Artık yeter dediler ve Ateizm Derneğini kurdular

içimi okumussun dadlım

Kesinlikle müdürüm..Asla aşağılayıcı ya da alaycı bir tavır göremez inananlar onlardan. Ve gerçekten insani değerleri çok gelişmiştir.

Renklendirdiğim kısma da, "bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dimi" diyeceğim

Valla kimse kusura bakmasın, belki büyük bir laf edeceğim ama, bu yaşıma geldim, şu dini kendilerine kalkan yapan dincilerin rezaletlerini hiç kimsede görmedim..("dinci" diyorum aman ha..Dindar değil)

Son düzenleme:

Medcim ailem sünni değil.. Biraz değişik bir dini inançları duymamışındır muhtemelen. Ama çok dindarlar. Ve hayatımız bunu saklamakla gizli gizli sohbetlerle geçti. Sünni inançlarına dair her şeyin saçmalık olduğunu öğrenerek büyüdüm. Bunları kanıtlayarak öğrettiler bana. Kuran okudum türkçesini. Arapçasını okumak ilk öğrendiğim şeydi. Gel gör ki aklım erdikçe bizimkilerin de saçmalıklarını yakalamaya başlayıp bunları yüzlerine vurup cevaplar beklemeye başladıkça babam bana sen artık sohbetlerimize gelme. Kendi yolunu bul demiştir. Babamın ateist olduğunu o zaman öğrendim. Kültürel değerlerimizi korumak adına yıllarca topluluğumuzun demirbaşı oldu hep.. o vakitten sonra üzerine düşmedim meselenin benim için din orada bitti.. :)

Bana çok fazla kafa karışıklığı yaşattı bu durum sünni yoğunluğu olan bir ülkede farklı bir mezhepe mensup olmak insana bir şeyleri çok sorgulatır. Zaten dikkatimi çekti ateist arkadaşlarım genelde alevi kökenli çıkıyor.. Aynı duyguları paylaşıyoruz.

Ama dediğim gibi bir insan ateistim diyorsa araştırmalıydın demeyi gereksiz buluyorum. O araştırmadan o şekilde huzurluysa ve kafasında soru işareti kalmamışsa bildiği kadarı yetiyordur.

He bir de ben allah yok demem. Sanırım bu benim karakterimle ilgili bir şey. Hiçbir konuda keskin konuşmam hiçbir zaman hiçbir şeye %100 emin olmam kendime yanılma payı bırakırım ve kimseye böyle sert çıkıp kalp kırmayı sevmem. evet ben inanmıyorum ama olabilir de bilemeyiz kanıtlayamayız...

Yazimi elinden, kolundan, kulagindan sündüre sündüre istediginiz anlami cikarmaya calismanizla gercekten ugrasamayacagim..
Ben ne yazdigimi biliyorum.
Genelleme yapmadiginida biliyorum.
Sayet o " cogu " kelimesindeki cogularini görmek isterseniz, ateistlikle ilgili acilmis bir forum, baslik yada facebook twitter gibi yerlerdeki topluluklara bakin..

Sizdemi ateistligi savunurken islama yada baska dinelre hakaret edenlerdensiniz nedir anlamadim neden bu kadar üzerinize alindiginizi!

Iyi forumlar size..

Yalnız şu ayrımı da yapalım konu RTE olsa onu konuşuruz, hristiyanlık olsa onu konuşuruz veya müslümanım ayağına her pisliğini yapanlar olsa onu konuşuruz..
ki ben de o konulara cokca tepkimi koymuş insanım.

buraya böyle yorum yapıyoruz demek onları es geçtiğimiz anlamına gelmesin.. konu bu ve her grupta heterojenlik vardır.

İşte araştırmalıydın kısmını bu nedenle söyledim canım..Yani tanrının varlığı/yokluğu tartışması ateizmin özüdür.

kızlar farkındamısınız bilmiyorum ama saygı durulması gereken bir konuda bile kendi düşünce farklılıklarımızı tartısıyoruz ne ilginç

insanları oldukları gibi kabul edip bu şekilde sevmedikçe,ne savaşlar biter,ne cinayetler biter,ne tartışmalar biter,ne saygısızlıklar biter.
bitmez kardeşim bitmez

Son düzenleme:
Hanımlar parmaklarınızı boşa yormayın.Müslüman olup mezhebi farklı olduğu için insanlar neler çekti,hala da çekiyor,mezhep farklılığına bile tahammül yok.Bunlara beklemek ütopik.

