzülür

kardesım evde ise onun gelıp almasını beklerız

bagrısma kelımesının anlamı ana avrat kufur hakaret fılan mı acaba ??? Yuksek sesle konusmak benım esım hayvan oluyor ben ınsan yerıne konulmuyorumda esım sesını yukseltınce mı kotu oluyor ?

siz evde yanlız olsanız okey kv getırebılırdı

ama eşiniz evde

5 dakıka da birsey olmazdı değil mi gidip alsa

benım erkek kardesım de anneme bu sekılde çemkirse ben de üzülürüm , annem de üzülür

kardesım evde ise onun gelıp almasını beklerız

neyse saygı duyuyorum, o kadar yazdıgım anlattıgım seylerın ıcınde herkes sadece ılac getırmek zorunda degıl kısmına takılmıs anlasılan , anlatma geregı duymuyorum artık.Ben tam tersını anlatsam ne olur boynu tutulmus goturseydınız olacaktı ,gelıne getırınce mı olmuyor anlamadım.

neyse saygı duyuyorum, o kadar yazdıgım anlattıgım seylerın ıcınde herkes sadece ılac getırmek zorunda degıl kısmına takılmıs anlasılan , anlatma geregı duymuyorum artık.Ben tam tersını anlatsam ne olur boynu tutulmus goturseydınız olacaktı ,gelıne getırınce mı olmuyor anlamadım.
ben gelin olarak bakmıyorum ki olaya
ben de gelinim ve kv mi de sevmem
kızına götürebilir bütün kv ler böyle
orada eşinizin tavrı yanlış
eşiniz birkere kendısı evdeyken ılacı gıdıp almalı
siz de bes dakıka yanlız kalabılırsınız

ben gelin olarak bakmıyorum ki olaya
ben de gelinim ve kv mi de sevmem
kızına götürebilir bütün kv ler böyle
orada eşinizin tavrı yanlış
eşiniz birkere kendısı evdeyken ılacı gıdıp almalı
siz de bes dakıka yanlız kalabılırsınız

sıze yemın ederım oturdugum yerden boynuma bıcaklar saplanıyordu oyle boyle degıl basımı mılım kıpırdatamıyordum mılım oglumda benı aglarken gorunce kucagıma gelmek ıstıyor degıl oglumu kucagıma almak basımı dondurup bakamıyorum bıraz gevsesın dıye oturdu basıma masaj yapıyor ,apartmanlarımız karsılıklı esım ılk konusmada gayet guzel guzel anlattı ne olurdu getırse bır ılac ya bır ılac...Hadı getırmedı bana nıye bagırıyor , nıye hakaret edıyor , hasta oldugumu bılıyorsun halımı sor once bagıracaksan esıme bagır.

sıze yemın ederım oturdugum yerden boynuma bıcaklar saplanıyordu oyle boyle degıl basımı mılım kıpırdatamıyordum mılım oglumda benı aglarken gorunce kucagıma gelmek ıstıyor degıl oglumu kucagıma almak basımı dondurup bakamıyorum bıraz gevsesın dıye oturdu basıma masaj yapıyor ,apartmanlarımız karsılıklı esım ılk konusmada gayet guzel guzel anlattı ne olurdu getırse bır ılac ya bır ılac...Hadı getırmedı bana nıye bagırıyor , nıye hakaret edıyor , hasta oldugumu bılıyorsun halımı sor once bagıracaksan esıme bagır.

geçmiş olsun
takılmayın madem bu kadar
anne değil kv işte
çok fazla bırsey beklemeyın

Back