evet öyleymişti yıllar önce bi röpörtajını dinlemiştim, yusuf islamda olabilir yanlış hatırlıyo olabilirim
peki nasıl dünyaya geldin ? buna cevabın nedir yanlış anlamayın merakımdan soruyorum
yaratıcıya ihtiyacım yok dediniz ama hiç bir şey durup dururken dünyaya gelmez buna açıklamanız nedir merak ettim ..
Benim icin sorun yok, herkesin özgür hayati, dernekleri olmasindada sorun yok.
Ama misyonerlige dökerlerse bence baya olaylar cikar.
Özellikle gencleri kendilerine cekip misyonerlik yaparlarsa, ailelerle cok sorun yasarlar.
Ateislere hakaret konusunda ise, etki tepki olayi oldugunu düsünüyorum.
Ateisler sadece inanmiyorum dese kimsenin umursayacagini zannetmiyorum ama inanmadiklarini söylerken, inananlarin kutsallarina, haddi asan sekilde dil uzatip, birde gercege dayanmayan fantazilerini saygisizliklarla gercekmis gibi söylediklerinde karsi tepki aliyorlar.
Bunu tüm ateisler yapiyor diyemem ama cogu bunu bilerek yada bilmeyerek yapiyor.
Birde ben tüm ateisler kültürlü, egitimli, hayati seven, vicdanli, merhametli, süper insanlar gibi yazamayacagim cünkü bu söylem dogru olmadigi gibi zaten mümkünde olamaz.
Bir toplumun hepsinin iyi yada hepsinin kötü olmasi mümkün degildir.
Müslüman, hiristiyan, ateist, deist.... ne olursa olsun hepsi icin " onlar söyleler" demek dogru degildir.
Ayrica bir süre arastrima yapan kisi ateist olsa ve arastirmalarina davam etse sonunda yine imana gelecektir ( Tabi Allah in izni ile)
Mesela Stephen Hawking, yillarca " bir yaratici yok" dedi ve bunu ispatlamaya calisti fakat simdi " Evet, herseyi yaratan bir yaratici var" diyor ki, bir süre arastirmalarina devam etse eminim bir dini inancida benimseyecektir.
Yani bu kacinilmaz, her bilgi, her aratirma, her adim insani tek bir yere götürür cünkü..
Sami Yusufun hikayesi nasıl?
önceden ateist miymiş?
Benim icin sorun yok, herkesin özgür hayati, dernekleri olmasindada sorun yok.
Ama misyonerlige dökerlerse bence baya olaylar cikar.
Özellikle gencleri kendilerine cekip misyonerlik yaparlarsa, ailelerle cok sorun yasarlar.
Ateislere hakaret konusunda ise, etki tepki olayi oldugunu düsünüyorum.
Ateisler sadece inanmiyorum dese kimsenin umursayacagini zannetmiyorum ama inanmadiklarini söylerken, inananlarin kutsallarina, haddi asan sekilde dil uzatip, birde gercege dayanmayan fantazilerini saygisizliklarla gercekmis gibi söylediklerinde karsi tepki aliyorlar.
Bunu tüm ateisler yapiyor diyemem ama cogu bunu bilerek yada bilmeyerek yapiyor.
Birde ben tüm ateisler kültürlü, egitimli, hayati seven, vicdanli, merhametli, süper insanlar gibi yazamayacagim cünkü bu söylem dogru olmadigi gibi zaten mümkünde olamaz.
Bir toplumun hepsinin iyi yada hepsinin kötü olmasi mümkün degildir.
Müslüman, hiristiyan, ateist, deist.... ne olursa olsun hepsi icin " onlar söyleler" demek dogru degildir.
Ayrica bir süre arastrima yapan kisi ateist olsa ve arastirmalarina davam etse sonunda yine imana gelecektir ( Tabi Allah in izni ile)
Mesela Stephen Hawking, yillarca " bir yaratici yok" dedi ve bunu ispatlamaya calisti fakat simdi " Evet, herseyi yaratan bir yaratici var" diyor ki, bir süre arastirmalarina devam etse eminim bir dini inancida benimseyecektir.
Yani bu kacinilmaz, her bilgi, her aratirma, her adim insani tek bir yere götürür cünkü..
evet öyleymişti yıllar önce bi röpörtajını dinlemiştim, yusuf islamda olabilir yanlış hatırlıyo olabilirim
karşıdankinin inancıma saygı göster deyip bu saygıyı sadece ve sadece bencilce kendilleri için isteyen ama aynını kendileri asla yapmayan kişilere verilecek cevap onlar gibi davranmaktır aslında.
ama şu varki isteyen o beklediği saygı yerine hakarete girişsin yada başka şeylerle cevapını belli etsin ben yinede onlar gibi değilim. yinede saygım sonsuz. istediğiniz kadar benin inancıma saygısızlık edin. ben sizin gibi olmayacağım.
din adına bir cana kıymak zaten olmamalı.Niye bir örneklendirme yaparken her zaman en ucunu örnek veriyoruz ki? O kişiler gerçek müslüman olamazlar,gerçekten iman sahibi olsalar can almayı bırak kötü bir laf bile söylemezler.