şurda neden? nasıl? tarzı sorular sorcagınıza ilk önce siz inandıgınız şeyi doğru yaşıyor musunuz onu sorgulayın
ya da ne kadar arkasındasınız?
nedense söz konusu din ve inanç olunca mangalda kül bırakılmaz.
sözde inançlı olan insan, acaba savundugun şeyin sen ne kadar arkasındasın?

Son düzenleme:
Hanımlar parmaklarınızı boşa yormayın.Müslüman olup mezhebi farklı olduğu için insanlar neler çekti,hala da çekiyor,mezhep farklılığına bile tahammül yok.Bunlara beklemek ütopik.

Aynen öyle..

Bu mezhep kavgalarini yada müslümanlik adina yapilan yanlislari gördükce, Yusuf Islam in " Sükürler olsun ki ben islami simdiki müslümanlardan degil Kuran-i Kerim den ögrendim" sözü geliyor aklima..

Allah adina, Allah a ait olmayan ayristirmalar, emirler, yasaklar..... Insanlar bunun hesabini nasil verecek!

Son düzenleme:
kızlar farkındamısınız bilmiyorum ama saygı durulması gereken bir konuda bile kendi düşünce farklılıklarımızı tartısıyoruz ne ilginç

Saygi duymak o konunun tartisalamaz olmasi degildir. Tartismak demek kavga etmek demek de degildir. Ha... Oyle anlayanlar varsa onlar tartisma adabini bilmiyor demektir. Burasi bir forum sayfasi, biri birsey soylediginde herkes ayni fikirde olup ona katilmak zorunda degil, aykiri birsey soylediginde saygisizlik olarak addetmek hele hic dogru degil. Herkesten tek tip kafa, tek tip fikir bekleyemezsiniz. Herkes tabi ki fikrini soyleyecek, kendine yanlis gelen yerlereitiraz edip kendi dogru bildigini dillendirecek, sebepleri ile tabii ki.. Alara gibi soru da soracak, bunda bir gariplik yok. Sormayan, sorgulamayanlardan olmayin. Saygim var deyip herseye emme basma tulumba gibi kafa sallayanlardan da... Bu sekilde bir yere varamazsiniz..

Konu hakkinda Ateistler adina iyi olmus diyorum. Haklarini savunacaklari yer olmus. Yanlarina deist ve dindar kesimi de davet etmelerini anlayamadim sadece.. Bir insanin halini en iyi kendi gibi olanlar anlar ve savunabilir diye dusunuyorum. Bir haksizliga ugradiklarinda diger kesim ne kadar candan arar ki haklarini? El elin esegini turku cigira cigira ararmis..

Deistlerin iyilik yapmak için korkutucu bir yaradana ihtiyaçları olmadığını düşünüyorum .......işin ilginç tarafı ben de yaradanın korkulması gereken bir varlık olmadığını düşünüyorum......iyilik yaptım diye dua okudum diye Allahın beni bahçesinde ağırlayacağına inanmak bana hayvan deneylerinde ödül ve ceza sistemini hatırlatîyor.........
Bu dünyada vicdan taşımak yerine bencilce dini vecibeleri yerine getirip kendine yatırım yapmak olarak görüyorum bazı müslümanları.............diğer dinlerin felsefesini bilmiyorum
Sanırım benimde deizme kayan düşüncelerim var.............ama hiç yaratıcı bir enerjinin olmadığını tahayyul edemiyorum...............

İşte benim ailem de sünni değil ve onlaırn inancında bu ahiret anlayışı kesinlikle yok. Cennetin cehennemin bu dünyada olacağına inanarak büyüdüm. İyilik yaparak mutlu olacağım ve bunun dünyanın en güzel şeyi olacağını öğreterek büyüttüler beni. Öldüğümüzde bir yerlere gideceğimizi ilk arkadaşlarımdan duymuştum. Beni çok mutlu etmişti bu gelişme açıkçası ne yalan söyliyim. Ölüp yok olmaktan daha güzel bir şey gibi gelmişti ilkokuldayken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…