Ama Allah'a inanmayan insanlar beni korkutur.Böyle bir derneğe de olumlu yaklaşmam mümkün değil.Kendi kendilerine devam ettirirler umarım ama bazı ikilemde kalan insanların da kafaları karışır gibime geliyor.
ee yani sen ne kadar inanmıyorum desende seni kuşlar getirmedi bu dünyaya:) ama ataistlerin çoğuda Allah'a inanıyo deniyo yazıda ben buna katılmıyorum, inansa zaten ataist olmaz ki en güzel örneği SAMİ YUSUF...
Yusuf Islam in cok etkileyici bir hikayesi vardir.
Yusuf Islam önceki adiyla Cat Stevens..
Sanirim nettede bulabilirsin.
Ayrica cooook sevdigim bir sözü vardir Yusuf Islam in..
" Sükürler olsun ki, ben islami simdiki müslümanlardan degil direk Kuran-i KErimden ögrendim"
Bu söz, bu devirde yasayan müslüanlar icin tokat niteligindedir ama iste anlayan az...
çok teşekkürler ..................neye inanıyorsan tatlım herkez ona saygı gostermek zorunda diyer türlüsü karaktersizlik olur
İşte ben bu konularla ilgilenmiyorum alara. Dediğim gibi araştırmaya ihtiyaç duymuyorum. allahın varlığı ve yokluğuyla ilgilenmiyorum. Bence kanıtlanamaz varlığı ya da yokluğu. Ben vicdanlı merhametli ahlaklı olduğum sürece bunu düşünmeye ihtiyaç duymadım hiç. Ben dua etmeye ibadet etmeye ihtiyaç duymuyorum bana ekstra bir huzur vermiyor. Ben geceleri vicdanımla hesaplaşıyorum. O gün iyi bir şeyler yaptıysam huzurluyumdur..
önce benim için sorun yok diyor sonra da adamları haddini aşan, fantazi dunyasında yaşayan insanlar olarak sucluyorsunuz... bir de imana gelecekler ne demek, inanır inanmaz diger insanları neden bu kadar ilgilendiriyor ki? herkes kendi dini görüşlerine gore dunyanın o sekilde degismesini temenni edebilir fakar degisecegi konusunda kesin yargılarla konusmak onların kendi iradesini yok saymaktır, o zaman başta belirtilen saygı bunun neresinde?
bir insan başkalarının goruslerine ya saygılıdır ya saygısız,
insani olarak ya iyi biridir, ya da kötü.
başka bir ayrım oldugunu dusunmuyorum. ayrıca herkes dusuncelerini paylasmakta da ozgurdur. aman kimse etkilenmesin diye neden reddeiyorsa kendi nedenleri soyleyemesin ki? fakat baskalarının inancına kufretmek başka birsey. aynen bir ust satırda yazdıgım gibi saygısızlık din iman gözetmiyor.
Ne yapıyor mesela bu insanlar? Siz de örnek verebilir misiniz? Uç ya da normal, farketmez.. Ne yapıyorlar, faaliyetleri nelerdir sizleri korkutacak?
Ayrıca Allaha karşı gelmez ateistler. İnanmadığı bir güce savaş açacak kadar mantıksız değiller emin olun. Allaha ve dine saldıran insanlar farklıdır. Ne idüğü ve amacı belirsiz insanlardır.
At"E"ist tir kelimenin doğrusu..
dernegin kurucularını tebrik ediyorum... ateistlerin korkunc insanlarmış gibi algılandıgı, hatta hedef gösterildigi bir toplumdayız maalesef. farklı mezheplerden olan insanların bile evlerinin taşlandıgını göz önünde bulundurursak azınlıgın bir parcası olan bu insanların da haklarının savunulması icin gerekl, hatta gec kalınmıs bir dernek bence.
Yusuf Islam in cok etkileyici bir hikayesi vardir.
Yusuf Islam önceki adiyla Cat Stevens..
Sanirim nettede bulabilirsin.
Ayrica cooook sevdigim bir sözü vardir Yusuf Islam in..
" Sükürler olsun ki, ben islami simdiki müslümanlardan degil direk Kuran-i KErimden ögrendim"
Bu söz, bu devirde yasayan müslüanlar icin tokat niteligindedir ama iste anlayan az...
kızlar bence normal.bursada gökkuşağı derneği var travestilerin😀😀.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
ben Yusuf islamın daha evvei ateist olduğunu duymadım
bilgilerinde ortadoks hristiyanı,ama Katolik okuluna gitmiştir yazıyor
ilk defa şu an duyuyorum bunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?